Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Prosinac 2020. 22:40

nada86

Joj Lucija, znam točno taj osjećaj… kod mene se to malo razvodnilo jer sam počela sa 24-25 god. i nema šta nisam prošla. Sad sam od klinike u kojoj sam bila tražila sve moje akte jer ne želim vise kod njih raditi postupke, 2 kg papira.. pitam se di je kraj? Kad je dosta?
    A vjeruj mi, ništa me ne plaši i ne boli kao pomisao da odustanem….

Ne znam... Da nemam jos ta 4 smrzlica iskreno sumnjam da bi vise uopce isla sa svojim stanicama... Nemam nista protiv donacije (osim novaca🙈) tako da ako ovo ne uspije mislim da me tamo s 40 ceka Ceska i jajca neke plodne koke do 25 i to je to.. Vise sebe sa stimulacijama mucit necu.. Ako nisu valjala jajca s 30,31 sta da ocekujem sad sve starija... 

Nada 🍀
    18. Prosinac 2020. 22:44

Mtb, Dada mi je daleko a Nadalica je ako sam dobro zapamtila u Austriji. Ova klinika koji sam odabrala je super i svakako ću taj termin ostaviti pa šta bude. Vidjeti ću još sa mojom doktoricom koja je iz ove MPO klinike u kojoj sam bila prešla u jednu drugu. Jeste da mi nije blizu ali možda pokušam.. volila bi jedan prirodni ivf probati, kod mene su uvijek bili stimulirani. Jeste da uvijek i sa najmanjim dozama dobijem puno stanica a taj prirodni je navodno za low respondere bolji ali me nekako taj prirodni vuče.. vidjeti ću još 

Nada 🍀
    18. Prosinac 2020. 22:51

Lucija ja nekako prateći tvoju priču nisam stekla dojam da su tvoje stanice loše, naprotiv. 
    Uvijek imas puno stanica, zatrudniš bez problema. Ja stvarno mislim da treba da odeš na neke pretrage jer mislim da tvoje tijelo na neki način odbija embrije. Šteta šta se u Hr ne rade natural killer ćelije iz maternice (ne znam jesam li sad ovo dobro napisala, valjda ćeš razumjeti) meni je doktorica rekla da kad već idem na histeroskopiju da tražim da mi i to izvade pa ću je poslušati. Svakako napravi pretrage o kojima si pisala, ja mislim da su tvoje stanice dobre...

18. Prosinac 2020. 22:57

MTB

Inače, za trombofiliju sam dobila ovo: MTHFR, PAI 1, protein C i S, antitrombin III, faktor V Leiden, faktor II, LAC , acL IgG i IgM, b2mikroglobulin.

Je li to sve što se treba pregledati, ili ima još nešto da nedostaje?

Ja sam ti radila bas prosirenu trombofiliju, prije spontanih, ja sam prvo isla na razgovor kod divne hematologice i sve ovo mi je rekla da treba provjeriti ;
    HOMOCISTEIN
    FIBRINOGEN
    PROTROMBINSKO VRIJEME PV
    PROTROMBINSKO VRIJEME INR
    APTV
    APTV test mijesanja uz LAC
    LAC
    ANA
    FII (G20210A) genotipizacija protrombina
    FV LEIDEN
    PAI-1
    MTHFR
    ANTITROMBIN (AT) 
    PROTEIN C
    PROTEIN S
    FAKTOR VIII
    FAKTOR FXII
    ANTIKARDIOLIPINSKA ANTITIJELA IgG
    ANTIKARDIOLIPINSKA ANTITIJELA IgM
    ANTI BETA 2 GLIKOPROTEIN IgG antitijela
    ANTI BETA 2 GLIKOPROTEIN IgM antitijela

18. Prosinac 2020. 23:02

nada86

Lucija ja nekako prateći tvoju priču nisam stekla dojam da su tvoje stanice loše, naprotiv.
    Uvijek imas puno stanica, zatrudniš bez problema. Ja stvarno mislim da treba da odeš na neke pretrage jer mislim da tvoje tijelo na neki način odbija embrije. Šteta šta se u Hr ne rade natural killer ćelije iz maternice (ne znam jesam li sad ovo dobro napisala, valjda ćeš razumjeti) meni je doktorica rekla da kad već idem na histeroskopiju da tražim da mi i to izvade pa ću je poslušati. Svakako napravi pretrage o kojima si pisala, ja mislim da su tvoje stanice dobre…

Dobro si napisala no meni su rekli da to u Hrvatskoj ne rade. Samo iz krvi🤷‍♀️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Prosinac 2020. 23:03

Lucija007, puno ti hvala, vidim da sam ja dobila otprilike pola tvoga (s tim da ja imam i ovaj b2mikroglobulin, nemam pojma što je to). Nema veze, stavila sam sve to tvoje na popis, možda naknadno napravim i nešto od tog ostalog privatno. Sretna sam što mi je ginekologica dala i ovo. 

💔💔💔

18. Prosinac 2020. 23:09

Nikitta

Lucija ove pretrage su proširene i na imunologiju, nisu sve za trombofiliju. Radila sam i jedno i drugo. Sve perfect 🤣 Samo blaga Mthfr mutacija. 🤷🏼‍♀️

Da da, nesto je i imunologija no sve sam u jednom vadila... Tj u jednom danu na odjelu hematologije hocu reci🙃...
    Ma i kod mene sve ok... 
    Muka mi vise kad gledam u taj fascikl i koliko sam se ja toga navadila.. 
    Da bi mi na kraju rekli imala sto ili ne jedino mi mogu dat decortin i fragmin bez obzira na nalaze za 'svaki slucaj' 😒🙉🙉

ericaa
    18. Prosinac 2020. 23:35

Nikitta

MTB vrlo slično se ja osjećam. Kažu - samo će se sve posložiti. Meni nikako da se posloži. Za sve se osobno moram pobrinuti, satrati. Ovo sa zubima me dokrajčilo. Dala mi Sara antibiotik, i Curasept za rane, jer nije šivano, oteklina lediti i pustiti to da zacijeli 14 dana. Vagala sam se prošli tjedan 58,5 kg (što je za mene super i dobra kilaža na 175 cm), i danas se važem 55,5 kg, opet gubim kile radi stresa i nejedenja. Kako da jedem kad mi 7 dana rovare po zubima svaki dan. Također, kad god popijem kolagen ne jede mi se ništa, kao da ubije apetit, barem meni. Inače, od jutra sam po zubarima (jer sam išla i kod nove socijalne kod koje sam se neki dan prebacila) i sastancima, maločas došla doma, djeca na vikendu, puna kuća, a ja umirem od bolova. Mislim da će muž kuhati za klince, jer ja moram bolovati. Sutra je novi dan. Ugodan vikend svima. Cure, drži te se, druge nema. Ispratimo ovu godinu u tri pizde materine. 🙏🏼❤️

Potpisujem ovo u tri pizde materine!!! Nikita,toga ti treba vise!! Nisi ti kriva,ni preosjetljiva,ni previse! Ti si ti,idealna,savrsena i takva kakva jesi. Tko se ne moze nositi sa tobom,fuck it!! Posaljes ga u 33 pm i kazes zasluzujem bolje! Zasluzujem savrseno! I ja sam osjetljiva,senzibilna ali ima zaista srece i moji roditelji su se samnom razvijali i prihvatili me. Muza sam izabrala. Ali tesko ke biti onaj osjetljivi. Ona dramaticna. Rekla sam ti,ugrizi zubara za prst!!! Pusti mene,daj adresu,imam gadan pms 😁😇 
    I da, opet jedem sve redom i ako ne dobijem uskoro stvari imam cu na 162 cm 60 kg. Samo jedem i trazi me..... 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Prosinac 2020. 23:42

Nikitta, krivo si me shvatila. NISAM rekla obitelji, jer znam da ne bih dobila podršku već bi se podrška tražila od mene. Pomirila sam se s tim da je to tako kako jest, ali nekad jest teško.
    I slažem se s ericaa, tužno je da te je svijet uvjerio da si ti preosjetljiva samo zato što iskazuješ svoje osjećaje i kažeš kad ti je teško i kad te boli.
    Nisi preosjetljiva, imaš pravo i na svoju bol i na svoje granice. 
    Ono što je još vjerojatno činjenica koje si i sama svjesna jest da ti se sve ovo nakupilo u jednom trenutku jer si predugo stiskala zube i trpila da ne bi bila previše, i zanemarivala sebe i poruke svog tijela. E, sad je vrijeme da si ti na prvom mjestu, da ugrizeš za prst kretena koji te vrijeđa, da tražiš samo najbolju uslugu i da jedan po jedan riješiš sve te bolove koji su ti se nagomilali. To je ogromna životna lekcija koju trebaš naučiti jer - > znaš i sama, ako je ne naučiš, bit će samo gore. A ako je naučiš, nakon ovih "porođajnih muka", bit ćeš jedna nova, zdravija Nikitta, koja nema problema reći Ovo mi je previše, ovo mi ne odgovara, ovo neću. I koja uživa u svom zdravom tijelu bez bolova.

💔💔💔

ericaa
    19. Prosinac 2020. 00:01

I ja sam prije na istu visinu imala od 49 do 53 kg,sad ne mogu ispod 58 taman ne jela... cim mi bukne endo kile mi se nagomilaju,uz istu prehranu,cak i manju. I pristici po licu. Tako da,cure,ako treba nekog ugrist,pojest,imat ispad,javite se jer ovaj pms zaliboze neiskoristit. MM ne moze podnijet sve 🤣🤣🤣 joj,bas me satralo. Aliiiiiii,po mojoj racunici,sa stimulacijom ulazim u 2021. a to sam htjela,zavrsit ovu godinu i pocet novu!! Iduca je nasa 🥳🥳 pozdrav svima i nemojte sutra di podne napisat 30 stranica 😉🙃 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.