Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    16. Siječanj 2021. 09:30

MTB

Bozma, mislim da meni nitko nije radio posebno na spolnim hormonima radi godina. Nemam vremena gubiti na neke terapije, idu odmah u postupak, ali mi daju stimulaciju koja je namijenjena mom slučaju. Možda malo zbrzaju, ali s druge strane nije da nisu imali rezultate.
    IVF bira samo klijente preko HZZO, ali njihova statistika je za sve klijente. U našim godinama, šansa je 10-15% i od toga ne možemo pobjeći.
    Mislim da si malo sad razočarana pa sve vidiš crno. Ja bih si dala još malo vremena da se oporavim od svega od prošle godine, a onda stvarno ima smisla da odeš na neke konzultacije. Nemaš što izgubiti. Možda konzultacije možeš obaviti i preko Zooma.

Tiki, a nikome ne gine OGGT. Bolje ga obaviti pa biti OK, nego ga ne obaviti. Suosjećam, pregadno je.

Slee, imam i ja cistu od 4cm na jednom jajniku (vodena, funkcionalna - tako je opisuju), zato su me stavili na Proveru 10 dana, trebala bi otići sa ovom menstruacijom koju očekujem za 2, 3 dana. I da, jajnik bolucka radi toga.

TirelessIvy, divna doktorica. Ja nisam na kraju odužila, ali sama činjenica da sam provjerila više puta mi je dala mir. Mislim da je bitno dati si taj period kad poričemo/ne vjerujemo da prirodno prođe (u nekom razumnom roku), pomaže prebolijevanju.

Nikitta, ok. Ispričavam se, to jest bilo preintimno pitanje. Ne znam je li znaš, ali to što ti se tijelo trese od uzrujanosti je dobra vijest - ne radi uzrujanosti, nego jer tvoje fantastično tijelo nalazi način da izbaci frustraciju vani sa tom trešnjom. Jako jako zdrav mehanizam koji je većina nas pogubila po putu. Žao mi je što prolaziš kroz (predug) loš period.Nadalica, ma da, ali ni je to to. Ovo sa iglicama je higijenskije od ovoga sa mužem.Ruska1986, meni je draži onaj sa drogama, koji je citirao moj početni post na engleskom.

Pa nakon ovog sa zajmom, javis se tom sa drogama! Logicno 🤷🏻‍♀️😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Siječanj 2021. 09:30

Bozma 🍀🐞

MTB dio se slazem dio ne, istina je da mi nemamo vremena za terapije koje traju mjesecim, a prvi postupak je svima nama vise istrazivanje, niti znaju kako cemo reagirat na terapiju ni hocemo li uopce pa do toga kakve ce bit stanice. Ali izmedju prvog i drugog ionako cekamo 3 mjeseca. Zasto ne iskoristit ta 3 mjeseca za popravit ono sta se da popravit jer ih svakako gubimo. Da sam razocarana, jesam. Imam cime i bit

Slažem se da imaš čime biti, tebe su ekstra sjebali na tvojim postupcima. Zato me srce boli pri pomisli da ćeš stati a da nisi imala pošteni postupak. S obzirom da razmišljaš o skupim postupcima u inozemstvu, ima smisla otići na par konzultacija u ZG prije toga. Čisto da vidiš što će ti reći.
    A što se tiče popravljanja, tu znaš situaciju. Oni svi kažu da se ne može ništa. Plus, ja sam objektivno imala dobre rezultate na prošlom postupku, pa računaju - ok, situacija je ok, idemo probati opet i nadati se da ćemo ubosti dobru stanicu. Ovdje smo nažalost često oslonjene same na sebe. Ja sam u zadnja dva mjeseca doktorirala na pretragama i suplementima, zahvaljujući curama ovdje  i ako mi neki od idućih postupaka upali, to će biti i dijete ovog čopora, toliko ste sudjelovale u ovom procesu. 

💔💔💔

Slee
    16. Siječanj 2021. 09:34

Leia, ne moras tako brinuti oko stoperice. Ono sto ti iz iskustva s testovima mogu reci je da ce vecina testova na 4dnt blastice (odnosno 9dpo) pokazati neku miniiiimalnu sjenicu. Mozda je neces ti vidjeti, ali slat ces nama na analizu 😂
    Najbolje bi mozda bilo cekati 6dnt jer ce na vecini testova tada biti blijeda, ali jasna crta. Ako je iduci dan tamnija - nije rijec o stoperici i to je to. 
    Ja imam sve nijanse mullerovog testa pofotkane, od bete 10 do bete 600. U svim fazama i kosinama. Iznenadilo me koliko je zapravo taman test na beti 17, iako pise da ocitava tek od 25
    Mtb, vidis mene nisu stavili na nista! Nego kao pregled nakon prve m kod svoje pa ako ne ode tek onda terapija. Vidim da si se bacila u istrazivanje bolnica u Zgu. Znam da zene spominju Vrcica u Petrovoj. Mislim da je Vuky bila kod njega. Ima i privatnu kliniku pa zene odu tamo na konzultacije pa ih on upise u Petrovu. Za ostale bolnice nikad nisam bas cula neko poznato ime.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Nina92
    16. Siječanj 2021. 09:35

