Tanja79, slične probleme sa spavanjem imam. Što se MM tiče, nekad me njegov nesalomljiv optimizam motivira, nekad me nervira. Ja sve istražujem, lovim, mjerim. On kaže - bez brige, bit će. Grrrrrr. Kad smo pokušavali prirodno, počelo me nervirati što se brine oko mog orgazma. Moj orgazam je kad on svrši!! to je prioritet!!
Oko idućeg ljeta - sve smo dogovorile!!
manemoj, ja sam TORCH (+ serologija Parvo B19, EBV, VZV) radila u Fran Mihaljevića. Nema čekanja, nema reda, samo dođeš bilo koji radni dan između 7 i 9 i to je to. Za cca dva tjedna je gotovo (vjerojatno i prije, meni je sad potrajalo jer su bili praznici). Danas idem po nalaze. Čak ni ja koja sam skoro sve išla privatno to ne bih plaćala, nema smisla. I generalno, traži uputnice za sve što ima smisla, dovoljno plaćamo HZZO svaki mjesec. Nalazi su nalazi, ali kutna je kutna!!!
To ti nije bitno za implantaciju, nego ako imaš neku od tih gadarija taman aktivne, može uzrokovati ozbiljne deformitete u bebe i spontane. Rijetko tko od nas to ima, bez brige. Čitala sam na Rodi priču žene koja se taman zarazila na početku trudnoće, doktori joj rekli da pobaci jer nema šanse da rodi zdravo dijete. Našla je specijalista u Zagrebu koji ju je vodio, pila je neke droge cijelu trudnoću i rodila predivno zdravo dijete. Tako da, bitno je znati.
Kad ti je ono FET?
💔💔💔
ribic, znam da si ulijetala, primijetila sam te. Baš kao i na forum.hr.
Rekoh, prešla si kritičnu masu ulijetanja, vrijeme je da te upišemo, you are one of us!Ruska1986, upisano. Reći ću mu da bude ekstra pažljiv prema tebi, ti si mi draga.
Any_35, sve i sama znaš. Dan po dan, ovdje s nama se zabavljaj, a sve ćemo navijati za tebe.
❤️ Budem jedan probala prokužiti tu sve jer evo samo sad sam pisala ovaj post tri puta jer mi svaki put izbriše, zblesira se i sl. pa na to izludim.
Inače, ja 32, mm 35. Godinu dana pokusavanja. On vise manje ok, a ja AMH 7, FSH 10 uz AFC 15-20 i redovne ovulacije.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Drage sve,
nova sam skroz..imate li iskustva s Poliklinikom IVF, sutra krećem u postupak...hvala svima
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Mojeniskustvo u Beti? Hm, evo, znaci ovako.
Sestre su divne, drage, tople, pristupacne, prostor je ugodan, nikada nisam dugo cekala na red, sve mi se uvijek objasnilo sto me zanimalo. Prvi postupak smo bili u blagoj stimulaciji i platili smo. Mislim da sam tu malo naivno nasamarena jer mi je sve bilo novo i svidjela mi se ideja doktorice da u postupak krenemo ODMAH (a dosla samo na konzultacije). Tu sam si sama malo kriva jer sam nepromisljeno (i vodjena strasnom zeljom da beba bude odmah sada) odlucila bacit se u postupak. Taj postupak je prosao ok, nemam vecih zamjerki. Drugi sam krenula promisljenije i spremnije (takodjer sam streber koji mora bas sve znati i biti u sve upucen). Ovaj put smo krenuli preko HZZO-a. Ono sto mi se nije svidjelo jest to sto sam stekla dojam da svaki moguci vrag koji se moze dodatno platiti ja tamo placam. Ono sto me dodatno razocaralo jest to sto sam nakon biokemijske (svjezi transfer) javila da sam prokrvarila i da je gotovo, oni su rekli da dodjem na ultrazvuk kod njih i da doktorica vidi. Dolazim ja tako iz Rijeke u Zagreb, ulazim kod doktorice, a ona meni: Ajmo vidjeti jesmo li uspjesnu trudnocu napravili! Znaci nitko joj nije rekao da je bila biokemijska. Na kraju me nije niti pregledala, samo smo dovovrile kada ce biti fet i tu informaciju mi naplatila kao konzultacije. Fuj mi je to bilo.
