Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    01. Studeni 2020. 08:45

*.Women_name.*

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

Bas me zanima sad nesto.. Jel onda spontani povezan sa losom kvalitetom jajnih stanica ili sam ja nest krivo shvatila? Ja sam mislila da je spontani uvijek povezan sa nekakvim zdravstvenim stanjem kasnije, da se nest kasnije dogodi pa bude spontani.. A za stanice da nema veze kakve su kvalitete, ako se oplode, oplode se.. Nadam se da sad nisam izvalila neku turbo glupost 🙆‍♀️

Ja neznam do ceg je to. Mi prvi put kad smo išli rekli su da je embrij top kategorija. Čak je taj put spermiogram bio odličan i stanica odlična. Primilo se i završilo u 6 tjednu. Zbog čega? Pitala sam ja. Rekli su da su tako rano najčešće Kromosomske greške, iako su kod mene na vodili uzrok te ureaplasme i tsh, ali kao to je samo pretpostavka. Ja bi rekla da oni mogu izvana vidjet taj embrij kakav je, ali da oni njegovu pravu kvalitetu ne znaju. I nikad mi neće bit jasno zašto se taj embrij uopće primi, ako se ne može nastavit razvijati. 🤷‍♀️ I ovaj put je embriologica rekla da je embrij super da ne može bolje, iako je spermiogram ispočetka bio llos i nije se htjelo oplodit.

Da, bas cudno… I bas to, ako ce kasnije(u nekom ranom tjednu)odustat, kako to da se uopce primi? Ko ce ga znat…

Da, i uvijek će mi bit čudno. Ja sam sa svojim mužem 11 godina, ako je stvarno problem samo taj spermiogram koji varira, kako to da se nikad nije omaklo 😂 uvijek slušam te ljude imaju dijagnoze raznovrsne, a ono hvala Bogu desilo se slučajno. Ja se bojim da tu ima više toga. Kažu da puno i znači na kojem točno dijelu spermici imaju "anomaliju"

Pa eto i kod nas... Moji nalazi ne mogu bit savrseniji, plodnost na vrhuncu! 😂😂 a i muzev spermio je variro i bilo je i boljih dana, unazad 4, 5 mjeseci je bas jako, jako grozan i dobili smo ovu dijagnozu. A prije tog je bio puno bolji! I da se nikad nije potrefilo! 🤷‍♀️ Sad, da li to znaci da uz ovakvu dijagnozu i kad se spermio nekim cudom popravi, nema sanse il ne, stvarno nemam pojma...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

01. Studeni 2020. 08:51

Bas BOzma, ja kad sma isla na test za postupak nisam ni osjetila, lagano mi je prosla nije ni gurnula kak spada... 

MISS, obavezno ga uzet nakon jela nikada na prazan zeludac, nikada u kombinaciji sa slatkim jelima koja obavezno smanjiti... I smanjiti unos Ugljikohidrata radi crijeva...

01. Studeni 2020. 08:51

miss1502, kako je Ruška rekla, na e-građani, Portal zdravlja, pod Specijalistički nalazi. Kad sam došla na testiranje,10 minuta ranije, nije bilo nikoga, odmah su me primili i odmah bila gotova. Nema uopće gužvi kako se priča i piše po novinama

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 08:57

nada86, juhuuu, krenulo je!! Idemo po smrzlića! Ili ih imaš više? 

Nadalica 

Ruska1986, mislim da to ne mora imati veze sa kvalitetom jajnih stanica. Neki zameci se jednostavno u nekom trenutku počnu pogrešno razvijati, dijeliti i slično. Kažu da je sitno veći postotak kod nas nego kod prirodnog začeća, ali da nije statistički značajno.

manemoj, i ja sam spavala kao konj u vrijeme oko štoperice + još par dana nakon transfera. A onda sam polako se počela vraćati u svoje uobičajene navike i više nisam toliko spavalica. 
    Juhuuu za test za koronu!! Idući test, onaj na trudnoću, će biti pozitivan!!! 

Bozma, da ti je test pozitivan, mislim da bi te zvali. S negativnima odugovlače jer kakti nisu bitni. Eto, vidim da si u međuvremenu i dobila nalaz.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 09:00

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

Bas me zanima sad nesto.. Jel onda spontani povezan sa losom kvalitetom jajnih stanica ili sam ja nest krivo shvatila? Ja sam mislila da je spontani uvijek povezan sa nekakvim zdravstvenim stanjem kasnije, da se nest kasnije dogodi pa bude spontani.. A za stanice da nema veze kakve su kvalitete, ako se oplode, oplode se.. Nadam se da sad nisam izvalila neku turbo glupost 🙆‍♀️

Ja neznam do ceg je to. Mi prvi put kad smo išli rekli su da je embrij top kategorija. Čak je taj put spermiogram bio odličan i stanica odlična. Primilo se i završilo u 6 tjednu. Zbog čega? Pitala sam ja. Rekli su da su tako rano najčešće Kromosomske greške, iako su kod mene na vodili uzrok te ureaplasme i tsh, ali kao to je samo pretpostavka. Ja bi rekla da oni mogu izvana vidjet taj embrij kakav je, ali da oni njegovu pravu kvalitetu ne znaju. I nikad mi neće bit jasno zašto se taj embrij uopće primi, ako se ne može nastavit razvijati. 🤷‍♀️ I ovaj put je embriologica rekla da je embrij super da ne može bolje, iako je spermiogram ispočetka bio llos i nije se htjelo oplodit.

Da, bas cudno… I bas to, ako ce kasnije(u nekom ranom tjednu)odustat, kako to da se uopce primi? Ko ce ga znat…

Da, i uvijek će mi bit čudno. Ja sam sa svojim mužem 11 godina, ako je stvarno problem samo taj spermiogram koji varira, kako to da se nikad nije omaklo 😂 uvijek slušam te ljude imaju dijagnoze raznovrsne, a ono hvala Bogu desilo se slučajno. Ja se bojim da tu ima više toga. Kažu da puno i znači na kojem točno dijelu spermici imaju "anomaliju"

Pa eto i kod nas… Moji nalazi ne mogu bit savrseniji, plodnost na vrhuncu! 😂😂 a i muzev spermio je variro i bilo je i boljih dana, unazad 4, 5 mjeseci je bas jako, jako grozan i dobili smo ovu dijagnozu. A prije tog je bio puno bolji! I da se nikad nije potrefilo! 🤷‍♀️ Sad, da li to znaci da uz ovakvu dijagnozu i kad se spermio nekim cudom popravi, nema sanse il ne, stvarno nemam pojma…

Eto da, ta potpomognuta je znanstvena fantastika 😂 ali dobro, bitno da dođemo do cilja, i da se borimo do kraja. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Studeni 2020. 09:02

Bozma, Ruska hvala ,potrazit cu tamo 
    Sanjich nije ni cudo da me zeludac rastura kad ga uvijek pijem na tašte...a nista, od sutra cu bit pametnija....🤦

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 09:08

*.Women_name.*

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

Pa eto i kod nas… Moji nalazi ne mogu bit savrseniji, plodnost na vrhuncu! 😂😂 a i muzev spermio je variro i bilo je i boljih dana, unazad 4, 5 mjeseci je bas jako, jako grozan i dobili smo ovu dijagnozu. A prije tog je bio puno bolji! I da se nikad nije potrefilo! 🤷‍♀️ Sad, da li to znaci da uz ovakvu dijagnozu i kad se spermio nekim cudom popravi, nema sanse il ne, stvarno nemam pojma…

Eto da, ta potpomognuta je znanstvena fantastika 😂 ali dobro, bitno da dođemo do cilja, i da se borimo do kraja.

A i to sta kazes... Samo eto, kako je ta priroda nevjerovatna...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Meto
    01. Studeni 2020. 09:32

Nymeria zao mi je zbog neg testica😔 Idemo dalje, dan po dan 💪 
    Bozma i ja bi rado na listu trudnica😂 Imam sve simptome samo bez bebe🙈
    Znaci glava me rastura jbno, posebno noci i jutra. Kao i kod Darliv, probudi me kako nekako glupo i tupo boli a opet kao da trne cijela. . Nezz ni objasniti🤷‍♀️
    Imam par sati u danu da je slabije a jel pocme mrak padati-gotovo. Nista drugo, zdrava ko dren (kuc-kuc-kuc)😁
    Lala jesi radila testic? 
    Women name kako je kod tebe, imas grcice jos?

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Meto
    01. Studeni 2020. 09:34

Bozma ja sam u nekoliko dana par puta ima proljev. Ne ono kad ga imas pa stalno tako, neg normalna stolica i odjednom presjece dolje i na wc. . Jos cemo imat neke parazite😂😂

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 09:45

Meto

Nymeria zao mi je zbog neg testica😔 Idemo dalje, dan po dan 💪
    Bozma i ja bi rado na listu trudnica😂 Imam sve simptome samo bez bebe🙈
    Znaci glava me rastura jbno, posebno noci i jutra. Kao i kod Darliv, probudi me kako nekako glupo i tupo boli a opet kao da trne cijela. . Nezz ni objasniti🤷‍♀️
    Imam par sati u danu da je slabije a jel pocme mrak padati-gotovo. Nista drugo, zdrava ko dren (kuc-kuc-kuc)😁
    Lala jesi radila testic?
    Women namekako je kod tebe, imas grcice jos?

Jutros ih ne osjećam hvala Bogu. Jučer sam ujutro i navečer popila normabel onaj od 2 mg i nakon tog mi je bilo bolje pa sam i zaspala  A evo brzo će i taj utorak, pa ćemo sve saznati, jedva čekam 🙏

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.