Cure, samo opušteno što se prehrane tiče. Jesti zdrave namirnice i izbjegavati junk. Ja sam u trudnoci prestala piti gazirano, smanjila secere, ne sjecam se vise sto sam sve izbjegavala ali mislim da nije predugacak popis namirnica koje treba izbjegavati. Slusati svoje tijelo je najvažnije. Sto se strija tice to ovisi o kozi, netko se mazucka svim i svacim pa popuca a netko nicime i nista. Meni su prsa jako popucala iako sam ih mazala a trbuh uopce. 17 kg sam dobila, ne bas malo😅
👸33god. 🤴🏻 32.god
*par god. pokušavanja
*jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
*7./2020 AIH
*9./2020- cista postupak odgođen
*10./2020 AIH
*11./2020 prvi IVF 🙏
Aspiracija je prošla ok dobila sam sam 3 jajne stanice😙😙
Azospermia
Mtbja sam prestala jesti tunu, pazim da ne jedem previse prsuta i kobasica (smrc smrc) al to sam si nekad i dopustila. Izbacila sam kavu i cajeve jako smanjila (prije sam pila minimalno 3 salice zelenog caja), sad pijem 1 u 2 dana i pijem brusnicu, mentu ili kamilicu…. trajni lak i dalje radim, farbati se necu…prestala sam vjezbati (to nakon aspiracije odmah), ne dizem tesko i trudim se svaki dan 2-3 vocke pojest…. pokusavam paziti i na secer jer je blago povisen, ali ogtt je dobar… i to je to….
E baš tako i ja.. Prvih tjedan dva nakon bete mi je i dosta muka bilo pa mi se meso nije ni jelo ni pila kava. Sad više nije tako, ali mi se ni ne pije kava. Znam nekad skroz onu bijelu popiti, ali rijetko. Kamilice mi je broj jedan jer ju inače obožavam.A kobasu isto jako volim, ali eto malo se zasladim s jednu dvije kriške ali nekako mi ni ne paše. I pazim na slatko jer mi je šećer isto povisen. Osobno mislim da je to "ne prerađeno" više prije bilo kad su žene pile doslovno mlijeko podojeno iz cice kravice to jutro i kad se meso doma radilo bez ikakvih kontrola. Pitala sam i svog doktora rekao mi je da se ponašam normalno, jedino ta tuna zbog žive. Čak kažu da nije na odmet popiti nekad kavu,ali ne pretjerivati.
E to sam htjela opet pitati za suhomesnato. Mi imamo svoje domaće i testiramo prije pravljenja kobasica. Jel onda neovisno o tome opasno? Jer ako je ne vidim zašto bi uopće ove godine pravili.. pa ako ja ne mogu jesti zašto bi oni 😂
Mislim mi i ne smijemo ne prerađeno zbog bakterija koje mogu bit u ne prerađenom mesu, siru, mlijeku itd. A ne zato kj je to ne zdravo ili masno ili nznm iz nekod drugog razloga. Osim u slučaju povišene glukoze. Ja si nekad uzmem jer mi isto sami pravimo i testirano je, ali ono krišku dvije, neću se ubit u tom. A sad neznam, sve trudnice imaju svoj izbor... Ja se više bojim i panicar sam za stvari na koje ne mogu utjecati 😂 jedva čekam sljd pregled sa tih 11 tjedana da vidim da se bebica lijepo razvija i da je sve ok 🙏
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ana znaci ti si svoju muku s mengom rijesila 😁 kako cure kazu sutra ujutro u bolnicu, i drzim fige da krenes s terapijom, ja sam isto krenula s bockanjem treci dan ciklusa..
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Belaa nisam mogla sebi doci od tuge, ni napisati ti rijeci podrske, strasno mi je zao! Drzi se hrabra zeno i nadam se da te ne boli i da je sve otislo da mozes odtugovati i zalijeciti tijelo i dusu ... Cuvaj se....
Piky i tvoja prica me rastuzila, nadam se da ces se brzo riješiti muka .... stvarno strasno sto netko mora prolaziti ❤️ cuvaj se 💗
Otisla sam bila sa foruma jer bi se cesto rastuzila na neke price .... i onda bi plakala ili sanjala ili mislila kako je tim zenama, sad sam se vratila i probam se vise vezati na dobre price.... Ako mi brisevi drugi tjedan budu ok, idem u postupak u 11mj, ako ne... vidjeti cemo... “Stare cure” znaju nasu pricu, uglavnom 3x ivf/icsi u Cito, uvijek po 2 savrsena embrija (3-dnevna) i onda ko da nisu ni vracena... Biologica mi je zadnji put rekla da mi nema sta kazati da je pitanje vremena ... Ja visoke godine ( 38 ) na lijevom jajniku manji endometriom, AMH nizak... Suprug ( 42 ) setajuci spermiogram od super do neka pokretnih.... pokusavamo tek 2 godine, prije nikad nisam htjela djecu jer nisam imala partnera s kojim bi pozeljela odgajati dijete! Uzasno sam pod stresom cijelo ovo vrijeme, najprijecraudvojen zivot, sad pred 6mj preselila njemu, nemam posao i uzasan sam inteovert tak da nisam jos “upoznala” nikoga ovdje... ako skoro ne bude trudnoce sam mu najavila da uzimamo psa 🥰
Svim u postupku zelim srecu, u pripremnim fazama da sve ide kako treba a u iscekivanju da budu sto mirnije i da sve ide školski i dobro 💗
Odlično 🥰🥰 kad bi ti trebao biti transfer? I jel znaš već kada će ti javljati stanje?
Kako se ti osjećaš?
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Bravooo jeeejjjj, imaš 3, super 😀😀
Belaa nisam mogla sebi doci od tuge, ni napisati ti rijeci podrske, strasno mi je zao! Drzi se hrabra zeno i nadam se da te ne boli i da je sve otislo da mozes odtugovati i zalijeciti tijelo i dusu … Cuvaj se….
Piky i tvoja prica me rastuzila, nadam se da ces se brzo riješiti muka …. stvarno strasno sto netko mora prolaziti ❤️ cuvaj se 💗
Otisla sam bila sa foruma jer bi se cesto rastuzila na neke price …. i onda bi plakala ili sanjala ili mislila kako je tim zenama, sad sam se vratila i probam se vise vezati na dobre price…. Ako mi brisevi drugi tjedan budu ok, idem u postupak u 11mj, ako ne… vidjeti cemo… “Stare cure” znaju nasu pricu, uglavnom 3x ivf/icsi u Cito, uvijek po 2 savrsena embrija (3-dnevna) i onda ko da nisu ni vracena… Biologica mi je zadnji put rekla da mi nema sta kazati da je pitanje vremena … Ja visoke godine ( 38 ) na lijevom jajniku manji endometriom, AMH nizak… Suprug ( 42 ) setajuci spermiogram od super do neka pokretnih…. pokusavamo tek 2 godine, prije nikad nisam htjela djecu jer nisam imala partnera s kojim bi pozeljela odgajati dijete! Uzasno sam pod stresom cijelo ovo vrijeme, najprijecraudvojen zivot, sad pred 6mj preselila njemu, nemam posao i uzasan sam inteovert tak da nisam jos “upoznala” nikoga ovdje… ako skoro ne bude trudnoce sam mu najavila da uzimamo psa 🥰
Svim u postupku zelim srecu, u pripremnim fazama da sve ide kako treba a u iscekivanju da budu sto mirnije i da sve ide školski i dobro 💗
Želim ti svu sreću da što prije uspije 😍😍 a budee
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Instalirala sam si SAMO tri aplikacije za praćenje trudnoće.
I proučila hranu i čajeve koje smijem/ne smijem konzumirati.
Još samo kozmetiku trebam proučiti.
Pretjerujem li na 4t+5d?
Koji cajevi se ne smiju konzumirati?
Ne pretjeruješ!
Mada ja o tome nisam razmisljala niti jednom u 40 tjedana 😂
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Instalirala sam si SAMO tri aplikacije za praćenje trudnoće.
I proučila hranu i čajeve koje smijem/ne smijem konzumirati.
Još samo kozmetiku trebam proučiti.
Pretjerujem li na 4t+5d?
Ni najmanje 😉
Pogotovo jer sam sinoć razmišljala da vas moram pitati za kozmetiku.. postoje li tu neka ograničenja?
Ja sam inače zadnji put prištiće na čelu imala u 8 osnovne a sad mi je lice baš čudno.. nadam se da je to od svih tih hormona i da će se brzo vratiti na staro..
I ja sam sad puna prištica, ne znam da li je to od ovih maski sto stalno nosimo ili mi curica krade ljepotu u trbuhu (stara babska prica) 😂
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Sortiraj odgovore
Najstariji