Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nada 🍀
    26. Studeni 2020. 15:22

Da me nebi pogrešno razumile, kada god bi mi se neke negativne stvari naredale u životu, mama mi kaže “stani i vikni dosta je bilo!!”
    Nadam se da će pomoći 😔

🍀🐞MISS🐞🍀
    26. Studeni 2020. 15:22

Ruska, Lucija, hvala vamm,evo popila sam duphaston pa sta Bog da .. valjda ce pomoc, iako me sad dosta opet hvataju grcevi,a doslovno se dizem samo u wc, nista drugo ne radim, samo odmaram .jeli i tebi ruska tako bilo, bas da su te izmucili ti grcevi i koliko dugo je to trajalo? Do kad? 
    Mtb predivno je kako razmisljas,kako si pozitivna i hrabra! Zasluzujes sve najbolje ,a to ces sigurna sam, i imati..Nek te ne strase godine, u jednoj godini se cuda mogu dogoditi tako da imas vremena za sve jos.. 
    Leptirica90 savršena beta!!! Blago ti se❤️❤️❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• ruška
    26. Studeni 2020. 15:24

Cure sa betama čestitam♥️👏😘
    Da bas se zaredalo sa negativnim vijestima.cure brzo se oporavite i krenite dalje🤞

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Pami
    26. Studeni 2020. 15:26

Hvala cure na čestitkama 😘 
    Anitram žao mi je jako 😔 drži se 💕
    Leptirica čestitam na beti, super je 🤗😊
    Tuma hvala ti, lakše mi je kad pročitam iskustva vas cura koje ste već u poodmakloj trudnoći. Očito previše osluškujem svoje tijelo i očekujem "ludilo" simptoma, a sve je još tako rano. 
    MTB 😘 svaka čast na komentaru i na načinu na koji se nosiš sa situacijom. Uzor si mi po svojoj smirenosti i pozitivi koju širiš po ovom forumu ❤

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

26. Studeni 2020. 15:48

Jeremija

Ljutopile, ja ovo kao da sam ja napisala, klasa pesimist. Iako ja imam tu srecu da nikad nisam imala spontani, ali kad vidim ovo sve sto se dogadja mladim curama sa super embrijima i super stanicama, cini mi se neralno da ja ista ocekujem od svojih dvodnevnih jadnika koji su nastali iz prelosih stnica. Nego, je li prosao transfer?
    MTB divim ti se kako razmisljas i kako to sve prihvacas.
    Tuma evo mi je poznanica otisla u ambulantu po infuziju i dosla mi dat. I izvadila mi krv i odnijela u privatni laboratorij. Sad cekam nalaz. Izgleda da je u ambulanti sestra digla frku…da kud ce kod mene kuci, da sigurno imam koronu, da sam se mogla sad u bolnici zarazit, pa je zvala muza, a on inace galami i kad normalno prica pa su joj sve dali 😂 i jela sam bez da sam povratila…juhuuu….cak sam i knjigu uzela citat sta mi je bilo nezamislivo ovih dana. Ne mogu vjerovat da me ove stvari tako vesele

Ma sve ok prošlo, ali kao sto sam napisala uopce se nekako ne mogu veseliti jer znam sto se sve moze dogoditi.
    A sto se tice svih ovih događaja loših, ne mislim samo na stvari sto se ticu pravljenja djece, pa evo ti sva u mukama, nikitta u tolikim borbama cijeli zivot i jos masa takvih priča koje čujes okolo i onda jos i stvari sto ti se dogode osobno. Znam ja da svatko prihvaca svoj križ i da se tako živi, živim i ja i unatoc svemu mogu reći da sam sretna, ali ti neki dogadaji me ubace u neke negativne misli i ne mogu si pomoći. Svaka cast MTB na pozitivi ali ja tako ne mogu jer i kad sam negativna i kad ocekujem najgore pobačaj je baš hladni tuš. Izvinite svi na tolikoj negativi ali jednostavno sam se morala istresti.

AuroraB
    26. Studeni 2020. 15:51

Anitram, baš mi je žao, eto nemam što drugo za reći.  
    Ljutopile i ja sam trenutno u fazi da ti postupci nemaju smisla jer nam je očito drugačije zapisano, da će to uglavnom biti teško mučenje, i ne vidim neki dobar ishod. Daj Bože da uspijem vratiti malo vjere i nade, ali trenutno, posebno čitajući ove neke zeznute situacije, imam osjećaj da beba ili ti je suđena ili nije. Ima ovdje zaista i puno prekrasnih primjera i zdravo iznesenih trudnoća, ali eto tako... trenutno se nanizalo loših događaja, pa je teško ostati pozitivan. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Studeni 2020. 15:56

