Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    18. Prosinac 2020. 18:44

MISS

Ruska,Maslacak istina, ne prica svak sve u detalje… I stvarno je svaka zena za sebe…hvala vam cure,uvijek me utjesite..🥰❤️

Zato kazem.. Meni je prva trudnoca i stvarno za 90% stvari koje sam prosla i prolazim, mi nitko nije rekao... Ali sad iz svog iskustva, ako nekome mogu pomoc, super! 😊 tako da, cisto za info, oko 18 tt krece ta nenormalna bol u kukovima i traje navodno do kraja.. Ali ne zalimo se ☝🏻😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    18. Prosinac 2020. 18:53

Maslačakxx

Ma prihvatila sam ja sve te bolove i senzacije kao normalne, al bi najradije se prištekala na uzv i gledala jel sve dobro 😂
    Nije da se ne mogu smirit, eto, to bi me smirilo 😂😂😂
    Baš govorim mužu, nikad dosad nisam čula da neko govori da ga boli, reže, probada i sl, eventualno kad je beba već pokretna pa udara, al ovaj dio žene očito prešute. Ili možda misle da će dobit hahah, ne znaju još da su trudne 😂

Eto rešenja, juce ja  na Aliexpres narucujem testove i naletim na neki mini ultrazvuk kucni 😂😂😂
    Jeste zanimljivo al mislim da bi me samo opteretio jos više 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

🌸TiKiDi🌸
    18. Prosinac 2020. 19:13

Cure koje se brinu zbog bolova... Sve je ok dok bol nije konstantna i jaka ili ne prestaje u mirovanju, tada bi bilo dobro otici na pregled. Mene hvala Bogu ovaj put nista ne boli tako pretjerano. Kad kihnem me probode onako poznato svima vama i nimalo ugodno i ako dugo stojim onda mi pocnu ti menstrualni bolovi. Ja od pocetka mirujem koliko mogu i odrađujem sve u intervalima. Npr. skuham rucak pa odmorim pa obrisem prasinu pa odmorim i tako. Pijem od pocetka stimulacije magnezij direkt navecer i pomaze mi, osim kod tih bolova povremenih, i kod normalne probave. 😉😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

BAJOMA
    18. Prosinac 2020. 19:14

U dva dana 47 stranica ima do ponoci da čitam😂😂😂

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Prosinac 2020. 19:26

ericaa, vidim da će se hrpica nas uskoro hvaliti jedna drugima da su nam kg napokon krenuli dole jednom kad smo se odmorile i napunile baterije. 

Lala1982, sretno nam se vratila. Ovaj put hoću da ne nestaneš samo, već da se javiš s ogromnom betom. 

Nikitta, baš mi je drago da ti se svidjela. Ne volim preporučavati ljude, pogotovo kad netko ima tešku priču kao ti, ali ona je mene preporodila. Meni su kao srednoškolki vadili zdravu šesticu bez ama baš ikakve anestezije (to je bio samo kraj horor sage kod tog zubara), nakon toga nisam preko 10 godina bila u zubara jer bih imala napadaje panike kad bih uopće pomislila na pregled. Onda sam našla dobru zubarku koja je riješila groblje u mojim ustima i dovela me u pristojno stanje, i radi koje sam mogla ponovo ići na redovne preglede. Nije ni ona bila idealna, par puta mi je prešla granice, ali bila sam joj zahvalna što sam radi nje prešla preko traume i što sam opet bila čovjek. Dok jednom nisam odlučila da mi ni to više nije dovoljno dobro, i krenula tražiti dalje. I našla Saru, koja toliko poštuje moju usnu šupljinu da me to svaki put gane (a čak ni ne zna "moju tužnu priču", to je njen default).

Maslačakxx, pisala je Ruska1986 da je ona znala imati snažne bolove. Mislim da ona pije Magnezij za to? U svakom slučaju, tvoj čopor ovdje navija za tebe.

Inače, je da je moja trudnoća loše završila, ali mislim da su simptomi bili normalni i da nisu predviđali kraj. U svakom slučaju, ja sam MM stalno govorila da mi nije jasno kako žene ne znaju da su trudne par mjeseci, stalno me nešto bolilo, zatezalo, kile su išle dole a stomak se napuhao i bio osjetljiv i nisam mogla više nositi ništa kruto ili malo stisnutije na tom dijelu tijela. Brzo sam se umarala, stalno mi se spavalo, ... da nisam bila trudna, mislila bih da sam bolesna.
    Tako da ja mislim da je sve to normalno i da po tome ne možete znati kako će biti. Tijelo se ponaša kao da je trudno, puno je hormona, priprema se na sve te promjene, a bebica živi svoj život i razvija se svojim tempom - ili se prestane razvijati kao meni, ako priroda odluči da to nije to. I koliko god to tužno bilo, priroda zna najbolje i bolje da se prestane razvijati nego da namuči i sebe i mamu.

