Evo da vam javim. Zavrsila sam na hitnoj. Samo odjednom krenula sam krvariti, sa ugruscima bez bolova. Pregledali me. Trudnoca i dalje tu. Test pozitivan. Cerviks zatvoren. Dolje sve ok. Ne vidi od kuda krvarenje. Skinuli me sa Heparina dali utrogestan 2 x dnevno po 400 mg da uzimam oralno. Strogo mirovanje.Sutra se moram javiti ginekologu. Eto sta rec. Sumnjam da se uz ovakvo obilno krvarenje i ugruske moze odrzat. Al opet ostaje neka nada da ce biti bolje. Vjerujte nakon svega vec sam oguglala na sve. Nazalost al tako je.
Ajme pa šta je ovo sa tim krvarenjem. Ne daj se i ne gubi nadu. Eno moja frendica je rodila prije 2 mjeseca blizance, od kad je saznala za trudnoću počela su krvarenja i ugrušci. Strogo je mirovala prva 3 mjeseca i sve se na sreću završilo dobro
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Eh da... Toliko divnih stvari i onda krene i onaj drugi dio statistike kao sto je MTB rekla... Sve je to nazalost dio ovog procesa😪😪😪...
Evo vidim i jos neke zene imaju isti slucaj. Ne znam sta rec. Budite hrabre i idemo dalje. Zivot nekad pise tuzne stranice. Ali to je dio zivota. Mozemo samo biti jace. Mi jednostavno tu ne mozemo nista. ❤❤
Divno si sve napisala… 💜❤ ali svejedbo razmisljam koliko se svi tu bore da uopce zatrudne i onda kad se to konacno dogodi, onda se dogadjaju ovakve stvari… Ne znam… A sta kazu, od ceg su ti ugrusci onda?
Ne zna. 🤷♀️ ne vidi uopce od kuda ide krvarenje. Da borimo se svi ali kao i sve i to ima svoj rizik. To je ono sta preuzimamo sve u paketu. Uvijek su sanse 50-50%. Ja sam se navikla vec. I kod mene je ono " " nadaj se najboljem, ocekuj najgore" i zato ne razumijem kako netko moze planirat u 6tt da kupi kolica i ostale stvari za bebu. Onak...wtf?
Evo da vam javim. Zavrsila sam na hitnoj. Samo odjednom krenula sam krvariti, sa ugruscima bez bolova. Pregledali me. Trudnoca i dalje tu. Test pozitivan. Cerviks zatvoren. Dolje sve ok. Ne vidi od kuda krvarenje. Skinuli me sa Heparina dali utrogestan 2 x dnevno po 400 mg da uzimam oralno. Strogo mirovanje.Sutra se moram javiti ginekologu. Eto sta rec. Sumnjam da se uz ovakvo obilno krvarenje i ugruske moze odrzat. Al opet ostaje neka nada da ce biti bolje. Vjerujte nakon svega vec sam oguglala na sve. Nazalost al tako je.
Znam da si u strahu no mnoge zene znaju krvariti i 3 mjeseca i uz jako krvarenje iznijeti urednu trudnocu na kraju . Ne znam od kad pratite ovaj forum… Bila je jedna forumasica koja je krvarila 3 mjeseca.. Svako malo je u ta 3 mjeseca isla na hitnu i nikad nisu vidjeli uzrok.. Nije imala ni hematom..uglavnom rodila je… Nakon treceg mjeseca tek joj stalo krvarenje…
Dobro da su ti ukinuli heparin jer i on izaziva krvarenje…
Sretnooo
Eh da… Toliko divnih stvari i onda krene i onaj drugi dio statistike kao sto je MTB rekla… Sve je to nazalost dio ovog procesa😪😪😪…
Da bas tako kako si napisala. Nazalost tako je. Mnogo nas je ovdje i ne moguce da svima bude super. 🤷♀️
Martina, ne znam šta reć. Nadaj se najboljem. Javi se sutra. Sretno ❤️❤️❤️
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Lucija,pitala sam doktora ,reka je da je 8 tableta utrogestana i vise nego dovoljno progesterona...da ja na svoju ruku sutra uzmeme duphston??
Menstrualni grcevi su jaki kao kad imam M. Nisu cijeli dan,ali evo zadnjih par sati traju..krvarenje nije nesto jako,najvise prilikom mokrenja tj kad se brisem wc papirom...ne znam sta b rekla ni mislila .u teskom sam grcu ..
