Pozdrav svima,
Imam pitanje u vezi tzv liste za ivf oplodnju. Naime pokusavamo ostati trudni vec 2 i pol godine, prosli smo 2x AIH te smo stavljeni na listu za ivf. Istom smo trebali pristupit u 1.mj medutim u meduvremenu se dogodila trudnoca prirodnim putem koja je u 9.tjednu proglasena kao missed ab te sam sada u procesu ciscenja sa medikamentima. Ono sto mene zanima dali je tko imao iskustvo u smislu bio na listi pa iz nekog razloga nije usao u postupak; dali se naknadno vracam normalno na listu ili moram cekati,mozda prolaziti jos neke pretrage?
Pozdrav. Žao mi je radi tvog gubitka
Rekla bih da se opet javiš svom doktoru i normalno se upišeš za prvi sljedeći termin. Nakon čišćenja ti treba barem jedna menstruacija doći prirodno da bi mogla ponovo u pokušaje. I treba biti potvrđeno da je sve otišlo i da je maternica u OK stanju. Često nam se stvore i neke ciste, pa malo potraje dok se svega riješimo.
Doduše, ako si mlađa, vjerojatno će ti sugerirati da pričekaš i 3 mjeseca. Ako si starija, neće ti forsirati pauzu. Nalazi su ti važeći oni koje su već radila, ako im nisu istekli "rokovi".
Slobodno nam napiši nešto o sebi
Puno hvala na brzom odgovoru... Imam 30g i eto vec 2g i vise pokusavamo, taman smo se psihicki spremili da idemo na ivf kad se pojavio prvi + ikad. Mislili smo ok samo smo se trebali opustit i dogodit ce se. Medutim u 9.tjednu nije bilo otkucaja i kao sto sam spomenula u procesu ciscenja sam. Moj dr je reko da nista ne pokusavam 3 mj medutim dr u Vinogradskoj je rekla da mogu pokusavati vec sa iducim ciklusom🤔 u svakom slucaju s obzirom da smo toliko dugo cekali, prosli 2 insem. Nekako nisam pretjerano pozitivna oko toga da ce doc do trudnoce brzo nakon ovog svega,a zbilja nebi htjela tipa gubiti vrijeme i cekat taj ivf, ono sto me brine jest da ne procjene da trebam jos pokusavati kad mi se vec primila ta jedna. Uzrok tzv neplodnosti nemam, oba jajovoda prohodna, samo sindrom policisticnih jajnika i zabacena maternica, sve ostalo jako zdravo 🤣
👩30🧔32
2 i pol godine pokusavanja, 2 inseminacije bez +, na listi za ivf, mjesec ranije prirodno zacece zavrseno missed ab u 9.tjednu
perlla, pozdrav. Dobro nam došla i brzo nam otišla, trudna!
Nalazi su ti OK. AMH je malo niži nego bi trebao biti za tvoje godine, ali imamo ovdje trudnoće i sa nižim. Omjer FSH i LH ti nije baš najbolji, ali to će se riješiti stimulacijom. Iskreno, s obzirom na tvoj AMH i dijagnozu tvog muža, bilo vi dobro da preskočite inseminacije i odmah krenete na stimulirane postupke.
Bakterija se morate riješiti, bez toga ne možete dalje. Također, prekontroliraj si stanje štitnjače (svi hormoni i antitijela) + razinu D vitamina.
Pitanje je koliko imaš antralnih folikula (folikula na početnu ciklusa), to je zapravo najvažnija informacija.
Što se šansi tiče, statistika kaže da u jednom postupku uspijeva 10-12% žena koje pokušaju inseminacijom, i oko 30% žena koje idu na stimulaciju. Doduše, statistika je kurva. Ona je točna na velikom broju žena, ali ništa ne govori kad pričamo o jednoj ženi. Neke žene uspiju iz prve na inseminaciji. Neke ne uspiju ni iz desete na stimuliranom postupku.
Rekla bih da su tvoje šanse dosta dobre jer si ipak jednom uspjela prirodno.
Što se debljine tiče, trebala bi imati BMI ispod 30 ako je ikako moguće, a poželjno bi bilo da si oko ili ispod 25.
Bolovanje ovisi o tvojim doktorima i o tome kako ti podnosiš postupak, te kakav ti je posao. Neke od nas nisu uopće išle na bolovanje, neke su išle od aspiracije do bete. U najboljem slučaju, treba ti slobodni dan na dan aspiracije, ostalo je po volji.
U dobrom si sad društvu, ovdje su ISKLJUČIVO žene koje idu na postupke, tako da si među sebi jednakima.
Hvala na dobrodoslici...i ja se nadam da cu brzo doci do toliko zeljene trudnoce. Nisam mislila da ce mi se to sve tako sporo desavati, barem mi se cini, dani presporo prolaze. Buduci da su mi mama i baka rano usle u menopauzu, sa 40 godina, ocito je da sam pokupila njihove gene.makar mama je rodila 3x s tim da ona nije zavrsavala faks, sve je to ranije bez poteskoca odradila
Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
12/21 prir.trudnoca-biokemijska
1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris
Dada jel imaš još koje simptome osim pikanja dolje?🤔ja ću u četvrtak piskiti…jos sutra moram preživjeti…🙏🍀👼
Nekad mi dođe kao da sam dobila mengu i to vrlo često , i imam iscjedak ali vjerojatno od progesterona… Ali te munje su mi najgore jer me baš uplašile. I leđa me bole ali to je možda jer sam cijelu smjenu stajala na poslu 🙄
Izdrži do četvrtka 🤗❤️
Kakav iscjedak?🤔
Ja 35 sve ok, on 36 OAT
4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
5.postupak +❤️
Dada jel imaš još koje simptome osim pikanja dolje?🤔ja ću u četvrtak piskiti…jos sutra moram preživjeti…🙏🍀👼
Meni je 17.2 beta, a ne bih trebala piškit prije nedjelje.. A ti bi vec u cevrtak piškila.. Ne moze to tako🙈🤗😂
👩34hipo/hashimoto
🧔36 oligozoospermia
11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta
Sad ja spremam večeru i tako me presjeklo u trbuhu da sam kleknula na pod 😲😲😲
Šta bi to moglo značiti jer nije mi se svidjelo 🙀
Neznam jel bilo u jajnicima ili maternici jer me pogodilo ko munja ⚡ ⚡ ⚡ ⚡ ⚡ ⚡
Je, je, munjice su ceste u pocetku! Ja sam se nekad morala cucnut na par trenutaka, kolko me strecnulo 🙂
Eh da je bar početak kako kažeš ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ali što to znači, dali si možda pitala doktora? Jer danas mi se to par puta desilo na poslu pa sam se uplašila da sam možda digla teško 🙄🙄 ali sad me presjeklo baš jako. I to traje 2 sek i gotovo 😲
Daj Bože dragi da to moja balasta rusvaj radi 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Napomenula jesam, rekli su da nista zabrinjavajuce. Mene je znalo na poslu iz niceg tako strecnut, i drzat. Kazem, doslovno sam se morala cucnut i tako bit par trenutaka. To mi se samo u pocetku znalo dogadjat.. To je svakako dobar znak 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Dadaaaaaa that's it 💪💪😇❤❤❤❤❤ ajmeeee preuzbudena sam sad 🥰🥰 😇😇
👸 29, Amh 33
🤴 32, normo
💒 4 g
Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
3 AIH = ❌❌❌
3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
1🐧 FET 5.2. ❌
Suplementi + trening
Prirodna trudnoca ✅
Dada ta presjecanja su česta u trudnoći. Mene i sad nekad zna presjec, al na početku je bilo često. Kao da te netko nožem upikne. Nekad po sredini maternice, nekad u rodnici, nekad u jajnicima, čak i u guzi…. Protok krvi je veći, šire se ligamenti, maternica…. Sve je to normalno. I jasno da se bojis još veseliti, ja se uopće nisam veselila do negdje 11.,12.tjedna kad mi je Nifty stigao. Do tad sam stalno bila u panici i iščekivanju bete, pa 1 uzva, 2.uzva, nalaza Niftya…
Joj, sad si me sjetila... Meni je bila najgora ta munja u guzi(kako ovo zvuci 🤭🤭). Ovo mi je sve bilo nekako podnosljivo, al ta kad strecne... Jaooooo!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Ruska to mi se ne sviđa 😅 ali hvala ti na info 😊😘
Dada trudna jesi 😁 sad samo polako 😊 čuvaj strpljenje i živce trebat će ti 😊🥰 čestitam 💙💙
Ako ti pomaže, ja nisam nosila nikakve kartone nigdje. Samo sam došla kod novog ginekologa i tražila da se upišem tamo. Dali su mi papir koji sam morala odnijeti u HZZO, i onda vratiti njima nazad.
💔💔💔
Zanima me da li ima smisla traziti drugo misljenje kod nekog od privatnika, npr.beta plus,podobnik...ne bih zeljela da nesto propustim. Dosad kad god bih isla kod soc.gin.uvijek je sve bilo super, a evo sad ovih nalaza.ocito nije sve ok ako se trudnoca ne desava, ali soc.gin.ne vole slati dalje..sve dok joj nisam pokazala nalaz spermiograma, onda je rekla da me salje na humanu..prije mi nikakve nalaze osim papa testa nije radila..da li ovi privatnici imaju tipa popodnevne termine dolaska ili skroz ujutro..dosad sam koristila godisnji, ali mi je glupo za tako pola sata svaki put traziti godisnji, brzo ce se potrosit, a i ne bih govorila kod poslodavca, zasto bi svi o tome morali razglabati, ne bih se stalno objasnjavala, a isto tako ne bih dala ni otkaz.ne znam kako je kod vas, da li ste rekle kod poslodavca i kakve su bile reakcije.da li ste dobile drugacije misljenje kod privatnika kod kojih se placa jel ili niste bas koristile... hvala😊
Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
12/21 prir.trudnoca-biokemijska
1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris
Ruska to mi se ne sviđa 😅 ali hvala ti na info 😊😘
Dada trudna jesi 😁 sad samo polako 😊 čuvaj strpljenje i živce trebat će ti 😊🥰 čestitam 💙💙
Ako ti pomaže, ja nisam nosila nikakve kartone nigdje. Samo sam došla kod novog ginekologa i tražila da se upišem tamo. Dali su mi papir koji sam morala odnijeti u HZZO, i onda vratiti njima nazad.
Tako i ja za ginica, ali ne znam zasto nije takva praksa i kod dr.opce prakse. Jer sam ja bas morala ic po svoj karton kod bivse doktorice 🤷🏻♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Sortiraj odgovore
Najstariji