Mtb ahaaa, onda cekanje! Frendica isto imala cistu nakon spontanog i njoj rekli da miruje i nis ne radi tesko jer moze doci do uvrtanja jajnika i sto cudesa, mora vaditi i markere. Meni to nista nisu spominjali, pise da je cista luteinska, pa sto nije to ona koja je normalna pojava zapravo? Ne razumem se 🤔
Nina da, to sam cula da je on opsjednut s kilazom i sve zene stavlja na dijetu, cak i kad nemas visak.
Svi mi moramo mirovati (odnosno, ne naprezati se) do prve menstruacije. Zabranjen je još seks i kupke. Ako ti slučajno nisu rekli...
💔💔💔
Pozdrav lavice ,
evo javljam se sa svojom pričom.
Bila sam na kontracepciji "Belara" 2 godine, nakon čega sam se odlučila skinuti i krenuti na trudnoću. Zadnju pilulu sam uzela 18.9.2020. i od tada do danas nisam dobila menstruaciju.
Bila sam na zadnjem pregledu 8.6.2020. gdje sam napomenula ginekologu da se planiram skinuti s kontracepcije, na što mi je on odgovorio da nema problema da odmah mogu na trudnoću s tim da s obzirom da imam policistične jajnike (PCOS) krenem piti "gynositol" folna kiselinu u vrećicama.
Otišla sam na pregled 16.12. i rekla mu da nemam ciklus od prestanka uzimanja kontracepcije. Propisao mi je glucophage 500mg ujutro i navečer i poslao me na testiranje hormona, a rezultat je bio, naravno, povišena tri "muška" hormona: Testosteron 2140 nmol/L, Androstendion 8.60nmol/L i Anti-Mullerian hormon 108.00pmol/L.
Mailom sam mu poslala nalaz i rekao mi je da dođem po recept za klomifen, te da kada popijem zadnju tabletu javim se za folikulometriju.
Prvi sam popila 8.1.2021. a zadnji 13.1. u podne a na folikulometriji sam bila isti dan u 14h. Na snimci mi je pokazalo da se nešto počelo događati tj. desni jajnik je imao folikul 13mm, a endometrij je bio debljine 4mm.
Rekao mi je da dođem opet u petak 15.1. gdje se na snimci pokazalo da folikul raste (16mm) ali endometrij ostaje na 4mm. Dao mi je recept za estrofem 3x1.
Prvi sam uzela u 16h 15.1. i trenutno sam na trećoj tableti.
Osjećam bolove u donjem dijelu trbuha kao pred menstruaciju.
Zabrinulo me što sam pročitala da estrofem stopira ovulaciju a ja sam pila klomifen da bi je potaknula. Tako da mi više ništa nije jasno??
Trenutno dakle dnevno pijem 5 tableta (glucophage 2x i estrofem 3x) i gynositol.
P.S. Ginekolog je dr. Šparac, najbolji u Splitu za potpomognutu trudnoću.
Ako tko ima kakav savjet rado ću ga prihvatiti. Što mislite da li su pilule mogle toliko utjecati na organizam da sada imam problem s začećem?
Osjećala sam se dužnom napisati vam svoju priču jer sam toliko toga pročitala na ovom forumu da sam eto htjela možda pomoći nekom tko ima sličnu ili istu kao i ja situaciju.
Javim dalje kako se stvari budu odvijale.
Sljedeći pregled mi je u ponedjeljak 18.1.
Ako tko ima kakvo pitanje, rado ću odgovoriti.
Još jednom, hvala vam svima na podijeljenim iskustvima.
JA: 29 godina
ON: 33 godine
MISIJA: Jakooo bi volili blizance 🥰🧸🧸
Mene je ova stimulacija gadno zeznula… Evo 2 mjeseca mira nemam da me nešto ne boli…. Toliko mi je muka od sinoć i boli me želudac a o neispavanosti da ne govorim, zaspala sam dok sam ručak pravila naslonjena na zid 😵 ima li tome kraja više… Cijela utroba me boli…
Eto nema veze s ni čijim postom ali morala sam napisati da mi bude lakše…
I ja se ponekad osjećam kao da već godinu dana nisam dobro..Tako da ne znam sto bi ti rekla.. nemamo izbora ako zelimo ovo sto zelimo :) Svima nam je slicno bar to ako te malo utjesi :*
Mtb ahaaa, onda cekanje! Frendica isto imala cistu nakon spontanog i njoj rekli da miruje i nis ne radi tesko jer moze doci do uvrtanja jajnika i sto cudesa, mora vaditi i markere. Meni to nista nisu spominjali, pise da je cista luteinska, pa sto nije to ona koja je normalna pojava zapravo? Ne razumem se 🤔
Nina da, to sam cula da je on opsjednut s kilazom i sve zene stavlja na dijetu, cak i kad nemas visak.
On mi je toliko ostavio los dojam, arogantan, evo neznam ja ga nikad nebi preporucila
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
Pozdrav lavice,
evo javljam se sa svojom pričom.
Ja mislim da ti je to sve PCOS... s obzirom na enormni AMH i povišene muške hormone... Uz PCOS najčešće ide i inzulinska resistencija tako da pročitaj malo o tome.. zato i piješ mioinositol koji je u gynositolu ( a ne radi folne) .
Ja bih na tvom mjestu bacila se malo u istraživanje ko PCOS i inzulinske rezistencije i promijenila nacin zivota da pogodujes tome Neki tvrde da gluten i dairy free prehrana dosta pomaže, vježbanje ali ne visokog intenziteta nego spore vjezbe s ponavljanjima( mogu i utezi, ili npr yoga, pilates i to sto je sporije) .. Kakav ti je UZV jajnika imas li pco like odnosno vidljive cistice po jajnicima? Uz sve ovo sto ides kod sparca malo se baci i na taj lifestyle jer se kunu da pomaze..
Nina vidis, strasno, ja sam ga spomenula jer mi u glavi da ga je vuky hvalila!
Mtb nisu mi rekli, ali sam pretpostavila. Mislila sam da mi nece biti do seksa, a meni skroz obrnuto, poludit cu 😂
Lavice, dobro dosla! U jajnicima te moze boliti od estrofema. Endometrij je svakako pretanak - tu ga zene pokusavaju zadebljati i ciklom i ananasom (kazu da je i piva dobra) od zadnjeg dana m pa probaj iduci mjesec tako.
Ali jos veci problem je po meni AMH koji je preko 100 (to nije muski hormon, on pokazuje tvoju rezervu jajnih stanica). Tako visoki amh svakako upucuje na Pcos, a uz visok testosteron to se i potvrdjuje. Kada je tako visoka razina amh-a cesto su stanice koje se dobiju (a pcos zene ih dobiju puno) nekvalitetne pa prouci sto mozes napraviti za kvalitetu stanica (predlazem piti CoQ10, omegu, d vitamin - prije toga izvadi d vitamin). Jeste li radili spermiogram?
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🍬5.2025. (⏳)
MTB dio se slazem dio ne, istina je da mi nemamo vremena za terapije koje traju mjesecim, a prvi postupak je svima nama vise istrazivanje, niti znaju kako cemo reagirat na terapiju ni hocemo li uopce pa do toga kakve ce bit stanice. Ali izmedju prvog i drugog ionako cekamo 3 mjeseca. Zasto ne iskoristit ta 3 mjeseca za popravit ono sta se da popravit jer ih svakako gubimo. Da sam razocarana, jesam. Imam cime i bit
Slažem se da imaš čime biti, tebe su ekstra sjebali na tvojim postupcima. Zato me srce boli pri pomisli da ćeš stati a da nisi imala pošteni postupak. S obzirom da razmišljaš o skupim postupcima u inozemstvu, ima smisla otići na par konzultacija u ZG prije toga. Čisto da vidiš što će ti reći.
A što se tiče popravljanja, tu znaš situaciju. Oni svi kažu da se ne može ništa. Plus, ja sam objektivno imala dobre rezultate na prošlom postupku, pa računaju - ok, situacija je ok, idemo probati opet i nadati se da ćemo ubosti dobru stanicu. Ovdje smo nažalost često oslonjene same na sebe. Ja sam u zadnja dva mjeseca doktorirala na pretragama i suplementima, zahvaljujući curama ovdjei ako mi neki od idućih postupaka upali, to će biti i dijete ovog čopora, toliko ste sudjelovale u ovom procesu.
A meni se tesko odlucit na ZG jer ako i tu prodje jednako kao i tu dokrajcit ce me u svakom pogledu, a i potrosit cu lovu koju cuvamo za vani pa necu moc ni to. Na konzultacijama je uvijek sve divno i krasno, dok dodje do stimulacije nitko se ne drzi onoga sto su na konzultacijama rekli. Pricekat cu ja tebe, znam da neces nista prepustut slucaju, ti obavi konzultacije pa cu i ja bit malo pametnija po tom pitanju.
Slee imas sve nijanse Mullerovog testa? A da stavis sliku? Skupljam slicice 🙈. Kad pogledas te slike znas tocno sta bi mogla ocekivat od testa na koji dan
Sanjich hvala, sinoc sam malo proucavala - meni je rezultat 2, sto je kao na gornjoj granici. A zasebno su mi i inzulin i glukoza u ok razinama
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🍬5.2025. (⏳)
Anchyyy123 jos nesto. Kad cete dogovarati konzultacije na Rebru trazite urologa Dinka Hauptmanna, on je strucnjak za nase slucajeve
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
MTB ja sam bila na VV pa ti mogu reći svoj dojam o njima... Glavna dr je Doroteja Pavan Jukić, meni je ona vodila oba postupka. Osim nje ima doktorica Planinić, doktor Bursac (mladi, zgodni. rijetko na humanoj) i doktor Podgajski(bio s dr. Jukić na apiraciji i transferu-opuštao me kroz zezanciju i fore) . Svi su mi u jednom trenu se izmijenili ili bili na pregledu, ali terapiju, aspiraciju i transfer je vodila dr. Jukić.
E sad: ja sam imala 1 negativno iskustvo na prvoj apiraciji, o čemu sam već pričala (dr se izderala na mene jer me bilo jako strah i onda je rekla da ne zna šta sam i di čitala al ako ću se tako bojati da je bolje da odmah odem doma.) poslije toga se odmah skulirala i opet bila jako draga kao uvijek do tad. U drugom postupku je bila cijelo vrijeme predivna i puna podrške, sama me pitala gdje sam još bila na konzultacijama i šta su mi tamo rekli, pitala me s čime ja želim početi postupak. Ugl, svi su bili jako dragi i pristupačni.
Sestre su predivne, drage, ma super.
Loša stvar: Embriologica te nazove na dan predviđenog transfera (dok si ti u čekaonici) i kaže ti da li se što oplodilo i koliko. Tako sam ja prvi put u čekaonici saznala da se moja 1 stanica nije oplodila i plakala kao malo dijete pred svima. To je naravno, lakše onima koji dobiju više od 1 stanice, pa se do 2.dana bar 1-2 oplode... E sad ne znam kako ide kad imaš puno stanica, vj ni ne dolaziš 2.dan tamo već... Ne čeka se predugo, ako su me naručili u pola 8, obično bi me do 15 do 8,8 prozvali. Možda sam 1 čekala 1h....
I kad sam tek došla na 1.konzultacije, dr me da ne gubimo vrijeme, odmah poslala kod dr. Bursaca na briseve (iako oni to ne rade) kako ne bi morala opet kod svog ginekologa i čekati bzvz na red.
Svi s malim amh ili s višim godinama imaju prednost u postupku i ja sam oba puta odmah upala u postupak, isti mjesec.
Ugl, sve u svemu, ja sam zadovoljna.
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji