AuroraB sa, potreban je test.
Sbjelis a ne mogu valjda pokupiti sve boleštine?! 😂
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Dragi sestre,
nisam danas stigla ništa pratiti, čitat ću kasnije, samo da vam se javim.
Ostavili su me cijeli dan u dnevnoj bolnici jer se stanje s ohss-om pogoršalo. Primala sam infuzije cijelo vrijeme i nakon što su me ispregledali sto puta i dobila tih hrpu infuzija sam puštena kući, i ići ću redovito u dnevnu bolnicu na promatranje, pretrage i infuzije. Uputa je strogo mirovanje i puno tekućine, pratiti mokrenje. Ako počnem imati bilo kakvo stezanje u prsima ili ne izmokrim sve što popijem, odmah na hitnu.
E sad beta. Jutros je bila 305. Nakon što sam to čula me priča s ohss-om više nije nimalo zanimala, samo sam tonula sve dublje i dublje radi nepravilno poduplane bete. Međutim, tri puta me doktor uvjeravao da je ovo sve uredno i da dok ne prođe još neko vrijeme i ne detektiramo na uzv ionako nećemo znati kakva je trudnoća. On je za razliku od mene zadovoljan kako beta raste i ne dozvoljava mjesto pesimizmu, štoviše, kaže da je to sve u granicama normale i da puno nepravilniji rast bete bude normalna trudnoća. Kod mene je taj 80% rast konstantan. Naravno, ohss će se pogoršavati što će beta više rasti, tako da sam sad u situaciji gdje se nadam da meni bude što lošije, kako bi beba bila što bolje. Nezgodna i glupa situacija.
Pročitala sam od onda nekoliko znanstvenih članaka iz kojih proizlazi da je beta kod ohss-a tijekom rane trudnoće manja i da sporije raste, točnije da zaostaje nekih 18 % u odnosu na trudnoće kod kojih nema ohss-a, da ju praktički ohss zamaskira odnosno da uslijed ohss-a nema toliko slobodne bhcg-a u serumu u odnosu na trudnoće bez ohss-a. To bi bio negdje moj postotak zaostajanja.
Premda sam i dalje zabrinuta, odlučila sam se nadati da je spori rast uzrokovan ohss-om i da je moja bebica dobro. Ako ne budem u međuvremenu za hitnu hospitalizaciju u ponedjeljak su nove pretrage a time i nova beta. Sad idemo dan po dan, kontrolu po kontrolu.
Ako doktor kaze da je njemu to dobro duplanje, ja bi mu vjerovala. Još uz to ova teorija sa ohss. Ti se odmaraj, bebica će bit dobro 😘 držim fige za uzv i dalje!
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Eto MTB ti si nam i dalje no. 1 otvaras novu temu i to mi je drago jer bas zelim da je otvori pozitivna osoba koja uvik samo pozitivu gura i ne pamtim da si ikad nesto kukala 😊😊
SBjelis hahahah sretno sutra.. e a ja bi sad jela pršut.. danas Sanjich sa spinatom, sad ti s ovim.. ajme 🤤🤤 baš sam gladuš.. čim sam kao na dijeti sve bi jela..
Lucyinthesky hahahahha možda je toga bilo i u tvoje vrijeme a da nisi ni znala 🙈🙈🙈🙈 ajme grozna sam ali morala sam 🙈
A vjerojatno je 😁
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Ja želim dodati kako se još ugodnije ovdje osjećam otkad je MTB prestala koristiti izraz gerijatrija za ženu od 41g. Želim reći već danima kako sam ponosna na nju. A ja, u najboljim godinama ovdje lepršam neopterećeno. Hvala MTB 😘😘
oharascarlett14@gmail.com
SBjelis, šiiic od Gića.
Mislim da ti uputnice traju 3 mjeseca, guštaj!!!
Za McD, pa naravno da treba koja proba prije premijere, ne želiš to pogrešno napraviti nakon FETa.
Što se gadnog izraza tiče, hvala tebe što me odvikavaš. Ugrizem se za prste nekoliko puta dnevno da mi ne izleti. Ali to je navika koju mi je drago stjecati.
manemoj, samo nisam shvatila tko šprica? Možda nije ni čudo da je čovjek uzeo sigurnu poziciju, sa strane.
Sanjich, pa kako ne kukam? Stalno kukam da hoću da mi uplatite na Maldive, ali vi nit makac.
Kukam kako i nema mojih nalaza, a nitko da provali u bolnicu i ukrade ih za mene.
💔💔💔
SBjelis, šiiic od Gića.
Mislim da ti uputnice traju 3 mjeseca, guštaj!!!
Za McD, pa naravno da treba koja proba prije premijere, ne želiš to pogrešno napraviti nakon FETa.
Što se gadnog izraza tiče, hvala tebe što me odvikavaš.Ugrizem se za prste nekoliko puta dnevno da mi ne izleti. Ali to je navika koju mi je drago stjecati.
manemoj, samo nisam shvatila tko šprica? Možda nije ni čudo da je čovjek uzeo sigurnu poziciju, sa strane.Sanjich, pa kako ne kukam? Stalno kukam da hoću da mi uplatite na Maldive, ali vi nit makac.
Kukam kako i nema mojih nalaza, a nitko da provali u bolnicu i ukrade ih za mene.
Jel megic vrijedi samo za Fet ili vrijedi i za Et..?
😂😂😂
Mtb ti si idealna na za otvaranje novog vol.5🤗
👩34hipo/hashimoto
🧔36 oligozoospermia
11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta
Pozdrav svima, da napravim kratki rezime prvog mjeseca pripreme za mpo. Napravila sam sve trazene nalaze i danas se pozdravila sa svojom dr nakratko ( do kraja 4 mj jer je postupak u 5mj.) Znaci od dijagnoza imam nizak AMH -5.0 i ono kaj nisam znala je inzulinska rezistencija sa svim pratecim simptomima i nalazima. Dobila sam terapiju 😣 Glukophage i Inosolic pa kontrola GUK-a i inzulina u 4 mj. Idem na IVF/TESE/ICSI.
Hope0306 dobrodošla, zao mi je da i vi imate tu odvratnu dijagnozu. Moj muz ima istu i vecinom nađene spermatide i oskudno spermiji. Bez obzira na smanjenu uspjesnost pokusati cemo.
♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
ET- 2 morule ❌
1🐧
I naravno svim curama koje su PUPO (hvala na objasnjenu kratice 😂) zelim svu srecu da za 9 mj drze svoje bebe u narucju. I svima nama ostalima SRETNO 😘😘😘
♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
ET- 2 morule ❌
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji