Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    09. Veljača 2021. 19:43

MTB

Sunny_

Ruska to mi se ne sviđa 😅 ali hvala ti na info 😊😘
    Dada trudna jesi 😁 sad samo polako 😊 čuvaj strpljenje i živce trebat će ti 😊🥰 čestitam 💙💙

Ako ti pomaže, ja nisam nosila nikakve kartone nigdje. Samo sam došla kod novog ginekologa i tražila da se upišem tamo. Dali su mi papir koji sam morala odnijeti u HZZO, i onda vratiti njima nazad.

Tako i ja za ginica, ali ne znam zasto nije takva praksa i kod dr.opce prakse. Jer sam ja bas morala ic po svoj karton kod bivse doktorice 🤷🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Veljača 2021. 19:48

Kami, prirodno možeš krenuti pokušavati odmah nakon prve menstruacije. Bilo bi dobro da onda i odeš na pregled da vidiš je li sve OK. Što se tiče IVF, neće ti nitko reći da pokušavaš prirodno i da odustaneš od IVFa, odnosno ako kažu - promijeni doktora.
    PCOS zna biti uzrok težeg začeća. Na vrijeme si krenula. Sad je pravo vrijeme da kreneš u postupke.
    I, iako je loša vijest što si izgubila bebu, dobra vijest je da su ti sad šanse za zdravu trudnoću puno veće nego prije. Plus, pojačano si plodna iduće dvije godine. Dakle, kreni u postupke i mogla bi ti se jako brzo osmjehnuti sreća.

perlla, pročitaj naše savjete ovdje, kreni sa promjenom stila života i suplementima (i ti i muž) i u travnju ćemo svi skupa navijati za vas. Ako te nešto zanima, samo pitaj.

💔💔💔

Libo1415
    09. Veljača 2021. 19:48

J_b

Libo

Dada jel imaš još koje simptome osim pikanja dolje?🤔ja ću u četvrtak piskiti…jos sutra moram preživjeti…🙏🍀👼

Meni je 17.2 beta, a ne bih trebala piškit prije nedjelje.. A ti bi vec u cevrtak piškila.. Ne moze to tako🙈🤗😂

J_b pa budući da mi je danas trebala doći menga a nije(ni neće!) I vraćena mi je blastica sam odlučila krenut od četvrtka piskiti pa vidjeti jel se događa što...🙏🍀👼 u četvrtak mi je onda 7dnt 💪❤

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

Ruska1986
    09. Veljača 2021. 19:49

perlla

Zanima me da li ima smisla traziti drugo misljenje kod nekog od privatnika, npr.beta plus,podobnik…ne bih zeljela da nesto propustim. Dosad kad god bih isla kod soc.gin.uvijek je sve bilo super, a evo sad ovih nalaza.ocito nije sve ok ako se trudnoca ne desava, ali soc.gin.ne vole slati dalje..sve dok joj nisam pokazala nalaz spermiograma, onda je rekla da me salje na humanu..prije mi nikakve nalaze osim papa testa nije radila..da li ovi privatnici imaju tipa popodnevne termine dolaska ili skroz ujutro..dosad sam koristila godisnji, ali mi je glupo za tako pola sata svaki put traziti godisnji, brzo ce se potrosit, a i ne bih govorila kod poslodavca, zasto bi svi o tome morali razglabati, ne bih se stalno objasnjavala, a isto tako ne bih dala ni otkaz.ne znam kako je kod vas, da li ste rekle kod poslodavca i kakve su bile reakcije.da li ste dobile drugacije misljenje kod privatnika kod kojih se placa jel ili niste bas koristile… hvala😊

Meni je moj gin., kada sam mu rekla da pokusavamo 3 godine i da se nista ne dogadja, odmah dao uputnicu za dalje. Ja sam odabrala IVF polikliniku i otisla kod njih na konzultacije(koje se placaju)i oni su me uputili za sve dalje. Postupak cijeli je bio preko HZZOa. Kod svog gin samo idem po uputnice i recepte, koje mi oni napisu. Ti kad dobijes uputnicu, odlucis di zelis ic.. Konzultacije mozes dobiti brzo, ali postupak se malo ceka.. Ako ides preko HZZOa. Ako ides privatno, mozda je brze, ali kosta. Ja sam na folikulometrije isla uvijek ujutro i nastimali bi da stignem na posao, mislim da popodne ni ne rade. A to ti se ide svaki drugi dan, do aspiracije il ceg vec. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Veljača 2021. 19:49

Cure iz IVFa, je li normalno da oni meni već tjedan dana ne odgovaraju na mail? Jučer sam poslala podsjetnik i opet nit glasa?

💔💔💔

Sunny_🐣
    09. Veljača 2021. 19:50

MTB da i ja sam tako za ginica. Ali meni je prosli soc gin bio u drugom gradu pa nisam znala dal je to zbog toga. 
    Ma bas nam je sad glupa situacija. MM je dr opce prakse njegova teta koja je usput i glavna trač baba u obitelji. A za sve mu sad ona treba dat uputnice, a mi ne zelimo da svi znaju jel -.- ma totalno glupa situacija. Tako da sad sve što može radi privatno ...  ali nece moc sve privatno 🤯

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Ruska1986
    09. Veljača 2021. 19:51

Ruska1986

perlla

Zanima me da li ima smisla traziti drugo misljenje kod nekog od privatnika, npr.beta plus,podobnik…ne bih zeljela da nesto propustim. Dosad kad god bih isla kod soc.gin.uvijek je sve bilo super, a evo sad ovih nalaza.ocito nije sve ok ako se trudnoca ne desava, ali soc.gin.ne vole slati dalje..sve dok joj nisam pokazala nalaz spermiograma, onda je rekla da me salje na humanu..prije mi nikakve nalaze osim papa testa nije radila..da li ovi privatnici imaju tipa popodnevne termine dolaska ili skroz ujutro..dosad sam koristila godisnji, ali mi je glupo za tako pola sata svaki put traziti godisnji, brzo ce se potrosit, a i ne bih govorila kod poslodavca, zasto bi svi o tome morali razglabati, ne bih se stalno objasnjavala, a isto tako ne bih dala ni otkaz.ne znam kako je kod vas, da li ste rekle kod poslodavca i kakve su bile reakcije.da li ste dobile drugacije misljenje kod privatnika kod kojih se placa jel ili niste bas koristile… hvala😊

Meni je moj gin., kada sam mu rekla da pokusavamo 3 godine i da se nista ne dogadja, odmah dao uputnicu za dalje. Ja sam odabrala IVF polikliniku i otisla kod njih na konzultacije(koje se placaju)i oni su me uputili za sve dalje. Postupak cijeli je bio preko HZZOa. Kod svog gin samo idem po uputnice i recepte, koje mi oni napisu. Ti kad dobijes uputnicu, odlucis di zelis ic.. Konzultacije mozes dobiti brzo, ali postupak se malo ceka.. Ako ides preko HZZOa. Ako ides privatno, mozda je brze, ali kosta. Ja sam na folikulometrije isla uvijek ujutro i nastimali bi da stignem na posao, mislim da popodne ni ne rade. A to ti se ide svaki drugi dan, do aspiracije il ceg vec.

Ovo sam pisala za poliklinike koje suradjuju sa HZZOom. Za bolnice ne znam... Poliklinikr koje suradjuju sa HZZOom su:Beta Plus, Skvorc i IVF.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Ruska1986
    09. Veljača 2021. 19:52

MTB

Cure iz IVFa, je li normalno da oni meni već tjedan dana ne odgovaraju na mail? Jučer sam poslala podsjetnik i opet nit glasa?

Zasto ih ne nazoves? Ja sam ih zvala uvijek..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Lorena3009
    09. Veljača 2021. 19:52

perlla

Ja sam svojoj šefici rekla, i naravno podržava me u svemu. Mi smo mali kolektiv, nas 3 radimo, sefica ne. Kolegice znaju cilu situaciju i po drska su mi velika. Svi moji odlasci u Samobor na uzv i dogovore sam uzimala dan godišnjeg. Od dana vadenja folikula sam otvorila bolovanje, samo iz razloga jer mi je posa takav da ne mogu organizirati da ako me zovu da je sutra vracanje ja se pokupim. A i puno mi žena u danu prođe kroz ruke, i jednostavno nisam imala živce za njih😂😂 moj savjet je da kažes poslodavcu i zamoli da nikome ne govori ako ne želiš. Bit ce ti lakse i puno ces opuštenija bit. 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

❤️J_0209_b😺
    09. Veljača 2021. 19:54

Libo

J_b

Libo

Dada jel imaš još koje simptome osim pikanja dolje?🤔ja ću u četvrtak piskiti…jos sutra moram preživjeti…🙏🍀👼

Meni je 17.2 beta, a ne bih trebala piškit prije nedjelje.. A ti bi vec u cevrtak piškila.. Ne moze to tako🙈🤗😂
    J_b pa budući da mi je danas trebala doći menga a nije(ni neće!) I vraćena mi je blastica sam odlučila krenut od četvrtka piskiti pa vidjeti jel se događa što…🙏🍀👼 u četvrtak mi je onda 7dnt 💪❤

Bome ti rano onda dolazi.. Ja trebam dobit tek u utorak.. 🤔 Znači tjedan dana iza tebe.. Hmm... 
    Sam ti piški.. Nadam se dvjema crtama.. 
    🤞💪👍😍

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.