Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    24. Studeni 2020. 11:21

nada86

Martina, Dada da se nadovežem na vaš razgovor. Ja kad bi mi MPO klinika poslije punkcije izdala bolovanje odem kod mog Hausarzta i kažem da sam u postupku i necu da poslodavac zna i on pogleda od njih papir i da mi bolovanje onoliko koliko i MPO klinika. Inače bi ja davno letila sa posla da oni znaju da pokušavam… A zabranu rada doktori ne daju tako lako, Martina ti ćeš sigurno dobiti zbog svega šta si prošla. Kad je neko prvi put trudan prilično su opušteni. Jedino ako je neki baš super doktor ili poslodavac da zabranu rada jer posao nije za trudnicu..

Ja imam sreće (ajmo reći, to ćemo još vidjeti dok dođe vrijeme za to) što je moja socijalna ginekologinja naša žena i ona mi je i sama rekla da će me staviti na bolovanje jer zna kakav posao radim. I ako ona uzda taj papir poslodavac bi se trebao složiti. Na sam na mini jobu i zapravo moj posao nije toliko bitan da si nebih mogla naći drugi ali zašto nebih pokušala iskoristiti svoja prava ako ih imam. Također me planiram košta poslodavacu govoriti sve dok ne bude to to.. 😁😁 A mislim da neću ni sa njima imati nekih problema. Moja se prijateljica zeznula pa je na poslu rekla da je trudna, prije nego li je otvorila bolovanje, to došlo do šefa i idući ju put otkaz dočekao... Tako da... Prvo bolovanje 😂😂 lako meni za to, da je meni ostvariti svoje snove i ciljeve u vezi te dugo željene bebe. To mi je najbitnije a ne što će reći poslodavac 😊😊 skoro 5 godina pokušavanja meni nije malo i nebih to vodila kao "običnu trudnoću" s ovim dijagnozama koje imamo 🙄🙄🙄

endometrioza

Nada 🍀
    24. Studeni 2020. 11:38

Dada to je super da ti je ginekologija naša žena. Nemaš se šta onda briniti, kad ona izda zabranu rada ne pita se poslodavac tu ništa. 
    Isto tako, sada sam guglala, i ako imaš ugovor na odredjeno ne može ti poslodavac dati otkaz ako si trudna!! Ti si u obavezi da mu kažeš do navršenog 12. TT. 
    Dakle imaš sva prava, prije bolovanja ne govori ništa, čim odeš na bolovanje objavi da si trudna i ne mogu ti dati otkaz.. još imaš pravo na pomoć od države ako vam primanja nisu dovoljna.

MaloTele
    24. Studeni 2020. 11:38

ivanaxx bit ce kak bude, mislim da na nista vise ne mogu utjecati i trenutno mislim da sam nesto Bogu ocito skrivila kad mi se ovo događa, ali ni na to ne mogu utjecati, imam osjecaj da nista nije pod mojom kontrolom i to me frustrira jer nista ne mogu napraviti da bi bilo bolje osim cekati i nadati se a to je valjda najteze, ali dobro, bit ce sta bude.. i mislim da nikaad vise necu test raditi, iako je negativan ja se jos uvijek nadam ko glupaca, bolje betu izvadit pa bit miran nego zivjet s negativnom nadom xD 
    manemoj uopce mi se ne plače sad, jesam tuzna i razocarana ali vise kao prazna iznutra,imam osjecaj da mi je taj snjegovic sve uzeo haha proc ce to, svega sam svjesna i cinjenice da nekome uspije prije, nekome kasnije, a nekome bome nikad, trudim se bit svaki dan zahvalna sta smo zdravi i nemamo neke velike bolestine pa valjda cemo i tu dodatnu srecu docekat prije ili  kasnije..istina, ima cura s duuuugim potpisima,ali ima i onih kojima uspije iz prve, i ne mogu da se ne zapitam zasto meni ne moze, bit ce bolje znam da oce, i iduca tura je nasa, jos ima sanse do bozica 
    tuma hvala, ali meni zapravo nije uopce lakse sto imam smrzlice, odlicno sam podnijela sve, i bockanje i aspiraciju i transfer i sve, tako da meni to ne predstavlja nikakav problem, ono sto mene muci je to sto mm ide pocetkom drugog/ treceg mjeseca na teren i nece ga biti cca 3mj, sto znaci da ako se smrzlici ne uhvate moram cekati da se on vrati, a ovako sam mozda jos imala sanse jedan ivf obaviti prije nego on ode pa ako ne uspije sama se sa smrzlicima baviti dok njega nema  
    ruska1986  ne mora ti bit zao, upravo tako sam i ja to shvatil, ta dva srceka su bila sve sta je potrebno za reci 
    miss ja se stvarno stvarno najstvarnije nadam da se tvoja bebuska uhvatila i da te ovo samo stresira od malih nogu, najbolje izvadit betu pa vidjet sta kaze, nadam se da ce ti proc krvarenje i da nije nista opasno za bebolinceka,mislim da bi bilo u redu da jedna od nas dvije uspije 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    24. Studeni 2020. 11:40

