Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    05. Veljača 2021. 20:43

Nina92

Bit ce jos beta ovaj mjesec 🤣🤣 naravno moja je dobitna 😄

Bit će, baš navijam za tebe i drago mi je da si dobre volje 🤞😊

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Veljača 2021. 20:49

Nina92

Bit ce jos beta ovaj mjesec 🤣🤣 naravno moja je dobitna 😄

Pa naravno. Zato sam i rekla ZA SAD - ovo je sve do 18.2. . Sve vaše pozitivne bete će biti kao najava za moju debelu beturinu idući mjesec 

💔💔💔

Nada 🍀
    05. Veljača 2021. 20:58

Dobro vecer cure, samo da vas povirim, ne stizem pisati jer imam puno posla ali vas citam prije spavanja i obicno zaspem uz vas 
    Zelim svima puno srece, svih sedamnaest pozitivnih testova i zdravih bebica a trudnicama sve najbolje i sta manje tegoba.
    Ako bude islo po planu, histeroskopija ce biti 10.02. ako sve bude ok i dr. da zeleno svjetlo mozemo kreniti sa postupkom u ozujku.
    Za probleme sa stolicom koristim vec 2 god chlorella alge, preporodila sam se. Prije sam isla na zahod 1-2 puta tjedno i mucila se, sada svaki dan cim otvorim oci. Nemam vise ni bolova u zeludcu kao prije a i B12 mi je sad kao bombon. Ne jedem puno mesa (citaj skoro nista - jednom u 10 dana) pa nije bas bio dobar. 
    MTB ti volis suplemente, ja pokusavam bez sintetickih vitamina ovo je moja lista:
    B12 - chlorella alge
    Zeljezo - Curryblatt (mislim da je to ekstrakt smilja) 
    Vitamin C - acerola visnja
    Magnezij i kalcij - sango morski korali (prah)
    Folna - ekstrakt iz kore limuna
    Selen - brazilski orah
    Vitamin D - kapi dobivene iz ovcije vune
    Omega 3 - ulje od algi
    Pusa svima i sretno 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Veljača 2021. 21:06

nada86, baš ti hvala, volim i ja više uzimati suplemente iz prirodnih izvora. 
    Držmo fige da sve bude ok i da ideš u postupak u ožujku!
    I ja jedem dosta malo mesa, baš mi je teško održavati neku pristojnu količinu proteina na dnevnoj razini a da ne posegnem za praškovima. Rado bih ipak kroz prehranu unosila sve što je mom tijelu potrebno.

💔💔💔

Nada 🍀
    05. Veljača 2021. 21:22

MTB

I ja jedem dosta malo mesa, baš mi je teško održavati neku pristojnu količinu proteina na dnevnoj razini a da ne posegnem za praškovima. Rado bih ipak kroz prehranu unosila sve što je mom tijelu potrebno.

Sta se proteina tice ja koristim ujutro u shoothie obavezno sjemenke konoplje, lan, sjemenke suncokreta i sjemenke buce.
    Cesto pravim "pljeskavice na bazi crvenog graha" koje su mi preukusne, jedemo ribu i skampe, svaki dan jaja, i pravim nam tofu na razne nacine (naravno gledam da je soja iz EU i da nije GMO), nedjeljom pileca prsa . Protein je i meni najveca glavobolja ali naucila sam sta otprilike ima koliko proteina pa lako izracunam uzimam li svojih 40-ak gr dnevno. I posto ne jedem mljecne proizvode ubacila sam ove korale pomalo za kalcij.

Nada 🍀
    05. Veljača 2021. 21:25

Htjedoh reci smoothie 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Veljača 2021. 21:36

nada86

MTB

Sta se proteina tice ja koristim ujutro u shoothie obavezno sjemenke konoplje, lan, sjemenke suncokreta i sjemenke buce.
    Cesto pravim "pljeskavice na bazi crvenog graha" koje su mi preukusne, jedemo ribu i skampe, svaki dan jaja, i pravim nam tofu na razne nacine (naravno gledam da je soja iz EU i da nije GMO), nedjeljom pileca prsa. Protein je i meni najveca glavobolja ali naucila sam sta otprilike ima koliko proteina pa lako izracunam uzimam li svojih 40-ak gr dnevno. I posto ne jedem mljecne proizvode ubacila sam ove korale pomalo za kalcij.

Eh da, ja pokušavam unositi 100g dnevno. A dok sam jela mliječne proizvode sam bez problema unosila i dosta preko 100. Jaja ne smijem puno (kolesterol), tofu nemam naviku jesti (predrasude prema soji) a ostalo manje više konzumiram. Mogla bih malo više posvetiti pažnje sjemenkama, hvala. Za sad bacim u svaki obrok žlicu nečeg što mi je pod rukom (imamo doma dosta toga - bučine sjemenke, sezam, lan, chiu, pinjole, ...), ali iskreno nisam baš gledala što je za što.

💔💔💔

Nada 🍀
    05. Veljača 2021. 21:49

Wow 100 gr proteina nije malo. Ja sam citala da je normalnoj osobi dovoljno 0.8 gr po kg tjelesne mase. Ja sam sitna i imam 47 kg tako da je za mene 40-ak gr dovoljno. Jedino ako se bavis dosta sportom onda trebas do 1,5 gr po kg tjelesne mase. Ja radim samo yogu i setam pa to i nije neki sport. Orasasti plodovi i sjemenke su pune proteina od 20 - 30 gr na 100 gr. vise nego meso. I jako su zdrave, za muske isto, bas mi je jucer dr rekla da su orasasti plodovi super za musku plodnost.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Veljača 2021. 21:53

nada86

Wow 100 gr proteina nije malo. Ja sam citala da je normalnoj osobi dovoljno 0.8 gr po kg tjelesne mase. Ja sam sitna i imam 47 kg tako da je za mene 40-ak gr dovoljno. Jedino ako se bavis dosta sportom onda trebas do 1,5 gr po kg tjelesne mase. Ja radim samo yogu i setam pa to i nije neki sport. Orasasti plodovi i sjemenke su pune proteina od 20 - 30 gr na 100 gr. vise nego meso. I jako su zdrave, za muske isto, bas mi je jucer dr rekla da su orasasti plodovi super za musku plodnost.

Treniram, pokušavam unositi 1.5-2g po kg tjelesne težine. Prije sam bila bliže ovom 2, sad mi je skoro pa nemoguća misija biti i na 1.5 otkad sam si izbacila mliječne proizvode. Ali dobro, smanjila sam i vježbanje pa je to OK. Ali stvarno moram biti kreativna.
    I da, ja sam 1.76, sa tvojom težinom ne bih mogla ni stajati na nogama. 

💔💔💔

Anči 💕
    05. Veljača 2021. 21:57

Neda mi forum citirat 🙄 ne znam zasto ga salju andrologu..urolog je napisao daljnja obrada kod androloga...ima termin u Osijeku pred kraj mjeseca pa ćemo vidjet sta on kaze koje bi jos nalaze trebalo napravit..imamo i preporuku za doktora Hauptmana pa ćemo se i tamo naručit da cujemo i njegovo misljenje...MM pristaje i na TESE i na bilo sta samo da uspijemo imat bebicu..nadam se da će sve na kraju bit kako treba 🤞 hvala svima na savjetima i podršci ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.