Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ina85
    12. Veljača 2021. 14:40

J_b

Anti tijela štitnjače su ti, Anti-Tg i Anti-Tpo.. To si provjeri kad vadiš hormone.. Kad vadis tsh, vadi se i Ft3 i Ft4,

Ahaaa ok. Tsh ft4 i ft4 imam sve u redu. A ove druge cu vadit na 3 dan ciklusa. Hvala na odgovoru

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

MISS
    12. Veljača 2021. 14:41

Women Name ja sam 11,12,13 i evo 15tjedan  opet idem i svaki put me gleda vaginalno i iskreno bas me briga ,bitniji mi je moj mir..i krvarila sam vise puta, i hematom i zadnjih 10 ak dana smeckasti iscjedak , u biti sve najgore sta se jednom trudnici u prvom tromjesjecju moze desit...tako sa ne bi bas rekla da sam u povoljnijoj situaciji...ali najbolje da radis kako se osjecas. Ako je tebe strah toliiko cesto pregledavat se onda nemoj, idi kako ti doktor kaze i slusaj ga..u meduvremenu odmaraj i popij normabel po potrebi. Bit ce to sve ok 🙏

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Veljača 2021. 14:42

Ina85

Ana i ena screen imam sve ok. Papa test sve ok. Brisevi ok. Antitijela stitnjace nemam (mozda imam ) kako se to tocno zove? Vitamin d nemam .inzulinsku nemam. Nk cells nemam. Hormone vadim za 3 dana . Nije mi jasno zasto mi ginekologica nije dala da to radim.

Ina85, ginekologica te nije slala na sve ove pretrage jer oni u načelu nisu specijalizirani za nas sa problemima  Pa onda prvi put kažu - a to se događa. Drugi put kažu, a niste imali sreće, ali neće više. A nakon toga ti daju samo osnovne pretrage i pošalju te specijalistu. To je prirodno, samo je tvoja tebe prije trebala poslati dalje.
    Super za ANA i ENA. To je dobra vijest.
    Štitnjača - TSH, FT3, FT4, antiTG, antiTPO
    Di vitamin je bitan, povećava šanse za uspješnu implantaciju i ranu trudnoću četiri puta.
    Provjeri feritin i CRP.
    Inzulinska rezistencija zna smanjivati kvalitetu jajnih stanica i povećava šanse ranih pobačaja ako ne uzimaš neku terapiju.
    Histeroskopija provjerava imaš li anomalije u maternici, oni znaju uzrokovati spontane.
    Tokom histeroskopije se radi bakteriološki bris jer nekad u endometriju maternice znamo imati gadarije, a da se u klasičnim brisevima cerviksa ne vide. Istom prilikom se može raditi i NK cells, ali samo na jednom mjestu u Hrv (a i nije dokazano da je ova pretraga bitna).
    Što si od trombifilije radila? Trebaš raditi:
    MTHFR, PAI 1, protein C i S, antitrombin III, faktor V Leiden, faktor II (protrombin))
    LAC , acL(ACA-antikardiolipinska antitijela / antifosfolipidna antitijela) IgG i IgM, anti beta 2 glikoprotein (IgG i IgM) 
    +
    APTV, fibrinogen (FBG), fibrinoliza, protrombinsko vrijeme (PV i INR), trombinsko vrijeme, D-Dimeri, homocistein
    Konačno, postoje i genetske pretrage koje ja osobno za sad ne namjeravam raditi - kariogram/kariotip da se vidi nosite li ti i muž neke gene koji su problematični (što ti opet zapravo ništa ne govori, jer plod može a ne mora dobiti te gene + ovo nije pretraga za koju ti mogu kasnije dati terapiju) + HLA tipizacija (koja provjerava jeste li muž i ti kompatibilni - opet, ako ga ne namjeravaš mijenjati, nije ti još potrebna).

💔💔💔

Tuma
    12. Veljača 2021. 14:44

Tiki ❤️
    Women_name mene često bole na taj način ako ne mogu koji dan na wc. Točno kao menstrualni i kad odem na wc prođu. Očito je sve manje mjesta unutra i normalno da više ne znaš šta te boli i kako jer se sve pritišće i razmice. Ja isto idem kod socijalnog i kod privatnice. On je simpa i daje mi uputnice, recepte, zajebava se i oraspolozi me uvijek, a ona je divna, smirena, stručna, sve mi pokaže, uzme si vremena. On sve u 1-2 min i gotovo, a ona polako. Isto sam si mislila da moram samo 1 odabrati, al evo vac sam u 25.tjednu i dalje nisam 🙈🙈

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Veljača 2021. 14:46

*.Women_name.*

MTB

*.Women_name.*, ja ti ne mogu pomoći jer nemam iskustva, ali suosjećam.
    Samo se ti istresi. Tvoje lavice su tu uz tebe
    A muževi znaju nekad biti pomalo glupi, nije mu ni prvi ni zadnji put (kao što si rekla, takve smo ih izabrale i takve ih toleriramo)

❤️❤️❤️❤️ Hvala na podrsci. Izgleda da me malo i hormoni peru, jučer on meni nešto priča a ja ga prekidam 3 puta u rečenici. On me pita, pa dobro hoćeš mi pustit da kažem do kraja. Naravno da sam se rasplakala kj viče na mene (nije bilo vikanje 🙈) joooj

Ja sam se sa svojim u svojoj kratkoj trudnoći stalno svađala - a inače nisam svađalica. Tj, pokušavala sam se ja svađati s njim, ali ovaj moj je flegma i ne da se isprovocirati 
    Anyway, kad sam se pročistila od hormona, kao da sam se probudila. I odmah sam opet postala krasna ženica 
    Sve je to normalno 

💔💔💔

• *.Women_name.*
    12. Veljača 2021. 14:46

🌼TiKi🌼

Woman name evo i ja prijavljujem te neke menstrualne bolove od jucer… Mislim da se to sve rasteze dolje i da je od toga. Onak bas kratkotrajna bol ako sam u istom polozaju duze. Promijenim polozaj i prestane. Nema nama mira nikad 🤦‍♀️.
    La Reina zao mi je zbog testica. Nadam se da ce s betom biti vise srece 🤞

Nema mira bome draga moja ❤️🤦🏻‍♀️ sad odbrojavamo dane do petka i nadam se najboljem. Ako baš potraje preko vikenda mislila sam nazvat odjel patologije u Petrovoj pa da me tamo naruce prije petka da nemoram prek hitne i rodilista... Vidjet ću  kak će se odvijat situacija 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Veljača 2021. 14:48

Ina85

J_b

Anti tijela štitnjače su ti, Anti-Tg i Anti-Tpo.. To si provjeri kad vadiš hormone.. Kad vadis tsh, vadi se i Ft3 i Ft4,

Ahaaa ok. Tsh ft4 i ft4 imam sve u redu. A ove druge cu vadit na 3 dan ciklusa. Hvala na odgovoru

Ina85, antitg i antitpo možeš vaditi kad god hoćeš, ne moraš treći dan ciklusa.
    A što ti znači da su u redu? Za nas trudilice vrijede drugačiji referentni intervali nego za normalne ljude 

💔💔💔

Leia3.0
    12. Veljača 2021. 14:48

MTB

Dada, sad si došla u dio utakmice gdje je strpljenje sve. Čak i da možeš napraviti dvije bete za redom, živcirala bi se do prvog UZVa. Pa do drugog… čekanje - to ti je život majke.
    A dok se dosađuješ, možeš napraviti onaj moj eksperiment.

MTB, kao da slušam svog doktora 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

12. Veljača 2021. 14:49

MTB

Anitram1982, kako si nam ti? Kako se oporavljaš? Bildaš za treći mjesec?
    Opet ćemo biti skupa trudne, ovaj put uspješno

Dobro je hvala. Da, evo dosla M i sad cekam O i onda opet M 🤣🤣🤣 pa krecemo u FET. Bildamo bildamo 💪💪💪. Nego sta nego cemo...mislim da je dosta zaje....vise. Treba uraditi posel pa da zavrsimo 2021 kako zasluzujemo 😉. Sve ovdje koje se bore za svoju bebu 🤞

• *.Women_name.*
    12. Veljača 2021. 14:52

MISS

Women Name ja sam 11,12,13 i evo 15tjedan opet idem i svaki put me gleda vaginalno i iskreno bas me briga ,bitniji mi je moj mir..i krvarila sam vise puta, i hematom i zadnjih 10 ak dana smeckasti iscjedak , u biti sve najgore sta se jednom trudnici u prvom tromjesjecju moze desit…tako sa ne bi bas rekla da sam u povoljnijoj situaciji…ali najbolje da radis kako se osjecas. Ako je tebe strah toliiko cesto pregledavat se onda nemoj, idi kako ti doktor kaze i slusaj ga..u meduvremenu odmaraj i popij normabel po potrebi. Bit ce to sve ok 🙏

Ma nisam mislila da si u povoljnijoj situaciji nego on kaže da kod mene nema hematoma, otvorenosti ni nikakvog rizika osim gestacijskog i da nema potrebe da se pregledavamo svaki put kad zaboli ako to nisu bolovi kao trudovi, tvrd trbuh u smislu kontrakcija ili promjene u iscjedku  odnosno krvarenje. Tako da kužiš, nemam opcije uopće, ako idem moram na hitnu, a znaš kak to ide. U radaonu pa ko te zapadne. Bilo bi mi lakše da me on hoće pregledat, ali on kaže baš jučer da nema potrebe, prije 10 dana je sve bilo odlično kao i svaki put prije tog. Zbog tog sam mislila da si u drugacijoj situaciji. Jer i moj privatnik i moja socijalna ginekologica na to kažu to je sve normalno 😘😘😘

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.