Sanjich očekujem testić tu sutra ujutro Kažem ti, ako ti svojim okom ugledaš neku sjenicu na mulleru, imaš pozitivnu betu. Moja je bila toliko svijetla da je nisam mogla uslikati, a taj dan je beta bila 7. Dakle, nećemo se praviti važne nego ćemo loviti sjenice od sutra
💚💜❤️
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Hvala cure. Tko je pitao, radi se o BetaPlus poliklinici.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
MTB, hvala na odgovoru. Nazvat ću onda svoju dr.pa vidjeti s njom. Bitno mi je da ne moram sad još hodat endokrinolozima.
Čitam ja vas iz prikrajka ;) Stvarno ste sve divne i pune iskustva, znanja i podrške jedna drugoj.
Kopam po svojim starim nalazima i pokušavam ignorirati koliko sam puta betu vadila do sad.
U svakom slučaju, našla sam OGGT iz vremena kad sam odlučila ozbiljno pristupiti trudnoći, ne samo čekati da se desi, i kad sam napravila pretrage koje sam tad smatrala bitnima (ah, naivno moje slatko). Dakle, 2016 godina. Rezultati mojih nalaza slijede:
GUK mi je bio 5.3 (referentno 4.4-6.4). U međuvremenu sam promijenila prehranu, prije mjesec dana je bio 4.3 na istom referentnom intervalu (nadam se da će to pomoći i popravljanju donjih nalaza).
E sad, vjerujem da je ovaj dio loš (tko zna kakav je danas - tj ja ću saznati za desetak dana):
OGGT 0h - 5.5 (referentno treba biti manje od 6.1)
Inzulin 0h - 21.9 (referentno treba biti 2.6-24.9), dakle i inicijalno je dosta visoko
OGGT 2h - 7.5 (referentno piše da je >7 šećerna bolest)
Inzulin 2h 158.2?!?!?! - ovo mi djeluje prestrašno
Ovo mi je vjerojatno najgadnija pretraga koju sam napravila do sad, ali mislim da je bitno da je ponovim, ovo ludovanje inzulina ne može biti normalno, je li tako?
Izgleda da sam tad vadila i neke spolne hormone (pametno moje, nisam ni znala da sam ih vadila )
- estradiol 185 - ovo je nebitno, pojma nemam koja sam faza ciklusa bila
- ukupni testosteron 1.8 (referentno 0,48 do 1,85)
- slobodni testosteron 50.7 (referentno 1-33???)
- DHEA-S 9,9 (referentno 2 do 11,1)
- SHBG 12,8 (referentno 19,8 do 155,2????)
- LH 6,9
- FSH 5,5
- Prolaktin 334 (referentno 109 do 557)
- Androstendion 1.28 (referentno 0,6 do 2,86)
Ne mogu vjerovati da nitko nije reagirao na ove moje pretrage??? OK, jasno mi je da će mi za 10 dana nalazi biti drugačiji nego prije 5 godina, ali da mi je onda netko rekao da nešto ne valja s nalazima, bila bih onda krenula nešto ozbiljnije raditi. Grrrr.
I još svo ono lamentiranje - ma nemate vi PCOS, oni samo izgledaju kao PCOS, ali zapravo ni ne izgledaju, ma sve je u redu s vama, samo se opustite Nu me, 5 godina kasnije, ne znam što ću od sve te djece koju sam porađala tako opuštena
💔💔💔
Nikitta ja jednostavno nemam više komentara na tebe. Hvala ti na savjetima... pazim na sebe, idem polako... svjesna sam svega što si napisala. Da nisam uvjetovana nekim rokovima, ne bih ni pipnula laptop u svrhu posla.. ali baš moram. Svi oko mene isto paze i tjeraju me da ležim i odmaram... muž brine stvarno o svemu, pa sam mu se htjela odužiti finim ručkom. U konačnici, i film kojeg sam gledala jučer me potaknuo da više pažnje obratim na njega u svemu ovome jer i oni imaju osjećaje, te na svoj način proživljavaju i postupke i sve druge događaje, kao što je npr. ova moja situacija.
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
MTB, kakvi su ti FSH i LH bili na ovim novijim nalazima?
U siječnju 2020 sam vadila samo FSH, AMH i LH (jer me nitko ništa drugo nije tražio, i nikoga nije ni zanimalo kroz sve konzultacije na kojima sam bila).
FSH je bio 6.13, a LH 9.27.
Zašto? Zanima te kako mi se promijenilo kroz godine?
💔💔💔
MTB - čitajući ovaj tvoj post negdje na pola sam se upravo to zapitala, kako i zašto nitko nije reagirao na te nalaze?
Koliko sam uspjela istražiti, inzulinska rezistencija je dosta bitan faktor u pokušaju začeća, ali kažeš da si dovela u red prehranu, što je svakako pohvalno. Ja bi na tvom mjestu sve ovo što je izvan granica bilo tada, ponovila opet i gurnula to doktoru pod nos. Moram priznati da je i mene malo začudilo da me nitko nije poslao vaditi inzulin. Vadila sam ga prije 2 godine, tada je bio uredan. Mogu se samo nadati da je tome još uvijek tako...
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Tiki baš lijepo od njih da ti nisu naplatili. Gdje si to bila? Drago mi je da je sve u redu😊
Women_name super za otkucaje, sigurno si mirnija jer si opet dobila potvrdu da je sve oke s bebicom.. A do 27.trebas paziti na prehranu? Jesu ti dali neki popis hrane koju smiješ jesti?
Da, već ja dva tjedna fkt pazim kj jedem sve po P. S. - u. Nisi čak ni gladma od tog, ok je, jedino mi se već povraca od kuhanog. 😂😂
MTB a neznam kj da ti kažem, prvo je rekao 18,al je puno sve pa kao 27. Vjerojatno imaju krevete baš za dnevnu bolnicu, pa im je sve popunjeno, znaš kako to kod nas ide. Ah valjda oni znaju 🤷♀️🤷♀️
Women, daš mi da vidim taj popis prehrane? Znam ja za sebe sve što trebam, ali ipak ako možeš pošalješ mi taj popis? Ne krećem se cijelu zimu, samo jedem... trebam hitno krenuti trčati, a to još ne mogu...
MTB - čitajući ovaj tvoj post negdje na pola sam se upravo to zapitala, kako i zašto nitko nije reagirao na te nalaze?
Koliko sam uspjela istražiti, inzulinska rezistencija je dosta bitan faktor u pokušaju začeća, ali kažeš da si dovela u red prehranu, što je svakako pohvalno. Ja bi na tvom mjestu sve ovo što je izvan granica bilo tada, ponovila opet i gurnula to doktoru pod nos. Moram priznati da je i mene malo začudilo da me nitko nije poslao vaditi inzulin. Vadila sam ga prije 2 godine, tada je bio uredan. Mogu se samo nadati da je tome još uvijek tako…
Pa da, baš me zanima kakvi su mi sad nalazi.
Bez brige, do kraja idućeg tjedna sam gotova sa svim pegledima, a radim ih jedno 248 puta više nego onda, ovo je sitnica
Nadam se da ću do kraja mjeseca imati sve nalaze, a postupak je vjerojatno sredinom idućeg. Ovaj put ću biti oboružana do zubiju.
Ima li još netko ovdje ovako loše nalaze OGGTa, tj inzulina? Što ste napravili da to sredite?
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji