Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matkiša 😎
    13. Prosinac 2020. 15:06

Woman Name, Vuky 💗
    Leoni ne znam jel ima veze s tim... A šta da ti kažem, maloprije mi rekli da puno šetam zbog bubrega, a sada da strogo mirujem,kažu ne treba infuzija.. 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Nina89
    13. Prosinac 2020. 15:19

LUCIJA007

Ruska1986

Nina89

Hvala cure 🥰 Heheh bez brige, teska srca cu sve prepustiti muzu da radi 😂😂😂 Jos sam morala cekat da muz dode potpisat za oplodnju, uopce nisam znala da mora ostati nakon davanja spermica, on otisao na posao i mama dosla po mene 🥴 Al eto sad znam za drugi put ako ga bude. Nego sad sam cula nesto od doktorice sto me malo uplasilo, rekla je da ne izvode bas carski rez valjda za IVF, a ja racunala na njega zbog moje bolesti kak mi je cijela zdjelica i trbuh zmrdan, pa krepat cu ak cu prirodno i pogorsat si stvari 😓 Al dobro necu sad jos o tome brinuti…

Ne znam otkud ta informacija.. Meni je na svakom pregledu doktor rekao da je posteljica straga i da je to super, ukoliko se odlucim za carski! 🤷🏻‍♀️ jednom kad se trudnoca ostvari, oni je vode dalje kao i svaku drugu.. Samo nas pisu pod visokorizicnu trudnocu, zbog samog postupka i zbog lakseg dobivanja bolovanja. Ostalo je sve kao i kod svake druge trudnoce 😊

Tako je..
    Moja prijateljica je rodila na carski..
    Pa nije da ju je itko pitao u bolnici kad je isla pred kraj svaku dan u bolnicu kako je bebica zaceta… kad se jednom ostvari trudnoća da li je prirodna ili potpomognuta to je potpuno nebitno jer to je beba kao i svaka druga…

Onda sam ja krivo shvatila, ocito je mislila zbog moje operacije i stanja, s jedne strane kuzim zasto bi bili dobro prirodno ali mislim ipak da je za carski vise pluseva. Bila sam sva smotana nakon aspiracije pa nisam puno zapitkivala. I "morala" sam potpisati za transfer samo jedne stanice, ode moja nada za blizance heh, misli da je za mene prerizicno da bude viseplodna. Uglavnom neka je i jedna beba ja cu biti presretna 🥰
    Mattan zao mi je cuti da imas psorijazu, moja seka ima pa znam da to moze biti koma, ona nema sta nije probala vec za to, a u trudnoci joj se dodatno pogorsala, tolko da su joj doktori preporucili da vise nema djece. Ali ne zelim te plasiti, sve je to individualno. 
    Nisam stigla jos sve procitati, budem nadoknadila kasnije, al sam se morala pozuriti da napisem novosti. Zvali me maloprije iz bolnice i rekli da su 2 js oplodene 😍, a posto je tek 1.dan rano je reci za ove druge 2, al postoji jos sansa i za njih. I da dodem u cetvrtak (5.dan). Kak sam malo neznalica, pitala sam dal ove dvije mogu propasti do tada, rekla je da ne vjeruje, da je mala sansa, da ok izgledaju. Kakva su vasa iskustva? 

👩 33, AMH 61.8, PCOS nalik, zavaljena maternica, Crohnova bolest (formirana kolostoma)
    🧔 35, sve ok
    Prirodno pokusavali kroz 3g ali s povremenim pauzama zbog moje bolesti.
    1.) 10/20 - AIH, neuspjesno
    2.) 12/20 - 4 js, ET 1 blastice, 3🐧blastice
    A) 12/20 - ET, blighted ovum, čišćenje tabletama
    B) 05/21 - FET, beta 0
    C) 11/21 - FET, beta 0
    D) 04/22 - FET, beta 0
    3.) 05/22 - 10 js, 4 blastice, freeze all

Lucyinthesky
    13. Prosinac 2020. 15:32

Marinela87

Lucyintheskyhaha znam, tjesim se da netko broji isto toliko dugih dana kao ja😂

Bome da, jako dugih 🤦‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

13. Prosinac 2020. 15:46

Sanjich, pitala sam prošli put i kažu da rade normalno, i naravno XY je po običaju čekala jedna jako jako malda cura, tako da ono sa 40 ne drži vodu. A ovo za cikluse, meni se uvijek nakon stimulacije poremete, jedan mj dobijem 5 dana ranije pa sljedeći kasni 5 dana, obično mi treba 3 mj da se vratim u normalu

Lucyinthesky
    13. Prosinac 2020. 15:51

Bozma kad ti je transfer?

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

Lucyinthesky
    13. Prosinac 2020. 15:52

Jeremija

Sanjich, pitala sam prošli put i kažu da rade normalno, i naravno XY je po običaju čekala jedna jako jako malda cura, tako da ono sa 40 ne drži vodu. A ovo za cikluse, meni se uvijek nakon stimulacije poremete, jedan mj dobijem 5 dana ranije pa sljedeći kasni 5 dana, obično mi treba 3 mj da se vratim u normalu

Ovo za cikluse točno kao i kod mene, baš mi tijelu treba jedno 3 mj da dođe k sebi.

🧍‍♂️42-od astheno-normo

Tuma
    13. Prosinac 2020. 15:55

Marinela ja sam radila test 9dnt dvistanicnog i imala blagu crticu 😊 betu sam radila 12.,14.i 16.dnt, imas sve u potpisu😊
    Leoni meni su obavili transfer i onda na prvom uzv sam imala malo slobodne tekucine u Douglasu i 5 cista po jajnicima od 4 do 8 cm. Tako da ni neznam koliko veliki su bili moji jajnici, pisalo je samo uvecani... neko vrijeme su mi to jos pratili na uzvu, al sad vise ne vide jer je maternica i beba prevelika, pa ni ne znam imam li jos ciste i uvecane jajnike... al eto, meni su s uvecanim jajnicima obavili tranfer.... al opet, mene nista nije boljelo, nisam imala problema s mokrenjem, hodanjem, disanjem.... a i te ciste su mozda i nastale vece zbog trudnoce.... ugl, sretno!
    Mattan sretno i tebi!🤞
    VM zao mi je zbog negativnog testa 😔 ali izvadi betu, mozda i ti budes sretnica kao Maslacak😊🤞

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

13. Prosinac 2020. 16:02

Lucyinthesky, tek u petak, ako endometrij u utorak bude 10mm i više i ako nemam koronu, i ako embrij preživi odmrzavanje

Lucyinthesky
    13. Prosinac 2020. 16:07

Jeremija

Lucyinthesky, tek u petak, ako endometrij u utorak bude 10mm i više i ako nemam koronu, i ako embrij preživi odmrzavanje

Navijam onda, pa stvarno je više dosta loših stvari, nadam se da je sve to iza tebe 💪🤞

🧍‍♂️42-od astheno-normo

Seny
    13. Prosinac 2020. 16:16

Da li je neka od vas imala TSH na samoj granici povisenosti? Meni je blizu granice povisenosti a doktorica kaze da za potpomognutu nebi smio biti visi od 2.5 Znate li mozda kako se pripodnim putem moze sniziti TSH (prehranom?) Terapiju tabletama cu dobiti od doktorice.

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.