Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matkiša 😎
    31. Prosinac 2020. 16:02

Tiki 💗💗💗
    Ova usrana godina traje kao 100! Upravo sam saznala da mi je umrla pacijentica, curka koja je prije 3 dana imala 20 rođoš, bila mi je više od pacijenta,
     toliko sam tužna da nemam riječi 🥺🥺

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Tuma
    31. Prosinac 2020. 16:05

Tiki glavno da ste vi dobro ❤️ trebate li šta, samo recite, skupiti ćemo! 
    Manemoj ti si isto negdje blizu? Kako je vama? 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    31. Prosinac 2020. 16:05

🌼TiKi🌼

Cure samo da se javim da sam ziva i zdrava. Psihicki jako potresena i tuzna zbog ove nesrece sto se dogodila mom gradu. Puno ljudi je ostalo bez svog doma, teta ce mi spavati u kampici jer joj je kuca za rusanje, novouređena kuca. Centar grada nam je rusevina. Srce mi je u milijun komadica…kad izađete na ulice, osjeti se samo tjeskoba. Trgovine ne rade pa nam donose hranu i vodu, jer nasa nije za pice. Nismo je ni imali dva dana, kao ni struje. Moja zgrada je dobro prosla, sitnice popadale, puklo nesto namjestaja, ali sama zgrada je uporabljiva. Neke su nazalost za rusenje. Preko 200 obitelji je ostalo bez svoga doma. Uzas. Bolnica je u kolapsu, sve zgrade osim ginekologije su neuporabljive, zgrada mog odjela i kardiologije je za rusenje. Tuga.
    Cuvajte se, nadam se da ste sve ok. Ne stignem citati sto se sve zbilo na forumu, ali nadam se da ima puno dobrih vijesti.

Drz se i cuvaj se 💜💜💜❤❤❤ ne znam sta drugo reci, pretuzno...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    31. Prosinac 2020. 16:06

Tuma

Tiki glavno da ste vi dobro ❤️ trebate li šta, samo recite, skupiti ćemo!
    Manemojti si isto negdje blizu? Kako je vama?

Da, ako bilo sta treba... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

31. Prosinac 2020. 16:09

Mila-Milica

Cure,
    Može mi li netko reći šta znače u opisima oznake A i B?
    https://ibb.co/rmHJsjG
    Da li je riječ o veličini ili kvaliteti blastocista?
    Tj. Općenito da mi sve pojasne!
    Hvala!!!!😊

Jesi to i ti ćirila kad su ti dali za potpis? Ja sam čirnila i pisalo je 4AA, mislila sam da se ovo 4 odnosi na broj stanica jer su rekli da četverostanični a ove oznake u slovima sam iskopala da su jedna za blastomere a druga za stopu fragmentacije. Ti imaš blastice pa kod njih ide drugačije. Probat ću naći stranicu gdje sam ovo čitala

Nina92
    31. Prosinac 2020. 16:10

Nina89

Hvala svima na podrsci, nema druge nego cekati i vidjeti! Prosvikat cu do ponedjeljka 🙃. Ako nista drugo barem cemo nauciti nesto iz svega ovoga, jer stvarno su zanimljivi slucajevi…
    Nina92 vjerujem ti da nisi zadovoljna s betom jer se nije skroz pravilno poduplala, ne znam sto bi rekla, drzim fige da naglo poraste, znat cemo valjda uskoro na cemu smo 🙏 Vidim da si imala biokemijsku u 10.mj., mozes li reci kako je to islo, jel to bila prva beta koja pise pa je dalje padala ili?
    SBjelis ti isto ne odustaj jos 😊
    Tuma bas divno za bebicu da ti se javlja 🥰

Bila je 141 pa 170, i onda je krenula padat

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Lucyinthesky
    31. Prosinac 2020. 16:11

AuroraB

Cure, sve sam pročitala i uopće mi mozak ne radi… Misszbog toga što si napisala mislim da ću nastaviti sa terapijom.
    Lucyintheskymene tako zbunjuje to sve, uopće ne znam što bih mislila… ali sumnja u šlampavost mi se javila kad mi je rekao doktor da mi se beta ne dupla pravilno, a onak… fakat to nije točno. 10dpt su mi rekli da prestanem s terapijom, ok.. bila je niska beta, ali nisam je tada trebala ni vaditi!! Možda je u pravu da je biokemijska, a možda su u šumi.
    Nina92beta ti je super i nemoj prestajati sa terapijom!
    Nina89mi ćemo se namučiti do ponedjeljka! 😟
    Bajothnx na kalkulatoru😚

Zato i pitam, baš mi nekako loše to zvuči tj ne profesionalno, ne znam.Ok, možda je dr siguran skroz u svoju odluku, ali meni je nestvarno da te nisu pozvali tamo da te netko pregleda.I to vađenje bete 10 dpt trodnevnih, pa ako je blagdan, bilo bi mi logičnije 2 dana kasnije, ne ranije.
    A kako god, samo da ok sve bude 🤞🤞🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

31. Prosinac 2020. 16:12

Mila-Milica

Cure,
    Hvala!!!!😊

Evo, ova 4AA ti je najbolja, zato su je samo zamrznuli. A nisu ti ni ove druge loše

https://www.inviafertility.com/blog/blog/embryology/kellyschorsch/understanding-the-blastocyst-grading-scale/

Lucyinthesky
    31. Prosinac 2020. 16:15

Bozma 🍀🐞

Ludapatka s nestrpljenjem ocekujem nastavak price.
    MilaSt, i ostale tko jos nine radio testove i betu ni nemojte do nove godine, da je bar zapocnemo sa pozitivnim vijestima.
    A jos se nadam da ce nas i beta AuroraB ugodno iznenadit.
    Lucyinthesky jesi ti bolje? Mozes li trenirat ili ce trebat jos neko vrijeme dok budes spremna za to?

Hvala što brineš. Generalno jesam, ali nažalost ne mogu još. Odem prošetat pse par km i tako se jako umorim, preznojim i puls mi bude visok kao nakon npr dosta km trčanja da jednostavno nisam u stanju.
    Dr je rekao da pričekam koji dan i onda pokušam pa vidim kako se osjećam.
    Ne znam koliko će trebat za oporavak, nije baš kao obične viroze i trudim se ne razmišljat da li i koje posljedice ostavlja eventualno.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Mila-Milica
    31. Prosinac 2020. 16:25

Bozma 🍀🐞

Mila-Milica

Cure,
    Hvala!!!!😊

Jesi to i ti ćirila kad su ti dali za potpis? Ja sam čirnila i pisalo je 4AA, mislila sam da se ovo 4 odnosi na broj stanica jer su rekli da četverostanični a ove oznake u slovima sam iskopala da su jedna za blastomere a druga za stopu fragmentacije. Ti imaš blastice pa kod njih ide drugačije. Probat ću naći stranicu gdje sam ovo čitala

Jesam malm, da! 😂🤣 Al djaba kad ne znam šta znači.
    Hvala!!!😊

👩40 🧔37
    Anovulatorni ciklusi, spermiogram super
    7/20 stimulacija, 2 folikula, 1 blastica 🐧
    9/20 FET, beta =0
    12/20 stimulacija, 10 folikula, 5 blastica 🐧
    1/21 FET 2 blastice.
    Beta 22.1. = 229,9 ; 25.1. = 657,1 ; 29.1.=3040,7
    11.2. Kuca nam ❤. Jedno ali vrijedno!🙏
    1.3. Missed ab - 10 tt
    10/21 FET 2 blastice, beta = 0,2
    12/21 FET 1 blastica, beta = 0
    12/21 stimulacija, 4 folikula, 1 blastica 🐧
    1/22 FET, beta=0,1
    11/22 stimulacija, 5 folikula, jedan 3dnevni

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.