💔💔💔

Kacusha
    18. Prosinac 2020. 19:27

Cure čestitam na betama 🙏😊🥰 Božma nadam se da se tvoj malac bori 🧸 MTB nekako se na kraju sve riješi 😊 Moja 4 folikula idu na punkciju u utorak, ako bude transfer treći dan to je točno na Božić. 🎄😍 Odbila sam anesteziju zbog malog broja. Čuvajte se curke 😘

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Matkiša 😎
    18. Prosinac 2020. 19:34

Drage trudnice, pa ove "slučajno ostala trudna"  lažu. Ne znam jeste li skužile da je sad In biti trudnica u preblaženom, savršenom stanju, helouuuu žene skrivaju poteškoće da ispadnu superjunakinje i da naizgled imaju super trudnoće. Uvjerila se kod moje kume, dok je bila trudna savršeno joj bilo... A poslije kroz razgovor nakon koju godinu :Joj užasno boli želudac, ne spavam, ne dišem , samo prdim i povraćam, i te fore. Držite se, mislimo na vas i vaše stanje i bolove 💜💜💜 Sva sreća ima nas puno pa se uvijek nađe dobar savjet 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Prosinac 2020. 19:48

Kača84, znam da misliš dobro i da ti izjava nije zlonamjerna, ali izjave tipa "uvijek se sve nekako riješi" me uvijek iživciraju. Jer ne riješi se uvijek sve nekako, najčešće sam JA ta koja sve nekako riješi, i za sebe i za druge, uz puno muke, nespavanja, živciranja, truda, često i novaca.
    Sretna sam da sam ovo uspjela riješiti, ali bih radije da nisam imala to iskustvo, pogotovo u ovom periodu. Meni više ne trebaju potvrde da mogu nešto savladati, da sam jaka, da uspijem riješiti probleme - to sam si već puno puta dokazala. Treba mi da se netko drugi nekad pobrine za mene, da ja budem ona slaba i nesposobna i izgubljena i svakakva, a da se svemir i moja okolina urote da meni olakšaju i da ja onda mogu reći "eto, uvijek se nekako riješi". 
    Ne ide ovo tebe, ne napadam te, kao što rekoh, znam da nisi mislila loše, ali nekad sam baš umorna. I nekad bih baš tako rado da ne moram ja ništa.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    18. Prosinac 2020. 20:13

Pozdrav curke moje. Ne čitaš forum dva dana i milion stranica. Krenula sam čitati ali izgubila sam se, previše toga. Ne smijem više zabusavat 😂 Vidim da ima novih trudnica, čestitam svima na lijepim mjestima. Curama u iščekivanju držim fige 🤞🙏🥰 ovaj forum je aktivan, da aktivniji nemoze bit 💪 😊

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

18. Prosinac 2020. 20:17

Mattan

Drage trudnice, pa ove "slučajno ostala trudna" lažu. Ne znam jeste li skužile da je sad In biti trudnica u preblaženom, savršenom stanju, helouuuu žene skrivaju poteškoće da ispadnu superjunakinje i da naizgled imaju super trudnoće. Uvjerila se kod moje kume, dok je bila trudna savršeno joj bilo… A poslije kroz razgovor nakon koju godinu :Joj užasno boli želudac, ne spavam, ne dišem , samo prdim i povraćam, i te fore. Držite se, mislimo na vas i vaše stanje i bolove 💜💜💜 Sva sreća ima nas puno pa se uvijek nađe dobar savjet

ma i dosta žena krije iz nekog razloga i ne pričaju, pa im kasnije bude neugodno kad se sazna, pa kažu da nisu ni primjetile, šta će drugo reć, cijeli dan smo skupa i pola godine me lažeš, a čak i svi oko nje primjetili, a ona nije primjetila. Ili čekaju da bude sigurno da je beba ok, ili zbog posla, nečeg drugog...nzn. Moja prijateljica mi nije rekla, došla kod mene pas je se uhvatio njuškat po stomaku i neće da se makne od nje, vidim da se iznervirala, a inače ga se ne boji, a ni on nikoga tko dođe nikad ne doživljava, pogleda i ide leć, a tada uz nju i neće da se makne od stomaka. Tek kad je kasnije rekla imalo mi je smisla i kužim kako joj je bilo, da ti se pas od 50kg mota oko stomaka. Da sam znala izbacila bi ga odmah, ne bi se ni dovela u situaciju da joj njuška stomak, pa da ga tek onda izbacim. I ona je kasnije rekla da nije znala da je trudna jer ima neuredne cikluse, mo'š mislit

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.