Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ANKSIMORON
    29. Siječanj 2021. 13:51

Lucyinthesky

manemoj

MTB kužim te skroz za nalaze 😅 užas.. ne kužim šta čekaju 😂
    Još si ti dosta prije mene išla, koliko ću se tek ja jadna nacekati..
    Mila-Milica ma predobro 🥰
    J_B svi se mi nadamo iz prve, mislim da je našoj Ruski uspjelo iz prve
    Mateo baš mi žao da te toliko muči.. nadam se da će se brzo riješiti..
    Dada i Mattan, mislim da se vi čujete s Leoni? Kako je ona? Znam da je netko pisao da je išla na FET?
    Lucyinthesky, Anksimoron jel vi to planirate neko okupljanje ispred vinogradske u ponedjeljak? Da donesem ćevape i kolače? 🤔

Donesi brate, sestro😁
    Iako,nisam još ziher da li ću baš ponedjeljak 🤔Jel treba za to bit na tašte?

Ma nista nataste... bar ja mislim 🤨

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Tigrica
    29. Siječanj 2021. 13:52

Sunny_

cure koje imate PCOS ili naginjete tome … da li to pokušavate nekako držati pod kontrolom sa prehranom? i da li uspijevate? meni je AMH 62 i dr Š mi je na zadnjem ultrazvuku rekao da imam blago PCOS jajnike. Pitala sam ga da li se to nekako može držati pod kontrolom da se ne razvija dalje ili da se uspori razvoj PCOS pa mi je on odg da ja tu ne mogu ništa da je to genetski. To mi se malo nije svidjelo. Mislim kužim da je genetski imati predispoziciju za PCOS, al vjerujem da se zdravim životom i prehranom to može držati pod kontrolom i zadržati taj neki ''blagi'' oblik. Pa ako koja ima kakvu dobru knjigu za preporućit ili tako neštohvala

Za posc dr. Alepić mi je rekao da se nezna sto je tome uzrok, genetika ili okoliš. To je sve naklapanje. Vjerujem da si gledala guglala za prehranu, izbacit sve sa secerom, to jest vise manje keto prehrana.  A ako hoces nesto uzimat od dodatak...onda gledaj sto ti je prihvatljivije po cjeni. Infolic ,gynositol ili myo inositol. To je kao za bolju kvalitetu jajnih stanica i suzbija inzulisnku rezistenciju. Uglavnom pomaze..ali ako ces uzimat onda po 2 vrecice  na dan 3 mj da se nesto pokrene pa na dalje. I narvno bez obzira na kilazu kao dobro je skinut koji kilogram...

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

🌼TiKi🌼
    29. Siječanj 2021. 13:53

Sunny nemam knjigu, ali imam sebe 😂
    Prije 10 god (boze, brzo starim) na uzv jajnici katastrofa, puni mikrocista... Ciklus svakih 60 dana... Stavili me na pilule koje sam pila 5 god, u to vrijeme naravno nema cista, jajnici super. Skinula se s pilula i opet neredoviti ciklusi, ali jajnici nisu grozni kao prije. To je tak bilo par godina i onda smo se odlucili za bebu. Naravno nije islo, izvadila sve nalaze i jos mi nasli i IR. Dobila dijetu (samo integralni ugljikohidrati, bez slatkog, vise voca i povrca), metformin i preporucena mi tjelovjezba. Uz tu kombinaciju, smrsavila 10kg, ciklusi na 35 dana i jajnici bez cisti na uzv, nalazi hormona se malo poboljsali. Nisam prirodno ostala trudna, ali sam dovela stvari pod kontrolu. Eto, ako ti moze moje iskustvo pomoci. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Matkiša 😎
    29. Siječanj 2021. 13:55

Ja još uvijek naivnom čekam da se pojave nalazi na e građani 🤔 a s obzirom da neće(ako nisu do sada) nema mi druge nego lagano u drugi grad po njih, jer se med sestra ne služi mailom

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Sunny_🐣
    29. Siječanj 2021. 13:55

MTB

Sunny_

cure koje imate PCOS ili naginjete tome … da li to pokušavate nekako držati pod kontrolom sa prehranom? i da li uspijevate? meni je AMH 62 i dr Š mi je na zadnjem ultrazvuku rekao da imam blago PCOS jajnike. Pitala sam ga da li se to nekako može držati pod kontrolom da se ne razvija dalje ili da se uspori razvoj PCOS pa mi je on odg da ja tu ne mogu ništa da je to genetski. To mi se malo nije svidjelo. Mislim kužim da je genetski imati predispoziciju za PCOS, al vjerujem da se zdravim životom i prehranom to može držati pod kontrolom i zadržati taj neki ''blagi'' oblik. Pa ako koja ima kakvu dobru knjigu za preporućit ili tako neštohvala

Koliko ja znam, dosta ti znači regulacija tjelesne težine i zdrava prehrana. PCOS ekipa se lako deblja, lako dobijemo inzulinsku rezistenciju, gubimo ovulacije - a sve je to međusobno isprepleteno i povezano.
    Od kad se zdravo hranim ja imam normalne ovulacije, sad sam vidjela da više nemam IR, i generalno se puno bolje osjećam. Krvna slika mi je totalno različita nego prije nekoliko godina, ne bi se reklo da se radi o istoj osobi.
    Samo glupi kolesterol ostaje, ali to mi je očito genetski (iako ni tu ne odustajem, eksperimentiram da i njega dovedem u red).

pa generalno mislim da se zdravo hranim (trebala bi malo smanjit tjesteninu ), a i nisam nikad imala problema sa težinom. Zadnjih 10 godina sam 158cm i 50kg. Ovulacije bi isto rekla da su mi redovite. I nikad mi nitko nije spomenuo PCOS, a svake godine radim UZV kod privatnika pa me to sad baš inenadilo. Mislim da ću si provjeriti IR, baš me zanima da li to imam. 
    Tebi sretno sa kolesterolom, vjerujem ja da ćeš i njega riješit 💪 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:00

Sunny_

MTB

Sunny_

Koliko ja znam, dosta ti znači regulacija tjelesne težine i zdrava prehrana. PCOS ekipa se lako deblja, lako dobijemo inzulinsku rezistenciju, gubimo ovulacije - a sve je to međusobno isprepleteno i povezano.
    Od kad se zdravo hranim ja imam normalne ovulacije, sad sam vidjela da više nemam IR, i generalno se puno bolje osjećam. Krvna slika mi je totalno različita nego prije nekoliko godina, ne bi se reklo da se radi o istoj osobi.
    Samo glupi kolesterol ostaje, ali to mi je očito genetski (iako ni tu ne odustajem, eksperimentiram da i njega dovedem u red).

pa generalno mislim da se zdravo hranim (trebala bi malo smanjit tjesteninu), a i nisam nikad imala problema sa težinom. Zadnjih 10 godina sam 158cm i 50kg. Ovulacije bi isto rekla da su mi redovite. I nikad mi nitko nije spomenuo PCOS, a svake godine radim UZV kod privatnika pa me to sad baš inenadilo. Mislim da ću si provjeriti IR, baš me zanima da li to imam.
    Tebi sretno sa kolesterolom, vjerujem ja da ćeš i njega riješit💪

Inače, PCOS ti se ne može dijagnosticirati samo UZVom, kombinacija pretraga se mora napraviti (između ostalog i svi spolni hormoni) da bi se to moglo potvrditi.
    Provjeri IR, ako je to OK  onda si dobro. Težina ti je OK; ovulacije imaš, ostani u ovom rangu i bit će ti bolje. Morat ćeš trajno paziti na težinu i šećere, ali to je to.
    Meni je Gić rekao da je dobro da sam imala PCOS jer da zato sad imam bolju ovarijsku rezervu, tako da ti to nije za baciti.

💔💔💔

Anči 💕

Sunny hvala 🙂 drzim fige da i vi nađete neko riješenje i da uskoro budemo trudne 🤞🤞🤞🤞
    Mislim da ćemo uspijet obavit sve šta sam i planirala 😁😁 makar sigurna sam kad obavim razgovor da će mi dat jos bar 10 pretraga za obavit 🤣

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Lucyinthesky

manemoj

Lucyinthesky ne znam šta vadis ali za većinu treba natašte.. iako, ja sam kasnije čitala da sam za neke nalaze par dana ranije trebala paziti na prehranu i ne jesti puno rajčice a ja dan ranije sataraš za ručak 😅..
    Dada držim fige da ju iznenadi beta 🤞🏻 javi i pozdravi ju puno 🥰

Rekao je ukupnu obradu za trombofiliju 🤔

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:01

Lucyinthesky, meni su rekli da dođem natašte i da ne popijem ni terapiju (za štitnjaču) prije. Ne znam je li to rutinski svima govore bez obzira na to što vade ili ne, ali ja sam ciljano zvala da pitam i to mi je rečeno.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:02

Lucyinthesky

manemoj

Lucyinthesky ne znam šta vadis ali za većinu treba natašte.. iako, ja sam kasnije čitala da sam za neke nalaze par dana ranije trebala paziti na prehranu i ne jesti puno rajčice a ja dan ranije sataraš za ručak 😅..
    Dada držim fige da ju iznenadi beta 🤞🏻 javi i pozdravi ju puno 🥰

Rekao je ukupnu obradu za trombofiliju 🤔

Što piše na uputnici?

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.