Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunny_🐣
    29. Siječanj 2021. 14:12

Tiki hvala ti na podijeljenom iskustvu. Mislim da će mi idući korak biti smanjiti ugljikohidrate. 
    MTB uzv i amh mi upućuju na PCOS, ali kao blagi oblik po doktoru Š. Ako će ovako ostati onda sam ok s tim  jer mi je rekao da su mi jajnici zdravi i da imam veće rezerve što je super za MPO. Samo me strah da to s godinama ne pređe u teži oblik PCOS i ciste, zato bi pokušala održati na ovoj sad razini ako je moguće. 
    Anchy123 ajme da bar 🥰🥰

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    29. Siječanj 2021. 14:14

la_Reina_del_Sur

Dadatu saaaam! Bila jutros na uzv, kaos u bolnici, dr se bije na kraju uopce pojavila 🤦🏻‍♀️
    Dakleee, endo je "super" (standard🤣) folikula nema, u pon opet uvz pa cemo vidit kad vraćam kinder 🐧. 💙💙

EM super 🤣🤣 pa si ti misli koliko super, bez brojeva ništa .
     Znači ti ne ideš sa štopericom? Ja sam ju prekjučer piknula,  pišam  svaki dan i divim se crti 🤣
    Želim ju ispratiti u stilu 😝😝
    Možda i ti oko srijede budeš kao Ela i ja ❤️🥰

endometrioza

petra30
    29. Siječanj 2021. 14:14

MTB

petra30

MTB

petra30, dobro nam došla, i još brže otišla - trudna.
    Sve smo prošle kroz taj proces negiranja i odgađanja. Jednom kad kreneš u postupke, bit će lakše.
    Što se nalaza tiče, ajde ti nama ovdje šibni najbitnije, da ti forumski doktori vide je li stvarno sve OK.
    Dodatno, dobro bi ti bilo provjeriti D vitamin i feritin. Za štitnjaču vadi sve (TSH, FT3, FT4, antiTG i antiTPO), ne samo TSH.

manemoj, nikad ne znaš, možda je to kodna riječ. Ono "Tiger, tiger". "Dragi brate i sestre".

Hvala😊 poslala bi nalaze, al sam ih zakljucala u ormaricu na poslu, a ja na GO🙈 gin veli da su ok, malo povišen prolaktin al on tvrdi da je zanemarivo🙈 zapisala sam upravo tvoj savjet za dodatnim nalazima i odradit cu ih sigurno 😊 mislim da dok dođem sa svim tim do Petrove, znati ce da sam na forumu 🙈😂

Zato neki od nas imaju sve nalaze i u papirnatom i u elektronskom obliku + kopiju na mailu
    Nema veze, nalijepit ćeš kad budeš mogla i htjela.
    A što se tiče toga hoće li te netko prepoznati po nalazima - ovdje toliko puno pišemo da čak ni mi ne stignemo sve pročitati. Kod doktora koji ima vremena ovo pratiti ni ne želim doći.

Ma jok, nisam mislila da bi me neko prepoznao, nego da im kolicina nalaza i informacija s kojom dolazim bude zanimljiva😊🙈 no dapace, vec sam provjerila gdi to sve mogu odraditi i sljedeći tjedan krecem u napad😊 hvala ti 😉

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:17

Sunny_, evo brzinsko guglanje daje ovo: https://miss7zdrava.24sata.hr/zdravlje/prirodno-lijecenje-policisticnih-jajnika-4363

Unutra je i neka preporuka za knjigu, nemam pojma valja li. Ali takvu prehranu manje više ja imam, s tim da sam od prije mjesec i pol izbacila i mliječne proizvode.

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    29. Siječanj 2021. 14:18

Sunny_ moj AMH je 58pmol i nemam pcos.. Imam samo taj jedan endo koji stoji već neko vrijeme u ne mrda, hvala bogu...A prije sam imala problema sa cistama.
    Dali ti na uzv nalaze ciste ili si čista?
    Ja sam svoje  riješila sa propolisom, medom i mliječi, i to odgovorno tvrdim jer nakon što sam prestala uzimati, ciste se više nisu javljale 😊

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:20

petra30

MTB

petra30

MTB

petra30, dobro nam došla, i još brže otišla - trudna.
    Sve smo prošle kroz taj proces negiranja i odgađanja. Jednom kad kreneš u postupke, bit će lakše.
    Što se nalaza tiče, ajde ti nama ovdje šibni najbitnije, da ti forumski doktori vide je li stvarno sve OK.
    Dodatno, dobro bi ti bilo provjeriti D vitamin i feritin. Za štitnjaču vadi sve (TSH, FT3, FT4, antiTG i antiTPO), ne samo TSH.

manemoj, nikad ne znaš, možda je to kodna riječ. Ono "Tiger, tiger". "Dragi brate i sestre".

Hvala😊 poslala bi nalaze, al sam ih zakljucala u ormaricu na poslu, a ja na GO🙈 gin veli da su ok, malo povišen prolaktin al on tvrdi da je zanemarivo🙈 zapisala sam upravo tvoj savjet za dodatnim nalazima i odradit cu ih sigurno 😊 mislim da dok dođem sa svim tim do Petrove, znati ce da sam na forumu 🙈😂

Zato neki od nas imaju sve nalaze i u papirnatom i u elektronskom obliku + kopiju na mailu
    Nema veze, nalijepit ćeš kad budeš mogla i htjela.
    A što se tiče toga hoće li te netko prepoznati po nalazima - ovdje toliko puno pišemo da čak ni mi ne stignemo sve pročitati. Kod doktora koji ima vremena ovo pratiti ni ne želim doći.

Ma jok, nisam mislila da bi me neko prepoznao, nego da im kolicina nalaza i informacija s kojom dolazim bude zanimljiva😊🙈 no dapace, vec sam provjerila gdi to sve mogu odraditi i sljedeći tjedan krecem u napad😊 hvala ti 😉

Samo me ne povlači za jezik/prste. Jer meni je moj dečko doktor komentirao kako sam ja provjerila sve što se dade provjeriti i kako sam sad sigurno ozbiljno anemična (pih, samo 20 ampula krvi, što je to?). 
    Ali tebi to stvarno ne treba, ovo što sam napisala ti je dovoljno. Za početak. 

💔💔💔

• Ivevk
    29. Siječanj 2021. 14:20

Pozdrav zene moje.. Da se javim..imamo dogovoreno za MPO 3. mjesec Poliklinika IVF.. Sada trenutno skupljamo nalaze.. 
    Danas sam dobila nalaze od ovih pretraga (ostale cekam) pa me zanima da li su te vrijednosti u redu:
    PRL - 177
    AMH - 15.2
    TSH - 2.689
    fT4 - 14.7
    fT3 - 5.23
    Desni jajnik - 8 folikula od 7 mm
    Lijevi jajnik - 1 folikula od 5 mm

Za sada imam samo te nalaze.. Cekamo nalaze serologije oba partnera i spermiogram kao i papu i briseve.. 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

petra30
    29. Siječanj 2021. 14:21

la_Reina_del_Sur

Petra30kao da sebe slusam 😏 dobro dosla i sta prije osla!

Hvala😊 vidim da nam je "dijagnoza" ista... Al ti si bome vec prosla prilicno toga, samo hrabro dalje😊 mene sve to tek ceka🙈

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:24

Leoni, baš mi je žao. Imaš li plan kad ćeš na novi FET?

Ivevk, koliko imaš godina? To je isto bitna informacija (a i dobar podsjetnik da pročitaš prve dvije strane topica i napraviš potpis).
    Ovako na prvu, TSH bi valjalo malo sniziti, ostalo djeluje OK.
    Kod kojeg doktora ideš? 

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    29. Siječanj 2021. 14:24

Leoni 🌸

Zdravo drage moje buduce mame
    Bila sam neki period odsutna (malo sam htela da se otrgnem od interneta i citanje simptoma i svacega ostalog pa nisam htela i ovde da ulazim) i desavalo se mnogo sta, ali ne i stvari kojima bih se pohvalila. Kao sto stoji u opisu, odmah sam krenula u FET sledeci mesec nakon stimulacije, hipera i neuspelog ET jer me nista nije sprecilo. Svi nalazi, krv, hormoni, UZ endometrijum, sve je bilo idealno i odlucila sam da odradim vracanje odlicnog embriona uz pomoc lepka i Assisted Hatching metode. Javilo se neko smedjarenje 6dnt i mislili su u klinici i ja da je implantacijsko. Juce sam na bila kod njih na UZ i vadili su mi betu. UZ nalaz je bio sasvim u redu, a beta 0,4. Nikome nije jasno kako i zasto. Ja nemam puno razloga da sumnjam u bilo sta jer nemamo (potvrdjene) dijagnoze. Mladi smo, zdravi, videcu sta je dalja preporuka …
    Sada kada sam vam ukratko ispricala, moram reci da nisam citala sve poruke od kada sam se udaljila sa foruma jer ih ima previse, zelim cestitati novim trudnicama, zelim da nove cure sto pre odu na lepse teme, i zelim svima nama ove godine da jednom ugledamo taj plusic sa osehom na licu Posto sam u kontaktu sa Dada , moram reci da mi je prenosila pozdrave. Saljem vama ko ste pitale i mislile na mene virtualne zagrljaje !!!

💟💟💟💟💟🤗

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.