Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leia3.0
    02. Veljača 2021. 19:24

Mattan a bas to sto kazes. Ne mozemo bas svi cijelo vrijeme strepiti i anticipirati najgore, niti je realno da svakoj od nas bude tako. Mi jednostavno previse znamo i preinformirani smo a samim time i prezabrinuti. Naravno da sam procitala vec pola interneta o rastu bete. I o tome kako ohss moze zamaskirati i visinu i rast bete. 
    Manemoj, da, mozda ne bi ni imala sve ove brige da nisam vadila betu 10dnt. 
    Odlucila sam misliti pozitivno. Nemam pravih razloga za zabrinutost, a kamo li za paniku. Jos uvijek sam u “normalnom” spektru i odbijam panicariti i izludivat se dalje. Bit ce to sve ok. Mora.  

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• *.Women_name.*
    02. Veljača 2021. 19:27

MISS

Drage cure, evo mene s pregleda, beba je super,razvija se odlicno, prvi put sam cula srce danas i imala uzv preko stomaka. Vidila kako mice rukama i nogama, nesto predivno…Malac je savrsen kako doktor kaze..Medutim, kako kod mene nista ne moze proc mirno 100% ,naravno nije ni ovaj pregled bio u potpunosti bajan..onaj stari hematom od proslog tjedna se apsorbira i nema ga vise ,nazalost pojavio se novi iznad bebe velik 4 cm, poprilicno je velik, moze i ne mora opet izazvati krvarenje ,trebam i dalje strogo mirovat i stavljat utrice..to je sve sta ja mogu napravit, ali nazalost doktor xy kaze da se moze desit najgore da opet prokrvarim i da hematom povuce i bebu za sobom i izazove spontani…to je najgora opcija…ja strogo strogo mirujem cijeli tj i nastavit cu tako naravno,a sve ostalo je u Bozjim rukama .pokusat cu razmisljat pozitivno i molit se svaki dan jer nista drugo mi nr preostaje…jako se bojim i bas i dr kaze da bi tp bila prava steta s obzirom da se beba super razvija i sve je kako treba,ali da se desava…jako lijep pristup kao i uvijek i sigurnost koju mi ulijeva je neopisiva.

Sto se mojih bolova tice i dalje kaze da je to sirenje maternice ,istezanje ligamenata i da to neke zene osjete ,neke ne,neke povracaju neke ne..nismo svi isti,ali da bi do 20.tj trebalo prestat.. nova kontrola je 16.2 a do tad drzite fige da opstanemo i ne poludimo ❤️🙏🙏

Bit će sve ok sigurno, samo se čuvaj. Kod hematoma je najbitnije mirovanje dok se ne smanji. Sigurno će sve bit u najboljem redu 🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Veljača 2021. 19:30

manemoj, ne znam bi li ti rekli preko telefona. Kad sam došla osobno, bez problema su mi dali sve što je bilo gotovo.

Nikitta, ja imam loše iskustvo sa vađenjem živca. Taj zub je dosta brzo propao i morao je vani. Na žalost, propala je sva krunica, i ostao je samo korjen i pločica na njemu, utisnuta u zubno meso. Zubar mi je vadio to bez ikakve anestezije, lomio je u mojoj čeljusti tu pločicu na komade i vadio. Trajalo je preko oko sat vremena jer je teško uhvatiti tu glupu pločicu, kasnije se žalio da se umorio i da sam se ja previše trzala . A glasa nisam pustila, samo su mi suze tekle cijelo vrijeme. 15 godina sam imala . Je li čudo što mi je trebalo preko 10 godina da opet odem u zubara? 
    Anyway, suosjećam. Neće ti biti lako dok to ne porješavaš. Srećom, jednom kad završiš sa zubima, onda si mirna barem na tom dijelu 

💔💔💔

sbjelisi
    02. Veljača 2021. 19:30

Miss ❤ Sta kaze dr. kada ce biti sigurnije za bebu, u kojrm tt? Da bude dovoljno velika da joj hematom nemože ništa?
    Nikitta ❤

oharascarlett14@gmail.com

Ruska1986
    02. Veljača 2021. 19:45

Nikitta

Leia držim fige da treća beta u četvrtak odagna svaki strah. 😘
    Miss razumijem taj osjećaj nemoći i neizvjesnosti. Molitva je jedino što preostaje. Ima jedna lijepa, a ide kratko i jasno: Isuse, misli ti. ❤️Tanja79 kako opet antibioticu, nije li ulje pomoglo, jesam ja tebe pomiješala s TirelessIvy?Kupila sam si jučer ulje divljeg origana, i planiram uskoro provesti 5 dana kuru, pa sam vas dvije taman mislila pitati koliko točno kapi? Na bočici piše 3-4 kapi 3x dnevno, a meni se to čini puno. Počela bih s 1 kapi 🙈
    CureBila sam danas opet kod zubara, pukao mi zub sinoć (ona šestica na kojoj sam vadila živac prije Božića), baš sam sve suze isplakala, jer mjesec i pol dana ne jedem na tu stranu. I jučer imam mega težak dan, i kupim si jednu malu Mondo čokoladicu da se razveselim, i to je full mekano, i pobjegne mi griz na tu stranu gdje je taj zub s privremenom plombom, i krc, pukne. Cijelu noć nisam spavala, a posjet zubaru je bio koma. Davanje anestezije 3x, bolilo je užas davao ju je valjda 10 min i stalno sam jaukala kad pogodi nerv, cijelo tijelo mi se treslo, s ruku se cijedio znoj. Nakon toga je sve bilo bezbolno, zatvorio mi je taj zub (uspio ga spasit, nije strašno pukao) i ovaj pored, stavit ću krunice na oba, to su šestica i petica, ali četvorka pored koju smo htjeli spasiti rezanjem zubnog mesa prije Božića, ipak mora van jer se zubno meso nije dobro oporavilo i sve je propalo. Eto, napatila sam se skoro 2 mjeseca bezveze, jer zub mora van. Imam još 2 problematična zuba za koja idem na Rebro u petak. Više ne znam na koju ću stranu moći jesti. Jednom će i ovo završiti, mora, jednom će sve završiti. Za palac imam agioscinitigrafiju 16.02., na to se isto psihički pripremam, jer je to invazivna pretraga s kontrastom, onda 18.02. imam fizijatra za gležanj u kojem tekućina od ozljede ne prolazi već godinu i pol i sve je gore, život mi se uglavnom svodi na spašavanje tijela iz dana u dan. Ali nadam se da ću opet jednom imati neku svrhu osim bolova i bolnica.

Otkad sam procitala tu knjizicu i kad god mi je tesko, sjetim se te molitve i bas mi bude puno lakse. Kao da se sve nekako samo od sebe rijesi, ne znam.. Mozda zvuci glupo, ali ja bas vjerujem u tu molitvu i bas mi puno pomaze. 
    Htjela bi da ti drugi mjesec prolazi u nekim drugim planovima, a ne u obilazenju doktora 😡😡 ali, kako si i rekla, pa jednom moraju zavrsiti ovi tvoji problemi vise 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

sbjelisi
    02. Veljača 2021. 19:46

Brijem sutra je čoporativni odlazak u McDonalds. Mogu i ja?

oharascarlett14@gmail.com

Leia3.0
    02. Veljača 2021. 19:48

Nikitta zaredalo ti se, zao mi je za ovo iskustvo.I to sto si se napatila za bezveze zadnja dva mjeseca. Ja imam iskustvo sa zubarima koje je tesko uopce ispisati, 6 operacija u manje od godinu dana. Radi vrlo sepcificne situacije. Prakticki  nije bilo perioda da nisam bila u strasnim bolovima, ranama i savovima po cijeloj usnoj supljini. Dan danas mogu osjetiti metalni okus krvi u ustima koja mi se danima i tjednima nakon svakog zahvata slijevala. Obroci na slamcicu. Hodala sam krezuba neko vrijeme i naotecena. Desna gore trojka je u bila u pitanju, koja je ostala kao mlijecni zub a trajni duboko unutra kod nosa i njega su morali klijestima razbijati i vaditi dio po dio van kako mi ne bi unistili korjene ostalih prednjih zubi. Danas imam titanski umetak i preko toga umjetni zub. i osjetim “rupu” iznad tog umjetnog zuba i bol kada se dotaknem. Proslo je 10 godina od onda. 
    Tako da te potpuno razumijem. Ali proci ce i to. mora bit bolje uskoro. Mora. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

BAJOMA
    02. Veljača 2021. 19:53

Miss strogo strogo miruj, samo na wc idi . Rucaj iz kreveta . Ja se dva tjedna iz kreveta zbog hematoma koji je bio veci od ploda nisam makla . Jedi neku hranu koja je puna vlakana da imas sto mekšu stolicu(izbjegavaj mrkvu krumpir i tvrdu bananu) pij kamilicu caj . Palenta s jogurtom ti je dobra . Da ne bi morala ići piškit na wc cesto svela sam vodu na 1 litru dnevno
    Opostite mi svi- ja se dva tjedna do pregleda nisam prala.
    😘😘😘

BAJOMA
    02. Veljača 2021. 19:57

Nikita❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    02. Veljača 2021. 20:02

SBjelis

Brijem sutra je čoporativni odlazak u McDonalds. Mogu i ja?

Ja ne idem, ja ću jesti čvarke 😂😂😂
    I da, pišam štopericu još uvijek u ujutro ću. Koda sma trudna neznam koliko. Crtica ne blijedi 🙄🙄🙄🙄 valjda bude kroz 3,4 dana. 

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.