Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Rita94
    23. Studeni 2020. 12:07

Ajmeeee curke čestitam i držim 🤞 da sve bude uredno.. 
    Cure koje čekaju 🕒 želim puno strpljenja i sreće 🥰 tu smo kao najveća moralna podrška💕
    Meni je sutra mi je 2dc (došla je gosp. Crvena 1 dan ranije) i idem kod dr. Rekao je samo dođi 24.11. u 10:00
    Zanima me jesam li već  u postupku ili će to bit samo informativni razgovor za postupak, neznam. Skupe su mu riječi, ne priča puno pa neznam na čemu sam točno i što me sve čeka  hehehe

27,5 god. // MM - > 30 god.
    biokemijska // 6tt
    spermiogram -> uredan
    AMH -> 1,8 pmol/L
    FSH -> 10mj 13 / 1mj 2,6
    1/21 - > aspiracija

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Studeni 2020. 12:08

mandarinkica, ti si se baš potrudila loše slikati tu trakicu  
    Svejedno ti nije uspjelo, crta se baš lijepo vidi, nije uopće preblijeda.
    Tokom ovog tjedna bi trebala pišnuti test, ako ti ne dođe menstruacija. 

Lucija007, nisam ja odlučivala, doktorica je rekla da dođem na 6+0, i sad na 7+0. Da mi je rekla neki termin koji je prekasno (recimo da je odmah rekla termin 7+0), rekla bih joj da ja ne mogu toliko čekati i tražila raniji. Na ovom pregledu 6+0 bila bih zadovoljna i da je rekla da je idući na 8+0, ali sam bila jako sretna kad je rekla 7+0. Mislim da je moj mir bitan, pri čemu sam dovoljno racionalna da ne bih tražila da je pregled svaki drugi dan.
    Nakon ovog sutrašnjeg, ako sve bude u redu, prelazim kod druge doktorice - e tu mislim tražiti da mi pregled bude na 9+0 ili koji dan kasnije. Neću čekati 4 tjedna do novog UZVa.

💔💔💔

23. Studeni 2020. 12:08

Lucija007
    Da bar.. ;) bila bih presretna i s jednim djetetom:) mi smo (barem koliko znamo) jedini twinsici u obitelji, od svih generacija. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Studeni 2020. 12:11

ericaa, wooohooo, krećeš. Jesi li se već počela pikati?

Rita94, moguće da će ti biti nulti UZV, pa ako sve bude OK krećeš.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    23. Studeni 2020. 12:13

NadimakMTB

LioraLiora, ma da, samo da bude danas preko 1000 i bit će dobro. A vjerojatno će biti puno više.
    Ja sam … tako. Približava se pregled sutra pa raste i trema. Sutra je veliki milestone, držim si fige da se srdašce nedvojbeno vidi i čuje, iako se pripremam na to da se u nekim (rijeđim) slučajevima ni na 7+0 ne čuje. Kao i uvijek, nadam se najboljem, već se tješim u slučaju lošijeg.

mandarinkica, ja sam često maštala o tome da odjednom saznam da sam ups, trudna već 3, 4 mjeseca.

Cut će se sigurno MTB vidjet ćeš.  Već na 5 mm EO se može čuti, ja sam na 7+0 imala 9,3. A na 5+4 ga nije ni bilo, a ti si sa 6+0 već imala EO. Tako da sigurno će srceko kucati 😍

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🍀🐞MISS🐞🍀
    23. Studeni 2020. 12:16

Lucija, MTB cure hvala vam, da tako sam i mislila ako se pojaca krvarenje krenit oralno uzimat da ne prckam doli...za sad je samo blijedo rozo kad se obrisem papirom bude pomjesano s utrogestanom tako da kao neka blijedo roza krema 😂😂 nadan se da ce tako i ostati i da se nece pojacati.  Nadam se da beba pravi mjesto,ali bome me i satrala jer me leđa kidaju.  Uopce ne znam kako cu sad sjedit i raditi ,ali dobro ce mi doc da malo odvratim misli!!! 
    Hvala svima,ali cestitke primam nakon druge bete! Ovo je stvarno preprerano, prenesigurno i napeto!!! Ali drzite fige svakako ❤️❤️🙏🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Monkica24 🍀
    23. Studeni 2020. 12:17

