Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Siječanj 2021. 16:59

Mattan

Sanjich, manemoj meni je npr malo morbidno kad slikaju bebu oko inekcija, to mi ne sjeda baš… bodići su slatki 💗
    Ali nećeš napisati na majicu za dijete iz prirodnjaka došao sam iz prve! Ili nešto na ti foru…
    Istina je da je ovo borba, ali mi smo je izabrale i jesmo hrabre ali ne bi to sad u toj mjeri naglašavala….
    Ali definitivno ima kreativnih natpisa 😊

Ja cu definitivno napravit neki body i slikat bebicu u njemu jer zelin da taj ivf ne bude tabu i da ljudi javno mogu pricat o tome, koga zanima pitata sta ga zanima i slicno.. Jer je zalosno da ja nista o ovome nisam znala dok se nije meni dogodilo.. I sta san imala i ja neke predrasude mozda prije i drugacija razmisljanja iz neznanja i neupucenosti.. I ja sam mozda nekome rekla opustite se i slicno.. Ja sebe ne skrivam na forumu niti imenom i nasla sam se s par ljudi s foruma uzivo i javno i uopce mi to ne stvara nelagodu.. A ne smatram to naglasavanjem neplodnosti..  

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    23. Siječanj 2021. 17:03

manemoj

malaM212

Drage cure, nova sam na forumu i treba mi pomoc. Nakon dvije godine pokusavanja i slusanja da je sa nama sve uredu, da smo mladi i stignemo sve i da se ne stresiram….odlucila sam sve poslati kvragu i u dogovoru sa ginekologom dobila uputnicu za humanu reprodukciju u Rijeci. U drugom mjesecu imam termin tj. konzultacije.
    Šta ocekivati, kako to sve ide? Koliko sam uspjela skuziti dobiti cu popis svih nalaza koje trebam vaditi i i ja i muz i onda krecemo dalje… da ne citam i ne razbijam glavu ima li koja dobra dusa da mi objasni iz prve ruke kako je njoj bilo.

Bok 😊
    Najbolje ti je krenuti od prve dvije stranice ovog foruma, imaš i popis što je dobro napraviti od pretraga. Možda bolje da barem nešto imaš kad ideš na konzultacije da si ubrzas proces.
    I da, uredi potpis prije nego te MtB i Ruska vide 😉. Upute su isto na prvoj stranici 😊

malaM Hahahahaha popis obavezno inače ideš na raport , i dobit ćeš ječmenac od Ruške a uskoro i drugi od MTB jer i ona je trudnica, ali još ne fizički 😁
    Uglavnom sve ćeš shvatiti na prve dvije stranice ove teme i sretno i DOBRODOŠLA u ovaj divni čopor ❤️

endometrioza

23. Siječanj 2021. 17:03

malaM212

Drage cure, nova sam na forumu i treba mi pomoc. Nakon dvije godine pokusavanja i slusanja da je sa nama sve uredu, da smo mladi i stignemo sve i da se ne stresiram….odlucila sam sve poslati kvragu i u dogovoru sa ginekologom dobila uputnicu za humanu reprodukciju u Rijeci. U drugom mjesecu imam termin tj. konzultacije.
    Šta ocekivati, kako to sve ide? Koliko sam uspjela skuziti dobiti cu popis svih nalaza koje trebam vaditi i i ja i muz i onda krecemo dalje… da ne citam i ne razbijam glavu ima li koja dobra dusa da mi objasni iz prve ruke kako je njoj bilo.

Dobro nam dosla 😊 Ako prije termina konzultacija imas dobit menstruaciju ja ti preporucam od ginekologice uzet uputnice za spolne hormone koji se vade 2 dan ciklusa.. Tako da barem to imas spremno na konzultacijama da ide brze 😊 To su Fsh, lh, Prolaktin, Estradiol, Amh.. Uz to mozes i Tsh, Feritin i Vitamin D ako ti je socijalni ginekolog okej dat ce ti bez problema. A Muskarac spermiogram 😊

Matkiša 😎
    23. Siječanj 2021. 17:10

Sanjich🤞🤰

Mattan

Sanjich, manemoj meni je npr malo morbidno kad slikaju bebu oko inekcija, to mi ne sjeda baš… bodići su slatki 💗
    Ali nećeš napisati na majicu za dijete iz prirodnjaka došao sam iz prve! Ili nešto na ti foru…
    Istina je da je ovo borba, ali mi smo je izabrale i jesmo hrabre ali ne bi to sad u toj mjeri naglašavala….

Ja cu definitivno napravit neki body i slikat bebicu u njemu jer zelin da taj ivf ne bude tabu i da ljudi javno mogu pricat o tome, koga zanima pitata sta ga zanima i slicno.. Jer je zalosno da ja nista o ovome nisam znala dok se nije meni dogodilo.. I sta san imala i ja neke predrasude mozda prije i drugacija razmisljanja iz neznanja i neupucenosti.. I ja sam mozda nekome rekla opustite se i slicno.. Ja sebe ne skrivam na forumu niti imenom i nasla sam se s par ljudi s foruma uzivo i javno i uopce mi to ne stvara nelagodu.. A ne smatram to naglasavanjem neplodnosti..

I super, ako je to ono što osjećaš 💗 Naravno da ne treba biti tabu, nisam niti mislila na naglašavanje neplodnosti.. Ja ne pričam o tome nikome puno, zna par ljudi jer se ljudi ne zaustave na tome, nego idu duboko u intimna pitanja o odnosima, terapijama itd. A godi mi da me nitko ne dovodi u neugodan položaj gdje se osjećam kao da mi netko kopa po intimi.
    A neka se informiraju sami, ja im sigurno neću govoriti o apstinenciji, Gonalima i što god... To mi je nekako too much 😕 
    Nemojte me krivo shvatiti, svatko zna svoje stavove i ne osuđujem nikoga... ✌️💗

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MISS
    23. Siječanj 2021. 17:15

Manemoj, Sanjich apropo teme baby announcment mi smo napravili nekoliko slika za poslat rodbini van Hrv i nama za uspomenu, pa evo jedna od njih...cekam da dode uredan Harmony da konacno mozemo svima rec! 🙏🙏
    https://ibb.co/Q8mFVP9

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    23. Siječanj 2021. 17:40

Mattan

Sanjich🤞🤰

Mattan

I super, ako je to ono što osjećaš 💗 Naravno da ne treba biti tabu, nisam niti mislila na naglašavanje neplodnosti.. Ja ne pričam o tome nikome puno, zna par ljudi jer se ljudi ne zaustave na tome, nego idu duboko u intimna pitanja o odnosima, terapijama itd. A godi mi da me nitko ne dovodi u neugodan položaj gdje se osjećam kao da mi netko kopa po intimi.
    A neka se informiraju sami, ja im sigurno neću govoriti o apstinenciji, Gonalima i što god… To mi je nekako too much 😕
    Nemojte me krivo shvatiti, svatko zna svoje stavove i ne osuđujem nikoga… ✌️💗

Slažem se, to nikako nebi trecala biti tabu tema ali nebih ju baš na sebi otvarala i bacala se u diskusiju 🙈🙈 za naše postupke apsolutno nitko ne zna osim mojih roditelja, znači mama tata i seka i to znaju samo onoliko koliko mogu shvatiti a da se ne objašnjavam previše 🙏❤️ Čak ni muževa obitelj nezna, i nikada nikome nećemo reći ❤️ beba ako bude začeta, i ovaj ili onaj način je iz ljubavi...a sve ostalo je preintimno da bih djelila sa ljudima koji nisu prošli isto i nikako nebi razumjeli . Imam vas sa kojima sam podijelila sve moguće i to mi je sasvim dovoljno 🥰

endometrioza

malaM212
    23. Siječanj 2021. 17:44

hehe idem onda procitati prve dvije stranice, urediti popis pa se javim  i hvala na dobrodošlici 

ja-30, MM-31. Pokušavamo od 6 mjeseca 2019 g.
    Ciklusi 35-37 dana, papa test uredan
    Krecemo za humanom reprodukcijom u 2 mjesecu

🌼TiKi🌼
    23. Siječanj 2021. 17:45

Nikitta jel pijes ti D manozu, mislim da sam kod tebe negdje procitala? Smiju li trudnice piti. Imam neke utinarne tegobe od jucer, pijem brusnicu. Urin je bio ok, nesto bakterija, cekam jos urinokulturu. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Leia3.0
    23. Siječanj 2021. 17:48

MalaM212 - dobro nam dosla. Cure su te vec uputile, naibolje je procitati prve dvije stranice, tamo dosta toga pise. U principu vas najprije ceka vadenje svih nalaza (spolni hormoni, brisevi, vadenje krvi za neke spolne bolesti) na 2.,3. dan ciklusa. Ako ides u drzavnu bolnicu bit ces upisana i reci ce ti, ovisno o bolnici, koliko se dugo ceka. U principu je najlakse traziti D1 uputnicu od ginekologa, a ne da za svaki stvar u bolnici moras najprije ginekologu. Ovako sve obavljas unutar bolnice. 
    Dok cekas postupak mozete poraditi na zdravom nacinu zivota i boostanju jajnih stanica i spermija. Kad jednom dodes na red, ici ces ili na inseminaciju ili na prirodni ili na stimulirani postupak. Stimulirani podrazumijeva 10-12 dana pikanja injekcijama i razvoj veceg broja folikula. Zatim punkciju (aspiraciju), oplodnju jajnih stanica pa nakon toga transfer embrija u maternicu. I onda se ceka test na trudnocu iz krvi cca 2 tjedna kako bi se vidjelo je li postupak bio uspjesan. Ovo je sve vrlo grubo napisano. Ima tu milion detalja.
    Reci nam nesto o sebi i pitaj, tu smo da si medusobno pomazemo!

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Teja1408
    23. Siječanj 2021. 18:00

MISS

Manemoj, Sanjich apropo teme baby announcment mi smo napravili nekoliko slika za poslat rodbini van Hrv i nama za uspomenu, pa evo jedna od njih…cekam da dode uredan Harmony da konacno mozemo svima rec! 🙏🙏
    https://ibb.co/Q8mFVP9

Preeeeslatko 🥰🥰🥰💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.