Lucija,pitala sam doktora ,reka je da je 8 tableta utrogestana i vise nego dovoljno progesterona…da ja na svoju ruku sutra uzmeme duphston??
Menstrualni grcevi su jaki kao kad imam M. Nisu cijeli dan,ali evo zadnjih par sati traju..krvarenje nije nesto jako,najvise prilikom mokrenja tj kad se brisem wc papirom…ne znam sta b rekla ni mislila .u teskom sam grcu ..
A ne znam… Ja sam recimo do 11 tt pila 3 × 1 duphaston i koristila 3 x 2 utrogestan… A nikad nije bilo nikakvog krvarenja…
Pa eto.. I moja frendica iz Petrove koja je rodila je koristila i utrogestan i dufaston u istoj tvojoj dozi...
Miss čestitam na beti, beta je super za 11dnt nije ništa mala! Žao mi je što još krvaris, mozda da stvarno pokušas s duphastonima. A što se bolova tiče, mene je stvarno jako znalo u početku bolit. U nekim trenucima nisam mogla udahnu kak me zgrcilo ili sam morala ako sam hodala cucnut u tom položaju da prođe. Za sada je sve na pregledu bilo ok. Tako da nadam se da će i kod tebe tako biti i da si samo jedna od onih trudnica kj krvare.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Antiram uh, joj, nadam se da je neki hematom koji nije detektiran na uzv. Strogo miruj, pazi se. Imaš pravo, na neke stvari zaista ne možemo utjecati.
Miss jesi roknula Normabel? Samo miruj.
Miss probaj stvarno probat Normabel popit znam da na forumima trudnice rade bauk od tog Normabela. Ali isto tako znam hrpu trudnica koje su bile na 3 puta 2 mg prva tri mjeseca trudnoće i rodile zdrave bebe. Mene kad je stvarno jako bolilo u početku popila sam si jedan od 2 mg da me smiri, mislim da uz hrpu lijekova koje koristimo on može samo pomoći.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
https://ibb.co/sWvzH3B
Doza 4 tablete dufastona od jednom najcesce zaustavlja krvarenje... U urednoj trudnoći ako je jedini problem krv sve ostaje uredno...
I ja, sam tako popila i krv mi stala no kod mene to nije bio jedini problem nazalost..
Antiram uh, joj, nadam se da je neki hematom koji nije detektiran na uzv. Strogo miruj, pazi se. Imaš pravo, na neke stvari zaista ne možemo utjecati.
Miss jesi roknula Normabel? Samo miruj.
Miss probaj stvarno probat Normabel popit znam da na forumima trudnice rade bauk od tog Normabela. Ali isto tako znam hrpu trudnica koje su bile na 3 puta 2 mg prva tri mjeseca trudnoće i rodile zdrave bebe. Mene kad je stvarno jako bolilo u početku popila sam si jedan od 2 mg da me smiri, mislim da uz hrpu lijekova koje koristimo on može samo pomoći.
Moja frendica ga je pila kroz trudnocu, negdje od 20 tt, kao dio terapije.. Zbog opustanja maternice, tako nest...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lucija,pitala sam doktora ,reka je da je 8 tableta utrogestana i vise nego dovoljno progesterona…da ja na svoju ruku sutra uzmeme duphston??
Menstrualni grcevi su jaki kao kad imam M. Nisu cijeli dan,ali evo zadnjih par sati traju..krvarenje nije nesto jako,najvise prilikom mokrenja tj kad se brisem wc papirom…ne znam sta b rekla ni mislila .u teskom sam grcu ..
Da li ti je to rekao tvoj mpo lijecnik ili soc ginekolog? Ako ti ne stane krvarenje reci mu da te to brine i pitaj ga za duphaston…
Kako on zna da ti je dovilj o? Da li ti je dao da vadis razinu progesterona?
Evo npr i MTB i ja smo uz utrogestan(ja sam isto imala 4*2 utrogestan) dobivale udarne doze progestera u obliku injekcija…
Mpo ginekolog...zvala sam sad ljekarnu jel mi mogu dat duphaston bez recepta .kazu ni slucajno .da odem na hitnu ako krvarim...meni bolovi ne prestaju sad i krvarenje traje..nije ti krvarenje kao kad imam M ,dosta manje ali grčevi na momente jaki pa stanu ,jaki pa stanu..i ja nzlost mislim da ovo nece na dobro..
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Meni je kirurg ortoped koji mi je operirao palac, rekao da je velika razlika između Normabela 2mg i Normabela 5mg. Nebo i zemlja. Normabel 2mg je za opuštanje mišića, i slobodno se prepisuje trudnicama upravo zbog opuštanja maternice.
Da. I meni je to Lucinger rekao..
Prepisao mi 2*2 mg normabela jer vise stvarnooo nije znao sta samnom... Ni to mi nije pomoglo...
Da li ti je to rekao tvoj mpo lijecnik ili soc ginekolog? Ako ti ne stane krvarenje reci mu da te to brine i pitaj ga za duphaston…
Kako on zna da ti je dovilj o? Da li ti je dao da vadis razinu progesterona?
Evo npr i MTB i ja smo uz utrogestan(ja sam isto imala 4*2 utrogestan) dobivale udarne doze progestera u obliku injekcija…
Mpo ginekolog…zvala sam sad ljekarnu jel mi mogu dat duphaston bez recepta .kazu ni slucajno .da odem na hitnu ako krvarim…meni bolovi ne prestaju sad i krvarenje traje..nije ti krvarenje kao kad imam M ,dosta manje ali grčevi na momente jaki pa stanu ,jaki pa stanu..i ja nzlost mislim da ovo nece na dobro..
Da ne ide to bez recepta... Jojjjj.... Upm eto vise oprostite!!
Rokni normabel i pokusaj spavat.. Ako ne stane do jutra i ako odlucis ja cu ti poslati...
LucijaPonekad se određene gospođe (ne sve) u ljekarni ponašaju kao Gestapo, jer ono, sigurno se mislimo drogirat s Duphastonima. 🙈
Miss jako mi je žao što si sada u takvom stresu. Nažalost sad više ništa ne možeš, nego leći, i pokušat spavati. Nadat se najboljem, očekivat najgore. 💔
Joj a kako je meni jedna gospoda u ljekarnoj odrzala 5 minutno predavanje na temu normabela u trudnoci🙄🤢🤢🤢🤢..
Skuzila je jer sam uzela i decortin i utrogestan i normic da sam trudnica...
Mislim si ja, draga moja da, ti znas sta sam ja sve prosla dala bi mu 3 kutije🤷♀️🙉...
I to pred jos ostalima koji su cekali iza mene.. Kao narkoman sam ispala🙄...
Sortiraj odgovore
Najstariji