Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    08. Siječanj 2021. 10:36

Curke moje, jos ravno sto dana!!!! 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ proletilo je

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Siječanj 2021. 10:39

ribic, ovaj forum je smeće, ali društvo je tako dobro da jednostavno pregrmiš sve te tehničke gluposti. Koliko vidim, ti barem na prvu izgledaš kao jedna od ovih koje ćemo se brzo riješiti. 
    Pročitaj prve dvije stranice topica, tamo ti je dosta savjeta + upute kako napraviti potpis.

Dia85, dobro nam došla, i sretno nam otišla - trudna.
    Što se tiče IVF, dobro si izabrala, cure su ovdje prezadovoljne, a i ja se razmišljam preći kod njih.
    Samo malo upozorenje, doktor G i zgodni biolog su zauzeti. 
    Btw, kod koga si ti?

Slee, meni se isto kod Bete sviđa ljubaznost i to da nema redova, baš sam se jako ugodno osjećala kod njih. S obzirom na ovaj pretjerani optimizam, pretpostavljam da si bila kod D? Meni ona nije baš legla, iako se baš trudila oko mene, više mi je kliknula B koja je više pozitivni realist.
    Mene je osobno najviše razočarala njihova reakcija na moj spontani. Umjesto da me tješe, dobila sam - da, to je to, moglo se i očekivati, godine su tu, trudit ćemo se mi dalje pa možda upali, ali teško, ovo će se ponavljati. Kao da su u tom trenutku digli ruke od mene. Uff. Baš me pokopalo. Također, zasmetalo mi je što nekako kao da sam prestala biti bitna nakon ET, oni su svoj posao obavili, dalje peru ruke. Sviđa mi se što u IVF dalje vode trudnoću i brinu o svojim trudnicama.
    Ali da se razumijemo, meni je u Beti bilo jako lijepo i od panične žene koja se užasava postupka došla sam do toga da ga se uopće više ne bojim, i na tome sam im beskrajno zahvalna. Razmišljam da zažmirim na jedno oko jer mi daju postupak preko HZZO, ipak je to veliki novac. Drugdje ga ne mogu dobiti prije travnja, svibnja, što mi je preduga pauza.

rita7, pa ni ja ne mislim da će mi namjerno davati tuđe sjeme, ali greške se događaju, ljudi smo. Događa se jedan od milion, ali dovoljno je da sam ja taj jedan kojem su slučajno zamijenili zametak. Ne želim imati iznenađenja, ja ću sigurno raditi dna test. Par minuta posla, a nakon toga sam mirna do kraja života.

Ruska1986, šic od biologa! 
    Wooohoooo, još 100 dana! 

💔💔💔

• Dia85
    08. Siječanj 2021. 10:44

Ruska1986, hvala ti puno na odgovoru, imam osjećaj da idem bez puno informacija iako inače u svemu pretjerujem proučavajući detalje. Javim svakako, sad još ne znam ni protokol, idem privatno sad izvaditi brzi test na koronu jer me M iznenadila par dana ranije, a to je uvjet za ulazak u postupak.

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Ruska1986
    08. Siječanj 2021. 10:47

MTB

Slee, meni se isto kod Bete sviđa ljubaznost i to da nema redova, baš sam se jako ugodno osjećala kod njih. S obzirom na ovaj pretjerani optimizam, pretpostavljam da si bila kod D? Meni ona nije baš legla, iako se baš trudila oko mene, više mi je kliknula B koja je više pozitivni realist.
    Mene je osobno najviše razočarala njihova reakcija na moj spontani. Umjesto da me tješe, dobila sam - da, to je to, moglo se i očekivati, godine su tu, trudit ćemo se mi dalje pa možda upali, ali teško, ovo će se ponavljati. Kao da su u tom trenutku digli ruke od mene. Uff. Baš me pokopalo. Također, zasmetalo mi je što nekako kao da sam prestala biti bitna nakon ET, oni su svoj posao obavili, dalje peru ruke. Sviđa mi se što u IVF dalje vode trudnoću i brinu o svojim trudnicama.
    Ali da se razumijemo, meni je u Beti bilo jako lijepo i od panične žene koja se užasava postupka došla sam do toga da ga se uopće više ne bojim, i na tome sam im beskrajno zahvalna. Razmišljam da zažmirim na jedno oko jer mi daju postupak preko HZZO, ipak je to veliki novac. Drugdje ga ne mogu dobiti prije travnja, svibnja, što mi je preduga pauza.

rita7, pa ni ja ne mislim da će mi namjerno davati tuđe sjeme, ali greške se događaju, ljudi smo. Događa se jedan od milion, ali dovoljno je da sam ja taj jedan kojem su slučajno zamijenili zametak. Ne želim imati iznenađenja, ja ću sigurno raditi dna test. Par minuta posla, a nakon toga sam mirna do kraja života.

Wooohoooo, još 100 dana!

E, i to sta si rekla. Stvarno, i nakon postupka, vode brigu i dalje. Ne zavrsava se sve sa postupkom! I znam par cura koje idu vec neko vrijeme tamo i, nazalost, jos nisu uspjele ostvarit trudnocu.. Niti jednoj nisu nista negativno rekli nego da idemo dalje, idemo nesto mijenjat, vidit sta se da napravit drukcije.. Meni je recimo to super! A ne da te odma zbediraju, kad si vec ionako u bedu. I te cure su i dalje tamo, nevezano za trenutni neuspjeh. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

• Dia85
    08. Siječanj 2021. 10:48

MTB

ribic, ovaj forum je smeće, ali društvo je tako dobro da jednostavno pregrmiš sve te tehničke gluposti. Koliko vidim, ti barem na prvu izgledaš kao jedna od ovih koje ćemo se brzo riješiti.
    Pročitaj prve dvije stranice topica, tamo ti je dosta savjeta + upute kako napraviti potpis.

Što se tiče IVF, dobro si izabrala, cure su ovdje prezadovoljne, a i ja se razmišljam preći kod njih.
    Btw, kod koga si ti?

Wooohoooo, još 100 dana!

Hvala ti na dobrodošlici. Kod dr. G sam:)

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Ruska1986
    08. Siječanj 2021. 10:49

Dia85

Ruska1986, hvala ti puno na odgovoru, imam osjećaj da idem bez puno informacija iako inače u svemu pretjerujem proučavajući detalje. Javim svakako, sad još ne znam ni protokol, idem privatno sad izvaditi brzi test na koronu jer me M iznenadila par dana ranije, a to je uvjet za ulazak u postupak.

Nista ne brini, tako sam i ja isla u postupak. Blage veze nisam imala, a nekad si cak mislim da je tako bilo i bolje neg da sam znala hrpu stvari. Nekako si opusteniji! Kod kog ides?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    08. Siječanj 2021. 10:49

MTB

Tanja79, slične probleme sa spavanjem imam. Što se MM tiče, nekad me njegov nesalomljiv optimizam motivira, nekad me nervira. Ja sve istražujem, lovim, mjerim. On kaže - bez brige, bit će. Grrrrrr. Kad smo pokušavali prirodno, počelo me nervirati što se brine oko mog orgazma. Moj orgazam je kad on svrši!! to je prioritet!!
    Oko idućeg ljeta - sve smo dogovorile!!manemoj, ja sam TORCH (+ serologija Parvo B19, EBV, VZV) radila u Fran Mihaljevića. Nema čekanja, nema reda, samo dođeš bilo koji radni dan između 7 i 9 i to je to. Za cca dva tjedna je gotovo (vjerojatno i prije, meni je sad potrajalo jer su bili praznici). Danas idem po nalaze. Čak ni ja koja sam skoro sve išla privatno to ne bih plaćala, nema smisla. I generalno, traži uputnice za sve što ima smisla, dovoljno plaćamo HZZO svaki mjesec. Nalazi su nalazi, ali kutna je kutna!!!
    To ti nije bitno za implantaciju, nego ako imaš neku od tih gadarija taman aktivne, može uzrokovati ozbiljne deformitete u bebe i spontane. Rijetko tko od nas to ima, bez brige. Čitala sam na Rodi priču žene koja se taman zarazila na početku trudnoće, doktori joj rekli da pobaci jer nema šanse da rodi zdravo dijete. Našla je specijalista u Zagrebu koji ju je vodio, pila je neke droge cijelu trudnoću i rodila predivno zdravo dijete. Tako da, bitno je znati.
    Kad ti je ono FET?

😂😂😂😂 Kako je pazljiv... E to su rariteti, a imam dojam da sve imate super mužiće. 
    Il ono.. "sta želiš da ti radim" ma samo svrši, sad se oplođujemo a imamo kasnije citav zivot da vodimo ljubav
    Znaci Mattan jasno ti je sve 😁😄

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Siječanj 2021. 10:50

Dia85

OK, samo pazi što radiš dok si tamo  Bezeciran je 
    Zezam se, javljaj iskustva. I ja se razmišljam preći kod njega pa mi je svaka povratna informacija dobrodošla. 

💔💔💔

Ruska1986
    08. Siječanj 2021. 10:51

Dia85

MTB

Btw, kod koga si ti?

Wooohoooo, još 100 dana!

Uuuu, cuvaj se MTB 🤭🤭 znaci, mozes otic samo na konzultacije! Nikakvo ocijukanje ili komplimenti 😂😂😂 ako nisi mozda popratila, MTB ima neku posebnu vezu sa njim 🤷🏻‍♀️🤭

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Siječanj 2021. 10:52

Tanja79

😂😂😂😂 Kako je pazljiv… E to su rariteti, a imam dojam da sve imate super mužiće.
    Il ono.. "sta želiš da ti radim" ma samo svrši, sad se oplođujemo a imamo kasnije citav zivot da vodimo ljubav
    Znaci Mattan jasno ti je sve 😁😄

Jedno vrijeme se sav moj dirty sexy talk svodio na "No, jesi svršio?!?!?!?" 
    Moram priznati da mi je seks sad, kad ne služi oplodnji, neusporedivo bolji  Jesam spomenula da više ne ridam? 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.