Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    darliv
    01. Studeni 2020. 08:28

Bozma bas me zanima sto ce nalaz reci, ali ako te dosad nisu zvali pretpostavljam da je negativan. Mene je identicno rasturala glava sigurno dva tjedna u komadu, a nikad ih u zivotu nisam imala, i to nije onak da bolucka nego bas boli, navecer mi je znalo biti najgore i onda se ujutro probudim opet s njom, i to je stalo prije nekih tjedan i pol, ali nakon sto je stalo sam se nakon par dana probudila s odvratnim bolovima u misicima da sam doslovno jedva dva puta taj dan izasla od kreveta do toaleta, a temperatura mi krenula nakon pola dana, i sutradan nista osim teske malaksalosti, ali bez bolova i bez temperature. S tim da me glavobolja uzasno uplasila, mislila sam da mi se tijelo cisti mozda od hormona nakon stimulacije, ali ocito onda nije bilo to 🤢

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

01. Studeni 2020. 08:32

manemoj

Bozma

Nadalice 😂ubit ce me Sanjich. Ali zapravo…ona se to dobro zapitala, ja srljam sa punkcije na punkciju i nikad na to nisam promislila, da ja tamo nesto trabunjam, ja se fokusirala na to da muza drzim dalje od njih da on nesto ne trabunja 🙈
    Metoja tebe otipisem svaki put kad ides na fet koliko sam uvjerena da ce bit uspjesan 😁 je li te jos boli glava? Meni nalaz na covid jos nije dosao, nitko nije zvao, ali glavobolja je i dalje postojana

Kad si se testirala? Ja u petak ujutro i tek jutros mi se na portalu zdravlja pojavio..

Isto petak ujutro, sve se mislim da je pozitivan da bi me netko nazvao ova dva dana. Evo upravo pogledala i jutros je vidljivo. Negativan je.
    Ovaj test, kad su mi radili za prije postupka samo ono lagano gurnu štapić u nos, a sad sam kao došla s nekim simptomima, u mozak mi je zabila onaj štapić, čitav dan su mi suzile oči

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Studeni 2020. 08:34

Sanjich kako ti je rekao da jedes? Meni nista nije rekao....🤦

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 08:34

*.Women_name.*

Ruska1986

Bas me zanima sad nesto.. Jel onda spontani povezan sa losom kvalitetom jajnih stanica ili sam ja nest krivo shvatila? Ja sam mislila da je spontani uvijek povezan sa nekakvim zdravstvenim stanjem kasnije, da se nest kasnije dogodi pa bude spontani.. A za stanice da nema veze kakve su kvalitete, ako se oplode, oplode se.. Nadam se da sad nisam izvalila neku turbo glupost 🙆‍♀️

Ja neznam do ceg je to. Mi prvi put kad smo išli rekli su da je embrij top kategorija. Čak je taj put spermiogram bio odličan i stanica odlična. Primilo se i završilo u 6 tjednu. Zbog čega? Pitala sam ja. Rekli su da su tako rano najčešće Kromosomske greške, iako su kod mene na vodili uzrok te ureaplasme i tsh, ali kao to je samo pretpostavka. Ja bi rekla da oni mogu izvana vidjet taj embrij kakav je, ali da oni njegovu pravu kvalitetu ne znaju. I nikad mi neće bit jasno zašto se taj embrij uopće primi, ako se ne može nastavit razvijati. 🤷‍♀️ I ovaj put je embriologica rekla da je embrij super da ne može bolje, iako je spermiogram ispočetka bio llos i nije se htjelo oplodit.

Da, bas cudno... I bas to, ako ce kasnije(u nekom ranom tjednu)odustat, kako to da se uopce primi? Ko ce ga znat...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Studeni 2020. 08:35

Bozma di nades nalaz testa na covid? Ja sutra idem...mislila sam da nalaz dode na mail meni ili mojoj doktorici

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 08:36

Bozma

manemoj

Bozma

Nadalice 😂ubit ce me Sanjich. Ali zapravo…ona se to dobro zapitala, ja srljam sa punkcije na punkciju i nikad na to nisam promislila, da ja tamo nesto trabunjam, ja se fokusirala na to da muza drzim dalje od njih da on nesto ne trabunja 🙈
    Metoja tebe otipisem svaki put kad ides na fet koliko sam uvjerena da ce bit uspjesan 😁 je li te jos boli glava? Meni nalaz na covid jos nije dosao, nitko nije zvao, ali glavobolja je i dalje postojana

Kad si se testirala? Ja u petak ujutro i tek jutros mi se na portalu zdravlja pojavio..