Ljutopile, svatko od nas ima svoje mehanizme kako se nosi sa životom.
    Ja sam npr sklona depresiji. Provela sam dio svoje mladosti u teškoj kliničkoj depresiji i tad sam naučila da ja jednostavno ne mogu funkcionirati sa negativom - prelako me odvuče na to mjesto, tu duboku crnu rupu iz koje se teško izvući. Imala sam dosta težak život, dogodile su mi se neke dosta teške stvari i u jednom trenutku sam trebala donijeti odluku hoću li Živjeti, ili ću odustati.
    Ne znam kako ni zašto, ali odabrala sam Život, i neizmjerno sam zahvalna za to. Jer mi se isplatilo. Iako sam i kasnije prolazila teške stvari, prolazila sam i lijepe. I svaka teška stvar mi na neki način pomogne da dublje i bolje doživim one lijepe dok se događaju i da budem zahvalna na njima.
    Vjerojatno je pomoglo i to što već godinama idem na terapije i meni je to puno pomoglo da se vratim sebi i da lakše prolazim kroz nedaće. I da više cijenim ono što imam,  a manje žalim za onim što trenutno nemam (ili možda nikad neću imati). 
    Nisam optimist, mislim da sam realist, da čvrsto stojim nogama na tlu. Matematički sam orijentirana tako da kroz moju glavu stalno prolaze sve moguće opcije, proračunavam vjerojatnosti, slažem strategije, spremna sam na ono loše... i uz to, mogu uživati u onom dobrom i nadati se još boljem.

💔💔💔

26. Studeni 2020. 16:06

MTB

Ja sam npr sklona depresiji. Provela sam dio svoje mladosti u teškoj kliničkoj depresiji i tad sam naučila da ja jednostavno ne mogu funkcionirati sa negativom - prelako me odvuče na to mjesto, tu duboku crnu rupu iz koje se teško izvući. Imala sam dosta težak život, dogodile su mi se neke dosta teške stvari i u jednom trenutku sam trebala donijeti odluku hoću li Živjeti, ili ću odustati.
    Ne znam kako ni zašto, ali odabrala sam Život, i neizmjerno sam zahvalna za to. Jer mi se isplatilo. Iako sam i kasnije prolazila teške stvari, prolazila sam i lijepe. I svaka teška stvar mi na neki način pomogne da dublje i bolje doživim one lijepe dok se događaju i da budem zahvalna na njima.
    Vjerojatno je pomoglo i to što već godinama idem na terapije i meni je to puno pomoglo da se vratim sebi i da lakše prolazim kroz nedaće. I da više cijenim ono što imam, a manje žalim za onim što trenutno nemam (ili možda nikad neću imati).
    Nisam optimist, mislim da sam realist, da čvrsto stojim nogama na tlu. Matematički sam orijentirana tako da kroz moju glavu stalno prolaze sve moguće opcije, proračunavam vjerojatnosti, slažem strategije, spremna sam na ono loše… i uz to, mogu uživati u onom dobrom i nadati se još boljem.

Napisala sam i ja da se smatram sretnom osobom i stvarno jesam!! Ali bas me izbace iz takta eto takve priče kao tvoja npr. a i svih drugih cura. Toliko se mučis, boriš i na kraju 🖕, da izvineš. A netko sve sa takvom lakocom postize dok kod mene nista ne ide bez muke. Opet ponavljam da sam se pomirila sa svime i zivim sretno sa svojim krizevima isto kao ti sa svojim, ali naljuti me, eto.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Studeni 2020. 16:14

Ljutopile, razumijem tvoju ljutnju i imaš apsolutno pravo na nju. Ti si i prošla puno gadniju priču od mene.
    Ali ja ostajem pri onom što sam govorila prije nego sam saznala loše vijesti - meni ovaj postupak nije bila muka, pomalo mi je bilo i zabavno, i definitivno mi je bilo puuuno lakše nego što sam očekivala.
    Prošla sam sa bliskim osobama njihove terapije na teškim bolestima, ja sam očekivala da će ovo biti blisko tome. A na kraju, bilo je piece of cake. Da, ima nekih bolova. Da, ima i straha i nadanja i svega. Ali zapravo je sasvim OK.
    Gadnije mi je bio onaj očaj pri kraju dok smo pokušavali prirodno i kad nam se u potpunosti zgadio seks koji je postao samo svrha prema cilju. Sad smo muž i ja puno bliži, znamo da činimo najbolje što možemo, a naše nježnosti su samo naše, i samo radi nas. Nadamo se da ćemo uspjeti, od početka znamo da su u našim godinama šanse nešto manje, i da s vremenom postaju sve manje. Ako nam u nekoliko godina ne uspije, otplakat ćemo, pomirit ćemo se s tim i smisliti novi scenarij kako ćemo proživjeti ostatak naših života. Postoje i gore stvari u životu od neimanja djece.
    I da, jako jako se nadam da ćemo ih ipak imati (ja i dalje želim dvoje, ali bit ću sretna i s jednim).

💔💔💔

ericaa
    26. Studeni 2020. 16:15

MTB

Vjerojatno je pomoglo i to što već godinama idem na terapije i meni je to puno pomoglo da se vratim sebi i da lakše prolazim kroz nedaće. I da više cijenim ono što imam, a manje žalim za onim što trenutno nemam (ili možda nikad neću imati).
    Nisam optimist, mislim da sam realist, da čvrsto stojim nogama na tlu. Matematički sam orijentirana tako da kroz moju glavu stalno prolaze sve moguće opcije, proračunavam vjerojatnosti, slažem strategije, spremna sam na ono loše… i uz to, mogu uživati u onom dobrom i nadati se još boljem.

prelijepo napisano....

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.