Bozma, MTB, doktorica mi je na pregledima vidjela neku “sjenku” u maternici, ona misli da je možda polip. Ja sam sada odlučna da idem to pogledati jer mi je rečeno da ako je može ometati implementaciju. Nakon trudnoće imala sam 4 transfera i nikad ništa. Pa si mislim da dam da to pogledaju i ako ima šta da maknu jer mi se ne da samo srljati iz postupka u postupak ionako ih se previše skupilo.
Lucija, i ja sam svoje transfere izbrojila - 14 - muko moja 😔
Jesam li rekorderka? 🤮
nada86, apsolutno se slažem s tobom, ako nešto izgleda sumnjivo, bolje provjeriti nego ispucavati pokušaje i nadati se najboljem. I ja razmišljam o histereskopiji, iako mi za sad nisu našli indikacije za to. Doduše, dosta mi je nisko na listi prioriteta, neke druge pretrage su mi važnije.
💔💔💔
MTB, ovako ja vidim tvoj slučaj. Na uzv se ništa ne vidi, maternica uredna, beba se već jednom primila znači implementacija moguća.. pominjala si miom, ali su ti rekli da nije na mjestu gdje bi mogao ometati trudnoću.
Ja da sam na tvom mjestu nebi radila za sada, vjerujem da si ovaj put samo izvukla loše karte...
Ode poruka, nisam završila. Mislim da bi pretrage poput trombofilije imale vise smisla.
Bozma, MTB, doktorica mi je na pregledima vidjela neku “sjenku” u maternici, ona misli da je možda polip. Ja sam sada odlučna da idem to pogledati jer mi je rečeno da ako je može ometati implementaciju. Nakon trudnoće imala sam 4 transfera i nikad ništa. Pa si mislim da dam da to pogledaju i ako ima šta da maknu jer mi se ne da samo srljati iz postupka u postupak ionako ih se previše skupilo.
Lucija, i ja sam svoje transfere izbrojila - 14 - muko moja 😔
Jesam li rekorderka? 🤮
Mislim da smo ovdje rekorderke..
Isla sam gledati u papire jer napamet sam cca izbrojala 12..a neeeee
Isto kao i ti.. 14 transfera i 3 spontana🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
O sestro po transferima i spontanima sto reci🙉
Sto je najbolje ili najludje ne znam ni sama kako to nazvati vise uopće nemam osjećaj da ih je toliko bilo samo znam da mi je netko OVO REKAO tamo s 30 bi mu rekla da JE LUD!
I plasila sam se takvih osoba koje su toliko puta iske i mislila si SESTRO DOSTA TI JE!
A ono ja luda.. Eto bit ce ih 16 (transfera) 😒
E ako to nije DOSTA ne znam sto je.. I sve cu to uspjet s 36, mozda pocetak 37 god ! 16 transfera🙈🙈🙈🙈
Ja isto još uvijek ne kužim zasto moram na tu faking histeroskopiju. Tri dr tvrde da mi je maternica ok, i taj što mi predlaže isto kaže da su mi maternica i endometrij savršeni. Mozda ja sada stvaram dramu zašto ovo, zašto ono i idu mi na nerve ti neki nepotrebni zahvati jer ih već imam dovoljno koji su potrebni.....
Bozma🤞🙏
MTB, ovako ja vidim tvoj slučaj. Na uzv se ništa ne vidi, maternica uredna, beba se već jednom primila znači implementacija moguća.. pominjala si miom, ali su ti rekli da nije na mjestu gdje bi mogao ometati trudnoću.
Ja da sam na tvom mjestu nebi radila za sada, vjerujem da si ovaj put samo izvukla loše karte…
Iskreno, i ja mislim tako. I stvarno vjerujem da je mala šansa da mi se spontani ponovi. Naravno, možda sam u krivu. Imam dva mioma, jedan je baš veliki (5, 6 cm), ali svi liječnici (a sad ih je blizu 10 već pregledavalo taj miom) kažu da je na dobrom mjestu i da raste prema vani i da mi neće raditi problem - osim što ću možda morati ići na carski radi njega (nadam se ipak ne, radije bih rodila vaginalno - ali o tom potom. Rodit ću na uho ako treba, samo da rodim zdravu bebu).
Ali svejedno neke pretrage želim napraviti jer me je i sad mučilo što ih nemam - recimo, TORCH i trombofiliju. I, recimo, svježi papa i brisevi (ja sam imala 10 mjeseci stare). Sad sam otkrila i da mi štitnjača divlja tokom postupka i da mi je D vitamin malo prenizak, pa želim i to istražiti i popraviti.
Ne znam hoću li dalje nešto istraživati prije drugog postupka, osim ako mi baš indiciraju.
A ako drugi postupak ne upali, onda ću napraviti još pretragu ili dvije.
Ne želim ovo pretvoriti u fanatizam i izmučiti si tijelo i dušu.
A opet, ne želim ni gurnuti prst u uho i pjevati o cvjetićima i leptirićima i nadati se najboljem.
Pokušavam naći neku dobru mjeru racionalnog pristupa i vjere da će sve biti OK.
💔💔💔
Ode poruka, nisam završila. Mislim da bi pretrage poput trombofilije imale vise smisla.
Je, imam uputnicu, čekam termin
I za TORCH isto, baš sam sretna što mi je to ginekologica dala.
Ostalo moram čekati do poslije prve menstruacije (držmo fige da dođe početkom siječnja).
💔💔💔
Joj Lucija, znam točno taj osjećaj... kod mene se to malo razvodnilo jer sam počela sa 24-25 god. i nema šta nisam prošla. Sad sam od klinike u kojoj sam bila tražila sve moje akte jer ne želim vise kod njih raditi postupke, 2 kg papira.. pitam se di je kraj? Kad je dosta?
A vjeruj mi, ništa me ne plaši i ne boli kao pomisao da odustanem....
Inače, za trombofiliju sam dobila ovo: MTHFR, PAI 1, protein C i S, antitrombin III, faktor V Leiden, faktor II, LAC , acL IgG i IgM, b2mikroglobulin.
Je li to sve što se treba pregledati, ili ima još nešto da nedostaje?
💔💔💔
Joj Lucija, znam točno taj osjećaj… kod mene se to malo razvodnilo jer sam počela sa 24-25 god. i nema šta nisam prošla. Sad sam od klinike u kojoj sam bila tražila sve moje akte jer ne želim vise kod njih raditi postupke, 2 kg papira.. pitam se di je kraj? Kad je dosta?
A vjeruj mi, ništa me ne plaši i ne boli kao pomisao da odustanem….
Vidim da si u Njemačkoj. Jesi razmišljala ići tamo gdje su bile Dada31 ili Nadalica? Čini mi se da su one prezadovoljne svojim klinikama.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji