Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leptirica 90🦋
    08. Studeni 2020. 15:56

Drage  cure mene tolio boli za poludit.a putujem kuçi u busu sam zadnji put me nije toliko bolilo

Azospermia

08. Studeni 2020. 16:11

Dandelion0

Cure,
    pitanje.

Dr rekao da ću dobiti Decapeptyl zbog opasnosti od hierstimulacije.

Imam par nedoumica, pitanja…
    Sazore li jajne stanice i od Decapeptyla?
    Ovi folikuli koji su oko 15 mm, može li se i njih aspirirati? Tj narastu li oni još od štoperice i jesu li oni uvijek prazni?
    Narastu li i svi ostali još folikuli od štoperice do aspiracije?
    Zna li/Je li netko primio Decapeptyl i imao transfer u istom mjesecu?

Nema transfera isti mjesec nakon toga... To je freeze all.. Sazriju i bude sve okej... Vidis mi u potpisu.  

08. Studeni 2020. 16:13

miss1502

Leptirica90 i ja se toga bojim da cu ih imat malo ali stanje MTB rekla bitna je kvaliteta a ne kvaliteta…daj boze da te 3 prezive i budu blastice 🙏🙏
    Piki,Bela saljem vam ❤️ i puno podrške
    Jadranka, Chloe kako vec znas dda ti je aspiracija u cetv, kolikii su vam folikuli? Ja cu tek sutra doznat…jedva cekam..
    Sanjich jel te muci zeludac od siofora,mene danima vec muci ne znam sta cu? I btw rekla mi je zena u ljekarni da siofor bas puni crpi b12 pa bi uz njega trebalo uzimati i b12…jesi znala za to?

Ejj draga mene ne muci zeludac.. A ionak uzimam sve vitamine u prenatal tak da kobtam da mi je dosta.. A rekla sam da necu nove kupovat vise..

Ja sma malo zabrinuta danas.. Kao da mi je pocela M... Smedjarenje na dnevnom ulosku..  Pa nezz kako... 4 dana nakon asporacije? ?? 

MaloTele
    08. Studeni 2020. 16:21

manemoj

Chloe ja jedva čekam sutra dobiti info o tvojima jer sam sigurna da su imali burni vikend i narasli samo tako 😉
    Miss1502ista stvar, ako ih i ne bude masu, bitno da je pobjednički tu 💪

Jooj i ja,nemogu ni spavati po noci😅 samo o tome razmisljam ko luđakinja i kazem sama sebi kak bude bit ce al samo se nekako vrtim u krug, plus kaj su me jucer jako cice pocele boljet,znaci nisam mogla danas grudnjak zakopcat,ko da cu dobit svake sekunde 😨 pa se opet zbediram zakaj nece rast folikulcici moji i opet sve ispočetka,izludit cu do sutra 🤦🙊 ma neka je jedan samo😍🤞 ne treba mi vise ja sam skromna 😊

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Dandelion0
    08. Studeni 2020. 16:58

Sanjich,
    a ako procjene da ipak nije hiper?
    Moguć transfer ili definitivno ne?

Sada me strah kako ću biti nakon aspiracije. Tebi bilo ok? Nikakvih znakova hipera?

Ja sam  ok, ništa za sada ne osjećam, ne vidim da sam napuhana. Večeras 2x Decapeptyl.

Stiže nam curica 💓

Anavi985
    08. Studeni 2020. 17:07

Studeni je počeo, al meni jos nije vrijeme za krenuti, još sutra i preksutra utrogestan 2x1 pa bi za cca 3 dana trebala doći menga... nadam se da će doći već do petka pa da npr.u subotu idem na VV...ako mi brisevi i papa budu ok, naravno, sutra idem vidjet te nalaze...

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

08. Studeni 2020. 17:08

Dandelion0

Sanjich,

Sada me strah kako ću biti nakon aspiracije. Tebi bilo ok? Nikakvih znakova hipera?

Ja sam ok, ništa za sada ne osjećam, ne vidim da sam napuhana. Večeras 2x Decapeptyl.

Ne mora nikako znaciti da ce transfer definitivno biti odgodjen. To ce ti procijeniti na dan punkcije a eventualno ce te jos pogledati 3 ili 5 dan i ultrazvukom procijeniti ici ili ne na transfer. I sama sam bila 'u opasnosti od hipera' nekoliko puta no do njega nije doslo tj.nje bio opasan i radjen mi je transfer isti ciklus. Procjeniti  ce mpo lijecnik koji te vodi po stanju tvojih jajnika te imas li puno slobodne tekucine u Douglasovom prostoru.. Ja sam se takodjer olkosjecala i kad sam bila u hiperu i kad sam bila u 'opasnosti od hipera'.. Znala sam imati i po 16 folikula i nekad mi odgodili transfer nekad ne. Sve zavisi kako ce ti jajnici izgledati sad nakon stoperice.. I da stignu ti i ovi sitni narasti do punkcije definitivno, meni su cesto manje folikula izbrojali nego sto sam jajnih stanica dobila upravo zato jer na te sitne nisu racunali. 

08. Studeni 2020. 17:08

Dandelion0

Sanjich,

Ja sam ok, ništa za sada ne osjećam, ne vidim da sam napuhana. Večeras 2x Decapeptyl.

A nije moguc transfer zato ti i je dao decapeptyl.. Da si dobila klasicnu stopericu-hcg jajnici bi nastavili bujat i onda npr i da se stisaju za transfer ako ostanes trudna opet krenu bujat radi hcga.. Zato je on da sprijeci to dao drugu vrstu i pustit ce da ti tijelo dodje k sebi barem jedan ciklus.. Sta san ja presritna jer je tako jer su vece sanse na odmorno tijelo da se bebica primi ❤️

08. Studeni 2020. 17:13

Sanjich🤞🤰

Dandelion0

Sanjich,

A nije moguc transfer zato ti i je dao decapeptyl.. Da si dobila klasicnu stopericu-hcg jajnici bi nastavili bujat i onda npr i da se stisaju za transfer ako ostanes trudna opet krenu bujat radi hcga.. Zato je on da sprijeci to dao drugu vrstu i pustit ce da ti tijelo dodje k sebi barem jedan ciklus.. Sta san ja presritna jer je tako jer su vece sanse na odmorno tijelo da se bebica primi ❤️

Ja sam na vv dobivala depapeptyl kao stopericu upravo zbog opasnosti od hipera i imala transfer isti mjesec. No svaka zena je drugacija i drugacije reagira.. Zato npr netko zavrsi u hiperu s npr 6,7  stanica a netko s 14 bude ok..
    Vjerujem da ce na dan punkcije sve procijeniti.. Meni npr sad lucinger ni nakon punkcije nije bio siguran hoce li mi vracati ili ne pa sam dosla jos 3 dan nakon punkcije da me pogleda.. 

08. Studeni 2020. 17:14

Mene je doktor pitao sto izabirem.. I objasnio koju stopericu dobivam onda s obzirom na odluku.. Sta se tice hipera ja nis neosjecam.. Nakon 2dana od aspiracije kao da nisam ni imala... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.