Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    la_Reina_del_Sur
    12. Veljača 2021. 14:18

Dadaaaaa cestitam od ❤ bas sam sretna zbog tebe ☺☺ Beta je 🔝 neka bude do kraja školska i dosadna trudnoća 🙏❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

• *.Women_name.*
    12. Veljača 2021. 14:23

MISS

Women Name ja te u potpunosti razumijem od rijeci do rijeci jer je i meni slicno..od aspiracije do dan danas svaki dan osjecam neku bol, a to je vise od 3 mjeseca…od probadanja, pritiska,menstrualnih boloca,bola u ledima,grceva, iscjetka do krvarenja…kako se ne briniti i ostati normalan?! Jedino sta mozes je ici svaki tjedan na preglede kod svog doktora ako mu vjerujes i mirovati,ja ti isto ne bi isla po hitnoj jer tamo te svaki put doceka drugi doktor i svaki je razlicit i ima svoje misljenje,a to te moze izluditi..vjeruj jednome i drzi se njega..to je sve sta mi mozemo napraviti u ovoj situaciji i moliti i vjerovati da ce sve bit ok. Ja sam isto imala bolne menstruacije uvijek prije pa kontam da mi mozda i trudnoca mora bit takva ,ne znam..svaka je zena induvidualna i glupo se uspiredivat s drugim trudnicama..i ja imam za primjer sestru koja je sad trudna i sve joj ide savrseno i skolski, svugdje seta, ne boli je nista i cudi se kako ja to tako tesko podnosim…eto,tako je kako je. na krsju cemo sve ovo vise cijenit kad dode beba.. neki dan mi muz govori : da ti je neko reka da ces bit trudna prije 3 miseca ali da ces morat cilu trudnocu prilezat i da ce te boli bili prihvatila…naravni,nisam se ni mislila za odgovor!!! Tako da, sve cemo izdrzat samo da na kraju bude sve ok…drzi se ,odmaraj i kad god ti je nesto cudno idi u doktora…meni se cini da ce ova moja beba bit najpregledavanija beba ikad!!! Ali bas me briga,sve za moj mir. Pusa ❤️

Miss ti imaš malo drugačiju situaciju od mene. Ja sam igrom slučaja oregledavana toliko u mjesec dana zbog onog iscjedka  dva puta na hitnoj, dva puta kod mog ginekologa ali jer sam tako bila naručena i u Petrovoj jer sam tako bila naručena. Moj ginekolog uvijek govori da su menstrualni bolovi normalni ako nema krvarenja, nije da sam ga jedkom pitala. I također nije za to da se pregledavamo svaki tjedan, on me naručuje kao kod rizične trudnoće svaka 2 do 3. Kaže da što se tiče bolova može vidjet samo ako me vaginalno gleda, a da to baš nebi radio svaki tjedan. A s obzirom na mene svaki tjedan bi mogla na hitnu, eventualno dva. Sad da idem mogu ic samo na hitnu u Petrovu ☹️☹️☹️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ina85
    12. Veljača 2021. 14:25

MTB

Ina85

Hvala na odgovoru. Svi su nalazi vec uradeni. U zadnjih 5 god sam napravila brdo pretraga . I sve je u redu osim Sumnjaju na jedan oblik trombofilije anti beta fosfolipidi. Samo sto jedan nalaz kaze da je poz nakon 6 mj neg. I ginekologici nije jasno. Nije mi znala objasnit kako to.i uputila me na Potpomognutu. Sta mislis na imunoloski ili imunologije ? To jos nisam uradila niti su me uputili a hrpu toga je vec urađeno i sve je ok. Osim hormona sto cu ici sada na 3 dan ciklusa za pokrenut postupak. Idem preko hzzo rijeka. Sve mi je besplatno.

Postoje imunološke pretrage. Osim što trombofilija zna biti uzrok prekinute trudnoće (iako, češće u višim tjednima), može i naš imunitet doživljavati plod kao strano tijelo i napadati ga. Zato se radi ANA i ENA screen, i vjerojatno još neke proširene imuniloške pretrage.

Dalje, ovdje volimo pilati sa hormonima i antitijelima štitnjače. Jesi li ih provjerila? Jesi provjerila D vitamin? Inzulinsku rezistenciju?

Konačno, potrebno je provjeriti stanje maternice - ima li nekih problema (polipi, miomi), bakteriološki bris, bris na NK cells, …

Mislim da je najlakše da ti nama kažeš što si provjerila, pa mi tebi kažemo što ti fali (+ dopunimo svoju enciklopediju provjera).

I bez brige, sad si među sebi sličnima.

Ana i ena screen imam sve ok. Papa test sve ok. Brisevi ok.  Antitijela stitnjace nemam (mozda imam ) kako se to tocno zove? Vitamin d nemam .inzulinsku nemam. Nk cells nemam. Hormone vadim za 3 dana . Nije mi jasno zasto mi ginekologica nije dala da to radim. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• *.Women_name.*
    12. Veljača 2021. 14:27

MTB

*.Women_name.*, ja ti ne mogu pomoći jer nemam iskustva, ali suosjećam.
    Samo se ti istresi. Tvoje lavice su tu uz tebe
    A muževi znaju nekad biti pomalo glupi, nije mu ni prvi ni zadnji put (kao što si rekla, takve smo ih izabrale i takve ih toleriramo)

❤️❤️❤️❤️ Hvala na podrsci. Izgleda da me malo i hormoni peru, jučer on meni nešto priča a ja ga prekidam 3 puta u rečenici. On me pita, pa dobro hoćeš mi pustit da kažem do kraja. Naravno da sam se rasplakala kj viče na mene (nije bilo vikanje 🙈) joooj 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

❤️J_0209_b😺
    12. Veljača 2021. 14:31

Anti tijela štitnjače su ti, Anti-Tg i Anti-Tpo.. To si provjeri kad vadiš hormone.. Kad vadis tsh, vadi se i Ft3 i Ft4, 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Tuma
    12. Veljača 2021. 14:31

Dada odlična!!! 🥰🥰 Čestitam ❤️ prezime nisam ni skuzila dok nisi rekla 😂
    Tiki ako se nitko ne javi, ja bih, mene je prebacila na Elebaby s Novalaca prije 3 tjedna 😊
    Sanjich divaaaaan plus 😍
    Women_name ja sam ish isto neki dan imala, al nisu dugo trajali.... Mislim da to nije ništa strašno i da ako nema krvarenja ili temp uz to da je normalno. Kužim, sve nas brine što god da se desi, al realno gledajući ja mislim da to nije zabrinjavajuće. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

sbjelisi
    12. Veljača 2021. 14:34

Mattan ti si dobila stopericu, koju? Valjda cu je i ja dobiti :misli: Od danas i ja pishkim hihi! LH trakice da mi nebi O pobkegla za vikend! 😁
    La Reina 😞 drzi se i samo upotno dalje ❤❤ Jedan je dobitan!
    Curly biti ce i ti si u Njemackoj 😂😂
    Dada lijepa betaaaa ❤😍
    VM sretno sutra ❤🙏
    Ina dobronamdosla!
    Marinela uzivaj u vikendu i vremenu do bete! The World is Yours ❤❤
    Woman name ❤ tu smo za potporu. Neka od trudnica ce ti znati odgovoriti vezano za bolove...
    Sanjich ❤
    Ela gdje si nam?

oharascarlett14@gmail.com

🌼TiKi🌼
    12. Veljača 2021. 14:34

Woman name evo i ja prijavljujem te neke menstrualne bolove od jucer... Mislim da se to sve rasteze dolje i da je od toga. Onak bas kratkotrajna bol ako sam u istom polozaju duze. Promijenim polozaj i prestane. Nema nama mira nikad 🤦‍♀️.
    La Reina zao mi je zbog testica. Nadam se da ce s betom biti vise srece 🤞

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

🌼TiKi🌼
    12. Veljača 2021. 14:36

Tuma pamtim te za Elebaby 😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• *.Women_name.*
    12. Veljača 2021. 14:39

Tuma

Dada odlična!!! 🥰🥰 Čestitam ❤️ prezime nisam ni skuzila dok nisi rekla 😂
    Tiki ako se nitko ne javi, ja bih, mene je prebacila na Elebaby s Novalaca prije 3 tjedna 😊
    Sanjich divaaaaan plus 😍
    Women_name ja sam ish isto neki dan imala, al nisu dugo trajali…. Mislim da to nije ništa strašno i da ako nema krvarenja ili temp uz to da je normalno. Kužim, sve nas brine što god da se desi, al realno gledajući ja mislim da to nije zabrinjavajuće.

I meni su se javljali ali trajali su kratko sad baš traju više od 24 h pa me malo brine. Najviše me boli kad zaspem pa dugo ne piskim, da oprostite nisam imala stolicu 3 dana pa su sad čuda izašla iz mene 😂 ko da mi je maaalo lakše sad. Ja se nadam da će prestat, neka krene opet u četvrtak prije pregleda. Uvijek krene nekak tjedan dana prije 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ onda mi se dogodi da odem na hitnu pa za tjedan dana kod svog doktora, pa za tjedan u Petrovu jer me tamo gledaju zbog gestacijskog pa onda za tjedan kod svog ginekologa i u krug. Možda bi trebala izabrati jednog ali znate i sami u bolnici si kao na traci, a moj ginekolog lijepo pogleda i protok pupčane i posteljicu sve organe bebice. U Petrovoj opet kažu da je to protokol kod praćenja gestacijskog da gledaju bebu i vaginalno. A ništa... Valjda     će proc 😘

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.