Bok svima . Dali ima netko da je bio na ivf-u a ima miom na maternici . I kakvo iskustvo imate vezano za ishod postupka.
Pozdrav. Ja imam miom na maternici i uspjesno iznesenu ivf trudnocu. Miom je na vanjskoj strani maternice i nije ometao trudnocu i ugrozavao bebu. Sve ovisi gdje je smjesten, jer cini mi se da je Nymeria bas nedavno imala operaciju i otklanjala miom, jer je smetao trudnoci. Vjerojatno ce se i ona javiti sa svojim iskustvom. Meni je moj gin rekao da ce mi se, u slucaju trudnoce miom cak i smanjiti, i tako je i bilo. Par mjeseci nakon poroda upola se smanjio.
Nada88 čestitaaaam🤗💓 i pozz svim curama, pratim i dalje i vidim da ima dosta novih. Ja sam se zasad pritajila, "bildam" svoje sirote preostale jajne stanice i plan je u 9.mj.ići u postupak. Nada88 gdje si išla u Köln? S obzirom da sam i ja u Kölnu i išla sam u Pan...
Ja 35, mm 40
2017.vanmaternična trudnoća
2018. 2x Op endometrioze
2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
11/20 OP polipa u maternici
03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
23.4.sljedeće konzultacije
Bok svima . Dali ima netko da je bio na ivf-u a ima miom na maternici . I kakvo iskustvo imate vezano za ishod postupka.
Pozdrav. Ja imam miom na maternici i uspjesno iznesenu ivf trudnocu. Miom je na vanjskoj strani maternice i nije ometao trudnocu i ugrozavao bebu. Sve ovisi gdje je smjesten, jer cini mi se da je Nymeria bas nedavno imala operaciju i otklanjala miom, jer je smetao trudnoci. Vjerojatno ce se i ona javiti sa svojim iskustvom. Meni je moj gin rekao da ce mi se, u slucaju trudnoce miom cak i smanjiti, i tako je i bilo. Par mjeseci nakon poroda upola se smanjio.
I moj je na vanjskoj strani ali se povecao od hormonskih injekcija i sad je nekih 3.5cm Ginekolozi tvrde da nece utjecati na trudnocu ako se ostvari. Premda mi je biologinja rekla da umanjuje šansu za trudnocu.
Dg: pcos, in.rezistencija, subserozni miom. ,1.inseminacija ,beta nula 2.ivf transfer trodnevnih , beta 34 ☹
7mj 2020 FET dva trodnevna embrija - spontani u 7tj trudnoce
Imamo jos 4 zmrzlića
Nada88 čestitaaaam🤗💓 i pozz svim curama, pratim i dalje i vidim da ima dosta novih. Ja sam se zasad pritajila, "bildam" svoje sirote preostale jajne stanice i plan je u 9.mj.ići u postupak. Nada88 gdje si išla u Köln? S obzirom da sam i ja u Kölnu i išla sam u Pan…
Hvala! I ja sam u PAN klinik, kod dr.Pütz...iz prve nam je kod njih upalilo! Kod koga si ti bila, sta je sad s tobom?
I ja sam bila kod dr. Pütz.. I iskreno nisam bila oduševljena pristupom😏 znam da je to sve individualno, al najjače mi je bilo kad smo već 2.put bili na pregledu prije samog postupka i onak brdo papira ima pred sobom i naravno da znam da niti stigne niti može sve proučiti, ona nas pita kako nam može pomoći i u čem je problem... Tu sam dobila loš osjećaj da smo baš baš, al baš samo auslenderi bez dodatnog osiguranja i ono, hajd da probamo.Plus sam joj sama morala neke stvari više ponoviti i na neke stvari ukazati.. Loše sam reagirala na terapiju i ona je preporučila da odmah idemo u sljedeći postupak Al ja se nisam osjećala niti spremno niti dobro nakon postupka, jer mi se endometriza tj.hajmo reći da je sve skupa dolje malo teže reagirali na lijekove. I sad pijem razne vitamine, tablete i namjeravamo u 9.mj.pokušat ponovo, sa tim ako sve bude ok i budemo mogli za Hr, namjeravam se naručiti kod dr. Rosso u Osijeku, da me pregledaju i vide dali je sve sa maternicom ok, da nema slučajno kakvih upala ili ranica da ne idem bezveze u postupak..
Ja 35, mm 40
2018. 2x Op endometrioze
2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
I ja sam bila kod dr. Pütz.. I iskreno nisam bila oduševljena pristupom😏 znam da je to sve individualno, al najjače mi je bilo kad smo već 2.put bili na pregledu prije samog postupka i onak brdo papira ima pred sobom i naravno da znam da niti stigne niti može sve proučiti, ona nas pita kako nam može pomoći i u čem je problem… Tu sam dobila loš osjećaj da smo baš baš, al baš samo auslenderi bez dodatnog osiguranja i ono, hajd da probamo.Plus sam joj sama morala neke stvari više ponoviti i na neke stvari ukazati.. Loše sam reagirala na terapiju i ona je preporučila da odmah idemo u sljedeći postupak Al ja se nisam osjećala niti spremno niti dobro nakon postupka, jer mi se endometriza tj.hajmo reći da je sve skupa dolje malo teže reagirali na lijekove. I sad pijem razne vitamine, tablete i namjeravamo u 9.mj.pokušat ponovo, sa tim ako sve bude ok i budemo mogli za Hr, namjeravam se naručiti kod dr. Rosso u Osijeku, da me pregledaju i vide dali je sve sa maternicom ok, da nema slučajno kakvih upala ili ranica da ne idem bezveze u postupak..
Ruzno je reci ali nisam ni ja posebno zadovoljna, dapaceo...ima tu jos puno svega sto bi mogla reci, ja sam je molila i upozoravala na neke dodatne analize...u ovom postupku sreća i Bog su odradili svoje, a mozda i histeroskopija koju sam odradila u 1 mj i otklonili su mi polip tada...da ovo nije uspilo otisla bi definitivno za hrvatsku, ode su ti svi isti bila sam i u privatnoj klinici prije ove, bili su 100 puta gori tako da akp ikako mozes idi u Hrvatsku, i tako ce te financijski slicno doci!!!
Ej cure evo mene, m mi kasni danas 1 dan, test negativan, naravno trbuh boli. Znaci da ce doci. Kako je to glupo kad cekas plusic, a nema ga, a nema ni m. Bas glupo. Uglavnom u utorak idem na pregled za dalje. Da dogovorim vracanje smrzlica. Kako je sa markerima, meni vrijede do 20.5, a ako dogovorim fet pa mi bude par dana iza da li priznaju, ili mi nece htijet raditi bez novih nalaza?
Ne znam niti sama, sve mi je to tužno. Previše je to terapije, lijekova, hormona a da ti se netko ne posveti nego onako to od oka, a toliko paprologije i formulara i nalaza, čemu to onda kad ja moram ukazivati i tražiti nešto. I sad kad sam u tome, stvarno veliki naklon svima žena lavicama koje su svašta prošle da bi došle do svog smotuljka sreće i za sve koje se bore.
Ja 35, mm 40
2018. 2x Op endometrioze
Ne znam niti sama, sve mi je to tužno. Previše je to terapije, lijekova, hormona a da ti se netko ne posveti nego onako to od oka, a toliko paprologije i formulara i nalaza, čemu to onda kad ja moram ukazivati i tražiti nešto. I sad kad sam u tome, stvarno veliki naklon svima žena lavicama koje su svašta prošle da bi došle do svog smotuljka sreće i za sve koje se bore.
Razumijem te u potpunosti, godinama se tako osjecam i sama...al kazu da zaboravis na sve kad primis svoje dijete u ruke! Samo Bog zna, zasto je bas nas izabrao da prolazimo taj tezak put! Nema odustajanja i padanja, ovo je jedna velika borba! Meni je bilo to posebno tuzno jer sam kroz sve prolazila u tuđoj drzavi sama, a na pocetku tog puta nisam ni jezik dobro znala...
Pele ovo što ti je Nymeria napisala ovisi di je miom i kakav, al ni to nije sveto pismo i da ne moze biti nista od trudnoce zbog njega. Moj prijateljica imala ogroman miom u matermivi rekli joj cak da nije ni operabilan i da nikad nece moc zatrudniti. Imala je menge doslovno 2 put godišnje i evo ima 2 djece spontamo zacete. Za prvu trudnocu saznala tek kad je pocela jako krvariti a to je vec bila u 17tt. Prelezala do poroda, a morali su je nesto ranije poroditi carsim zbog položaja bebe i posteljice naspram mioma. Onda su uspjesno dijelomicno i skinuli ga. Nakon 3 godine opet zatrudnila iako su joj govorili da prva trudoca je cudo i da se vise ne nada previse. Isto carskim ju porodili al u terminu i isto prelezala skoro cijelu trudnocu. Al eto nije nemoguce! Iskreno ti zelim uspjeh bez obzira na miom.
Nada potpisujem 100 puta tvoje da zaboravis sto si prosao kad primis u ruke svoju bebu. Moja djevojcica ima 3 mjeseca i neki dan prijateljica koja krece u ivf vode me zove i place da moraju, ja je tjesim i tek nakon 10 min razgovora s njom joj kazem pa covjece mi smo to prošli ja skroz zaboravila. Znaci ja skroz zaboravila 2 godine ivf-a koji smo prolazili. Ona nije znala za to pa je prvo mislila da ju lažem kad nisam odmah to spomenula. Eto kako nas mozak kad dozivi uspjeh zaboravi sve lose.
Sortiraj odgovore
Najstariji