Dada, VM ima skoro 39 godina, onda se višestruke trudnoće puuuno rjeđe događaju.
Ivevk, u tvojim godinama bi AMH i broj antralaca mogao biti i viši, ali je skroz pristojan, tako da se oko toga ne moraš brinuti. TSH bi trebao biti barem ispod 2.5, a još bolje ako je ispod 2.
Osim toga, provjeri FSH/LH, feritin, D vitamin, GUK, inzulin, ...
Leoni, to znači da pojma nemaju zašto ne uspijeva. I da pojma nemaju ni hoće li uspjeti u MPO ili ne. Uostalom, kao i kod svih drugih dijagnoza, samo što u drugima na kraju barem znaš zašto nije uspjelo, ili usprkos čemu je uspjelo.
💔💔💔
Cure da se javnem, danas kontrola,cista jos tu,jos dugih 21 dan pilulica..Ali slejdeci ciklus ako I bude tu dr je rekao uraditi aspiraciju ciste I odmah krenuti sa stimulacijom.. Nadamo se najboljem.
Cure koje imaju plusice cestitam od srca one koje iscekivaaju zelim sto brzi protok vremena…❤
Moram priznati zašto u ovakvim situacijama odmah ne naprave aspiraciju ciste i gotovo.
Da je meni cista ostala nakon terapije, bila bih se sama aspirirala
💔💔💔
MTB jesu stigli nalazi? Pozuri ti to malo 😂
Provokatorice jedna, imaš sreće da si trudna pa te toleriram.
Hahaha to te ja vjezbam, da ti se digne prag tolerancije 😂😉
Znaci do jucer sam mislila da se u mom tijelu nista ne događa, danas samo jedem 🤦 pojela sam vec 4obroka a nisam jos ni rucala 😂 postane mi muka odjednom, malo poklopam kaj mi dode pod ruku u tom trenutku i magicno mi vise nije muka, ako nastavim ovim tempom za 8mjedeci cu i ja ostat bez glave 🤦🤷😂
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
MTB jesu stigli nalazi? Pozuri ti to malo 😂
Provokatorice jedna, imaš sreće da si trudna pa te toleriram.
Hahaha to te ja vjezbam, da ti se digne prag tolerancije 😂😉
Znaci do jucer sam mislila da se u mom tijelu nista ne događa, danas samo jedem 🤦 pojela sam vec 4obroka a nisam jos ni rucala 😂 postane mi muka odjednom, malo poklopam kaj mi dode pod ruku u tom trenutku i magicno mi vise nije muka, ako nastavim ovim tempom za 8mjedeci cu i ja ostat bez glave 🤦🤷😂
Briga se mene, za 17 dana sam i ja trudna, a onda sam zen.
Inače, ja sam si jela hrpu malih obroka kad sam bila trudna, jer su mi baš te neke mučnine bile. Ali doslovno tri zalogaja nečeg. Pa sat vremena još tri zalogaja nečeg. Stalno sam jela, nije mi nikad bilo baš jako muka i mršavila sam
💔💔💔
Zašto bih prvo stimulirani možda onda i uspijem ispucati sve prilike koje sam dobila. Koliko sam shavtila, između 2 stimulirana postupka mogu imati prirodni ili inseminaciju, zar ne?
Može li mi netko pojasniti:
1. Da li se FET zamrznutih embrija tretira kao postupak, jedan od 4+2 na koje imamo pravo?
2. Da li se može platiti transfer tzamrznutih embrija koje sam skupila na teret HZZO s navršene 42. godine u neku privatnu MPO kliniku i tamo napraviti FET?
Ok, ne želim biti pesimistična, pa naravno da imam šanse ostati trudna i dok čekam postupak i tijekom 1.postupka.. No kako je ovdje vrijeme ključno, pokušavam si složiti matematiku.
Fet se racuna pod onaj postupak u kojem je doslo do zamrznutih embrija, recimo da sad ides u punu stimulaciju i dobijes smrzlice, kad ces ic po njih to se ne smatra novim postupkom nego se gleda kao prvi jos. Za ovo drugo neznam,nadam se da Ce ti netko znati odg.
hvala..
On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
spontana trudnoća 2014.
AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac
Dada, VM ima skoro 39 godina, onda se višestruke trudnoće puuuno rjeđe događaju.
Ivevk, u tvojim godinama bi AMH i broj antralaca mogao biti i viši, ali je skroz pristojan, tako da se oko toga ne moraš brinuti. TSH bi trebao biti barem ispod 2.5, a još bolje ako je ispod 2.
Osim toga, provjeri FSH/LH, feritin, D vitamin, GUK, inzulin, …
Leoni, to znači da pojma nemaju zašto ne uspijeva. I da pojma nemaju ni hoće li uspjeti u MPO ili ne. Uostalom, kao i kod svih drugih dijagnoza, samo što u drugima na kraju barem znaš zašto nije uspjelo, ili usprkos čemu je uspjelo.
Dosta je i da se te tri prime, ne moraju se množiti... Ma i jedna da se primi vjerujem da bi sreća do neba bila 🤗❤️
Godine i nisu neke, tek na pola životnog vijeka :) (barem) 🥰
endometrioza
Zašto bih prvo stimulirani možda onda i uspijem ispucati sve prilike koje sam dobila. Koliko sam shavtila, između 2 stimulirana postupka mogu imati prirodni ili inseminaciju, zar ne?
Može li mi netko pojasniti:
1. Da li se FET zamrznutih embrija tretira kao postupak, jedan od 4+2 na koje imamo pravo?
2. Da li se može platiti transfer tzamrznutih embrija koje sam skupila na teret HZZO s navršene 42. godine u neku privatnu MPO kliniku i tamo napraviti FET?
Ok, ne želim biti pesimistična, pa naravno da imam šanse ostati trudna i dok čekam postupak i tijekom 1.postupka.. No kako je ovdje vrijeme ključno, pokušavam si složiti matematiku.
Fet se racuna pod onaj postupak u kojem je doslo do zamrznutih embrija, recimo da sad ides u punu stimulaciju i dobijes smrzlice, kad ces ic po njih to se ne smatra novim postupkom nego se gleda kao prvi jos. Za ovo drugo neznam,nadam se da Ce ti netko znati odg.
hvala..
Ne znam zašto njoj zahvaljuješ kad sam ti ja sve rekla. Vidiš je da je sva neka čudna, djeci glave skida. Ja bih je ignorirala, da sam na tvom mjestu...
💔💔💔
Leoni, baš mi je žao. Imaš li plan kad ćeš na novi FET?
Ivevk, koliko imaš godina? To je isto bitna informacija (a i dobar podsjetnik da pročitaš prve dvije strane topica i napraviš potpis).
Ovako na prvu, TSH bi valjalo malo sniziti, ostalo djeluje OK.
Kod kojeg doktora ideš?
Zab sma napisati.. 34 godine.. Imam jednog deckica 3 godine.. Ali sam imala dvije vanmaternicne pa prirodno vise ne mogu..
Idem kod doktora Maričića..
Jel mi mozes pojasnit to sa TSH.. Zasto sniziti.. Kako?
Meni je tsh preko 2. Tocnije 2.45..
I endokrinologica mi je povećala terapiju Eutyroxa, da mi se snozi, jer bi bilo bolje da je ispod 2. Koliko ja razumijem, bolje je tako jer inace dođe do pobačaja..
Ispravite me curke, ako sam di fulala..
👩34hipo/hashimoto
🧔36 oligozoospermia
11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta
Osim toga, provjeri FSH/LH, feritin, D vitamin, GUK, inzulin, …
Dosta je i da se te tri prime, ne moraju se množiti… Ma i jedna da se primi vjerujem da bi sreća do neba bila 🤗❤️
Godine i nisu neke, tek na pola životnog vijeka :) (barem) 🥰
Ma ne kažem ja da je ona stara, nego da nakon nekih godina je šansa za višeplodnu trudnoću drastično manja. Zato nama starijima odmah preporučuju vraćanje dva, a nekad i tri zametka. Naša najdraža Slavonska Grkinja je vratila 3 i nije imala uspjeha. Držmo fige da se od te tri uhvati barem jedna i svi će biti sretni. Sve povrh toga je divan gratis.
💔💔💔
Leoni, baš mi je žao. Imaš li plan kad ćeš na novi FET?
Ivevk, koliko imaš godina? To je isto bitna informacija (a i dobar podsjetnik da pročitaš prve dvije strane topica i napraviš potpis).
Ovako na prvu, TSH bi valjalo malo sniziti, ostalo djeluje OK.
Kod kojeg doktora ideš?
Zab sma napisati.. 34 godine.. Imam jednog deckica 3 godine.. Ali sam imala dvije vanmaternicne pa prirodno vise ne mogu..
Idem kod doktora Maričića..
Jel mi mozes pojasnit to sa TSH.. Zasto sniziti.. Kako?
Meni je tsh preko 2. Tocnije 2.45..
I endokrinologica mi je povećala terapiju Eutyroxa, da mi se snozi, jer bi bilo bolje da je ispod 2. Koliko ja razumijem, bolje je tako jer inace dođe do pobačaja..
Ispravite me curke, ako sam di fulala..
Ne samo da povećava šanse pobačaja, nego i umanjuje kvalitetu jajnih stanica i smanjuje šansu implantacije. Naravno, neke imaju TSH preko 4 i sve prođe glatko. Ali, s obzirom da su se ovdje okupile žene kojima očito ne ide glatko, pazimo na sve detalje.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji