Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Studeni 2020. 20:38

darliv

Jadranka nazovi svakako sestru i pitaj, dobro cure kazu, ovo je precudno, ne moze se nesto pretpostavljati toliko dana unaprijed, i ja sam u Petrovoj i isla sam do dana stoperice na uzv..

Pa jos i meni cudno jer mi frendica isla u Petrovu i do stoperice je isla na ultrazvuk... 

Marinela87
    08. Studeni 2020. 20:40

Chloe18

miss1502

Sanjich uf,mene bas tare zeludac ..ja mislim da je od siofora iako pijem 10ak tableta na dan, moze bit od bilo cega,ali mi se cini sa je otkako njega pijem ovako krenilo . Pitat cu doktora da ga mozda ipak nastavim samo 1 put na dan uzimat…
    Chloe sigurno su narasli folikulici preko vikenda,sutra cemo obe sve doznat!! Bas mi je lakse kad se s nekim pratim..Mene danas vec dosta boluckaju jajnici,tako da vjerojatno rastu, napuhnuta sam i jedva cekam da prođe aspiracija 🙏

Ajme mene nista ne boli osim cica, to ne valja 🤦🤦🙊 a nadam se da ce bit okej,necu se deprimirat barem do sutra 😂 neka su spori ali samo da narastu, da bar doguramo do aspiracije barem da vidim kak to izgleda 😄

Ej, ja sam bila na sv duhu u petak na aspiraciji pa sam ti htjela rec da mi je bilo super. dali mi opcu(izabrala sam bolje rečeno), probudila se ko pijana, super volje, ne znam sta je u toj anesteziji al bilo mi je ludilo u glavi😂, osjećaj nikakav, kao da se ništa nije događalo dolje 😂 .jos 2h me pustili da chillam u nekoj sobi, isla doma i sve ok. Nikakvih sukrvica ovo ono. Jedino kasnije ta nadutost i lagana bol ali ja se od svega napusem i puno više me boli, zapravo normalnije stanje mi je napuhanost nego nenapuhanost..
    Transfer je isto prošao bez specijalnih neugoda. 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    08. Studeni 2020. 21:54

vuky

Hvala ti *Woman_name*, nadam se da bude…. 💗
    Kako se blize brisevi i moguci postupak postajem nervoznija…. valjda je to vecino tako….

Hej vuky gdje ideš u postupak i kad trebaš dobiti M?
    Meni je moja ginica u mailu odgovorila isto da bez obzira što nemam briseve da bi možda mogli ovaj mjesec u postupak pa obaviti briseve u toku toga... . A meni M trebala doći danas ali nije 🙈 neznam ja kako si je ona to zamislila jer prekosutra tek idem na zadnje konzultacije. Jedino ako budem imala sreće da mi M zakasni kod 2 dana. Ali bez briseva vidim da se nijedna curka nije počela bockati, sad sam sv zbunjena. Možda je ovdje u Njem. drugačije 🙄🙄 a ja nestrpljiva 😂

endometrioza

08. Studeni 2020. 22:29

MakiST ako citas, imam pitanje. Kako si uzimala Femaru u ovom zadnjem dobitnom? Sa hranom ili na prazan zeludac?  Jer ja sam na nju zadnji put ocajno reagirala, samo 2 folikula, a postupak prije 7 folikula, ali tada sam pila Letrilen, ne Femaru. Nemam pojma sta sam drugacije radila tada ni kako sam pila, ni ima li to uopce veze, mozda je samo bio takav ciklus pa takva reakcija. Sad bi opet trebala na nju pa da ne bude ocajna reakcija kao prosli put.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Studeni 2020. 22:43

Dada31

vuky

Hvala ti *Woman_name*, nadam se da bude…. 💗
    Kako se blize brisevi i moguci postupak postajem nervoznija…. valjda je to vecino tako….

Hej vuky gdje ideš u postupak i kad trebaš dobiti M?
    Meni je moja ginica u mailu odgovorila isto da bez obzira što nemam briseve da bi možda mogli ovaj mjesec u postupak pa obaviti briseve u toku toga… . A meni M trebala doći danas ali nije 🙈 neznam ja kako si je ona to zamislila jer prekosutra tek idem na zadnje konzultacije. Jedino ako budem imala sreće da mi M zakasni kod 2 dana. Ali bez briseva vidim da se nijedna curka nije počela bockati, sad sam sv zbunjena. Možda je ovdje u Njem. drugačije 🙄🙄 a ja nestrpljiva 😂

Ovo je po meni nepotrebna kocka.
    Uopće nije važno hoće li oni tebe pustiti u postupak bez briseva ili ne.
    Ono što je važno jest da ako imaš nesreću da ti brisevi nisu OK, i da imaš nešto što trebaš liječiti, doći ćeš u situaciju gdje u najboljem slučaju moraš piti lijekove i to rješavati u ranoj trudnoći, a u najgorem slučaju ti to nešto potencijalno može izazvati spontani pobačaj. Nepotreban stres i nepotrebna komplikacija.
    Briseve radiš radi sebe, ne radi doktora. Ako su čisti, super. Ako nisu, zna trajati i po par mjeseci da se izliječiš.

💔💔💔

manemoj
    08. Studeni 2020. 22:49

Meni su brisevi stajali na papiru kao uvjet uz vjenčani list i te ostale stvari.. znači nije mi bila opcija želim li ih imati ili ne.. ali sam ih imala neovisno jer smo u startu s tim krenuli

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

08. Studeni 2020. 22:53

Bella kako si danas? ❣️❣️❣️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Studeni 2020. 22:56

manemoj

Meni su brisevi stajali na papiru kao uvjet uz vjenčani list i te ostale stvari.. znači nije mi bila opcija želim li ih imati ili ne.. ali sam ih imala neovisno jer smo u startu s tim krenuli

Dosta specijalaca smatra da oni nisu neophodni. Ja sam išla na razgovore sa dosta privatnika koji su mi rekli da njima brisevi nisu presudni jer "ionako nije 100% sigurno da uzrokuju spontani". S druge strane, moja krasna ginekologica mi je jasno i glasno rekla da nemam što raditi u MPO dok mi brisevi nisu čisti i dala mi je terapiju s kojom sam imala sreće da se riješim ureaplazme u samo mjesec dana, do neba joj hvala.
    Realno, MPO specijalcima su važni rezultati u smislu da ja budem oplođena.
    Meni je važno da rodim zdravo i živo dijete.
    Dakle, meni ne pada na pamet riskirati vući neku bakteriju kroz postupak jer možda ipak sve bude OK.

💔💔💔

08. Studeni 2020. 22:59

NadimakMTB

manemoj

Dosta specijalaca smatra da oni nisu neophodni. Ja sam išla na razgovore sa dosta privatnika koji su mi rekli da njima brisevi nisu presudni jer "ionako nije 100% sigurno da uzrokuju spontani". S druge strane, moja krasna ginekologica mi je jasno i glasno rekla da nemam što raditi u MPO dok mi brisevi nisu čisti i dala mi je terapiju s kojom sam imala sreće da se riješim ureaplazme u samo mjesec dana, do neba joj hvala.
    Realno, MPO specijalcima su važni rezultati u smislu da ja budem oplođena.
    Meni je važno da rodim zdravo i živo dijete.
    Dakle, meni ne pada na pamet riskirati vući neku bakteriju kroz postupak jer možda ipak sve bude OK.

Bas tako... Ni mene L nije trazio svjeze briseve ali ja sam ih ponovila radi sebe... 

vuky
    08. Studeni 2020. 23:33

Dada31 idem u Petrovu, radila sam vec briseve, ali nisu bili ok, nesto e.colli i nesto ureaplasme, pili smo m i ja antibiotik 20 dana pa sad kontrolni brisevi nakon pauze od antibiotika...
    NadimakMTB kako si se rijesila ureaplasme? meni u 7mj bili ok nalazi, godinu prije isto i sad u 9mj nasli nesto bakterija :/ pa sam skroz u panici cemo to uopce rijesiti :/ 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.