Pozdrav, vratila se s kontrole sa svim nalazima... Sad sam službeno vaš dio ekipe, dobili smo potvrdu da idemo na IVF/ICSI postupak. Predbilježeni za početak ožujka. Ni u najluđim snovima se nisam nadala da ću prolaziti kroz ovo, sva sam još nekako u nevjerici. Još moram obaviti kontrolu endokrinologa zbog povišenog prolaktina, vidjet će hoće li me staviti na neku terapiju. Što me sad čeka dalje? Što znače sad ta dva puta koja idem ''u prirodnom ciklusu''? Počinjem se isto bockati kao i u ''umjetnom' ciklusu?

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

ericaa
    23. Studeni 2020. 12:18

NadimakMTB

ericaa, wooohooo, krećeš. Jesi li se već počela pikati?

Rita94, moguće da će ti biti nulti UZV, pa ako sve bude OK krećeš.

Ne, ja sam u prirodnom, bez lijekova  ako ne uspije iz 2 puta, idemo na laparoskopiju da vidimo kakvo je stanje unutra i zašto ne uspijeva, jer su mi hormoni u redu, znači da endo radi problem i ne želimo napamet ić sa lijekovima da ne pogorša se nešto...tako je savjetovala profesorica a meni se sviđa ta ideja  ali ja zaista vjerujem da će uspijeti iz tih prirodnih 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ericaa
    23. Studeni 2020. 12:22

Monkica24

Pozdrav, vratila se s kontrole sa svim nalazima… Sad sam službeno vaš dio ekipe, dobili smo potvrdu da idemo na IVF/ICSI postupak. Predbilježeni za početak ožujka. Ni u najluđim snovima se nisam nadala da ću prolaziti kroz ovo, sva sam još nekako u nevjerici. Još moram obaviti kontrolu endokrinologa zbog povišenog prolaktina, vidjet će hoće li me staviti na neku terapiju. Što me sad čeka dalje? Što znače sad ta dva puta koja idem ''u prirodnom ciklusu''? Počinjem se isto bockati kao i u ''umjetnom' ciklusu?

Ja sam isto u prirodnom IVF, službeno od petka, to znači bez lijekova, prati se utzv od 7-8 dana ciklusa endometrij i folikule i ako se uspije ˝uhvatiti ˝ ovulacija, ide se na aspiraciju i vraća 3dnevni embrio. Kako je meni objašnjeno, kod prirodnog je najveći rizik da pobjegne ovulacija jer nije naštimana terapijom ili da bude folikul prazan/stanica loša jer je samo 1 i nema manevra ako ne uspije. A ako dođe do uspješne oplodnje i transfera, rekli su mi da nam se šanse povećavaju na skoro 30 % 
    od terapije, nakon transfera, samo onaj neki gel sa progesteronom koliko sam skužila. 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• *.Women_name.*
    23. Studeni 2020. 12:24

Monkica24

Pozdrav, vratila se s kontrole sa svim nalazima… Sad sam službeno vaš dio ekipe, dobili smo potvrdu da idemo na IVF/ICSI postupak. Predbilježeni za početak ožujka. Ni u najluđim snovima se nisam nadala da ću prolaziti kroz ovo, sva sam još nekako u nevjerici. Još moram obaviti kontrolu endokrinologa zbog povišenog prolaktina, vidjet će hoće li me staviti na neku terapiju. Što me sad čeka dalje? Što znače sad ta dva puta koja idem ''u prirodnom ciklusu''? Počinjem se isto bockati kao i u ''umjetnom' ciklusu?

Ja sam prošla dva prirodna, samo će pratiti tvoju ovulaciju a od lijekova ćeš dobiti samo stopericu prije aspiracije 😁 nakon transfera dobiješ lijekove kao i kod stimuliranog male su razlike

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.