Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leia3.0
    05. Veljača 2021. 15:10

MTB

Pitanje za iskusne:
    dakle, naučila sam ovaj ciklus da će mi od sad nadalje (neko vrijeme a možda i uvijek) ovulacije biti naglašene i bolne (iako ih prije nikad nisam osjećala).
    Što s vremenom nakon ovulacije, a prije menstruacije? Je li normalno bockanje, probadanje, osjećanje maternice i jajnika?
    Nisam navikla da mi je taj srednji dio tijela toliko aktivan…

točno ovo što je mattan napisala. U normalnom ciklusu mene ne boli i ništa ne osjećam možda tjedan dana nakon što završi vještica. Onda krene predovulacija, pa ovluacija, pa taj period između (što ja već ubrajam u PMS) i pms pa mengurina. Jeej.

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

❤️J_0209_b😺
    05. Veljača 2021. 15:35

MTB

J_b

Cure, žene, majke i one soon to be..
    Obje su se stanice počele razvijat..
    I uzet ću ih objeeeeee..
    Držite mi fige..

Wooohooooo! Kad je transfer?
    Jesi istražila najbitnije? Gdje je najbliži McD???

MTB

J_b

Cure, žene, majke i one soon to be..
    Obje su se stanice počele razvijat..
    I uzet ću ih objeeeeee..
    Držite mi fige..

Wooohooooo! Kad je transfer?
    Jesi istražila najbitnije? Gdje je najbliži McD???

Ujutro sam bila preuzbuđena, i negladna  i neispavana.. I sad kao prava pupo, upravo naručila dostavu iz megića (i mužu)😂😂 mora i on nekaj jest.. Teško mu palo.. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Veljača 2021. 16:01

Mattan, za dobrog macana ništa nije daleko... 
    Inače, jedno vrijeme sam dosta često dolazila u Osijek. Prekrasan grad. 

Što se bolova tiče, Leia2.0, Mattan, mislim da mi premalo naplaćujemo našim muževima sve ove muke 

J_b, uff, dobro da si se sjetila na vrijeme... Čemu sve ako preskočiš Mekić. 
    Inače, da se može, ja bih kupila dionice onog na Kvatriću (odmah do Poliklinike IVF) 

💔💔💔

Ruska1986
    05. Veljača 2021. 16:02

anchy321

Obavili smo konzultacije. Sve u svemu moram ponovit briseve i MM mora obavit anddrologa.. Danas je dobio nalaz novog spermiograma i opet je azoo… Sad smo malo potonuli..pogotovo on..bas mu tesko pada..mislim da cemo se danas isplakat, a sutra duboku udahnut i idemo dalje…

Bas mi je zao... Al svakako trebate danas bit tu jedno za drugo. Vjerujem da mu je tesko jer oni odmah potonu kad je problem kod njih. Tako je i mom bilo. Nije nista govorio, nije plakao al znam da ga je pogodilo. Isto teza dijagnoza, ali eto, mi uspjeli. Tako da samo hrabro i jako dalje 💪🏻💪🏻💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    05. Veljača 2021. 16:07

Ruska1986

anchy321

Obavili smo konzultacije. Sve u svemu moram ponovit briseve i MM mora obavit anddrologa.. Danas je dobio nalaz novog spermiograma i opet je azoo… Sad smo malo potonuli..pogotovo on..bas mu tesko pada..mislim da cemo se danas isplakat, a sutra duboku udahnut i idemo dalje…

Bas mi je zao… Al svakako trebate danas bit tu jedno za drugo. Vjerujem da mu je tesko jer oni odmah potonu kad je problem kod njih. Tako je i mom bilo. Nije nista govorio, nije plakao al znam da ga je pogodilo. Isto teza dijagnoza, ali eto, mi uspjeli. Tako da samo hrabro i jako dalje 💪🏻💪🏻💪🏻

Teza, u smislu da "prirodnim" putem nema sanse da bi ikada uspjeli... Pa je trebalo krenut u sve ovo.. A njemu je cijelo vrijeme bilo grozno da ja sve ovo moram prolaziti zbog njega. Ali ja sam mu rekla da zbog nikog drugog to ne bi ni radila ☺

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Anči 💕
    05. Veljača 2021. 16:15

Hvala cure na podršci divne ste ❤️ al kad je otvorio nalaz i vidio i kad je reko pa da bar ima nesto i onda kad sam ga pogledala srce mi je puklo 😭💔 ne govori nista i ne plače al vidim po njemu da je sav nikakav.. 
    Baš smo pričali i rekli smo da idemo probat sve opcije sta imamo..ako ne bude uspijeha imamo oboje stednju koju cemo moc dic kroz dve-tri godine pa ćemo ić na donaciju negdje van...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    05. Veljača 2021. 16:21

anchy321

Hvala cure na podršci divne ste ❤️ al kad je otvorio nalaz i vidio i kad je reko pa da bar ima nesto i onda kad sam ga pogledala srce mi je puklo 😭💔 ne govori nista i ne plače al vidim po njemu da je sav nikakav..
    Baš smo pričali i rekli smo da idemo probat sve opcije sta imamo..ako ne bude uspijeha imamo oboje stednju koju cemo moc dic kroz dve-tri godine pa ćemo ić na donaciju negdje van…

Dali je on radio kompletnu pretragu ili samo spermiogram? Ista reakcija je mom bila kad mu je dijagnosticirana teratozoospermia, 0% morfološki ispravnih spermića. Pa evo oplođeno nam je 18js. Neznam za težinu problema od početka, zbilja nisam pratila ili sam zaboravila jer nas je puno tu. Ali gle...ako odradite TESE, možda nešto i nađu 🙏❤️

endometrioza

Anči 💕
    05. Veljača 2021. 16:27

Dada🐼

anchy321

Baš smo pričali i rekli smo da idemo probat sve opcije sta imamo..ako ne bude uspijeha imamo oboje stednju koju cemo moc dic kroz dve-tri godine pa ćemo ić na donaciju negdje van…

Dali je on radio kompletnu pretragu ili samo spermiogram? Ista reakcija je mom bila kad mu je dijagnosticirana teratozoospermia, 0% morfološki ispravnih spermića. Pa evo oplođeno nam je 18js. Neznam za težinu problema od početka, zbilja nisam pratila ili sam zaboravila jer nas je puno tu. Ali gle…ako odradite TESE, možda nešto i nađu 🙏❤️

Samo spermiogram..ide sljedeci tj vadit hormone da se vidi jel tu sve ok..i onda kod androloga...urolog predpostavlja da su mu mozda osteceni sjemenovodi jer je kao beba imao obostrane hernije.. 
    Probat cemo sa TESE pa da bude makar i jedan dobro je...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• ribic
    05. Veljača 2021. 16:40

MTB ne zeli mi citirati. Mi smo trebali dvije inseminacije pa ako ne uspije ivf. Sad ovaj ciklus idemo u inseminaciju, a sad ne znam da li ce nam onaj prosli fulani racunat pod inseminaciju ili ce traziti jos jednom ako ne uspije.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Dia85
    05. Veljača 2021. 16:42

MTB

Ruska1986, htjela si bebu. Sad pati!
    Meni je obitelj puna hemeroida pa se ja mažem sa ZG melemom čim osjetim malo neugode i srećom ih još nemam (iako imam problem sa stolicom). Baš puno pomaže. Mene vlažne maramice baš izritiraju, radije se istuširam. Za žgaravicu meni pomaže čaj od mente. I to što ne jedem čvarke.Nina92, onda možemo disati zrak i piti vodu.Lucyinthesky, ma nema do krvnih nalaza, meni su te u ljekarni uvijek gluposti pričale.

J_b, wooooohoooooo!!!!

rita7, super vijesti!!! Da, znamo sve kako je to, prvo se šokiramo kad čujemo loše vijesti. A kasnije se veselimo kad čujemo da se nisu još pogoršale s vremenom.
    feritin treba biti preko 40, vadi ga.
    Q10 navodno diže jako kvalitetu jajnih stanica, treba ga piti barem 1mjesec prije postupka, poželjno i više.
    Osim toga - neki prenatali, D vitamin (ako treba), željezo (ako treba), neki antioksidansi (C, E, …)

Dia85, dobra početna vrijednost. Uzmi si ovo i brzo će narasti: https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/dodaci-prehrani/vitamini-i-minerali/better-you-vit-dk2-oralni-sprej-12ml-17143/
    A ako ti dr sredi recept na DVital 25000, još bolje!

Dada, veselim se čitanju tvog doktorata.

MTB hvala puno, trazit cu da napiše ovaj 25000. Inače, spremam se već neko vrijeme napisati šta MM koristi od preparata (spojio je par studija i napravio sam svoj kombo, naravno profertil je glavni) za one koji se bore sa spermiogramom. Ugl, od 2/2020 do danas je stvarno poboljsan, i to sve bolji (po strožim smjernicama je taman u ovom postupku bio cak uredan). Inače, ne znam jel bi sad nakon godinu dana od uzimanja preparata on trebao radit neke pretrage,tipa D vitamin,selen i sl. Ili je to samo za nas bitno? Doktor kaze da je kod njega s obzirom da su svi drugi nalazi uredni, riječ o oksidatitvnom stresu, čim tak dobro na suplemente reagira. Dg.je (bila)OAT..kad se vrati s posla,reći ću mu da napiše pa zalijepim tu za curke koje se bore s istim..(ako već niste ranije pisale da se ne ponavljam,iako je on sebi složio neku svoju kombinaciju).

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.