Jeremija ne mogu da verujem, imala sam bas dobar osecaj u vezi tebe ovaj put... Al izgleda da moja inace moćna intuicija Ne radi u ovim MPO vodama.
    Bas mi je žao, mozda da ipak odeš po tu jednu i da uzmes inekcije progesterona, dr mi je rekao da utrići kad ih popijes samo prolete  kroz creva,  jako malo ode gde treba. Uradi kako osećaš, zelim ti brz oporavak 💕💕💪

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Lucyinthesky
    24. Studeni 2020. 11:46

vuky

Bozma moras brzo maknutu ovaj novi nick! Mozda je vrijeme da pocnes misliti na sebe, gledam kako pises da vec danima nisi dobro i onda se ovo dogodi, bas me rastuzilo! K vragu! Mozda stvarno da pustis da ih smrznu i posvetis se fino sebi! U svakom pogledu? Nadam se da si dobro i da te nista ne boli 💗
    Miss ma test je pozitivan, rano je to za neke debeke crte? ponovi prekosutra ili cak bolje pricekaj betu i razmazi se jer TRUDNA si …
    MTB sretno danas na uzv i nakon super vijesti uzivajte u danu :) meni je toliko hladno da se ne mogu natjerati vani :D
    Lucyin mislim da smo tu negdje da, ti si 2dana iza mene, meni je jucer 6dc i rekao da dodem u cetvrtak na 2uzv… koju terapiju imas? Kako se osjecas?
    Ajme cure kak ja mrzim miksati ove cetrotide, pa jesu mogli gore igle staviti 😒
    Uglavnom, muz mi je pristao da uzmemo psa i nakon transfera dobivam bebu da cekamo bebu 🥰🥰🥰🥰 Stavila bi vam fotku, ali kamo je ono uploadam? Malo ssm spora od terapije 🤣🤣🤣

Ja sam ti na Puregonu 220iu pd 2dc.vidjet ćemo što ću dobiti za dalje i koliko 🤔Ok se osjećam, za sada ne osjetim još jajnike, ali pretpostavljam da budem uskoro. S velikom rezervom sam ovaj put u svemu ovome pa ne znam ni sama šta očekujem.
    A ovo za psa,ma najbolja moguća odluka 🐕❤️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    24. Studeni 2020. 11:48

Jeremija nisam skužila, da li postoji šansa da se taj jedan zamrzne? Čisto da ti se tijelo oporavi, a bome i da psihički malo dođeš k sebi.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

manemoj
    24. Studeni 2020. 11:52

MaloTele

ivanaxx bit ce kak bude, mislim da na nista vise ne mogu utjecati i trenutno mislim da sam nesto Bogu ocito skrivila kad mi se ovo događa, ali ni na to ne mogu utjecati, imam osjecaj da nista nije pod mojom kontrolom i to me frustrira jer nista ne mogu napraviti da bi bilo bolje osim cekati i nadati se a to je valjda najteze, ali dobro, bit ce sta bude.. i mislim da nikaad vise necu test raditi, iako je negativan ja se jos uvijek nadam ko glupaca, bolje betu izvadit pa bit miran nego zivjet s negativnom nadom xD
    manemoj uopce mi se ne plače sad, jesam tuzna i razocarana ali vise kao prazna iznutra,imam osjecaj da mi je taj snjegovic sve uzeo haha proc ce to, svega sam svjesna i cinjenice da nekome uspije prije, nekome kasnije, a nekome bome nikad, trudim se bit svaki dan zahvalna sta smo zdravi i nemamo neke velike bolestine pa valjda cemo i tu dodatnu srecu docekat prije ili kasnije..istina, ima cura s duuuugim potpisima,ali ima i onih kojima uspije iz prve, i ne mogu da se ne zapitam zasto meni ne moze, bit ce bolje znam da oce, i id

ruska1986ne mora ti bit zao, upravo tako sam i ja to shvatil, ta dva srceka su bila sve sta je potrebno za recimiss ja se stvarno stvarno najstvarnije nadam da se tvoja bebuska uhvatila i da te ovo samo stresira od malih nogu, najbolje izvadit betu pa vidjet sta kaze, nadam se da ce ti proc krvarenje i da nije nista opasno za bebolinceka,mislim da bi bilo u redu da jedna od nas dvije uspije

Ma znam točno kako se osjećaš.. sve krene po glavi.. zašto nije uspjelo, što je pošlo po krivu, hoće se dogoditi da ja nikad neću uspjeti, kad odustati.. ali to je tako prvih par dana. Samo treba pustiti da se to malo slegne. Ja sam preuzbudjena oko pregleda sutra i iskreno se nadam da je sve ok da mogu odmah u proceduru i to me drži sad.
    Ono čega se iskreno bojim.. ovaj put smo baš i muž i ja bili nabrijani, pričali s bebom, on ljubio trbuh, zvao me PUPO.. nekako si mislim da ovaj put neće biti tako jer ćemo se bojati neuspjeha opet.. nadam se da ćemo moci izvuci tu pozitivu kao prošli put.
    Kad planiraš ići vaditi betu? Odnosno jel planiraš? Ovo nadanje je normalno i ljudski. Moj test je bio bijel da ne ide jače pa sam opet dva puta radila test i kad je došla beta opet je bilo kao da me netko polio kantom hladne vode...

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

24. Studeni 2020. 12:07

Tanja79

Jeremija ne mogu da verujem, imala sam bas dobar osecaj u vezi tebe ovaj put… Al izgleda da moja inace moćna intuicija Ne radi u ovim MPO vodama.
    Bas mi je žao, mozda da ipak odeš po tu jednu i da uzmes inekcije progesterona, dr mi je rekao da utrići kad ih popijes samo prolete kroz creva, jako malo ode gde treba. Uradi kako osećaš, zelim ti brz oporavak 💕💕💪

Joj, a ja ih baš često popijem jer nemam priliku uvik stavit, odnosno iza ležat. Ahh
    Meni je tako dosta osjećat se stalno da sam nešto falila pa da zato nije uspilo, baš me briga više, sve radim naaajbolje šta znam i mogu, dr isto tako, ako im se stoji ostat će, a ako neće, idemo dalje. Razbijam glavu jesam tribala više cikle, onda kako ovaj put nisam nego jednom ananas jela, a prvi put sam 5 6 ananasa pojela za vrime postupka, onda jesam li se sagnila zavezat špigete pa jesam li falila šta sam popila utriće, a ne stavila. Ma dosta je više, do transfera se nešto i da, iza ništa nije na nama i to je to. Triba se pravit lud i živit ko da se ništa ne događa i onda napravit test kad skužimo 'joj pa kasni mi pet dana'. Blaaaagoooo tim ženama!!! 

• Rita94
    24. Studeni 2020. 12:13

Tuma

Malo tele zao mi je zbog negativnog testa, ali sigurni je lakse kad znas da imas smrzlice, a fet je ionako mrvu uspjesniji😊 iduci mora biti dobitni🤞🥰
    Rita tek u 6.mj su te narucili??? A da odes u neke druge klinike vidjet? Od kud si? Na Vuk Vrhovcu svi s niskim amh imaju prednost i odmah te iduci mjesec ukljucuju u postupak…. ja ne bih na tvome mjestu cekala preko pola godine….
    Jeremija sama malo razmisli i odvagni, ali ja bih se vratila po jos taj jedan nakon svih muka koje si prosla… bas mi je zao da su lose stanice, ali nikad se ne zna… svakako ga ne bih ostavila.🥰🙏
    Missi sjecam se proslog puta i znam da si krvarila pa je bila biokemijska. A da nazoves kliniku i kazes im sve pa vidis kaj ce ti reci? Mozda moras povecat dozu utrogestana ili duphaston dobiti…. mozda bih na tvom mjestu vec danas otisla (ako stignes) izvaditi betu pa im javila…. nemam pojma. U svakom slucaju drzim fige i nadam se da je ovaj put to to 🥰

Tina rekao je da sam bez antralnih folikula i da moram piti hormone. Kaotično sam 

27,5 god. // MM - > 30 god.
    biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

24. Studeni 2020. 12:14

TiKi92

MaloTele ❤️ samo glavu gore i naprijed!
    MTB sretno danas na UZV!
    Jeremija ne znam sto bih ti rekla iskreno… Znam da je tesko, ali ja bih radije vratila taj jedan zametak, nego da propadne. Pa sto bude. Mozda te iznenadi i unese srecu nakon svega. A ako ne uspije, uzmi si malo pauze da se odmoris i fizicki i psihicki prije novog starta.
    Cure, zna li netko u kojem stadiju zamrzavaju zametke ako je freeze all? Muci me to sad stalno, ne mogu si pomoc. Sopam se ciklom vec dva dana. Jel se gleda jos nesto osim debljine, kod endometrija?
    Sutra zadnji uzv prije punkcije.

Ovisi gdje si u postupku. Neke klinike iskljucivo 5-ti dan zamrzavaju, a ima nekih, cini mi se rijetkih koje 3 dan zamrznu. 
    I da, u pravu ste cure, cak ni od najboljih stanica mladih cura malo sta u kbc dodje do blastice da se zamrzne, tako da cisto sumnjam da ce moj 1 prezivjet do 5-tog dana da bi ga zamrznuli.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.