Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Veljača 2021. 16:26

*.Women_name.*

MTB

*.Women_name.*

Curke javljam da je sve super 🥰

Woooohoooo, pao kamen sa srca. Malecka je savršena

Daa, i posteljica se podigla. Baš sam sretna 😍😍😍🥰

Super vijesti! Prešla si pola, svi bitni nalazi su dobri, to je to.  
    S obzirom da namjeravam pratiti tvoj primjer u slovo, sviđa mi se 

💔💔💔

❤️J_0209_b😺
    01. Veljača 2021. 16:28

Leia2.0

J_b

🌺Dada🌺

J_b

Leia2.0

J_b

Hello..
    Narasle mi js, vidjela sam da ima i od 19mm..💪
    Dobila štopericu, čekam nalaze hormona od jutros.. Pa ćemo vidjet.. Ili srijeda ili cet aspiracija.
    My babies are coming. 🤗🤗🤗🤗👶👶👶👶👶

wohoo! Još malo i berba
    a nakon berbe ide beba

Zvali me.. U srijedu u 8 imam aspiraciju, idem pod anestezijom.. Ti si mi najfriškija.. Rekla mi je sestra da samo uzmem spavačicu i papuče.. Al ja hocem sve detalje.. Jel bih trebala još nekaj znat.. Uzet sa sobom? Koliko to traje?

Traje ti oko 20 min ali si još pola sat minimalno računaj za buđenje iz anestezije…
    Papuče i spavaćica su sasvim ok i dovoljne.
    Nećeš ništa osjetiti, možda poslije malo, ovisi koliko aspiriraju.
    Uglavnom subota ili ponedjeljak su tvoji ❤️❤️❤️ ideš po bebu 🥰🥰🥰🥰
    Javi nam detalje 🙏❣️
    Leia2.0, Dada, hvala za info.. Sad bar znam kak to ide.. Da znam kaj me čeka..
    Inače sam gladuš, pa me zanima kak ce to sve proc.. 🙈
    Mislim da imam oko 7,8 js, nije mi Kuna danas niš konkretno rekao, al sam uspjela isčitat s papira da ih ima od 16-19 mm..
    Jedva cekam, iskreno.. 💪

samo jedna napomena, da se ne razočaraš bezveze, a potpuno je normalno. Oni ne znaju sada koliko imaš jajnih stanica, ono što prate folikulometrijama su folikuli i nitko ne zna (i ne ože se znati) da li oni sadrže jajne stanice, i ako da, hoće li nakon aspiracije biti zrele.
    Tek po vađenju (kad se probudiš iz anestezije) će ti doći kasnije sestra i reći koliko jajnih stanica su embriolozi uspjeli izvaditi (jer će možda neki folikuli bit prazni) i idući dan koliko ih je od tih izvađenih jajnih stanica bilo zrelo i koliko ih se oplodilo.
    U mom slučaju je otpalo 50 %. Imala sam 10-11 izvađenih folikula, a 6 jajnih stanica. Od toga 5 zrelih.

Ma krivo sam ja napisala, umjesto folikula, ja napisala js.. Znam da ih nece bit puno na kraju..
    Al želim si baaaarem 2.. 🤞 Da nisam uzaludno toliko pikala po sebi.. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• veksii
    01. Veljača 2021. 16:32

MTB

veksii, dobro nam došla, i još brže nam otišla, trudna.
    Ako je spermiogram malo lošiji, ali ima kvalitetnih spermića, to je OK. Svejedno možete ostati trudni, uz malu medicinsku pomoć. PCOS također može raditi probleme, tako da su ti doktori malo preuranjeno odmahnuli rukom na nalaze.
    Pročitaj prve dvije stranice teme, tamo ti piše koje sve pretrage trebaš napraviti. Na žalost, ovo je situacija u kojoj trebaš biti proaktivna i krenuti odmah po nalaze, a ne čekati dok te upute. Jer ti u suprotnom mogu godine proći u čekanju, pogotovo zato što ste mladi i nitko vas još ne shvaća ozbiljnije jer kao imate vremena.
    Preko HZZO imaš pravo na 4 inseminacije, 2 prirodna postupkai 4 stimulirana. Dakle, sasvim dovoljno da dobijete bebicu. Napravi odmah pretrage, a onda možeš ovdje pitati za savjet gdje ići na konzultacije.

Ima oko 40 do 50posto dobih ali sporih, tako mu je doktor rekao
    Proucila sam sve sto ste napisale gore, znam sve sto moram napravit, idem 9.2. k svojoj ginicki pa cemo cuti sta dalje i koje nalaze radim..decko je svoje sve nalaze napravio osim nalaze krvi, a to ce danas kod svoje doktrice i uzv cd testisa ili sutra ili kroz ovaj mj u bolnici u vz, ovisi sta ce mu doktorica reci..papu imam, to sta najduze cekam sam obavila u listopadu 🙃

🙋‍♀️'95. 🙋‍♂️'94.
    Vedrana, KC 😁
    Cim prije, to bolje 🤰😄

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Veljača 2021. 16:46

veksii

MTB

veksii, dobro nam došla, i još brže nam otišla, trudna.
    Ako je spermiogram malo lošiji, ali ima kvalitetnih spermića, to je OK. Svejedno možete ostati trudni, uz malu medicinsku pomoć. PCOS također može raditi probleme, tako da su ti doktori malo preuranjeno odmahnuli rukom na nalaze.
    Pročitaj prve dvije stranice teme, tamo ti piše koje sve pretrage trebaš napraviti. Na žalost, ovo je situacija u kojoj trebaš biti proaktivna i krenuti odmah po nalaze, a ne čekati dok te upute. Jer ti u suprotnom mogu godine proći u čekanju, pogotovo zato što ste mladi i nitko vas još ne shvaća ozbiljnije jer kao imate vremena.
    Preko HZZO imaš pravo na 4 inseminacije, 2 prirodna postupkai 4 stimulirana. Dakle, sasvim dovoljno da dobijete bebicu. Napravi odmah pretrage, a onda možeš ovdje pitati za savjet gdje ići na konzultacije.

Ima oko 40 do 50posto dobih ali sporih, tako mu je doktor rekao
    Proucila sam sve sto ste napisale gore, znam sve sto moram napravit, idem 9.2. k svojoj ginicki pa cemo cuti sta dalje i koje nalaze radim..decko je svoje sve nalaze napravio osim nalaze krvi, a to ce danas kod svoje doktrice i uzv cd testisa ili sutra ili kroz ovaj mj u bolnici u vz, ovisi sta ce mu doktorica reci..papu imam, to sta najduze cekam sam obavila u listopadu 🙃

Ma to je OK. To što su sporiji se lako nadiđe u labosu, imaju oni tehnike. Bitno je da ima morfološki ispravne. Dodatno, muškarci često mogu puno napraviti za poboljšanje spermiograma promjenom stila života i suplementima.
    Imamo ovdje predivan slučaj Nadalice gdje su muškarcu našli samo 7 spermića operacijom (i to je to, neće biti novih), preporučili su im donaciju jer kao ništa od toga neće biti. Od tih 7 spermića, 2 su napravili dvoje prekrasne djece, blizance, i još 2 smrzlića čekaju za iduću turu. A tvoj dečko ima na milione spermića svaki put kad svrši. Tak da, samo polako, sve to može biti OK.
    Mi žene smo problematičnije za "popravljanje". Trebaš još napraviti sve briseve (nema veze što je papa uredna, brisevi možda nisu), sve spolne hormone 2. ili 3. dan ciklusa i krvne pretrage (standard + hormone i antitijela štitnjače, D vitamin, feritin, GUK). Slobodno kreni polako sve to raditi, MPO specijalist će ti biti zahvalan što si sve to donijela. A  i ti ćeš imati vremena popraviti nešto ako se ima za popraviti.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    01. Veljača 2021. 17:02

MTB

*.Women_name.*

MTB

*.Women_name.*

Curke javljam da je sve super 🥰

Woooohoooo, pao kamen sa srca. Malecka je savršena

Daa, i posteljica se podigla. Baš sam sretna 😍😍😍🥰

Super vijesti! Prešla si pola, svi bitni nalazi su dobri, to je to.
    S obzirom da namjeravam pratiti tvoj primjer u slovo, sviđa mi se

evo još malo pa se pridružujes 🥰😍

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

darliv
    01. Veljača 2021. 17:23

Rita 55 kakvo ugodno iznenađenje, čestitam od srca 😘
    Woman name 😍

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Veljača 2021. 17:33

Nikitta, pa samo sam jela brazilske oraščiće, jedan do dva dnevno. Plus, ima nešto u Prenatalu. Prestajem sa oraščićima. Šteta, fini su mi. 

17 OHP je 17-hidroksiprogesteron (17-OHP) - ovo http://breyer.hr/pretrage/sve-pretrage/17-ohp
    Ovdje mi je više cura reklo da si i njega dodam na popis spolnih hormona kad budem vadila...

💔💔💔

Leia3.0
    01. Veljača 2021. 17:47

J_b

Hej, curke.. Jel ovo ispunjavam doma ili tamo u dogovoru s anesteziologom?
    https://ibb.co/WtqDtzs

to ispuni, potpiši (zajedno sa svim drugim obrascima koje potpisujete ti i muž zajedno) i ponesi na dan aspiracije
    i kopije svih svojih i muževih nalaza također 
    i vjenčanog lista, zdravstvene i osobne

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

01. Veljača 2021. 17:52

Mtb na kraju ces i ti ko Bozma djelit suplemente hahahha srica pa mi nece tribat vise dok dodjemo do

toga Sbjelis da da piskim hahahaha

Koliko vas sta idete u fet ovi misec planira uzet bolovanje bas me zanima ima li jos tko lud ka ja da mu je to neugodno... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Veljača 2021. 17:55

Sanjich🤞🤰

Mtb na kraju ces i ti ko Bozma djelit suplemente hahahha srica pa mi nece tribat vise dok dodjemo do

toga Sbjelis da da piskim hahahaha

Koliko vas sta idete u fet ovi misec planira uzet bolovanje bas me zanima ima li jos tko lud ka ja da mu je to neugodno…

Ja sam svoje suplemente kupila maltene na broj 
    A  i uvijek će biti i iduća trudnoća. Tako da, nema dijeljenja 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.