Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunny_🐣
    12. Siječanj 2021. 14:10

TirelessIvy

Sunny_

TirelessIvy

MTBjoj to sa zamisljanjem nemogucegJa sam juce (7dpo) imala tako jake grceve, kao da cu dobiti mengu. Ne secam se da sam ikada u ovo doba ciklusa imala ista slicno. Vec sam se uplasila da mi se ciklus skroz poremetio, kod sad pre postupka, ali od jutros sve u redu, samo sto mi je bazalna temperatura pala, ali i dalje iznad ovulacionog nivoa. I sada ti ja mislim, eto sta ako su se MM odjednom posle dvadeset godina niodakle pojavili spermici, eto zasto ne bi bilo cudo, pa dovoljan je samo jedanI sada se tako zanosim da je juce mogla biti implantancija, a danas tzv. implantacioni "dip" sa temperaturomSunny_ jel pratis ovulaciju na neki drugi nacin - LH trakice/merenje bazalne temperature. Meni je temperatura uvek najbolji pokazatelj

da, mjerim bazalnuto mi je super za pratiti ovulaciju. jedino nisam mjerila prošli mjesec jer sam bila u šoku od sgramasad opet mjerim i po njoj mi još nije bila ovulac. Samo sam sad 13dc i već bi trebala imati plodne sluzi pa me to malo brine jer što god čitam na netu piše ako nema plodne sluzi da to znači nekvalitetna ovulacija ili da je uopće nema.

Kakvi su ti obicno ciklusi?Koliko traju? Mozda je jos.rano? Moja ovulacija je obicno 15. dana. Mada se slazem ovo za sluz. Kod mene je bas ima mnogo vec negde od 11. ili 12. dana

30-33 dana i ovulac mi pleše od 14-18dc. ali ta plodna sluz bi trebala krenuti prije  ovak kao i kod tebe. a neznam baš ću pitati ginekologa iduci put

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

sbjelisi
    12. Siječanj 2021. 14:15

Marinela bravo! To je to - tren po tren, dan po dan... 
    Trebalo mi je 7 dana da se prihvatim čitanja svega što ste napisale o pretragama, suplementima... Ali kada sam to napravila, bila sam sposobna napraviti mail dr. Pa je ona odgovorila... pa sam ja... pa je došao popis, pa sam ga proširila... pa me zvala soc.gin.. 
    Želim reći, 
    poneka malo zapmnemo. Ali čim se ustanemo, stvari se ponovo krenu kotrljati. I to nas veseli. Samo ti nam piši kada zapneš. 
    Zato je ovaj forum... 

MTB zvao me soc. gin./ sestra. Sutra će mi dr napisati uputnice. Zaboravila sam tražiti pretrage na vitamine, ali probam sutra, samo da opet ne zab.kada me nazove... Jesu li barem te dodatne pretrage neka ok cijena vs. privat labova? Brijem da bi trebale biti! Ja danas nisam zvala Petrovu, uf. Mođda je jednostavno najbolje samo se tamo nacrtati. Ovi nalazi za imunologiju i trobofiliju, može bilokoji dan ciklusa? 

Toliko je lijepo vidjeti da su se stvari opet ovdje počele korljati... jeeeeej! Flower  Ruska  
    Sanjich  Shangai  ericaa  …. wow! Predivno!

oharascarlett14@gmail.com

Lucyinthesky
    12. Siječanj 2021. 14:22

VM pitala si za poboljšanje spermiograma.Već sam o tome pisala,ali nije mi problem ponoviti.Mi smo se borili od oligoastheno,pa do normo.Od samog starta je bilo riječi o tome da ovisi o organizmu,kod nekoga suplementi djeluju kod nekoga ne,kod većine je bitan skroz "uredan i zdrav" način života,kod nekih nije,ima iznimki(narkići,alkići itd koji svejedno prave djecu ).
    MM nije baš od zdravog života i probali smo u početku verziju gdje ne mijenja ništa od navika i samo pije tada Profertil 3 mj.Nakon toga nalaz još gori.Onda je shvatio da je vrag odnio šalu,promijenio sve iz temelja,skinuo kg,počeo jest zdravo,kretat se,ukinuo skroz alkohol itd.Za 3 mj,nalaz normo.Ok,možda je slučajnost pa je "režim produžio na još 3 mj,nalaz opet normo.Tada nismo još bili u postupku.2 doktora su nam tada rekla to za suplemente i da ih nema smisla piti uopće ako se ove druge stvari ne promijene i da tu nema filozofije nego se tako živi dok se cilj ne ostvari.Naravno,ima i onih koji imaju neki fiziološki problem i žive inače zdravo,pa ipak imaju problem,to je druga stvar.
    U jednoj fazi smo opet napravili eksperiment,pa to sve "olabavili",nalaz se opet pokvario,tako da kod njega to sve ima smisla,individualno je.Spermatogeneza ti traje 3 mj,tako da bi se minimalno toliko trebalo poduzimati što god,ako želite vidjeti da li ima pomaka.Može se naravno uplesti u priču i neka bakterija,pa antibiotici,oni grozno pogoršaju situaciju,pa utjecaj koječega,uglavnom,uvijek ti se vrti priča o 3 mj unutar kojih se stvara nova i nadamo se bolja sperma.
    Moj ti sad duže uzima vitamine od Almage-e,matičnu i Mijin čaj i i dalje se borimo.
    Također i oni sa starenjem gube kvalitetu spermija iako se to ne spominje toliko,tako da naravno da mlađi dečki imaju više šanse.uz to,bilo kakvo uzimanje suplemenata sporadično nema svrhu,mora biti redovito.
    Eto,to ti je naše iskustvo za sada.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Siječanj 2021. 14:28

SBjelis, samo ti pitaj sutra i druge uputnice. Vitamin D je 220, B12 je 120, ... nakupi se to.
    Javi kako je prošlo u Petrovoj, baš me zanima (za ubuduće). U Vinogradskoj sam se bogme načekala. Ali opet, ljubazni su, odgovorili su na mail, i sad su mi objasniti na telefon što sam pitala. Neke nalaze jednostavno ne možeš dobiti u manje od 2 tjedna, ni privatnicima ne traje kraće - ali dobro je ne čekati previše na sam pregled.
    Mislim da trombofiliju i imunologiju možeš bilo kad, koliko ja znam.
    Ja si obično pripremim popis pa buljim u njega dok pričam sa doktorima. 
    Dobar ti je doktor na kraju. Nisi morala ići u B? Je li ti napisala u nalaz sve ili?

💔💔💔

Lucyinthesky
    12. Siječanj 2021. 14:30

Sunny_ pitala si za sluz koliko mi se čini,ja ti npr imam redovite ovulacije,pratila sam dugo trakicama i u prvim fazama išla redovito na folikulometrije pa mi je dr uvijek potvrdio,a nikad nemam tu sluz.Ono,nešto zanemarivo.
    Također,tijekom godine ti neki ciklusi mogu biti anovulatorni,to je isto normalno.
    Marinela87 točno znam osjećaj i teško je zbilja je ovo sranje s kojim se mi sve nosimo.Meni je dosta dugo trebalo da dođem do faze kada ni ne razmišljam više da će se dogoditi prirodno,jednostavno,već bi da se trebalo.Kada sam došla do toga,kao da sam našla neki mir,ne mogu opisati.Vjerujem da ako uspije,bude kroz postupke.Probaj naći bilo što što te veseli da si malo skreneš misli s ovog i naravno da smo mi tu kada treba nekoga utješiti 
    Ruška1986 bit će sve super,a naravno da bebač protestira jer si joj ukinula slatkiše,pa mislim...
    flower vjerujem da je općenito koma pred kraj trudnoće,a posebno s dvoje.Neka si ti njima pod nadzorom,za ovog tvojeg dr sam ziher da zna šta radi.Sretno i s nestrpljenjem očekujemo vijesti
    Sanjich prolaze dani,držim fige za test i betu!

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

🌼TiKi🌼

Nirvana2020

Bok i sretno svima danas ♥️
    Ako zna koja trudnica ovdje…
    Meni je danas stigao Baby watcher MAS, malo sam se igrala, ali mozda na tren uhvatim otkucaje iznad 120, sad sam 14tt, ali mozda ne lovi zbog masnijeg tkiva iznad bebe 😀 tako da se cuju neki otkucaji 80-90, ali mislim da to nije to.

To su tvoji... Probaj desno ili lijevo par cm ispod pupka. 
    Ja obavila uzv, sve super, bebac dobro, terapiju nastavljam i dalje, kaze dr da je hematom generaliziran i da ne bi smio krvariti. I dalje mirujem. 3.2. idem na kombinirani kod njih. 
    Jako su me pozitivno iznenadili jer mi nisu htjeli naplatiti pregled jer sam iz Petrinje i jos me dr. D trazila da joj posaljem provjerene ibanove gdje moze donirati novac za Petrinju i bolnicu. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Leia3.0

Ja bi se samo nadovezala za spremiogram i dodatke - mi smo dobili savjet od doktora da mm pije proxeed man. Našli ga u onoj online ljekarni. Međutim, to je došlo uz veliku rezervu - doktor smatra da nije dokazano da pomaže i možda nekome pomogne, nekome ne. Mi smo naravno odlučili to piti. Jedino što moj doktor priznaje su D vitamin i folna. Sve ostalo je u zoni nagađanja i nedokazano, tako on kaže. 
    Ja sam inače pored ta dva dodatka koristila još samo Q10, i to samo mjesec dana prije postupka, tako da sumnjam da će imat nekog utjecaja. Znat ćemo za koji dan u svakom slučaju pa ću vas moć updejtati :) 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Leia3.0
    12. Siječanj 2021. 14:31

🌼TiKi🌼

Nirvana2020

Bok i sretno svima danas ♥️
    Ako zna koja trudnica ovdje…
    Meni je danas stigao Baby watcher MAS, malo sam se igrala, ali mozda na tren uhvatim otkucaje iznad 120, sad sam 14tt, ali mozda ne lovi zbog masnijeg tkiva iznad bebe 😀 tako da se cuju neki otkucaji 80-90, ali mislim da to nije to.

To su tvoji… Probaj desno ili lijevo par cm ispod pupka.
    Ja obavila uzv, sve super, bebac dobro, terapiju nastavljam i dalje, kaze dr da je hematom generaliziran i da ne bi smio krvariti. I dalje mirujem. 3.2. idem na kombinirani kod njih.
    Jako su me pozitivno iznenadili jer mi nisu htjeli naplatiti pregled jer sam iz Petrinje i jos me dr. D trazila da joj posaljem provjerene ibanove gdje moze donirati novac za Petrinju i bolnicu.

baš lijepa gesta :) 
    o kojoj klinici se radi?

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

12. Siječanj 2021. 14:33

Lucyinthesky

VM pitala si za poboljšanje spermiograma.Već sam o tome pisala,ali nije mi problem ponoviti.Mi smo se borili od oligoastheno,pa do normo.Od samog starta je bilo riječi o tome da ovisi o organizmu,kod nekoga suplementi djeluju kod nekoga ne,kod većine je bitan skroz "uredan i zdrav" način života,kod nekih nije,ima iznimki(narkići,alkići itd koji svejedno prave djecu ).
    MM nije baš od zdravog života i probali smo u početku verziju gdje ne mijenja ništa od navika i samo pije tada Profertil 3 mj.Nakon toga nalaz još gori.Onda je shvatio da je vrag odnio šalu,promijenio sve iz temelja,skinuo kg,počeo jest zdravo,kretat se,ukinuo skroz alkohol itd.Za 3 mj,nalaz normo.Ok,možda je slučajnost pa je "režim produžio na još 3 mj,nalaz opet normo.Tada nismo još bili u postupku.2 doktora su nam tada rekla to za suplemente i da ih nema smisla piti uopće ako se ove druge stvari ne promijene i da tu nema filozofije nego se tako živi dok se cilj ne ostvari.Naravno,ima i onih koji imaju neki fiziološki problem i žive inače zdravo,pa ipak imaju problem,to je druga stvar.
    U jednoj fazi smo opet napravili eksperiment,pa to sve "olabavili",nalaz se opet pokvario,tako da kod njega to sve ima smisla,individualno je.Spermatogeneza ti traje 3 mj,tako da bi se minimalno toliko trebalo poduzimati što god,ako želite vidjeti da li ima pomaka.Može se naravno uplesti u priču i neka bakterija,pa antibiotici,oni grozno pogoršaju situaciju,pa utjecaj koječega,uglavnom,uvijek ti se vrti priča o 3 mj unutar kojih se stvara nova i nadamo se bolja sperma.
    Moj ti sad duže uzima vitamine od Almage-e,matičnu i Mijin čaj i i dalje se borimo.
    Također i oni sa starenjem gube kvalitetu spermija iako se to ne spominje toliko,tako da naravno da mlađi dečki imaju više šanse.uz to,bilo kakvo uzimanje suplemenata sporadično nema svrhu,mora biti redovito.
    Eto,to ti je naše iskustvo za sada.

Ista stvar kod nas! Uz čaj Mijo savjetuje bilo kakvu fizicku aktivnost, nista ekstremno, po njemu je cak dovoljna i malo brža setnja da se organizam zadiše jer na taj nacin se mijenja kisik i mijesa krv u organizmu što pridonosi boljoj prokrvljenosti svake stanice i boljoj raspodjeli hranjivih tvari. Sve je to i logicno, a mi ponekad pre lijeni i za šetnju. Zato sam napisala VM da napise sto joj je rekao ako zovne, mozda ima nekih novih saznanja.

Lucyinthesky
    12. Siječanj 2021. 14:34

Pa da,to i ja kažem,to su stvari za koje nam je rečeno da nekome definitivno mogu pomoći,a u najgorem slučaju mogu ne napraviti ništa.Zdrav život je s druge strane dokazano bitan,o tome postoji hrpa tekstova i istraživanja,ali to nam je svima jasno vezano i za hrpu drugih zdravstvenih problema recimo.

🧍‍♂️42-od astheno-normo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.