Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petra30
    29. Siječanj 2021. 14:24

MTB

petra30

MTB

petra30

MTB

petra30, dobro nam došla, i još brže otišla - trudna.
    Sve smo prošle kroz taj proces negiranja i odgađanja. Jednom kad kreneš u postupke, bit će lakše.
    Što se nalaza tiče, ajde ti nama ovdje šibni najbitnije, da ti forumski doktori vide je li stvarno sve OK.
    Dodatno, dobro bi ti bilo provjeriti D vitamin i feritin. Za štitnjaču vadi sve (TSH, FT3, FT4, antiTG i antiTPO), ne samo TSH.

manemoj, nikad ne znaš, možda je to kodna riječ. Ono "Tiger, tiger". "Dragi brate i sestre".

Hvala😊 poslala bi nalaze, al sam ih zakljucala u ormaricu na poslu, a ja na GO🙈 gin veli da su ok, malo povišen prolaktin al on tvrdi da je zanemarivo🙈 zapisala sam upravo tvoj savjet za dodatnim nalazima i odradit cu ih sigurno 😊 mislim da dok dođem sa svim tim do Petrove, znati ce da sam na forumu 🙈😂

Zato neki od nas imaju sve nalaze i u papirnatom i u elektronskom obliku + kopiju na mailu
    Nema veze, nalijepit ćeš kad budeš mogla i htjela.
    A što se tiče toga hoće li te netko prepoznati po nalazima - ovdje toliko puno pišemo da čak ni mi ne stignemo sve pročitati. Kod doktora koji ima vremena ovo pratiti ni ne želim doći.

Ma jok, nisam mislila da bi me neko prepoznao, nego da im kolicina nalaza i informacija s kojom dolazim bude zanimljiva😊🙈 no dapace, vec sam provjerila gdi to sve mogu odraditi i sljedeći tjedan krecem u napad😊 hvala ti 😉

Samo me ne povlači za jezik/prste. Jer meni je moj dečko doktor komentirao kako sam ja provjerila sve što se dade provjeriti i kako sam sad sigurno ozbiljno anemična (pih, samo 20 ampula krvi, što je to?).
    Ali tebi to stvarno ne treba, ovo što sam napisala ti je dovoljno. Za početak.

E jesi me nasmijala sad😂😂😂😊

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

Sunny_🐣
    29. Siječanj 2021. 14:34

MTB hvala 😊
    Dada bila sam na UZV 3dc i imala sam 18 antralnih. Rekao mi je da su jajnici zdravi (to valjda znači da nema cista). Mislim da mi je zbog toliko antralnih rekao da djeluju PCOS 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

• Dia85
    29. Siječanj 2021. 14:39

Leia2.0

Dragi sestre, evo da javim jučerašnje stanje. Negdje popodne sam se počela loše osjećati, sve jači pritisak u trbuhu da više nisam mogla sjediti. Onda je postalo teško i ležati. Do večeri se priključila i mučnina, a trbuh kao u trudnice u 5. mjesecu trudnoće. Tvrd i kao balon. Od početka stimulacije sam sva napuhana, ali ono sinoć je bilo nešto izvanredno. Bila sam blijeda ko krpa i baš sam se loše osjećala. Korak do odlaska na hitnu. Popila sam iso sport i vode i uspjela zaspati. Jutros sam bolje. Trbuh i dalje napuhan ali ne bolan, ne stišće me više tako jako, nije mi više ni mučno. Pitam se što je to moglo bit. Zakašnjeli blagi vrlo kratki hiper? Ništa mi više nije jasno.

LEIA držim fige da se hiper ne razvije a da je razlog ovih simptoma porast bete:), svakako se javi u Vinogradsku ako krenu neki drugi simptomi hipera (povraćanje, proljev i sl.) 

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Lucyinthesky
    29. Siječanj 2021. 14:45

MTB

Lucyinthesky

manemoj

Lucyinthesky ne znam šta vadis ali za većinu treba natašte.. iako, ja sam kasnije čitala da sam za neke nalaze par dana ranije trebala paziti na prehranu i ne jesti puno rajčice a ja dan ranije sataraš za ručak 😅..
    Dada držim fige da ju iznenadi beta 🤞🏻 javi i pozdravi ju puno 🥰

Rekao je ukupnu obradu za trombofiliju 🤔

Što piše na uputnici?

Iskreno, elektronski je poslana i nisam ni gledala.Sve mi je nekak ravno ovaj put 🤦‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Ludakopatka
    29. Siječanj 2021. 14:49

MTB

Sunny_

cure koje imate PCOS ili naginjete tome … da li to pokušavate nekako držati pod kontrolom sa prehranom? i da li uspijevate? meni je AMH 62 i dr Š mi je na zadnjem ultrazvuku rekao da imam blago PCOS jajnike. Pitala sam ga da li se to nekako može držati pod kontrolom da se ne razvija dalje ili da se uspori razvoj PCOS pa mi je on odg da ja tu ne mogu ništa da je to genetski. To mi se malo nije svidjelo. Mislim kužim da je genetski imati predispoziciju za PCOS, al vjerujem da se zdravim životom i prehranom to može držati pod kontrolom i zadržati taj neki ''blagi'' oblik. Pa ako koja ima kakvu dobru knjigu za preporućit ili tako neštohvala

Koliko ja znam, dosta ti znači regulacija tjelesne težine i zdrava prehrana. PCOS ekipa se lako deblja, lako dobijemo inzulinsku rezistenciju, gubimo ovulacije - a sve je to međusobno isprepleteno i povezano.
    Od kad se zdravo hranim ja imam normalne ovulacije, sad sam vidjela da više nemam IR, i generalno se puno bolje osjećam. Krvna slika mi je totalno različita nego prije nekoliko godina, ne bi se reklo da se radi o istoj osobi.
    Samo glupi kolesterol ostaje, ali to mi je očito genetski (iako ni tu ne odustajem, eksperimentiram da i njega dovedem u red).

MTB, 
    Za kolesterol papaj crvenu rižu. Možeš je i u kapsulama piti, ali eto, možeš je kupiti i jesti umjesto bijele riže. Jako je fina

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

• Pmak
    29. Siječanj 2021. 14:51

Pozdrav, vratila se upravo s VV.

Potpis sam ažurirala, nalazi su nešto bolji nego prije 2 mjeseca u Vinogradskoj (kad je AMH bio 9 a odnos FSH  je bio iznad 2,5 puta veći od LH). Imam visok inzulin,a i guk natašte mi je 6,1 (ne znam što se desilo nikad mi nije prije bio tako visok). Trebam piti inofolic /gynitisol . Pisla sm ga preventivno, radi povećanja kvalitete j.s., no sad ću definitivno piti kao antibiotik, bez odstupanja.
    Sve u svemu, nalazi su ok, da ih ima djevojka od 25 bio bi ok, no ja imam 40 i zapravo je jedino to problematično.
    Nema zapreke da ostanem prirodno trudna, ali godine su tu itd.itd.
    U postupak krecem ili sad u veljači ili ožujku - u ovisnosti stignem li pohvatai preostale nalaze iz Petrove.
    I sad je pitanje koji postupak? Prirodni ili stimulirani? Doktorica naginje pirodnom..
    Gledam matematiku - razmak izmešu stimuliranih postupaka je oko 6 mj, bar tako dr sad kaže. S time da na 42. rodjendan, ako do toga dođe, sve staje - bar što se tiče HZZO. Hm.. Oprala me panika zadnjeg vlaka, baš kao i kad sam se kjjavila na ovaj forum prije cca 3mj.
    Dr. kaže da što ukoliko dobijem više jajnih stanica i posljedično embrija? Da ću ih morati zamrznuti, a nakon 5 godina odlučivati hoću li plaćati zamrtzavanje ili idu li u donaciju budući da ih ne u ištavaju. Ne razumijem što to znači, zar ću oporukom morati rješavati plaćanje jajnih stanica? nastavak u 2.koment, bojim se da ce ovaj biti predugačak.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 14:53

Lucyinthesky, ako te zanima, možeš vidjeti na egrađaninu. Ali i nije bitno, budu oni izvadili štogod.
    Meni je dr napisala nešto opširno, pa sestre nisu znale što trebaju izvaditi. Prije nego su se snašle, ja sam izvadila svoj popisić (na kojem je bilo i par sitnica koje doktorica nije vjerojatno znala da je propisala). Hihi. 

Ludakopatka, pijem sad kapsule zadnjih par dana, naručila sam (iskočile mi u mailu da su na ogromnoj akciji, shvatila sam to kao znak ). Rižu jedem jako jako rijetko (jednom u par mjeseci), pa mi ne bi pomoglo to što zamijenim bijelu sa crvenom. 

💔💔💔

• Pmak
    29. Siječanj 2021. 14:56

Zašto bih prvo stimulirani  možda onda i uspijem ispucati sve prilike koje sam dobila. Koliko sam shavtila, između 2 stimulirana postupka mogu imati prirodni ili inseminaciju, zar ne?
    Može li mi netko pojasniti:
    1. Da li se FET zamrznutih embrija tretira kao postupak, jedan od 4+2 na koje imamo pravo?
    2. Da li se može platiti transfer tzamrznutih embrija koje sam skupila na teret HZZO s navršene  42. godine u neku privatnu MPO kliniku i tamo napraviti FET?
    Ok, ne želim biti pesimistična, pa naravno da imam šanse ostati trudna i dok čekam postupak i tijekom 1.postupka.. No kako je ovdje vrijeme ključno, pokušavam si složiti matematiku.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

MaloTele
    29. Siječanj 2021. 15:04

Samo da se random ubacim pa picim dalje,netko je pitao za bolovanje tokom stimulacije, ja radim u trgovini, dizanje gajbi,palete robe itd itd, u prvom postupku sam si nekak nastimala go do transfera a nakon transfera uzela 1slob dan i isla radit,a sad u fetu sam radila najnormalnije osim na dan transfera,to sam uzela slob dan i spavala do 5pop 🤦😂 znaci radila sam kao da nisam ni bila u postupku, malo pripazila prva 2 dana a treci vec normalno nosila robu i sve sta je trebalo, iako moja sefica zna za moj postupak i radi mi smjene di najmanje moram nekaj teglit i jedna kolegica zna koja povuce za mene kad i ako treba, ali u principu normalno radim,i dizala sam tesko i trcala lijevo desno i bas sve i primilo se, eto ako nekome pomogne 🤗
    Zao mi je za lose vijesti, Leoni mislim da je neg beta, izdrzi micek, svi smo to prosli, sad dalje moze samo pozitivno 😘
    Petra30 dobrodošla 🤗 u pravu si ekipu upala, nema toga sto nas forum ne moze riješiti 😂 vidis da su se i bebe pocele dijeliti, sad jedino mos birat oces s glavom ili bez,MTB Ce uzet s glavom 😂 i dobro da ste se pokrenuli,najgore je cekat da uspije a znat da Mece jer realno dugo se trudite vec.. bez straha i dobit ćete bebu uskoro 🤞🤞 
    MTB jesu stigli nalazi? Pozuri ti to malo 😂 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 15:04

Plavimak, kao prvo, nije ti zadnji vlak. Sjedni malo, diši i ponovi si to. Nije ti zadnji vlak. 
    Nalazi su ti super, imaš nekoliko godina fore.
    Ja ne bih išla na prirodne, prevelika ti je šansa da ti pobjegnu folikuli, a to ti ne treba. Također, u prirodnima imaš samo jednu do dvije jajnih stanica, a ti vjerojatno imaš osjetno više antralaca.
    Pauza između 2 stimulirana ti je 3 mjeseca, ne 6. Ako ti na VV ne daju češće, lako se u nekoj privatnoj poliklinici koja radi preko HZZO upišeš za između. U najgorem slučaju, odradiš jedan stimulirani, pa vrtiš prirodne i inseminacije između. 
    O smrzlićima ćeš razmišljati kad i ako ih budeš imala. Iskreno, u našim godinama ih rijetko imamo, i onda ih imamo malo. Pitanje je hoće li ti postupak iz svježeg transfera uspjeti, ni hoćeš li htjeti još djece kasnije. Tako da, to su slatke muke o kojima ćeš razmišljati kasnije.
    FET ti se ne računa kao postupak u bolnici, u privatnim klinikama ga moraš platiti.
    Nakon 42. godine možeš platiti FET u bolnici ili možeš platiti prebacivanje embrija negdje drugdje i tamo raditi FET.
    Za sva pitanja, tu sam.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.