Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    25. Studeni 2020. 22:02

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

Lucija,pitala sam doktora ,reka je da je 8 tableta utrogestana i vise nego dovoljno progesterona…da ja na svoju ruku sutra uzmeme duphston??
    Menstrualni grcevi su jaki kao kad imam M. Nisu cijeli dan,ali evo zadnjih par sati traju..krvarenje nije nesto jako,najvise prilikom mokrenja tj kad se brisem wc papirom…ne znam sta b rekla ni mislila .u teskom sam grcu ..

Da li ti je to rekao tvoj mpo lijecnik ili soc ginekolog? Ako ti ne stane krvarenje reci mu da te to brine i pitaj ga za duphaston…
    Kako on zna da ti je dovilj o? Da li ti je dao da vadis razinu progesterona?
    Evo npr i MTB i ja smo uz utrogestan(ja sam isto imala 4*2 utrogestan) dobivale udarne doze progestera u obliku injekcija…

Mpo ginekolog…zvala sam sad ljekarnu jel mi mogu dat duphaston bez recepta .kazu ni slucajno .da odem na hitnu ako krvarim…meni bolovi ne prestaju sad i krvarenje traje..nije ti krvarenje kao kad imam M ,dosta manje ali grčevi na momente jaki pa stanu ,jaki pa stanu..i ja nzlost mislim da ovo nece na dobro..

Da ne ide to bez recepta… Jojjjj…. Upm eto vise oprostite!!
    Rokni normabel i pokusaj spavat.. Ako ne stane do jutra i ako odlucis ja cu ti poslati…

Isa je muz sad do hitne pa ce pitat

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Razumna
    25. Studeni 2020. 22:04

🌺Dada31🌺

Meni je isto prvi postupak, i baš me strah. Dosadilo mi je da svi oko mene imaju bebe a nama se nišua ne dešava već godinama. Baš me to rastužuje. Još kako smo se odeslili u Njemačku, sami smo, nikoga od obitelji u krugu 1000km, i želja za bebom je ono čemu se najviše nadamo i molimo 🙏❤️

Ista stvar i kod mene. Prijateljice i kume su se već sve izrodile i " zatvorile radnje" a ja tek krećem.
    I sa obzirom da mi je ovo prvi postupak puna sam nade i optimizma.  Ne sjećam se kad sam zadnji put bila ovako uzbuđena.
    Jedino me strah da ne dobijem koronu pa da ne mogu na punktaciju ili aspiraciju 😥 baš se bojim. Toliko da se bojim u dućan otići.
    U četvrtak sam radila test i negativna to sam radila iz predostrožnosti da doktora ne zarazim ( jer znam koje su posljedice i što to znači drugim ženama).
    Ali u pon se dogodilo nešto čudno,  kad sam došla doma I izlazila iz auto prema meni se zaletila od prijateljice kći i ja sam je bez razmišljanja podigla sa poda i izljubila ( ima 3g) 
    I sad mi je palo na pamet da mala ima 3 g i da možda ima koronu jer ide u vrtić i sad sam luda od brige.  Isla bi se opet testirati 😞

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• *.Women_name.*
    25. Studeni 2020. 22:06

LUCIJA007

Nikitta

Meni je kirurg ortoped koji mi je operirao palac, rekao da je velika razlika između Normabela 2mg i Normabela 5mg. Nebo i zemlja. Normabel 2mg je za opuštanje mišića, i slobodno se prepisuje trudnicama upravo zbog opuštanja maternice.

Da. I meni je to Lucinger rekao..
    Prepisao mi 2*2 mg normabela jer vise stvarnooo nije znao sta samnom… Ni to mi nije pomoglo…

Ma znam cure i koje su pile 5 mg, ali zbog visokog tlaka pa nije ništa bilo. Ali kod ovih grceva mislim da 2 mg tog lijeka te opusti i sasvim je dovoljno, još nakon zivciranja zaspes kao beba 😁 prvi put sam ga popila kad sam imala spontani tu večer, ajme nikad nisam ljepše i čvršće zaspala, a pod takvim stresom 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    25. Studeni 2020. 22:13

Razumna

🌺Dada31🌺

Meni je isto prvi postupak, i baš me strah. Dosadilo mi je da svi oko mene imaju bebe a nama se nišua ne dešava već godinama. Baš me to rastužuje. Još kako smo se odeslili u Njemačku, sami smo, nikoga od obitelji u krugu 1000km, i želja za bebom je ono čemu se najviše nadamo i molimo 🙏❤️

Ista stvar i kod mene. Prijateljice i kume su se već sve izrodile i " zatvorile radnje" a ja tek krećem.
    I sa obzirom da mi je ovo prvi postupak puna sam nade i optimizma. Ne sjećam se kad sam zadnji put bila ovako uzbuđena.
    Jedino me strah da ne dobijem koronu pa da ne mogu na punktaciju ili aspiraciju 😥 baš se bojim. Toliko da se bojim u dućan otići.
    U četvrtak sam radila test i negativna to sam radila iz predostrožnosti da doktora ne zarazim ( jer znam koje su posljedice i što to znači drugim ženama).
    Ali u pon se dogodilo nešto čudno, kad sam došla doma I izlazila iz auto prema meni se zaletila od prijateljice kći i ja sam je bez razmišljanja podigla sa poda i izljubila ( ima 3g)
    I sad mi je palo na pamet da mala ima 3 g i da možda ima koronu jer ide u vrtić i sad sam luda od brige. Isla bi se opet testirati 😞

Razumna Ma ne brini se toliko...😊 Ja sam imala unazad 4 dana temperaturu do 37.5 a najčešće je bila 37.3 i testirala sam se i negativna sam. Tijelo mi je tako reagiralo na pilule pretpostavljam... I dalje me strah. Što ako se klinika zatvori, što ako se ja zarazim negdje, na poslu ili bilo gdje.... Ali da se to desi moraš biti baš baksuz neznam kakav. Strah je prisutan naravno ali sam prestala razmišljati o tome, jednostavno nema smisla razbijati glavu. Evo sad pošto danas nije M došla, sad sam 100% sigurna da u petak ujutro bockam prvu bocku 😊😊
    Ajde javi svoju situaciju, da se pratimo 😊 nadam se da ćeš i ti uskoro dobiti M
    Kada ju očekuješ kalendarski? 😊
    Znaš li uopće na kojoj si terapiji, dali si dobila kakav plan? 

endometrioza

• *.Women_name.*
    25. Studeni 2020. 22:16

🌺Dada31🌺

Razumna

🌺Dada31🌺

I sa obzirom da mi je ovo prvi postupak puna sam nade i optimizma. Ne sjećam se kad sam zadnji put bila ovako uzbuđena.
    Ali u pon se dogodilo nešto čudno, kad sam došla doma I izlazila iz auto prema meni se zaletila od prijateljice kći i ja sam je bez razmišljanja podigla sa poda i izljubila ( ima 3g)
    I sad mi je palo na pamet da mala ima 3 g i da možda ima koronu jer ide u vrtić i sad sam luda od brige. Isla bi se opet testirati 😞
    RazumnaMa ne brini se toliko…😊 Ja sam imala unazad 4 dana temperaturu do 37.5 a najčešće je bila 37.3 i testirala sam se i negativna sam. Tijelo mi je tako reagiralo na pilule pretpostavljam… I dalje me strah. Što ako se klinika zatvori, što ako se ja zarazim negdje, na poslu ili bilo gdje…. Ali da se to desi moraš biti baš baksuz neznam kakav. Strah je prisutan naravno ali sam prestala razmišljati o tome, jednostavno nema smisla razbijati glavu. Evo sad pošto danas nije M došla, sad sam 100% sigurna da u petak ujutro bockam prvu bocku 😊😊
    Ajde javi svoju situaciju, da se pratimo 😊 nadam se da ćeš i ti uskoro dobiti M
    Kada ju očekuješ kalendarski? 😊
    Znaš li uopće na kojoj si terapiji, dali si dobila kakav plan?

I ja se tog panično bojim, pogotovo sad u trudnoći. Ali nemozes glavom kroz zid. Evo ja sam se toliko pazila i suprug mi je sad u izolaciji jer je kolegica koja je radila s njim pozitivna. Da ne kažem da je imala simptome od nedjelje, došla radit u ponedjeljak i nalaz dobila danas, a on je bio s njom u kontaktu u pon ujutro. Ja sam lijepo ljubila mazila svog muža do danas popodne 😂 i eto. Nemozes protiv tog, nadam se da ipak nije pokupio i da ja neću pokupit 😏

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Razumna
    25. Studeni 2020. 22:19

Dada31
    Meni je 4dc. Danas sam se krenula bockati - Gonal 150.
    U petak idem opet na folikulometriju.
    Nemam nikakav plan tj nisam nista pitala dr jer žurim na posao kao manijak ( radim za privatnika)
    Samo znam da imam velike jajne rezerve oko 45....

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Tuma
    25. Studeni 2020. 22:20

Miss javi sta su rekli muzu. Nadam se da ce proci, ali isto mislim da ne bi bilo lose da ti daju duphaston... i definitivno bih popila normabel od 2 mg na tvom mjestu da mogu zaspat i opustit se, inace ces se samo stresirati do jutra a to nista dobrog nece donijeti....

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    25. Studeni 2020. 22:28

Razumna

Dada31
    Meni je 4dc. Danas sam se krenula bockati - Gonal 150.
    U petak idem opet na folikulometriju.
    Nemam nikakav plan tj nisam nista pitala dr jer žurim na posao kao manijak ( radim za privatnika)
    Samo znam da imam velike jajne rezerve oko 45….

Gonal PEN? Ja sam dobila Pergoveris PEN također, doktor mi je pokazao izgleda kao Gonal, isti princip, daj mi samo reci dali je teško pikati se, namjestiti dozu i to? Evo link kak izgleda moj PEN.

https://ibb.co/9wMkXGq

endometrioza

ericaa
    25. Studeni 2020. 22:29

Nina985

ericaa

Nina985

🌺Dada31🌺

E sad cure koje su čule za EmbryoGlue što mislite dali ga uzeti ,plaća se dodatno nekih 100e , piše da mu je funkcija da se embrij ljepše smjesti ,a mislim da meni koja imam endometriozu možda može

Ja sam uzela taj Embryoglue u ovom zadnjem FET-u koji je za sada uspješan. E sad, ne znam jel on pomogao ili je u pitanju bilo to što mi je tijelo ovaj put bilo odmorno, ili kombinacija svega pomalo, ali kako god, beta je pozitivna. Kad mi je doktor predlagao taj gel i sam je rekao da nije dokazana neka veća uspješnost. Ja sam ipak odlučila isprobati. Platila sam 1500 kn.

Sori na upadu ali di si u postupku? Je li moguce u KBC to pitat/platit?

Kod Škvorca u Samoboru. Postupak je bio preko HZZO uputnice i tad nije u cijeni postupka. Da sam recimo plaćala postupak rekoa je da bi taj gel bio určunat u cijenu. Doktor mi je sam spomenuo taj gel, da me on nije pitao ne bih se ni sjetila. Tad mi je rekao ako se odlučim za gel da im obavezno javim prije odmrzavanja kako bi mogli sve to pripremiti. U bolnicama ne znam jel se može tražiti, moja pretpostavka je da može. Probaj nazvati ili poslati mail pa pitaj.

Hvala ti puno 😍

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ericaa
    25. Studeni 2020. 22:31

Pami

Erica mislim da embryoglue daju samo privatnici. Meni u Rijeci nisu nikad spominjali ni ponudili, ali probaj pitati doktoricu.
    Ja sutra vadim drugu betu i užasno me strah. Danas uopće nemam bolove u trbuhu kao pred mengu koje sam imala do jučer još, malo me ponekad štrecne u leđima i to je sve. I osjećam da sam napuhana, ali mislim da je to od crijeva 😔 Neznam dali je to normalno i dali je bilo kome tako?!?

Probat cu pitati.... ako je moguce,nadoplatiti ili kupiti... hvala puno ❤

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.