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Lucija,pitala sam doktora ,reka je da je 8 tableta utrogestana i vise nego dovoljno progesterona…da ja na svoju ruku sutra uzmeme duphston??
Menstrualni grcevi su jaki kao kad imam M. Nisu cijeli dan,ali evo zadnjih par sati traju..krvarenje nije nesto jako,najvise prilikom mokrenja tj kad se brisem wc papirom…ne znam sta b rekla ni mislila .u teskom sam grcu ..
A ne znam... Ja sam recimo do 11 tt pila 3 × 1 duphaston i koristila 3 x 2 utrogestan... A nikad nije bilo nikakvog krvarenja...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Evo vidim i jos neke zene imaju isti slucaj. Ne znam sta rec. Budite hrabre i idemo dalje. Zivot nekad pise tuzne stranice. Ali to je dio zivota. Mozemo samo biti jace. Mi jednostavno tu ne mozemo nista. ❤❤
Divno si sve napisala… 💜❤ ali svejedbo razmisljam koliko se svi tu bore da uopce zatrudne i onda kad se to konacno dogodi, onda se dogadjaju ovakve stvari… Ne znam… A sta kazu, od ceg su ti ugrusci onda?
Ne zna. 🤷♀️ ne vidi uopce od kuda ide krvarenje. Da borimo se svi ali kao i sve i to ima svoj rizik. To je ono sta preuzimamo sve u paketu. Uvijek su sanse 50-50%. Ja sam se navikla vec. I kod mene je ono " " nadaj se najboljem, ocekuj najgore" i zato ne razumijem kako netko moze planirat u 6tt da kupi kolica i ostale stvari za bebu. Onak…wtf?Evo da vam javim. Zavrsila sam na hitnoj. Samo odjednom krenula sam krvariti, sa ugruscima bez bolova. Pregledali me. Trudnoca i dalje tu. Test pozitivan. Cerviks zatvoren. Dolje sve ok. Ne vidi od kuda krvarenje. Skinuli me sa Heparina dali utrogestan 2 x dnevno po 400 mg da uzimam oralno. Strogo mirovanje.Sutra se moram javiti ginekologu. Eto sta rec. Sumnjam da se uz ovakvo obilno krvarenje i ugruske moze odrzat. Al opet ostaje neka nada da ce biti bolje. Vjerujte nakon svega vec sam oguglala na sve. Nazalost al tako je.
Znam da si u strahu no mnoge zene znaju krvariti i 3 mjeseca i uz jako krvarenje iznijeti urednu trudnocu na kraju . Ne znam od kad pratite ovaj forum… Bila je jedna forumasica koja je krvarila 3 mjeseca.. Svako malo je u ta 3 mjeseca isla na hitnu i nikad nisu vidjeli uzrok.. Nije imala ni hematom..uglavnom rodila je… Nakon treceg mjeseca tek joj stalo krvarenje…
Dobro da su ti ukinuli heparin jer i on izaziva krvarenje…
Sretnooo
Da moze biti i od Heparina isto. Tako je rekla. Vidit cemo.
Bit će sve ok, vjerujem da je samo od heparina. Bitno da je bebica tu i da nema znakova da će uslijediti spontani ❤️
A što se tiče ovog s kolicima da stvarno, ja se ne usudim otvorit stranicu s dječjim stvarima, a kamoli kupit kolica. I msm da će tako ostat bar do 25 tjedna ako Bog da.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Cekat cemo da se Lucija javi pa da vidimo... Ona vise zna! Ako bude trebalo slati duphaston, tu smo...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lucija,pitala sam doktora ,reka je da je 8 tableta utrogestana i vise nego dovoljno progesterona…da ja na svoju ruku sutra uzmeme duphston??
Menstrualni grcevi su jaki kao kad imam M. Nisu cijeli dan,ali evo zadnjih par sati traju..krvarenje nije nesto jako,najvise prilikom mokrenja tj kad se brisem wc papirom…ne znam sta b rekla ni mislila .u teskom sam grcu ..
Da li ti je to rekao tvoj mpo lijecnik ili soc ginekolog? Ako ti ne stane krvarenje reci mu da te to brine i pitaj ga za duphaston...
Kako on zna da ti je dovilj o? Da li ti je dao da vadis razinu progesterona?
Evo npr i MTB i ja smo uz utrogestan(ja sam isto imala 4*2 utrogestan) dobivale udarne doze progestera u obliku injekcija...
Sortiraj odgovore
Najstariji