Isto petak ujutro, sve se mislim da je pozitivan da bi me netko nazvao ova dva dana. Evo upravo pogledala i jutros je vidljivo. Negativan je.
    Ovaj test, kad su mi radili za prije postupka samo ono lagano gurnu štapić u nos, a sad sam kao došla s nekim simptomima, u mozak mi je zabila onaj štapić, čitav dan su mi suzile oči

Meni su zagurali taj stapic do mozga valjda! Uzasna pretraga! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 08:37

miss1502

Bozma di nades nalaz testa na covid? Ja sutra idem…mislila sam da nalaz dode na mail meni ili mojoj doktorici

Ja imam portal zdravlje, ali sam morala kod doktorice po njega.. Doduse, ja sam isla u 7om mjesecu pa su se sad stvari mozda promijenile pa stave i tamo jer ga ja i dan danas nema na Potralu. Probaj kliknut sve one opcije sa strane, meni su uvijek nalazi razbrckani posvuda, nikad na jednom mjestu

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 08:41

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

Bas me zanima sad nesto.. Jel onda spontani povezan sa losom kvalitetom jajnih stanica ili sam ja nest krivo shvatila? Ja sam mislila da je spontani uvijek povezan sa nekakvim zdravstvenim stanjem kasnije, da se nest kasnije dogodi pa bude spontani.. A za stanice da nema veze kakve su kvalitete, ako se oplode, oplode se.. Nadam se da sad nisam izvalila neku turbo glupost 🙆‍♀️

Ja neznam do ceg je to. Mi prvi put kad smo išli rekli su da je embrij top kategorija. Čak je taj put spermiogram bio odličan i stanica odlična. Primilo se i završilo u 6 tjednu. Zbog čega? Pitala sam ja. Rekli su da su tako rano najčešće Kromosomske greške, iako su kod mene na vodili uzrok te ureaplasme i tsh, ali kao to je samo pretpostavka. Ja bi rekla da oni mogu izvana vidjet taj embrij kakav je, ali da oni njegovu pravu kvalitetu ne znaju. I nikad mi neće bit jasno zašto se taj embrij uopće primi, ako se ne može nastavit razvijati. 🤷‍♀️ I ovaj put je embriologica rekla da je embrij super da ne može bolje, iako je spermiogram ispočetka bio llos i nije se htjelo oplodit.

Da, bas cudno… I bas to, ako ce kasnije(u nekom ranom tjednu)odustat, kako to da se uopce primi? Ko ce ga znat…

Da, i uvijek će mi bit čudno. Ja sam sa svojim mužem 11 godina, ako je stvarno problem samo taj spermiogram koji varira, kako to da se nikad nije omaklo 😂 uvijek slušam te ljude imaju dijagnoze raznovrsne, a ono hvala Bogu desilo se slučajno. Ja se bojim da tu ima više toga. Kažu da puno i znači na kojem točno dijelu spermici imaju "anomaliju" 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 08:42

Ruska1986

Bozma

manemoj

Bozma

Meni su zagurali taj stapic do mozga valjda! Uzasna pretraga!

Meni je to gore neg punkcija bilo 😂😂😂😂 ali fkt. Ona meni to gura, ja se odmičem u nazad. Kaže gospođo nemojte se odmicat još ni do pola nismo došli, ajmeee 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

01. Studeni 2020. 08:45

darliv, slično i meni, toliko su jake da imam mučnine od njih i ne jedem danima, a i proljev sam sad dobila. Ne prolaze ni sa kakvim tabletama, prošlo je na kratko sa injekcijom, sad po starome. Ja sam možda malo i isforsirala simptome jer me bilo strah, bila sma naručena na humanu i na mamografiju, baš me uhvatila panika da baš ja zarazim sestre i doktore na humanoj pa da me pola Dalmacije proklinje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.