Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 13:57

ANKSIMORON, drago mi je da ti je bilo ugodno. Meni su njene oči fenomenalne, uvijek me raspolože.
    Mane su joj da neće preporučiti neke pretrage, tu si sama sa sobom. Meni je za dodatke rekla nek pijem što hoću, da to ništa ne pomaže ni ne odmaže 
    Što je tebi konkretno preporučila? Ideš preko HZZO? Bit ćeš na pilulama ciklus prije? Ne škrtari s informacijama.
    Btw, ne znam da je itko bio na UZV tako nježan kao ona, to je isto plus.

💔💔💔

sbjelisi
    13. Siječanj 2021. 14:02

Razumna mislim da te stvari sama moraš izboriti. I cure su puno toga dobroga napisale. Svakako covjekntreba naci jos stvari koje ga vesele, ne svw saliti na jedno. Pored toga, strucna je pomoc dobrodosla da te usmjeri. Ali sama ces morati izboriti se za sebe. Nemoj to zaboraviti. To ne znaci da moras uvijek forsorati stvari koje ti se nece. Ali svakako bi trebala raditi i druge stvari, one koje te vesele. Jednom kada opet osjetis osjecaj ostvarenja, krenuti ce na bolje. 
    Uvijek se mozes ovdje pozaliti... 
    Dto nisi dugo radila, a volila bi?

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    13. Siječanj 2021. 14:06

Anksimoron meni je dr.B tako jednostavna i down to earth zenska. Smirena.. Nw znam kakvi su drugi. I dr. D mi je super. 
    Od ostalih klinika sam bila sam u dr. Lucingera, to radije ne bih komentirala. 

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 14:08

SBjelis

Anksimoron meni je dr.B tako jednostavna i down to earth zenska. Smirena.. Nw znam kakvi su drugi. I dr. D mi je super.
    Od ostalih klinika sam bila sam u dr. Lucingera, to radije ne bih komentirala.

Do tell 
    Kako si gutala poslije L.? 

💔💔💔

Razumna
    13. Siječanj 2021. 14:13

SBjelis
    Iskreno ništa me ne veseli. Čak i da sad prirodno ostanem trudna mislim da nebi bila sretna nego puna sumnje da nešto sa djetetom nije u redu....
    Ništa me ne veseli, sve radim nekim automatizmom...
    Puno se molim, idem u crkvu skoro svaki dan....
    A gdje mogu zatražiti stručnu pomoć? 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• rita7
    13. Siječanj 2021. 14:13

Razumna mislim da vecina cura koja ovo prolazi ima takve periode, meni je pocetak (kad smo saznali za problem) bio jako tezak sad sam bolje ali isto me strah sta ce biti kada krenem u postupke...ja sam svaki dan u planer pisala raspolozenje, stavljala smajlic :( lose  :I  srenje  ILI :) dobro...trudila sam se tjedno skupit sto vise ovih- :) zvuci glupo ali pomoglo mi je, misao KORAK PO KORAK, DAN PO DAN...pa valjda dodem negdje bolje :) napravila sam isto neki plan vise vjezabat, bolje jest, vise bit u prirodi...ugl. sve klišej stvari ali kad krenes prakticirat u kombi s vremenom bude bolje....nekidan sam na tv.u cula nekog psihijatra koji savjtuje ljude koji su u depri zbog korone i potresa recenicom- "kad hodaš kroz pakao, samo nastavi hodati....." mislim da kao u svim teskim situcijama pa tao i u ovoj, nema odustajanja samo borba :)
    MTB za ogtt rade prosiren nalaz (mislim sestre su mi rekla da kvocaju sto to moraju ali kao jedini zele/mogu) svakih pola sata - znaci ukupno 5 puta vade krv i mjere svaki put i inzulin i glukozu ...nez sta im to vise govori ali eto idem pa javim sta kazu

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

🌼TiKi🌼
    13. Siječanj 2021. 14:27

MTB meni je test bio pozitivan 8dnt, a beta 793, mislim da to nisam bila ja, haha.
    Sanjich svakako ponovi test ili izvadi betu, sto se patis s tim sjenicama. Ja cak mislim da vidim nest na onom prvom, ali tko ce ga znati. Cesto nas samo zavaravaju ti testovi ako ih radimo prerano.
    Razumna ja sam imala koma period nakon gubitka bebe, zivot mi je bio horor, srusio mi se svijet. S vremenom sam naucila zivjeti s tim gubitkom, dani u suzama su postajali rijeđi, a ja sam postajala sve stabilnija u glavi. Toliko da me sada rijetko sto moze baciti u depresiju. Uzmi jedan dan isplaniraj ga od pocetka do kraja, odi na frizuru, setaj, kupuj nove krpice, druzi se s ljudima koje volis i tako par puta i bit ce ti bolje. Jako je bitno da emocije be drzis u sebi, ako ti se place placi, ako ti se vristi, proseci u sumu i vristi koliko te volja. Bit ce bolje, zivot je takav, cupav i dlakav, ali nema predaje. ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 14:33

Razumna, gdje možeš tražiti pomoć preko HZZO, ne znam.
    Ja idem privatno. Sad idem kod jedne specijalistice iz Njemačke, radimo preko Zooma.
    Prije toga sam išla godinama na tjelesno orijentiranu terapiju jer mi takav način rada odgovara - nju provode dvije škole/organizacije: CIR i IPD. Danas ih većina radi i uživo i online. Proguglaj, vidi tko ti leži.
    Osobno, mislim da sami ovakve stvari ne možemo razriješiti, barem ja ne mogu. Mogu zamaskirati, mogu izracionalizirati, mogu izignorirati, ali će mi život kad tad ponovo donijeti neko sranje i to će uskrsnuti - dok se ne pozabavim osnovnom problematikom koja obično ima korijenje daleko u prošlosti.

rita7, hvala ti.

Tiki, onda sam te pobrkala s nekim. Netko je 14 dana nakon aspiracije imao 68, i sad je isto u lijepoj trudnoći.

💔💔💔

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 14:35

Mila-Milica

Cure, trebam savjet oko testova za trudnoću!
    Nakon prvog FETa nisam bila za to, a sad nakon drugog ozbiljno mi se mota po glavi da probam.
    Gledam na internetu, ima ih svakakvih. Ja sam trenutno nekako najviše za digitalni Clear Blue. Koji vi savjetujete, na kojem se vidi i najblaža sjena ukoliko je došlo do implantacije tj. trudnoće?
    I još nešto, Muller mi nije nikako u blizini, a vidim da na forumu cesto spominjete taj test. Mogu osim u ljekarnu, i u Bipu ili DM.
    I najvažnije, 12.1. mi je vraćena petodnevna blastica, kada je optimalno vrijeme za pišnuti budući da mi je beta 22.1.?
    Hvala puno!!!

Ja sam koristila iz DMa jer nisam vise kineza imala.. isto one trakice. Nasla sam 2 u pakiranju. Radila sam vec 5 dnt, al ne preporucam. Meni je bila vidljiva crtica, a 6 dnt bas bas vidljiva. Doduse, i beta mi je dosta visoka bila za 10 dnt. Vratila sam 2 blastice pa mozda je krenulo sa duplicima, ali jedan bebac je. 😊 obzirom da ti je vadjenje bete 10 dana nakon transfera(svakome razlicito) ja bi izvadila najranije 9 dan, a najidealnije 10, kako su ti i rekli. Testic 7 ili 8 dnt bi trebao vec nest pokazat, bar slabu sjenu. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 14:37

ANKSIMORON

Lucyinthesky

Ruska1986

AuroraB

Sanjich, znam kakav je osjećaj… ali koliko je samo lakše kad su smrzlići tu…😚🐧🐧🍀 Mrvicu je rano, probaj još sutra… ali sad kad sam i sama prošla neke stvari, mi je jasnije da ako je uredna trudnoća 6 ili 7dpt blastice, bi trebala u većini slučajeva biti sjenina sjena. Vjerujem da bi ti tako i Lucija007rekla. Drži se Sanjich😚😚
    Ruska dobro su te opleli, svaka im čast🙈 Ta je mene do suza natjerala jer me napala da si nisam dobro dozu dala, da zato nemam više lijeka, a zapravo je došlo do nekog nesporazuma i sve je bilo ok. Plakala sam ko kišna godina kod med. Sestre, u liftu i u autu.

Ma da! Tako i treba! Sad znas u sta se upustas i slobodno reagiraj. Ja nisam htjela jucer nista jer, kao sta sam rekla, nisam htjela stvorit nekom drugom problem(a vjerovatno bi bio). Ti se drz, samo da sve ovo dobro prodje i da se oporavis sta prije 💜❤ I javi nam se kad ulovis vremena, da znamo da je sve ok 🥰🥰

Ja sam je jednom pitala da li je ona to ljuta nešto na mene osobno ili sam možda stekla krivi dojam Znači,sva se zbunila i okrenula na turbo ljubaznost.Ja sam je stavila na ignore totalno.

🤣🤣🤣 i ja isto… totalni ignore… i uvijek, ali uvijek turbo ljubazna prema meni… cak me tjesila na dan punkcije 😇😇 ali slazem se, kad je vidis na pultu vidis da ti se ne pise dobro 🤣🤣🤣
    Da vas izvjestim… bila sam danas u beta plus na konzultacijama i bas kako je mtb rekla klikla sam odmah na prvu sa dr bracun… sjeo je meni i G ali nekako prvi put da sam u zenske i premda nikad nisam razmisljala o tomu nit da mi to smeta ali stvarno sam bila najopustenija ikad i ono bas sve pitala sto me zanima i muci… ugl dog postupak u 3 mjesecu… pocetak 4… kako spadne ciklus… dog do tada sto od dodataka da pijem i sve sto uzimam je odobrila i preporucila… tako da aurorab 😘😘😘 eto…

Ajd super! Nek si ti to odradila i ako ti se dr svidjela, zasto ne? 😊 a i brzo ce to proletit 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.