Nikitta

MTB ne bih sad tu javno govorila kod koga sam točno, ali L.P. sam upoznala na jednom seminaru i znam da zagovara također tu metodu, (između ostalih metoda), kao i još nekoliko CIR-ovaca, prošla sam ih par (znaš da sam pisala da sam već radila s CIR-om prije 5 godina), ali nisam bila zadovoljna rezultatima s tim terapeutom. Sklupčana ležim i čitam vas, jer nemam što drugo, vi ste moja družina, a ja sam danas olupina radi jednog sranja koje prolazimo (osim mojeg zdravlja), danas je bila kulminacija, nisam ni znala da se tijelo može toliko tresti od uzrujanosti, ali eto, može. Šta je to za mene, zar ne? Jaka sam ja 💔 🤷🏼‍♀️
    Dada najbolje me razumiješ ti, i svaka endo sis ovdje kakvi su to bolovi. Baš se odvija borba s Visanne, ali ne dam se. Sretna sam što nisam sinoć morala zvati hitnu, i nadam se da će noć biti mirna. Tu su nam djeca cijeli tjedan, ne bih htjela da im priuštim i taj stres povrh potresa i sranja zbog kojih ne spavaju do 4-5 ujutro. Hvala na podršci. 🥰
    AuroraB treba 4-6 mjeseci da prodjeluju. Ja sam ih počela piti 15.11., ali sam luđački prokrvarila odmah na njima i krvarila strašno i bolno 10 dana, pa ih je prof. ukinuo na 7 dana, i onda sam ih opet počela piti 04.12., i od tad ih pijem. Mengu sam dobila 19dc (22.12.2020) i sad opet 25 dc (15.01.2021.). Od 04.12. ih cijelo vrijeme pijem bez prestanka i kad tad moraju prodjelovati. Hvala ti ❤️
    Darliv hvala ti ❤️ Moram se složit s pohvalama za prof. Pavičić Baldani, to je super liječnica, inače moja mpo. Samo riječi hvale za nju. 🥰
    SBjelis hvala ti,nažalost mnogi ne znaju što je endometrioza, ali ja ću se u ovom desetljeću pobrinuti da svi doznaju. 😁❤️
    Mattan it is what it is. Svatko ovdje svoju muku ima. Hvala ti ❤️
    Slee mislim da je Gelica išla kod A. jer sam ja taman tad išla i nahvalila ga. Baš mi je milo da je uspjela. A ja sam se naučila, moš mislit, nema naučila, trpim jer moram, kaj drugo.🙈😘❤️

I ti si bila kod dr. Baldani ali vidis ja nisam bas zadovoljna, ona je draga i sve ali nikad je nema, ja sam imala 2 kiretaze i nisam uopce uspjela doc do nje, da vidimo sta dalje, kako dalje, bila u bolnici mjesec dana sve mi Tomičič radio, i kao prenosimo od doktorice, znam da ona mene nestignem drzati za rukicu i dragat ali nisam to ni ocekivala, nego jedan razgovor bilo sta, i onda sam odustala od Petrove

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Siječanj 2021. 09:38

Slee, meni je nakon prve menstruacije nakon kiretaže ostala ova cista, zato su me stavili. Tebi čekaju prvu menstruaciju i nadaju se da će s njom otići.

💔💔💔

Nina92
    16. Siječanj 2021. 09:45

Slee

Leia, ne moras tako brinuti oko stoperice. Ono sto ti iz iskustva s testovima mogu reci je da ce vecina testova na 4dnt blastice (odnosno 9dpo) pokazati neku miniiiimalnu sjenicu. Mozda je neces ti vidjeti, ali slat ces nama na analizu😂
    Najbolje bi mozda bilo cekati 6dnt jer ce na vecini testova tada biti blijeda, ali jasna crta. Ako je iduci dan tamnija - nije rijec o stoperici i to je to.
    Ja imam sve nijanse mullerovog testa pofotkane, od bete 10 do bete 600. U svim fazama i kosinama. Iznenadilo me koliko je zapravo taman test na beti 17, iako pise da ocitava tek od 25
    Mtb, vidis mene nisu stavili na nista! Nego kao pregled nakon prve m kod svoje pa ako ne ode tek onda terapija. Vidim da si se bacila u istrazivanje bolnica u Zgu. Znam da zene spominju Vrcica u Petrovoj. Mislim da je Vuky bila kod njega. Ima i privatnu kliniku pa zene odu tamo na konzultacije pa ih on upise u Petrovu. Za ostale bolnice nikad nisam bas cula neko poznato ime.

Meni je to bilo bacenih 1000 kn, nikad se nije javio njegova sestra tamo bez komentara, ne preporucam, povrsne konzultacije, spotao me zbog 4 kile viska i to je razlog mog neuspjeha 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Slee
    16. Siječanj 2021. 09:49

Mtb ahaaa, onda cekanje! Frendica isto imala cistu nakon spontanog i njoj rekli da miruje i nis ne radi tesko jer moze doci do uvrtanja jajnika i sto cudesa, mora vaditi i markere. Meni to nista nisu spominjali, pise da je cista luteinska, pa sto nije to ona koja je normalna pojava zapravo? Ne razumem se 🤔
    Nina da, to sam cula da je on opsjednut s kilazom i sve zene stavlja na dijetu, cak i kad nemas visak. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

16. Siječanj 2021. 09:52

slee ne znam kako da ti objasnim, najbolje bi bilo da malo sama pročitaš .. ja sam sve to shvatila al kako nisam strucnjak ne zelim tu prenositi da ne bi doslo do nekih dezinformacija.. https://www.google.com/search?client=avg&q=insulin+resistance+homa+index  evo ti link pa malo prouci.. IR se moze detektirat na razlicite nacine, ja nisam nikad radila taj OGGT il koja su vec slova :D

MTB i ja s tobom skupa čekam na te informacije, jer mislim da ću ja 2 ili 3 krug ići odraditi u ZG :) Tako da ako što korisno saznaš gdje kod koga kako što ...javi :)

Nikitta ja jednostavno ne znam komentirat tvoje postove, vec sam to jednom i napisala.. nemogu zamisliti to i mislim da sto god kazem ili prokomentiram je suvisno .. da ne mislis da te izbjegavam <3 zao mi je sto ti je tako.. ja bi davnih dana posustala i divim ti se kako i dalje nastavljas!

Matkiša 😎
    16. Siječanj 2021. 09:53

Mene je ova stimulacija gadno zeznula... Evo 2 mjeseca mira nemam da me nešto ne boli.... Toliko mi je muka od sinoć i boli me želudac a o neispavanosti da ne govorim, zaspala sam dok sam ručak pravila naslonjena na zid 😵 ima li tome kraja više... Cijela utroba me boli...
    Eto nema veze s ni čijim postom ali morala sam napisati da mi bude lakše... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Sunny_🐣
    16. Siječanj 2021. 09:55

anchy321

Čupica

Metohvala na informacijama 😘
    Anchy321 mislim da se mozes prebaciti bilo kuda. Ja samo znam da ako radi biopsiju na Rebru ti onda moras na postupak u Petrovu. Jer je to njihova procedura. Tako smo mi radili. Rekli su nam da se mozemo vratiti i na VV na postupak ali je to jako komplicirano za prijenos materijala sa Rebra.

Bas cu vidjet gdje ce ga narucit..hvatamo prve slobodne termine jer ne zelimo vise gubit vrijeme…probat cu nazvat i svoju ginekologicu da je pitam onda za to da mi da uputnicu u istu bolnicu gdje je i on a ovo onda otkazat mozda 🤔 nisam ni sama pametna

Anchy123 nemoj nista otkazivati. M biopsiju moze raditi na Rebru ili u Vinogradskoj. Ako radi na Rebru onda ti ides u postupak u Petrovu (te dvije bolnice su vezane), ako M radi postupak u V onda i ti ides u postupak u V. Ako je odluceno da on ide na biopsiju ja bi na vasem mjestu dogovorila termin za konzultacije kod urologa i na Rebru i u V. Vidite tko vam se vise svidi i u koga imate vise povjerenja i odlucite gdje cete u postupak. 
    Ti imas konzultacijski termin dogovoren u Petrovoj na humanoj? Ja ga ne bi otkazivala. Konzultacije te ne obvezuju da ostanes u toj bolnici, a mozes nesto pametno saznati od doktora 😊

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.