SBjelis
Iskreno ništa me ne veseli. Čak i da sad prirodno ostanem trudna mislim da nebi bila sretna nego puna sumnje da nešto sa djetetom nije u redu….
Ništa me ne veseli, sve radim nekim automatizmom…
Puno se molim, idem u crkvu skoro svaki dan….
A gdje mogu zatražiti stručnu pomoć?
Ako ces preko HZZOa, svaki Dom zdravlja ti ima psihijatra. Znam jer sam ja morala ic nakon sta sam imala 2 pljacke u kladionici pa bila na bolovanju. Ako ces privatno, izguglaj si malo za svoj grad pa ces vidit sta se nudi.. Procitaj malo i recenzije pa da otprilike budes upucena u to kakav je tko otprilike.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
MTB meni je test bio pozitivan 8dnt, a beta 793, mislim da to nisam bila ja, haha.
Sanjichsvakako ponovi test ili izvadi betu, sto se patis s tim sjenicama. Ja cak mislim da vidim nest na onom prvom, ali tko ce ga znati. Cesto nas samo zavaravaju ti testovi ako ih radimo prerano.
Razumna ja sam imala koma period nakon gubitka bebe, zivot mi je bio horor, srusio mi se svijet. S vremenom sam naucila zivjeti s tim gubitkom, dani u suzama su postajali rijeđi, a ja sam postajala sve stabilnija u glavi. Toliko da me sada rijetko sto moze baciti u depresiju. Uzmi jedan dan isplaniraj ga od pocetka do kraja, odi na frizuru, setaj, kupuj nove krpice, druzi se s ljudima koje volis i tako par puta i bit ce ti bolje. Jako je bitno da emocije be drzis u sebi, ako ti se place placi, ako ti se vristi, proseci u sumu i vristi koliko te volja. Bit ce bolje, zivot je takav, cupav i dlakav, ali nema predaje. ❤️
Stvarno ti se divim na snazi ❤💜 mislim, kad se nadjes u tom, moras prezivit jer zivot ide dalje. A ti najbolje znas kako ti je bilo.. Stvarno si jaka zena 💪🏻💪🏻
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja sam je jednom pitala da li je ona to ljuta nešto na mene osobno ili sam možda stekla krivi dojamZnači,sva se zbunila i okrenula na turbo ljubaznost.Ja sam je stavila na ignore totalno.
🤣🤣🤣 i ja isto… totalni ignore… i uvijek, ali uvijek turbo ljubazna prema meni… cak me tjesila na dan punkcije 😇😇 ali slazem se, kad je vidis na pultu vidis da ti se ne pise dobro 🤣🤣🤣
Da vas izvjestim… bila sam danas u beta plus na konzultacijama i bas kako je mtb rekla klikla sam odmah na prvu sa dr bracun… sjeo je meni i G ali nekako prvi put da sam u zenske i premda nikad nisam razmisljala o tomu nit da mi to smeta ali stvarno sam bila najopustenija ikad i ono bas sve pitala sto me zanima i muci… ugl dog postupak u 3 mjesecu… pocetak 4… kako spadne ciklus… dog do tada sto od dodataka da pijem i sve sto uzimam je odobrila i preporucila… tako da aurorab 😘😘😘 eto…
Drago mi je da imaš dobar dojam sa konzultacija i držim ti fige za dalje da idući pokušaj bude dobitni Ja isto nikad nisam imala žensku ginekologicu pa nemam pojma kako je to...
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Razuma mislim da sam ja u sličnoj situaciji kao ti što
se tiče okolnosti, već godinu dana ne radim jer mi je posao obustavljen zbog korone. Inače me to ne brine jer znam da će se vratiti, ali kad doživim neuspjeh, onda kao domino efekt, sve me stisne i osjećam se kao totalni promašaj. Jutros sam baš čim sam otvorila oči prvo pomislila kako sam fulala profesiju, kako sam trebala radit nešto ne toliko podložno promjenama (a inače obožavam svoj posao), totalno sam promašila život.. Gluposti! Isto mislim da to nema veze s hormonima, možda si eventualno malo osjetljivija, ali to je jednostavno udarac neuspjeha. Malo je prošlo otkad ti se desilo to razočaranje koje je ogromno jer želimo to više od ičega, i svjesno i podsvjesno, i sad još bez posla koji ti daje nekakav ritam, tonus svakodnevnici, osjećaš se kao da tones. To je normalno, i nemoj to potiskivati na silu! Ali isto tako, počni pomalo uočavati sve druge stvari u životu koje imaš i koje te vesele. Mi svu svoju energiju uložimo u taj postupak, a zapravo trebalo bi cijelo vrijeme baviti se i drugim stvarima, prijateljima, hobi, filmovi, knjige.. A ne da nam fokus bude samo na tome jednome. Smisli plan za dalje, to isto pomaže, vježbaj, to potvrđeno pomaže, priroda.. I definitivno terapija! Ja idem uskoro kod svoje psihologice, kod koje sam krenula radi drugih stvari, sad dugo nisam bila, a osim mpo, skupilo mi se svega, i jedva čekam to podijelit s nekim stručnim i objektivnim. Mislim da će ti biti bolje već čim prihvatiš da je u redu da se tako osjecas, a onda nema druge nego naprijed!
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Razumna, gdje možeš tražiti pomoć preko HZZO, ne znam.
Ja idem privatno. Sad idem kod jedne specijalistice iz Njemačke, radimo preko Zooma.
Prije toga sam išla godinama na tjelesno orijentiranu terapiju jer mi takav način rada odgovara - nju provode dvije škole/organizacije: CIR i IPD. Danas ih većina radi i uživo i online. Proguglaj, vidi tko ti leži.
Osobno, mislim da sami ovakve stvari ne možemo razriješiti, barem ja ne mogu. Mogu zamaskirati, mogu izracionalizirati, mogu izignorirati, ali će mi život kad tad ponovo donijeti neko sranje i to će uskrsnuti - dok se ne pozabavim osnovnom problematikom koja obično ima korijenje daleko u prošlosti.
rita7, hvala ti.
Tiki, onda sam te pobrkala s nekim. Netko je 14 dana nakon aspiracije imao 68, i sad je isto u lijepoj trudnoći.
Ja sam imala malu betu 14 dana nakon aspiracije 😊 jesi mozda na mene mislila?
MTB meni je test bio pozitivan 8dnt, a beta 793, mislim da to nisam bila ja, haha.
Sanjichsvakako ponovi test ili izvadi betu, sto se patis s tim sjenicama. Ja cak mislim da vidim nest na onom prvom, ali tko ce ga znati. Cesto nas samo zavaravaju ti testovi ako ih radimo prerano.
Razumna ja sam imala koma period nakon gubitka bebe, zivot mi je bio horor, srusio mi se svijet. S vremenom sam naucila zivjeti s tim gubitkom, dani u suzama su postajali rijeđi, a ja sam postajala sve stabilnija u glavi. Toliko da me sada rijetko sto moze baciti u depresiju. Uzmi jedan dan isplaniraj ga od pocetka do kraja, odi na frizuru, setaj, kupuj nove krpice, druzi se s ljudima koje volis i tako par puta i bit ce ti bolje. Jako je bitno da emocije be drzis u sebi, ako ti se place placi, ako ti se vristi, proseci u sumu i vristi koliko te volja. Bit ce bolje, zivot je takav, cupav i dlakav, ali nema predaje. ❤️
Super si napisala. Ja sam nakon takvog gubitka imala i missed uz kiretažu i biokemijsku. Po tome bih odavno trebala biti u nekoj ustanovi zavezana u luđačku košulju, ali eto nisam, guram dalje.
Teja1408, da, na tebe sam mislila
Ti si moj prekrasan primjer
💔💔💔
Cure baš sam na nekoj radionici sa psihologicom na temu stres i potresa i žena je super rekla. Ako te boli zub otići ćeš kod zubara, ako te boli grlo otići ćeš tražiti pomoć. Zašto ne za ovo onda. Obavezno razgovarajte s nekim stručnim ako osjetite da vam to treba. Ovo je teško razdoblje, pogotovo za nas. MPO i onda još pandemija i potresi.. držite se, šaljem zagrljaje ❤️
Idem dalje slušati, možda se uspijem kao čovjek otusirati a ne na trčeći. Trenutno se skidam na jednom katu i onda gola trčim gore, na brzinu se otusiram, tapkam do dolje i dolje se brišem 🙈🙈 jednog dana će mi ovo biti jako smiješno.. jedva čekam to jednog dana 😅
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Razumna, gdje možeš tražiti pomoć preko HZZO, ne znam.
Ja idem privatno. Sad idem kod jedne specijalistice iz Njemačke, radimo preko Zooma.
Prije toga sam išla godinama na tjelesno orijentiranu terapiju jer mi takav način rada odgovara - nju provode dvije škole/organizacije: CIR i IPD. Danas ih većina radi i uživo i online. Proguglaj, vidi tko ti leži.
Osobno, mislim da sami ovakve stvari ne možemo razriješiti, barem ja ne mogu. Mogu zamaskirati, mogu izracionalizirati, mogu izignorirati, ali će mi život kad tad ponovo donijeti neko sranje i to će uskrsnuti - dok se ne pozabavim osnovnom problematikom koja obično ima korijenje daleko u prošlosti.
rita7, hvala ti.
Tiki, onda sam te pobrkala s nekim. Netko je 14 dana nakon aspiracije imao 68, i sad je isto u lijepoj trudnoći.
Ja sam imala malu betu 14 dana nakon aspiracije 😊 jesi mozda na mene mislila?
Ne sjecam se ali mislim da nisi testove piskila? Iliiii 😊
Ja jos imam onaj 1% nade u sebi da ce sutra pokazat 🌝🙇
Sortiraj odgovore
Najstariji