Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    19. Siječanj 2021. 18:39

MTB

Ruska1986

MTB

Uff. Kocka je bačena. IVF. Gić. Valjda ne griješim.
    Baš me strah.

Sretnoooo 🙏🏻🙏🏻 jel to znaci da onda tek u 5om mjesecu ides l ?

Ne, idem u drugom na plaćanje. A već imam termin rezerviran u petom. I dogovorila da čim dobiju ugovor, rezerviram odmah i 8 i 11 mjesecNema predaje!!!

Samo jako 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 ako zafali love, slobodno mi se obrati! Vidis da ja znam ljude, a moji ljudi ljude.. 🤑

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Siječanj 2021. 18:43

Dakle, prestanite me prekidati!!! 
    D vitamin - za one koji se boje da će se predozirati 
    Idemo u prošlost. Krajem desetog mjeseca mi je D vitamin bio 88.7 (bilo je 3dnt). Do onda sam povremeno uzimala nekakav D vitamin + provela sam ljeto na suncu. Nakon transfera prestajem sa suplementima. Vadim opet krajem 11 mjeseca - 62.2. Vidim, uf, ovo brzo pada. Krenem proučavati suplemente, otkrijem ovdje DLux, cure pišu o strahu od predoziranja, ali svejedno ja odlučim uzimati - ali tek nakon kiretaže. Dakle, od kraja 11 mjeseca do sredine prosinca ne uzimam ništa - vjerojatno D vitamin i dalje pada.
    Od sredine 12 mjeseca do danas pobožno špricam DLux i danas vadim D vitamin, mrvcu u strahu da će biti i preko 120, ali nadajući se da je barem oko 100.

E pa danas je 60.6 

Sad mi se jebe za predoziranje, dobila recept za D-Vital 25000, UBIT ću se u D vitaminu  Plus, ovo košta samo 40kn na bijelu uputnicu (preko socijalca vjerojatno besplatno), dok DLux košta preko 100. Za mjesec dana (pred postupak) vadim opet, držte fige 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Siječanj 2021. 18:48

Teja1408, Leia2.0, *.Women_name.*, hvala vam. 

Slee, hvala. Ma da nije do para, mislim da bih to bila automatski izabrala. Ovako su me mučile pare, ali ovo danas je ipak bio preveliki stres. Ne treba mi to. Ako ovaj postupak ne upali, do kraja godine sam pokrivena u IVFu i sve postupke ću ispucati tamo.

Lucyinthesky, imam jako loša iskustva s pilulama i mrzim ih. Ali nije čak to, nekako nemam osjećaj da sam bitna. Ne očekujem da svi trče oko mene, ali ako se sve poliklinike prilagode svojim pacijentima, ideja da se ja moram prilagođavati njima, i da tu nema čak ni nikakvog razgovora (covid!! covid!!!) mi je grozna. Pitala sam savjet stručnjaka u međuvremenu i dobila sam informaciju da nakon takvog turbo dugačkog postupka (gdje uzimaš pilule tako dugo), moraš dodatno pojačati hormone da bi imao uspjeha (ja sam već bila na 225) i imati dužu stimulaciju. Ni to mi se ne sviđa, nije moje tijelo mlado i ne želim ga nepotrebno trovati prvo pilulama, a onda dodatnim hormonima ako za to nema medicinskog razloga. Plus, već su mi i prvi put radili prerano aspiraciju, strah me da ni sad ne bi znali prepoznati trenutak za štopericu.
    Sve u svemu, možda griješim. Ne znam. Novac mi nije presudan, mi imamo para. Ne na bacanje, ali za ovu priču smo uštedili. Samo preferiram HZZO da mi što više ostane za postupke poslije 42. rođendana.
    Eh da, ovo za sise - isto sam odahnula. Još imam genetski rizik jer mi je sa ženske strane umrla jedna osoba od raka dojke. Isto su mi rekli da dolazim svakih 6 mjeseci. Još samo da mamo bude OK, pa sam na konju.
    Za briseve sam presretna. Za ciste ne znam, danas je 1DC, za par dana idem provjeriti.

💔💔💔

ANKSIMORON
    19. Siječanj 2021. 18:50

MTB

Baš me strah.

Nema te cega biti strah... ides odmah sa sljed ciklusom ili cekas preko hzzo... biti ce to sve super... ne kuzim sta je ovima u beta plus... a ja taman tamo otisla 😅🤣🤣🤣

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Siječanj 2021. 18:51

I konačno, inzulinska rezistencija. Ja zapravo ne znam što su oni meni mjerili. Ja sam tražila OGGT, inzulin natašte i za 2h, i Hb1AC. Rekli su mi da je OGGT nepotreban ako radim Hb1AC i da će mi oni izračunati inzulinsku rezistenciju. Rekoh, ok, nisam školovala, a i ne pije mi se ono odvratno, može.
    Na nalazima piše ovo:
    Inzulin 7,8 (ref 2,6 - 24,9)
    Aktivnost beta stanica gušterače 79% (ne piše ništa referentno)
    Periferna osjetljivost na inzulin 82%  (ne piše ništa referentno)
    Indeks inzulinske rezistencije 1,2 (ne piše ništa referentno)
    Pojma nemam što je to, ni što je od ovoga Hb1AC. Iskusne?

💔💔💔

Leia3.0
    19. Siječanj 2021. 18:52

PRuska1986

MTB

Ruska1986, nisu ti ovdje samo brat i sestro, sad ti je tu i prijatelju

johm

pozdrav prijatelju, želim da mi pomogneš, hvala ovoj dobroj kreditnoj kompaniji što je pomogla meni i mojoj bolesnoj supruzi koja je bila u bolnici s iznosom zajma od 9000 američkih dolara, pa dragi moj prijatelju ako trebaš hitan zajam, kontaktiraj ih danas na goodloancompany01@gmail.com ili
    WhatsApp putem +447441466029

Pa prijatelju 😂😂😂 Nista, idem zvat i brata i sestru pa da se dogovorimo

Hahahahaha

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Lucyinthesky
    19. Siječanj 2021. 18:53

MTB kako god bilo, želim ti sreću. Htjela sam ti samo ukazati na to da nigdje nije idealno, čisti da ne bi imala prevelika očekivanja.
    Pisala sam u detalje za +i - stvari u Ivf-u. Baš me sad zanima da li rade razliku za postupke preko Hzzo-a i ove koji se plaćaju.
    Ovo forsiranje pilula kod ovih ne kužim, čudan neki sistem 🤷‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Siječanj 2021. 18:56

ANKSIMORON

MTB

Baš me strah.

Nema te cega biti strah… ides odmah sa sljed ciklusom ili cekas preko hzzo… biti ce to sve super… ne kuzim sta je ovima u beta plus… a ja taman tamo otisla 😅🤣🤣🤣

Idem odmah u veljači na plaćanje, ako bude sve u redu sa cistama i ako stanje na 2DC bude OK.
    Ma, da odmah kažem, meni je stvarno u Beti bilo super. Cijeli postupak mi je bio dobar. Jako volim što su mi dali progesteron poslije transfera, Čak su mi ga besplatno injektirali svaki dan, kad sam rekla da mi nema tko to raditi. Svi su bili jako pozitivni i nježni prema meni (do spontanog, kad je doktorica potonula).
    Ali da su malo prevojnički nastrojeni s tim početkom ciklusa, jesu. Što mi nije bilo problem sa prvim ciklusom kad sam trebala piti pilule 18 dana (ok, mrzila sam to, ali prilagodila sam se). Ali sad mi je 34 dana i ciklus od 6 tjedana stvarno previše, to nije dobro za moje tijelo.
    Koliko se sjećam, ti ionako imaš neku terapiju pa ti to nije problem? Ne moraš posebno piti pilule ili?

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Siječanj 2021. 18:56

Ruska1986

MTB

Ruska1986

MTB

Baš me strah.

Sretnoooo 🙏🏻🙏🏻 jel to znaci da onda tek u 5om mjesecu ides l ?

Ne, idem u drugom na plaćanje. A već imam termin rezerviran u petom. I dogovorila da čim dobiju ugovor, rezerviram odmah i 8 i 11 mjesecNema predaje!!!

Samo jako 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 ako zafali love, slobodno mi se obrati! Vidis da ja znam ljude, a moji ljudi ljude.. 🤑

Imaš brata i sestra, a oni imaju prijatelju! 

💔💔💔

Teja1408
    19. Siječanj 2021. 18:57

MTB

Teja1408, Leia2.0, *.Women_name.*, hvala vam.Slee, hvala. Ma da nije do para, mislim da bih to bila automatski izabrala. Ovako su me mučile pare, ali ovo danas je ipak bio preveliki stres. Ne treba mi to. Ako ovaj postupak ne upali, do kraja godine sam pokrivena u IVFu i sve postupke ću ispucati tamo.

Lucyinthesky, imam jako loša iskustva s pilulama i mrzim ih. Ali nije čak to, nekako nemam osjećaj da sam bitna. Ne očekujem da svi trče oko mene, ali ako se sve poliklinike prilagode svojim pacijentima, ideja da se ja moram prilagođavati njima, i da tu nema čak ni nikakvog razgovora (covid!! covid!!!) mi je grozna. Pitala sam savjet stručnjaka u međuvremenu i dobila sam informaciju da nakon takvog turbo dugačkog postupka (gdje uzimaš pilule tako dugo), moraš dodatno pojačati hormone da bi imao uspjeha (ja sam već bila na 225) i imati dužu stimulaciju. Ni to mi se ne sviđa, nije moje tijelo mlado i ne želim ga nepotrebno trovati prvo pilulama, a onda dodatnim hormonima ako za to nema medicinskog razloga. Plus, već su mi i prvi put radili prerano aspiraciju, strah me da ni sad ne bi znali prepoznati trenutak za štopericu.
    Sve u svemu, možda griješim. Ne znam. Novac mi nije presudan, mi imamo para. Ne na bacanje, ali za ovu priču smo uštedili. Samo preferiram HZZO da mi što više ostane za postupke poslije 42. rođendana.
    Eh da, ovo za sise - isto sam odahnula. Još imam genetski rizik jer mi je sa ženske strane umrla jedna osoba od raka dojke. Isto su mi rekli da dolazim svakih 6 mjeseci. Još samo da mamo bude OK, pa sam na konju.
    Za briseve sam presretna. Za ciste ne znam, danas je 1DC, za par dana idem provjeriti.

Skroz te kuzim ovo za nepotrebni stres.
    Meni je moja gin objasnila iz kombiniranog da postoji srednji rizik za Down i odlucila sam sutra napraviti Nifty. Nista nije vrijedno kao moj mir. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.