Bok cure! U srijedu mi je punkcija.. Zanima me da li moram mirovat nakon? Ili mirovat nakon transfera? Prvi mi je put pa ne znam a pitam zbog posla! Bila sam ujutro kod doktora i splela sam se i nisam upitala.. Pa ako mi koje iskusnije cure mogu opisati?
Tenks svima🤗🙏
Nakon aspiracije MORAŠ mirovati. To ti je kao mini operacija, moraš dati svom tijeli vremena da se oporavi. Većina nas je taj prvi dan prespavala, a i poslije toga smo jako usporile i pazile na sebe.
Na dan transfera ćeš isto biti umorna, i dosta je važno da si taj dan daš vremena da se oporaviš. Dakle, ne moraš baš mirovati, ali neka bude usporeno. Transfer ćeš imati vjerojatno u subotu ili u ponedjeljak, ovisno o rezultatima.
Nakon transfera se ponašaš normalno, ali ne dižeš teške terete i generalno ne naprežeš srednji dio tijela.
💔💔💔
MTB kad se tebi pojavila roskasta krv? Jer evo sad je i ja imam u tragovima na ulosku i prilikom brisanja…jel ti to odmah prestalo nakon jednog dana ili?? Boze,Boze,koja je ovo agonija. ..da mi je prespavati sve do srijede do bete. ..
Nece ti biti puno bolje ni u srijedu jer ces onda cekati petak i duplanje🙄🙉🙉🙉🙉.
To roskasto je sve normalno.. Beba si pravi mjesta. Ja eto nisam imala nikakvo krvarenje do 1 ultrazvuka pa nije valjalo tako da… Nema tu pravila, svaka zena i svaka trudnoća je razlicita.. Ti sad mozes nekako se pokusati opustiti i vjerojovati u svoju mrvicu… Usporiti tempo, mozda cak i pojacati utrogestan. Ako imas koji dufaston slobodno popij… Normabel.. Viska progesterona ne moze biti u ovom trenu, samo manjka a i on zna tada rezultirati tim brljavljenjem…
Stavljan 4X2 utrogestana, mozda da popijem još dva ? Mislis da nece biti previše? To bi mogla,nemam duphastona, pa eventualno tako. Definitivno se trebam opustiti,ali nikako .idem na wc svako 5 min pa provjeravam stanje .
Mandarinkice, hvala na utjesi,nadajmo se da je tako! Da se nece ponoviti ista sudbina kao prosli put i da ovo samo beba/e rade sebi mjesta i malo me zaje...ju😂😂😂
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
miss1502, negdje oko bete, jedan dan je bila. Baš onako svijetla, roskasta. Prepala me, nakon toga sam skratila sve nokte i dobro ih zaoblila i pazila da se ubuduće ne ogrebem (iako ne znam je li to bilo od toga što sam se ogrebala dok sam stavljala utrić ili od nečeg drugog).
Inače, oko 25% žena ima baš i krvarenje na početku trudnoće (ne ovo tvoje implantacijsko, nego kasnije) i često bude sve u redu. Dobiju terapiju i to je to - jer nekim ženama dosta lako pucaju žilice u maternici kako se ona širi i namješta.
Tako da ništa nije panika. Naravno, može otići krivo, ali jednom kad ti se beba uhvatila, veća je šansa da će ostati uhvaćena, nego da će odustati. Na dobrom si putu, sad je samo ohrabruj i motiviraj da se dalje bori.
Novu terapiju ja ne bih uzimala dok se ne posavjetujem sa doktorom.
mandarinkica, jako te razumijem. Ali sad kad je LH pokazao crticu, imaš razloga vjerovati da će i hcg pokazati crticu. Pa nećeš čekati do devetog mjeseca trudnoće da provjeriš jesi li trudna? Sama si odaberi koji dan će to biti, i onda budi hrabra i pišni. Mi ćemo navijati za tebe.
💔💔💔
miss1502, okupiraj se čime god ti paše, nek ti muž udovoljava. Sad si trudna, za bebu je bitno da je mama sretna, zadovoljna i ispunjena.
Pišni test sutra, preksutra na betu, a za vikend imamo tečaj. Kad nam MaloTele sutra pišne pozitivan test, i nju ćemo nagovoriti da u srijedu vadi betu zajedno s tobom.
Kažem ti, žilice sam imala. S obzirom da sam toliko čitala o njima dok sam čitala ovaj topic, nisam se uopće uzrujala, niti pisala ovdje o tome. Prijavila sam samo kad sam imala ono ružičasto.
Blacky89, ne može mijenjati nick jedno mjesec dana. I to je dobro, jer mijenjanje nicka nam donosi sreću.manemoj, ja sam sumnjala kad je Lucija007 to napisala, ali istina je. Najteži dio postupka je čekanje testa. A onda je čekanje bete još gore. A onda je čekanje prvog UZVa još gore. A onda je čekanje srca još gore… Ne znam kako će biti dalje. Zapravo, sve više raste nada, a zajedno s njom i strah.
Ali ova nada i sreća se isplate svog straha, jer ipak je beba tu i bori se i nešto se događa.
Pami, svi mi držimo test 30 sekundi i više, jer su nam još premale razine bete. Ovo 5 sekundi je za one kojima menstruacija kasni 2 tjedna pa je 5 sec dovoljno. Drži i dalje dulje. Šteta što nisi radila sa jutarnjim urinom. S druge strane, popodnevna crtica ti je kao 30% tamnija jutarnja.
Ivanaxx, ti menstrualni grčevi ti ništa ne znače. Ili ćeš dobiti, ili nećeš. Isti su simptomi menstruacije i začeća. A implantacijsko ima 30% žena, tako da ni to što ga nisi imala ništa ne znači. Samo navijamo da ti menstruacija ne dođe, a da crtica bude debela i tamna.
LioraLiora, čekamo rezultate!!! Ne bi se trebala utrostručiti, nije tako pravilno, pogotovo tebi koja imaš i prvu betu dosta veliku. Treba biti više od duplo veća, ali ne možemo znati točno koliko više. Samo ti zovi za koji sat, oni znaju rezultate puno prije nego nam ih jave.
Ma da..mislila sam kao ak se svaka 2 dupla..ovo treci dan pa da bi trebala biti jos malo veca 🤣
MTB, kako si ti? Kako se osjecas? Cekas iduci pregled?
MTB kad se tebi pojavila roskasta krv? Jer evo sad je i ja imam u tragovima na ulosku i prilikom brisanja…jel ti to odmah prestalo nakon jednog dana ili?? Boze,Boze,koja je ovo agonija. ..da mi je prespavati sve do srijede do bete. ..
Nece ti biti puno bolje ni u srijedu jer ces onda cekati petak i duplanje🙄🙉🙉🙉🙉.
To roskasto je sve normalno.. Beba si pravi mjesta. Ja eto nisam imala nikakvo krvarenje do 1 ultrazvuka pa nije valjalo tako da… Nema tu pravila, svaka zena i svaka trudnoća je razlicita.. Ti sad mozes nekako se pokusati opustiti i vjerojovati u svoju mrvicu… Usporiti tempo, mozda cak i pojacati utrogestan. Ako imas koji dufaston slobodno popij… Normabel.. Viska progesterona ne moze biti u ovom trenu, samo manjka a i on zna tada rezultirati tim brljavljenjem…
Stavljan 4X2 utrogestana, mozda da popijem još dva ? Mislis da nece biti previše? To bi mogla,nemam duphastona, pa eventualno tako. Definitivno se trebam opustiti,ali nikako .idem na wc svako 5 min pa provjeravam stanje .
Mandarinkice, hvala na utjesi,nadajmo se da je tako! Da se nece ponoviti ista sudbina kao prosli put i da ovo samo beba/e rade sebi mjesta i malo me zaje…ju😂😂😂
Ako ti se pojaca ili ostane isto mozda da prebacis vaginalno stavljanje utrogestana na oralno,, tako su meni rekli... Jer svakim stavljanjem dodatno prckamo dolje i mozda se ozlijedis.. Ako imas normabel od 2mg slobodno popij.. Govorim ti sve ono sto je meni L rekao...
Piky sretno danas 🤞🏻
Anitram i Miniludržimo fige za veeeeelike bete 🥰
Nina985 i LioraLioraželim vam duple fine debele sočne druge bete ❤️❤️
Vuky sretno 🤞🏻
Tuma sretno danas 🥰
Miss ti si trudna 😉🥰❤️
Hvalaaa evo vadila drugu betu, tijekom dana rezultati najkasnije sutra, ali budem ja njih nazvala jos za koji sat 😅 . Sad bi se trebala utrostručiti od petka..uhh..na iglama sam..vrijeme tako sporo ide..a gdje su jos 2 tjedna za 1 ultrazvuk..ja neznam evo. Kako si ti? Kakav je plan?
Ma kakav sutra? Samo ti zovi danas 😉 tko će dočekati..
Evo ja smedjarim 😂😅. Čekam da krene za pravo pa šaljem doktoru mail..
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
miss1502, okupiraj se čime god ti paše, nek ti muž udovoljava. Sad si trudna, za bebu je bitno da je mama sretna, zadovoljna i ispunjena.
Pišni test sutra, preksutra na betu, a za vikend imamo tečaj. Kad nam MaloTele sutra pišne pozitivan test, i nju ćemo nagovoriti da u srijedu vadi betu zajedno s tobom.
Kažem ti, žilice sam imala. S obzirom da sam toliko čitala o njima dok sam čitala ovaj topic, nisam se uopće uzrujala, niti pisala ovdje o tome. Prijavila sam samo kad sam imala ono ružičasto.
Blacky89, ne može mijenjati nick jedno mjesec dana. I to je dobro, jer mijenjanje nicka nam donosi sreću.manemoj, ja sam sumnjala kad je Lucija007 to napisala, ali istina je. Najteži dio postupka je čekanje testa. A onda je čekanje bete još gore. A onda je čekanje prvog UZVa još gore. A onda je čekanje srca još gore… Ne znam kako će biti dalje. Zapravo, sve više raste nada, a zajedno s njom i strah.
Ali ova nada i sreća se isplate svog straha, jer ipak je beba tu i bori se i nešto se događa.
Pami, svi mi držimo test 30 sekundi i više, jer su nam još premale razine bete. Ovo 5 sekundi je za one kojima menstruacija kasni 2 tjedna pa je 5 sec dovoljno. Drži i dalje dulje. Šteta što nisi radila sa jutarnjim urinom. S druge strane, popodnevna crtica ti je kao 30% tamnija jutarnja.
Ivanaxx, ti menstrualni grčevi ti ništa ne znače. Ili ćeš dobiti, ili nećeš. Isti su simptomi menstruacije i začeća. A implantacijsko ima 30% žena, tako da ni to što ga nisi imala ništa ne znači. Samo navijamo da ti menstruacija ne dođe, a da crtica bude debela i tamna.
LioraLiora, čekamo rezultate!!! Ne bi se trebala utrostručiti, nije tako pravilno, pogotovo tebi koja imaš i prvu betu dosta veliku. Treba biti više od duplo veća, ali ne možemo znati točno koliko više. Samo ti zovi za koji sat, oni znaju rezultate puno prije nego nam ih jave.
Ma da..mislila sam kao ak se svaka 2 dupla..ovo treci dan pa da bi trebala biti jos malo veca 🤣
MTB, kako si ti? Kako se osjecas? Cekas iduci pregled?
Tebi ce bit beta ccca 2000 vidjet ces 💓.
Kad si napravila onaj 'skuplji' test iz mullera jos sam ti htjela napisat da ce ti bit beta oko 500 a ti napises koliko ono 579😅
MTB najbolje bi bilo čekati 3-4mjeseca☺️Bez stresova, testova, pregleda, strahova, strepnji..
LioraLiora, ma da, samo da bude danas preko 1000 i bit će dobro. A vjerojatno će biti puno više.
Ja sam ... tako. Približava se pregled sutra pa raste i trema. Sutra je veliki milestone, držim si fige da se srdašce nedvojbeno vidi i čuje, iako se pripremam na to da se u nekim (rijeđim) slučajevima ni na 7+0 ne čuje. Kao i uvijek, nadam se najboljem, već se tješim u slučaju lošijeg.
mandarinkica, ja sam često maštala o tome da odjednom saznam da sam ups, trudna već 3, 4 mjeseca.
💔💔💔
NadimakMTB mojoj mami se bas tako bilo dogodilo. I onda još sazna da nosi jednojajcane blizanke. Lutrija na kvadrat. I onda ju još nismo dugo mučile već smo se rodile dva mjeseca ranije.
Sortiraj odgovore
Najstariji