Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    27. Travanj 2020. 11:04

Blacky89

Mikica ja sam uvijek kretala 3dc s pikanjem. Al 4 mislim da je kasno
    Rita dobro nam dosla… nadam se da cete uspjeti brzo doći do željene bebe. Vidiš ja sam mlada od tebe (ako je suditi po potpisu) godinu dana… i sad zadnji hormoni AMH 18 i nesto… i bila sam blago shocked jer je prošle godine bio 21. A prije op jajovoda 36. Mislila sam da je ovo 18 ok, al ak ti kažeš da su ti rekli da je malo niže za godine… jao 🙈
    Dorotea tebi su radili inseminaciju unatoč koroni? Pretpostavljam da znam i gdje dok si napisala brevactid da moras primit. Držim 🤞 da uspije

Pa da rekla mi je da nije tako strasno tih 17 al svejedno na moje godine (32) da bi trebalo biti vise 🤷‍♀️ hvala ti na lijepim zeljama i ja tebi zelim da dodjes cim prije do svoje bebice. Ti si bila na postupku i kojem, meni je rekla da nema potrebe da idem na inseminaciju nego cemo odmah na ivf. 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Blacky89
    27. Travanj 2020. 11:12

Rita radi dijagnoze hydrosapinxa su mi odstranjena oba jajovoda tako da kod mene jedino IVF dolazi u obzir. 2 puta sam imala stimulaciju (5 transfera) i za sada uvijek neuspješno. Plus jos nikad nisam vidjela. A kao sve ok... 
    Sad vec vise ne mogu docekat da krenem u novi postupak... 
    Kako to da ste se odlučili ići privatno? 

27. Travanj 2020. 11:16

Evo i mene malo k vama. 🤭. Mi smo u postupku druge IUI. Prva bezuspjesna. Uzimam Klomifen i dobim stopericu (Ovitrelle).  Klomifenom pokusavamo vec 5 mjeseci ali nista. Onda je MPOvac reko da zbog loseg spermio kod M idemo odmah na IVF ili ICSI. Ali da mora piti Profertil up.  Ja sam na terapiji za stitnu. Imam nasljednu trombofiliji. Pa cu se morati pikati heparinom u T. A do tada pijem Aspirin od Ovulacije do Menstruacije. U srijedu mi je folikulometrija pa cemo vidit kad ce biti IUI. Ne mogu reci da se ne nadam. Nadam se puno. Ali vidit cemo. Ako nam ne uspije idemo na jos jednu a onda na ICSI. Razlog zasto idemo na IUI je da iskoristimo vrijeme sto M pije tablete. Kao 3 mjeseca mora piti da bi se vidli rezultati. Pa eto vidit cemo. 

27. Travanj 2020. 11:22

MikicaC

Nada88

MikicaC

Curke jel se kasno poceti pikati 4 dan menge? Meni doktor rekao da dodjem treci dan, pretpostavljam da se cetvrti pocnem pikati.. Citajuci forume, imam osjecaj da se obicno ranije pocinje. Prosli put sam pocela treci dan.. Ali cetvrti mi se cini nekako kasno, ili?

Zvuci kasno, u pravilu najkasnije 2 dan se pocinje. Al ako ti je vadio krv onda valjda zna, zasto krece od 4 dana. Pitaj ga

Ah pojma nemam, bila na dogovoru prosle sedmice i rekao mi da dodjem u cetvrtak (treci dan), ja dobila mengu u subotu i danas cu otici (isto je treci dan).. Dok uzmem injekcije, sutra je vec 4 dan.. Ah ne znam.. Nista sam nece reci, ja sve moram pitati.. A druge opcije nemam.. Sve ostalo mi je predaleko 😞 u prvom ciklusu sam pocela isto 3 dan sa pikanjem.. Imala 8 js od kojih se 5 oplodilo ali nisu se dobro razvijale.. 🤷‍♀️.. On kaze da aam slabo odreagovala na terapiju i sada ce je promijeniti 🙄 Samo da covjek poludi! Hvala ti ❤️

Znam, ja sam strasno skepticna i nista ne virujem doktorima! Par puta sam se bas jako opekla!  Imas pravo reci i pitat jel to ipak malo kasno, radi se o tebi i o tvom tijelu! Di si u postupku??

• MikicaC
    27. Travanj 2020. 11:31

Nada88 kasnije cu na razgovor, pa vidjet sta ce mi reci. Ne kogu da vjerujem da bi bio tolika budala da mi kaze dodji 3 dan, a da je to kasno 😔😔 briga njih, samo neka se plati. Ja sam u Njemackoj, privatna je klinika, ali drzavno zdravstveno.. Tako da ja njega fakticki ne zanimam, nema neke zarade od mene.
    Blacky89 Mozda mognem veceras poceti, ako je svejedno jel se pika ujutro ili navecer.. To bi mi bio 3 dan 🙄.. Tako sam se radovala.. A sad.. Uhhh
    Djevojke hvala vam 🥰💕 divne ste 

Dorotea88
    27. Travanj 2020. 12:13

Blacky89

Dorotea tebi su radili inseminaciju unatoč koroni? Pretpostavljam da znam i gdje dok si napisala brevactid da moras primit. Držim 🤞 da uspije

Ovdje su samo obustavili postupke ivf-a. Inseminacije su radene po planu,ja sam u Minhenu. Ne znam koliko je to relevantno,ali cisto neke usporedbe radi pisem plan stimulacije jer se meni to sve cini nekako "blago".
    5dc klomifen 50mg
    6dc klomifen 25mg
    7dc klomifen 50mg
    8dc klomifen 25mg i Puregon 50 1/2 ampule
    9dc klomifen 50mg
    10dc puregon 50 1/2 ampule
    11dc nista
    12dc Puregon 1/2 ampule - uzv endometrij 9mm, na svakom jajniku folikul od 17mm
    13dc nista
    14dc puregon 1/2 ampule
    15dc nista
    16dc Brevactid 5000 (stoperica)
    17dc inseminacija 
    24dc Brevactid 1500 (kao podrska ranoj trudnoci 🤞🤞

Ako ima tko sa slicnom stimulacijom neka se slobodno javi. 😊

Ja 88', muz 89'
    Dijagnoza-idiopatska
    1.inseminacija 21/03/20- neuspjesno
    2.inseminacija 20/04/20- neuspjesno
    U pripremi za ivf

27. Travanj 2020. 12:30

MikicaC

Nada88 kasnije cu na razgovor, pa vidjet sta ce mi reci. Ne kogu da vjerujem da bi bio tolika budala da mi kaze dodji 3 dan, a da je to kasno 😔😔 briga njih, samo neka se plati. Ja sam u Njemackoj, privatna je klinika, ali drzavno zdravstveno.. Tako da ja njega fakticki ne zanimam, nema neke zarade od mene.
    Blacky89Mozda mognem veceras poceti, ako je svejedno jel se pika ujutro ili navecer.. To bi mi bio 3 dan 🙄.. Tako sam se radovala.. A sad.. Uhhh

Joj i ja sam u Njemackoj, bas tu sam stekla toliko nepovjerenje prema doktorima. Isto privatna klinika druga po redu u svakoj sam se osjecala kao broj, a toliko para smo stresli! U kojem si gradu?

Nadalica
    27. Travanj 2020. 12:35

Nada88

MikicaC

Blacky89Mozda mognem veceras poceti, ako je svejedno jel se pika ujutro ili navecer.. To bi mi bio 3 dan 🙄.. Tako sam se radovala.. A sad.. Uhhh

Joj i ja sam u Njemackoj, bas tu sam stekla toliko nepovjerenje prema doktorima. Isto privatna klinika druga po redu u svakoj sam se osjecala kao broj, a toliko para smo stresli! U kojem si gradu?

Koliko znam u njemackoj ima i viveneo klinika, ja sam u Austriji i svima bih preporucila da probaju u vivaneo, super su ljubazni i mi smo tu ostali trudni

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

• MikicaC
    27. Travanj 2020. 12:35

Nada88

MikicaC

Ja sam u Karlsruhe, to mi je najblize.. Jer zivim u Baden- Badenu. Naredna klinika mi je Ulm ili Freiburg.. To mi je sve preko 120 km.. A muz nikad haman neoze sa mnom.. Tako da sad idem ispucati ove 3 opcije, ne uspije li odoh za Sarajevo ili Istanbul.. Pa sta Bog da..
    Gdje si ti ono? 

Rita88
    27. Travanj 2020. 12:42

Hej Anitram evo i tu se srecemo :) 
    Blacky idem privatno jer sam pocela kod te dr a folikulometrijom i blagom stimulacijom i par mjeseci sam kod nje, ulijeva mi povjerenje i nekako mi je to jako bitno pa cemo probat kod njih prvi put , ako ne uspijemo ici cemo dalje preko hzzo-a ,ipak je sve to puno novaca. Vidjet cemo sta cemo kako cemo, samo da krenemo.

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.