Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anavi985
    31. Prosinac 2020. 13:26

Cure - sve koje ste radile detaljne nalaze ili znate - trebam pomoć/savjet po iskustvu- je li kojoj bio nalaz ANA (antinuklearna antitijela) povišen i sto to znači? Normalno je do 1:100, a moj je 1:320 i piše da je nađena neka pozitivna zrnasta fluorescencija... moj gin ne radi do ponedjeljka 🙈 sad nalaz stigao, a nemam koga pitat osim Google i vas. Google priča općenito - imunološki sustav napada zdrave stanice zbog tih antitijela.. znači li to da napada plod i zbog tog ne uspjeva???

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

• Ludakopatka
    31. Prosinac 2020. 13:36

Curke, 
    Bebica spava, pa mogu napisat svoje dvije priče. Kad sam napisala da nisam uspjela, to se odnosilo isključivo za mpo priču, jer nisu svi za posvojenje, kao niti za donaciju. Ja imam sad 40 godina, AMH 1,antralaca max 3 komada na desnom jajniku, lijevi ne radi jer je mali, odstranjen je bio tumor. Ostala sam trudna prvi put mjesec dana prije 30tog rođendana, bilo je to 2010 godine. Imala sam kao mengu, idemo na more, ja i krvuckam 2 tjedna, nazovem gina, on kaže radi test. Ok, ja se čudim, kao imam mengu, test pozitivan, i idem kod njega na pregled prije nego šta odem na Zrće, kaže hitno u Vinogradsku, vanmaternična. Tamo dođem na hitan prijem, odmah hitna operacija, ostajem bez desnog jajovoda i dijela lijevog jajnika na kojem je bila cista-dobroćudnih tumor.
    01/2011-druga laparaskopija da se provjeri lijevi jajovod. Dr je uspjela provuć kontrast ali jajovod više nije elastičan. Nije ga iz vadila na moje izričito traženje. Tada nisam znala pametnije i teško mi je bilo prihvatit da ako ne valja da mora van. Bila mlada i zelena.
    01/2013-1 ivf na VV kod dr. Jukić-nisam znala ništa o ničem, kad sam u čekaonici pitala šta je štoperica, 20 ženski me tak pogledalo da mi je bilo neugodno. Svi hormoni ok, ali šok, AMH svega 4,5. Gonal 300, 4 jajne stanice, transfer 2 blastice, nema pingvina..
    Negativna beta i dobivanje menge prije bete su me dotukli. Svi su znali sve, ja tješim druge ljude a u sebi se raspadam.
    06/2013-2 IVF na VV kod Jukić, klomifeni, 2 jajne stanice, transfer  8 i 6stanični, negativna beta. Opet sve tješim, al sam si nekak bolje jer sam uvjerena u treću sreću.
    12/2013-3 IVF na VV kod Jukić-tu upoznajem nestručnost od dr koja mi je samo natuknula da prošli put nije uspjelo jer je bio tanak endometrij. Ono, Wtf, kaj nisi nešto napravila. Tada uzimam stvari u svoje ruke i počinjem istaživat. Estrofem, ananas, cikla i sl. Više nije bilo postupka a da ja na svakom uvz ne znam koliko su veliki folikuli i endometrij. Stimulacija menopuri, nakon uvođenja cetrotide, popucali folikuli, prije je bilo 5 lijepih, jednako velikih. Da, da, folikuli pucaju i ako se da prerano i prekrasno. Masakr na punkciji koja je trajala vječnost sa bacanjem sestara na trbuh. Dr me upikla valjda 20 puta da bi mi iščupala jedan folikul koji je ostao. Transfer 2staničnog embrija na 3 dan. Beta negativna, bježim sa VV. Jedino dobro od dr Jukić šta me poslala u kompletnu obradu, trombofiliju, imunologiju.
    Bebica je sad budna, nastavak slijedi😅

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

Tuma
    31. Prosinac 2020. 13:40

Nina89 tvoja se pravilno poduplala, to je super, mozda malo polakse raste, cekaj i prati, drzim fige 🤞🤞
    Aurora ja bih nastavila s terapijom da se o meni radi jos koji dan i dns ponovila betu.... Ipak se pravilno poduplala a krvarenje moze biti i zbog premalo progesterona zbog cestog prekida ja terapije. Mislim ne zelim ni ja da at laznu nadu, ali ako postoji i 5%da bude sve oke, to je dovoljno  za probat 💓
    Nina92 (valjda nisam Nine pobrkala) nemoj jos odustajat, moze izac na dobro.. Jesi u isto vrijeme i u istom lab vadila? 
    Sbjelis ti si dvodnevne vraćala, tko zna, sad ti je 15dn aspiracije? Ja bih jos koristila terapiju i u sub ponovila betu
    Joj cure bas su vas namucile bete😒
    Folacin i prenatali Ja sam dobila folacin 5mg od 5tt i uveli su mi Novalac od 10tt. Folacin su mi danas (18tt) rekli da prestane koristiti. Folacin ima puno vise folne kiseline nego prenatali, ali je neaktivni oblik, dok Novalac ima manje, ali je aktivni oblik. A visak ionako popiskimo😊
    Ludakaopatka dugotrajna i tuzna prica, ali sa sretnim završetkom. I mene zanima cijela prica..
    Nadam se da nisam nekog zab, iako imam osjećaj da jesam. Svima vam zelim sretnu i MIRNU novu godinu s puno uspjeha 💓
    Ja sam bila na kratkom pregledu dns nakon potresa i svega i kaze dr sve super. Btw pocela sam osjecat pokrete svoje curke💓

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Kacusha
    31. Prosinac 2020. 13:42

MilaSt

Cure mozda glupo pitanje! Ali jeste li vi osjecale ista 5dpt… Nekako koda mi se nesto krcka, sad nez jel umisljam, jel od aspiracije jos ili sta je 🤔😑🙄

Mislim da smo imale isti dan transfer. Meni ti je dolje sve napeto, uz povremene grceve. Boli me zeludac i stalno piskim. 😊 Test planiram u ned ili pon 🙏

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Ruska1986
    31. Prosinac 2020. 13:49

MISS

Ruska1986 mislis da bi trebala bas folacin piti? Ja sam mislila da je to sve slicno i da je nebitno jeli prenatal, folacin ili novalac?! Sad si me zabrinula jer ja sam dugo samo na prenatalu…

Ma mislim da ti je to sve ok. Sam ja govorim za sebe jer sam bas pitala Simunica da li trebam piti neke vitamine, ono kad sam bila na pocetku trudnoce, on je rekao da ne. Da mogu ako zelim, ali da nije potrebno. Da samo pijem Folacin i to je najbitnije prva tri mjeseca. Nakon toga da krenem sa vitaminima. I propisao mi je bas Elevit(mada svako gura neke vitamine). I ja sam tako i pila. Zato sam i rekla da me neka cura ispravi, ako bolje zna... Mozda je prenatal sasvim dovoljan. Meni je ovaj tako reko da pijem i ja dalje nisam ni pitala.. Ali znam cure koje nista nisu pile pa sve ok.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    31. Prosinac 2020. 13:52

SBjelis

Cure nista od mene.
    Beta je 14

Zao mi je bas 😞😞😞😞

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    31. Prosinac 2020. 13:54

Nina92

MISS

Vučice ja pijem Prenatal samo, receno mi je da je unutra mix svega (folna + vitamini) to uzimam vec par mjeseci…i prije postupka i sad…
    Nina i jedna i druga , ne znam koji vam je dan od transfera ali moja beta je 11dnt bila 98, pa 13 - 250…
    Ludakopatka predivna prica,sigurno i teska ali s lijepim zavrsetkom,jedva cekam cut detalje
    Aurora stvarno je cudna ta tvoja cijela price, nekako mi je sve nedoreceno i glupo zavrsilo telefonski.. ne znam kolimo krvaris,ali sjeti se da sam i ja imala svjezu krv danima, da nisam bila u postupku i da nisam u ovom filmu trudnoce mislila bi da je menstruacija…

Meni 11 dan 56, 13 dan 101, nije se bas uduplala, sve mi je to cudno

A mislim, i ne mora se uduplat bas u broj! Ali je manja beta... A ne znam sta rec, vise izgleda da uipce nema nekog pravila.. bas nevjerovatno! Bas bi htjela da smo ko i ostale zene koje ni ne znaju sta je beta, a kamoli nekakve iznose i ostalo...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Sreca ♥
    31. Prosinac 2020. 14:04

Kača84🧸😍

MilaSt

Cure mozda glupo pitanje! Ali jeste li vi osjecale ista 5dpt… Nekako koda mi se nesto krcka, sad nez jel umisljam, jel od aspiracije jos ili sta je 🤔😑🙄

Mislim da smo imale isti dan transfer. Meni ti je dolje sve napeto, uz povremene grceve. Boli me zeludac i stalno piskim. 😊 Test planiram u ned ili pon 🙏

Straj me iti pomislit na ista. I na test... Zadnji put kad sam dosla do transfera bila sam psiho sa tim testovima. 😑🙄

🤍

• Marty86
    31. Prosinac 2020. 14:10

Pozdrav 😊
    AuroraB moja beta nekad ode do 100 a nekad do 50, trudnoća bude maksimalno 5 tj.ne uspije se ni implantirati kako treba. 
    Što se tiće tvog slučaja ja bi nastavila sa terapijom i u ponedjeljak bi ponovila betu. Također i Nina89 i Nina92 vaše bete ne izgledaju loše 🥰 tako da slažem se sa ostalim curama čije mišljenje dijelim 😉
    MISS prije sam uvijek uzimala folacin, a onda sam prije nekoliko mkeseci pocela uzimati aktivni folat (5-MTHF),taj oblik folata je potreban ženama koje ne mogu metabolizirati folnu kiselinu jer imaju grešku u genu koji pretvara folate u aktivne (MTHFR gen, homozigoti..)

👩 34👦 39,
    👨‍👩‍👦 2013,
    Od 2017 pokušaji na drugo dijete,
    02/2020 Adenomioza,
    Sveukupno 6 biokemijskih,
    Blaga trombofilija,
    01/2021 HSC,
    02/2021 MPO
    04/2021 spontana trudnoća
    https://lilypie.com/Pregnancy_code.php#

• Marty86
    31. Prosinac 2020. 14:14

Nina92 ti si išla na histeroskopiju (vidim u potpisu), di si bila i kako je prošlo? Pitam jer ja idem krajem idućeg mj.

👩 34👦 39,
    👨‍👩‍👦 2013,
    Od 2017 pokušaji na drugo dijete,
    02/2020 Adenomioza,
    Sveukupno 6 biokemijskih,
    Blaga trombofilija,
    01/2021 HSC,
    02/2021 MPO
    04/2021 spontana trudnoća
    https://lilypie.com/Pregnancy_code.php#

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.