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Ajmo dalje. Nije mi se svidjelo to sto je kod svakog transfera prognozirala najuspjesniju trudnocu ikada! Be zelim vise nikada cuti: “to ce biti trudnoca, vidjet ces” ili: “ovo je divna blastica, ti si sad 75% trudna”. Ne zelim prognoze, to mi je tako neprofesionalno. No to je jos najmanji bed. Ono zbog cega odustajem od njih je zbog ovog zadnjeg. Kao prvo, kada sam jos mislila da je biokemijska u pitanju, molila sam doktoricu da mi napise koje pretrage da napravim, sto je ona i ucinila, ali je u povijest bolesti napisala krivu dijagnoz (napisala je da sam imala dvije vanmaternicne). Nekome mozda nebitno, ali meni je to bio znak da sam samo broj. Ja npr. svakog svog ucenika, a imam ih 150, znam u dusu i ako nesto i ne znam, provjerim, ne lupetam napamet da netko od njih ima neku dijagnozu. Ok, mozda glupa usporedba, mozda je tu i ego odigrao ulogu, svakome se moze dogoditi, no meni zasmetalo.
A kap koja je prelila casu je sad ova situacija. Dakle triput sam zvala kad je bila beta 9dnt 19 i pitala sto da radim, triput sam dobila isit odgovor: preniska je, prekinite terapiju i doci ce menstruacija. Niti rijeci o ponavljanju bete. Tu sam si opet malo i sama kriva jer sam to trebala poduzeti bez obzira sto oni nisu spomenuli, ali to ne iskljucuje cinjenicu da oni to MORAJU reci i beta se mora ispratiti do nule. Svugdje. Uvijek. Kada sam im javila sto se dogodilo doktorica me pitala: “Bas cudno, pa kako niste prepoznali ranije da ste trudni, ipak ste bili trudni vec triput?” Ja da moram prepoznati sama da sam trudna? Cega se mi igramo? I to mi je bio kraj. Iako su na kraju bili ljubazni i zivkali me i pitali kako sam i slali mailove da im je zao, ali to mi je sve vise zvucalo kao opravdanje jer su ipak, bar malo, i oni zeznuli.
Ali ponavljam, iz prvog postupka imam stvarno dobra iskustva, ne mislim da je ni doktorica losa, sestre su izvrsne, samo eto, imam osjecaj da kada sam dosla ovako mlada 👸🏻😂 i bez dijagnoze s muzevim super spermicima i jedinom preprekom neimanje jajovoda da su me nekako oljo shvatili. I sami su rekli, ti ces odmah ostati trudna. I evo me godinu dana nakon s cetiri izgubljene trudnoce.
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Nikitta nisam gledala ali cula sam za taj slučaj prije godinu dana i sad kad sam odlučila ici u ovo sam se NARAVNO sjetila toga i mislim si prije 2 dana samo bi mi tako još nešto trebalo...i meni je MTB pao na pamet dna test....ne toliko da netko to namjerno napravi nego sam si razmisljala sta ako se desi slucajno , zabune se, guzva je zure se i uzmu krivu casicu ali dobro daleeekooo sam od toga mozda mi stane paranoja
slee i mene zanima kako je u repormedu? odgovara mi blizina ali nekak po forumu nisam stekla da puno cura ide tamo pa mozda nemaju dovoljno iskustva
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Sad ste me skroz zbunile s kariotip/kariogram i ako je jedan nalaz uredan ne znaci da je drugi 😱. Mi imali uputnice za kariogram, na nalazima pise za oboje da imamo uredne kariotipove. Sad vise nista ne kuzim 🤦♀️. Jel kariogram podrazumijeva uredan kariotip, ali ne obrnuto?
Btw, hvala svima na savjetima Šimunić/Grbavac, mislim da je odluka pala na Šimunića 😁. Samo mi je bas krivo da u HR ne rade PGD 😒. Jel netko bio na PGD u Sloveniji?
Pgd u sloveniji nije bas provjeren jer oni nemaju svoje laboratorije u kojima to rade nego salju u italiju tako da je sigurnija opcija za to prag, dosta slovenki isto ide u prag kada se odluce na to, malo sam istrazivala. Koliko sam ja citala kariogram je bitan za ovo sto nama treba jer on otkriva aberacije na kromosomima, tako da si najgore prosla🤣🤣, blago ti se.
Nisam znala to za Sloveniju, baš sam mislila kako nam je to najbliže ako se odlučimo na to.
Stisni zube i napravi kariogram, bar ćeš znati na čemu si. A i kako si i sama napisala koji post poslije ovog, nije ni to garancija za ništa. Tako da to fino odradiš i na miru si .
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
https://www.pdfdrive.com/it-starts-with-the-egg-how-the-science-of-egg-quality-can-help-you-get-pregnant-naturally-prevent-miscarriage-and-improve-your-odds-in-ivf-d200460541.html
Mislim da sam ja stavila ovaj link, samo staviti umjesto download epub staviti pdf..
Hvala ti, skinula sam pdf
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Ajmo dalje. Nije mi se svidjelo to sto je kod svakog transfera prognozirala najuspjesniju trudnocu ikada! Be zelim vise nikada cuti: “to ce biti trudnoca, vidjet ces” ili: “ovo je divna blastica, ti si sad 75% trudna”. Ne zelim prognoze, to mi je tako neprofesionalno. No to je jos najmanji bed. Ono zbog cega odustajem od njih je zbog ovog zadnjeg. Kao prvo, kada sam jos mislila da je biokemijska u pitanju, molila sam doktoricu da mi napise koje pretrage da napravim, sto je ona i ucinila, ali je u povijest bolesti napisala krivu dijagnoz (napisala je da sam imala dvije vanmaternicne). Nekome mozda nebitno, ali meni je to bio znak da sam samo broj. Ja npr. svakog svog ucenika, a imam ih 150, znam u dusu i ako nesto i ne znam, provjerim, ne lupetam napamet da netko od njih ima neku dijagnozu. Ok, mozda glupa usporedba, mozda je tu i ego odigrao ulogu, svakome se moze dogoditi, no meni zasmetalo.
A kap koja je prelila casu je sad ova situacija. Dakle triput sam zvala kad je bila beta 9dnt 19 i pitala sto da radim, triput sam dobila isit odgovor: preniska je, prekinite terapiju i doci ce menstruacija. Niti rijeci o ponavljanju bete. Tu sam si opet malo i sama kriva jer sam to trebala poduzeti bez obzira sto oni nisu spomenuli, ali to ne iskljucuje cinjenicu da oni to MORAJU reci i beta se mora ispratiti do nule. Svugdje. Uvijek. Kada sam im javila sto se dogodilo doktorica me pitala: “Bas cudno, pa kako niste prepoznali ranije da ste trudni, ipak ste bili trudni vec triput?” Ja da moram prepoznati sama da sam trudna? Cega se mi igramo? I to mi je bio kraj. Iako su na kraju bili ljubazni i zivkali me i pitali kako sam i slali mailove da im je zao, ali to mi je sve vise zvucalo kao opravdanje jer su ipak, bar malo, i oni zeznuli.
Ali ponavljam, iz prvog postupka imam stvarno dobra iskustva, ne mislim da je ni doktorica losa, sestre su izvrsne, samo eto, imam osjecaj da kada sam dosla ovako mlada👸🏻😂i bez dijagnoze s muzevim super spermicima i jedinom preprekom neimanje jajovoda da su me nekako oljo shvatili. I sami su rekli, ti ces odmah ostati trudna. I evo me godinu dana nakon s cetiri izgubljene trudnoce.
Hm, da... Bas i nije neko iskustvo. Mislim, lupetati sve i svasta, prije nego provjeris pacijenta i njegovu povijest, meni je bezveze.. Pogotovo kad se radi o takoj osjetljivoj stvari kao sta je trudnoca i, nazalost, spontani.. Stvarno si dosta prosla u tako kratkom periodu. Stvarno se nadam, od ❤, da ce slijedeci put bit uspjesan! 🙏🏻🙏🏻
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Drage sve,
nova sam skroz..imate li iskustva s Poliklinikom IVF, sutra krećem u postupak…hvala svima
Imam ja i sve samo naj, naj ti mogu rec! Meni su svi tamo super! 😊 nije povezano s tim sta sam zaista brzo uspjela ostati trudna, nego mi se svidja pristup:prilagode se tebi(ako radis), ne cekas sto sati nego kad si narucena, tad ti i je pregled, nema guzve u cekaoni a osoblje(svo)je meni super i prema meni su svi bili jako, jako ljubazni. Cak su nakon potvrdjene trudnoce, dok sam dogovarala slij uvz, svi dosli pitat jel sve ok, kako se osjecam... Od sestara preko doktora do biologa(hm hm MTB). A o profesionalmosti i znanju ne moram ni pricati. Tako da... Dobar odabir! 😊 Svakako nam jabi dojmove 😊😊
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji