Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leia3.0
    12. Siječanj 2021. 16:36

Aurora - možda da za početak uvedeš duge šetnje? Mnogi savjetuju umjerenu tjelovježbu u ovoj priči, a ti si ipak imala zahvat pa mi se čini da jednom kad kreneš, treba ići puževim koracima, dok se tijelo ne vrati u formu. Šetnja po svježem i hladnom zraku može baš imati terapijski učinak, za tijelo i psihu! 

Ja sam inače naviknula svaki ili svaki drugi dan odraditi neki trening i brinulo me to jako, u smislu da će mi faliti tijekom postupka, sad nakon 4 dana pikanja razumijem da je to mission impossible. Osjećam se kao invalid, stišće me dok sjedim, ležim, pogrbljeno hodam. Jedva čekam prvu folikulometriju, da mi dr kaže je li to normalno i koliko su mi se jajnici uvećali od svega toga. Strah me i OHSS-a... ali mislim da to nije moguće još u ovako ranoj fazi ili se varam? 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

12. Siječanj 2021. 16:44

MTB

Bozma 🍀🐞

MTB, kakvi su ti FSH i LH bili na ovim novijim nalazima?

U siječnju 2020 sam vadila samo FSH, AMH i LH (jer me nitko ništa drugo nije tražio, i nikoga nije ni zanimalo kroz sve konzultacije na kojima sam bila).
    FSH je bio 6.13, a LH 9.27.
    Zašto? Zanima te kako mi se promijenilo kroz godine?

Pa i dalje ti je LH veći, kao i meni, a nitko ti to nije komentirao. Vidiš npr. dr. Sheldon kod kojeg sam prvog bila na konzultacije me ne bi primio u postupak dok god ne naleti mjesec gdje su dobri, a i moja doktorica je komentirala da ako odnos bude takav na 2dc da krećem sa Cetrotide da mi smanji LH. To je ono što sam neki dan pisala da mi ni jedan privatnik to nije komentirao pa su se javile cure koje su kod istih doktora imale drugačija iskustva. Sad vidim da nisam jedina kojoj su se fokusirali samo na godine, a nalaze ni pogledali. Navodno sam nekad imala PCOS i iako sad imam niži AMH ti hormoni uvijek ostanu tako i moguće da su oni zaslužni za loše stanice

AuroraB
    12. Siječanj 2021. 17:01

Leia2.0

Aurora - možda da za početak uvedeš duge šetnje? Mnogi savjetuju umjerenu tjelovježbu u ovoj priči, a ti si ipak imala zahvat pa mi se čini da jednom kad kreneš, treba ići puževim koracima, dok se tijelo ne vrati u formu. Šetnja po svježem i hladnom zraku može baš imati terapijski učinak, za tijelo i psihu!

Ja sam inače naviknula svaki ili svaki drugi dan odraditi neki trening i brinulo me to jako, u smislu da će mi faliti tijekom postupka, sad nakon 4 dana pikanja razumijem da je to mission impossible. Osjećam se kao invalid, stišće me dok sjedim, ležim, pogrbljeno hodam. Jedva čekam prvu folikulometriju, da mi dr kaže je li to normalno i koliko su mi se jajnici uvećali od svega toga. Strah me i OHSS-a… ali mislim da to nije moguće još u ovako ranoj fazi ili se varam?

Haha da... pa nema šanse, kakvo vježbanje, shvatiš to kad osjetiš na svojoj koži.. Sve je to normalno, ne moraš brinuti. Sad kad ti uvedu cetrotide ti bude malo lakše. Mene su u prvom postupku isto rano počeli boljeti i imala sam ih puno na kraju. Uzmimo to sve kao dobar znak 😉
    Znam da moram krenuti sa šetnjom, sva sreća da volim to raditi, a nadam se kroz mjesec dana da ću početi trčati...
    Nikitta ja sam mislila na film Pieces od a women, Only you ću sad početi gledati 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

sbjelisi
    12. Siječanj 2021. 17:03

Tuma baš nezgodno vrijeme za proljev 
    MTB kada me je B jučer otkantala, ja sam riskirala i poslala mail soc.gin. I danas je zvala sestra da provjeri je li sve dobro razumijela iz maila pa će sutra čim dr.dodje on praviti uputnice. Pa onda nisam više kontaktirala B.. Ne znam što mi je htijela reći na konzultacijama, malo mi to blesavo. Mođda da i ne može stavljati na povijest bolesti nalaze koje ja silno želim raditi ,a ona ne? Ne kužim. Ali, neću se time zamarati 
    Vidjeti ćemo hoće li sutra stići uputice od soc.gin i koje. Mislim da se malo sestra smekšala nakon ove biokemijske... Ne znam... Baš i je drago da su ti se javili iz Vinogradske i hvala za pomoć oko ovoga! Onda ću se zaletiti na Zavod u petrovu ćim stignu uputnice pa ti javim dojmove!
    Tiki predivno da je bebo ok i predivno od dr.za donaciju, prepredivno!!
    Mattan issss, pa je li taj gin uopće legalan??????? Btw gdje ono ideš kod gin., šta si rekla? 
    A seh je seh, bitno da je istovario kamiončić u garažu 
    I sretan rodjendan TM, uživajteeeeee
    MTB, Lucyinthesky ja nemam pojma o kkavoj vi sluzi pričate. Isss, upucat ću se s vama 
    Woman name, sretno s gestacijskim... 
    Mila-milica i ja sam bila ujutro sve porješavala što je bilo za jutro. Odjednom. Često sam razmišljala kakoje najpametnije, ali na kraju vrijeme je curilo pa bi samo sve popila ujutro s istom čašom vode .. Bljak
    Sanjich koji si pogledala, od ona dva? Only You?
    Nirvana u, dobar ulov! Sutra ces biti jos bolja!
    MTB tako ja čitam nalaze danas. Neka je u ref.intervalu i bo. A vidiš... Tko zna ŠBB KBB..

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Siječanj 2021. 17:07

Bozma, ne samo da su mi svi odmahnuli rukom na nalaze do sad (OK, ja imam dosta visok AFC i berba je bila dobra, ali svejedno), nego su rekli da ni ne moram ponavljati nalaz, osim ako idem preko HZZO (onda moram radi njihovih pravila). Ni novi papa i CB im nisu bitni. Ni ostali spolni hormoni. Ma ništa.
    Sad čitam da je IR čest uzrok spontanih između 6tt i 8tt. 
    Malo mi je muka. Još da ne davim stalno sa svim mogućim pitanjima, i da nisam milion puta pitala trebam li nešto napraviti (i čitala preglede sa popisa dok oni odmahuju glavom). 
    Dr G je tu bio najbolji, ali njega nisam pitala nego sam rekla na što idem, i on je rekao da je to dobro. Pitanje je što bi rekao da sam ga pitala trebam li.
    Baš sam si tužna sad. 

Nikitta, gadna je pretraga, ja sam se skoro onesvijestila i ispovraćala milion puta u ta dva sata. Ali sad ću je ponoviti. Inače, meni je GUK uvijek bio u donjoj polovici referentnog intervala, najčešće je bio ispod 5 (interval je 4.4 do 6.4), rijetko sitno iznad 5. Zadnjih godinu dana ga nisam vadila, prije mjesec dana je bio 4.3. Očito GUK nije dovoljna pretraga.  Vidjet ću što će nalazi pokazati idući tjedan.

Mislim, i dalje vjerujem da je moja priča radi kromosomske greške, ali zašto se igrati s ovim i riskirati da izgubim (ili da se ne implantira) i zdravi zametak radi dvije ampule krvi? Pa neće oni gutati tu gadariju. 

💔💔💔

Ruska1986
    12. Siječanj 2021. 17:12

Eto i nas, drage moje curke! Curka je 100%, raskerecila se odma, ljubi ju majka. 🙈🙈 Udebljale se i jedna i druga 😂😂😂 beba ima 1109 gr i ziva je za poludit. Mama(🙈)dobila 6 kila(!) U 5 tjedana 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ rekla sam da sam prasica, a dr.G mi je rekao da kakva prasica, sa 79 kila(visoka sam 175, nikad tolko nisam imala pa mi je to uf). Radila sam OGTT i nalaz je bio savrsen(po njegovom) tako da nije zabrinut. On je zadovoljan sa svim, sve super izgleda 😊 Cak mi je po UVZu termin 10.04., a ne 18.04., kao sta oni gledaju. Beba je stucala cijelo vrijeme, to mi je bilo smjesno. I imala stopalo pokraj lica:
    https://ibb.co/pKnMxF2
    Tako da, Zensko ime, sibaj taj popis hrane 😂😂😂 Salu na stranu, sve je ok i sad mogu malo odahnut...  Danas recimo 😂😂 Tako da nas dvije zelimo hitno neke testove, da mozemo proucavat, i bete, da mozemo navijat 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

ericaa
    12. Siječanj 2021. 17:17

MTB ja sam radila na preporuku ginekologice OGGT test, kao dijete sam od stresa od jedne operacije razvila intoleranciju na šećere, tj. probavljala bi ih ali sporije i morala sam paziti da ne jedem slatko, tj, jako umjereno. U pubertetu se to skroz smirilo i kad god vadim GUK je uredna. Sad ide zanimljiv dio, od straha i podsjećanja na tu pretragu kad su mi to dali, ja sam jako loše spavala, tipo 3 sata, pa pred jutro zaspala, trčala do tamo, sva se tresla od straha i početni GUK mi je bio tipo 7, nakon što sam popila ono čudo, savršeno normalan šećer, mislim oko 4 ili 5. NEznam napamet rezultate. Poznanica u laboratoriju je rekla da je to čudan nalaz jer sam šećer savršeno probavila a došla sa povišenim pa je moguće da je od straha i šoka. Na KBC me to nitko nije pitao, priložila sam uz nalaze ali neznam je li itko to vidio a ja nisam naglašavala. Od djetinjstva imam naviku da slatko gotovo da i ne jedem, prođu mi tjedni da komadić čokolade ne pojedem, tako da mislim da nemam s tim problema jer nemam nikakve simptome samo meni se krvna slika poremeti od straha jer toliko se bojim tih igala da bi se do prije godinu dana rušila čim uđem u laboratorij. Tako da po objašnjenima doktora meni je šećer skočio od stresa, inzulin mislim da mi nisu vadili. Ali da, to se mijenja, moguće je prehranom puno napraviti, mojoj mami su rekli sa moje 2 godine da ili ću na inzulin ili na jaku restrikciju slatkog,izabrala je ovo i zahvaljujem joj svaki dan. I ni ne sjećam se da mi je to bio problem neki,oduvijek sam fan više kiselog, slanog i ljutog  stres radi čuda organizmu...

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

12. Siječanj 2021. 17:20

MTB, nisam baš proučavala može li se ne implatirati radi inzulinske rezistencije, ali i hormoni su kao da je neki blagi PCOS, a kod PCOS cure imaju loše stanice i prazne folikule. Spominjali smo neki dan, ali mislim da si rekla da ni nećeš, ali DHEA ne bi bilo pametno uzimat, ali inositol si mogla. Možda da sljedeći put kad ideš sama upitaš za inverziju LH i FSH pa vidiš šta će ti reć.

12. Siječanj 2021. 17:23

AuroraB

Sanjichočekujem testić tu sutra ujutroKažem ti, ako ti svojim okom ugledaš neku sjenicu na mulleru, imaš pozitivnu betu. Moja je bila toliko svijetla da je nisam mogla uslikati, a taj dan je beta bila 7. Dakle, nećemo se praviti važne nego ćemo loviti sjenice od sutra💚💜❤️

Bit cu iskrena pa cu rec da sam se ja malo rasplakala... Dobila sam menstrualne bolove i bas me spustilo sve.. Gledam u test i znam da nema smisla piskit popodne... Ujutro cu sigurno.. Da znam na cemu sam.. jOs ovo sta mtb kaze da je citala za IR... 

Nirvana2024
    12. Siječanj 2021. 17:23

ericaa

MTB ja sam radila na preporuku ginekologice OGGT test, kao dijete sam od stresa od jedne operacije razvila intoleranciju na šećere, tj. probavljala bi ih ali sporije i morala sam paziti da ne jedem slatko, tj, jako umjereno. U pubertetu se to skroz smirilo i kad god vadim GUK je uredna. Sad ide zanimljiv dio, od straha i podsjećanja na tu pretragu kad su mi to dali, ja sam jako loše spavala, tipo 3 sata, pa pred jutro zaspala, trčala do tamo, sva se tresla od straha i početni GUK mi je bio tipo 7, nakon što sam popila ono čudo, savršeno normalan šećer, mislim oko 4 ili 5. NEznam napamet rezultate. Poznanica u laboratoriju je rekla da je to čudan nalaz jer sam šećer savršeno probavila a došla sa povišenim pa je moguće da je od straha i šoka. Na KBC me to nitko nije pitao, priložila sam uz nalaze ali neznam je li itko to vidio a ja nisam naglašavala. Od djetinjstva imam naviku da slatko gotovo da i ne jedem, prođu mi tjedni da komadić čokolade ne pojedem, tako da mislim da nemam s tim problema jer nemam nikakve simptome samo meni se krvna slika poremeti od straha jer toliko se bojim tih igala da bi se do prije godinu dana rušila čim uđem u laboratorij. Tako da po objašnjenima doktora meni je šećer skočio od stresa, inzulin mislim da mi nisu vadili. Ali da, to se mijenja, moguće je prehranom puno napraviti, mojoj mami su rekli sa moje 2 godine da ili ću na inzulin ili na jaku restrikciju slatkog,izabrala je ovo i zahvaljujem joj svaki dan. I ni ne sjećam se da mi je to bio problem neki,oduvijek sam fan više kiselog, slanog i ljutogstres radi čuda organizmu…

To se i meni dogodilo, prvo mjerenje je bilo vise od onog nakon 120 minuta, nakon popijene glukoze 🤷‍♀️

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.