Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maringa
    30. Travanj 2020. 21:17

pele35

Bok svima . Dali ima netko da je bio na ivf-u a ima miom na maternici . I kakvo iskustvo imate vezano za ishod postupka.

Pozdrav. Ja imam miom na maternici i uspjesno iznesenu ivf trudnocu. Miom je na vanjskoj strani maternice i nije ometao trudnocu i ugrozavao bebu. Sve ovisi gdje je smjesten, jer cini mi se da je Nymeria bas nedavno imala operaciju i otklanjala miom, jer je smetao trudnoci. Vjerojatno ce se i ona javiti sa svojim iskustvom. Meni je moj gin rekao da ce mi se, u slucaju trudnoce miom cak i smanjiti, i tako je i bilo. Par mjeseci nakon poroda upola se smanjio.

Bjanka🍀
    30. Travanj 2020. 22:19

Nada88 čestitaaaam🤗💓 i pozz svim curama, pratim i dalje i vidim da ima dosta novih. Ja sam se zasad pritajila, "bildam" svoje sirote preostale jajne stanice i plan je u 9.mj.ići u postupak. Nada88 gdje si išla u Köln? S obzirom da sam i ja u Kölnu i išla sam u Pan... 

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

pele35
    01. Svibanj 2020. 09:02

maringa

pele35

Bok svima . Dali ima netko da je bio na ivf-u a ima miom na maternici . I kakvo iskustvo imate vezano za ishod postupka.

Pozdrav. Ja imam miom na maternici i uspjesno iznesenu ivf trudnocu. Miom je na vanjskoj strani maternice i nije ometao trudnocu i ugrozavao bebu. Sve ovisi gdje je smjesten, jer cini mi se da je Nymeria bas nedavno imala operaciju i otklanjala miom, jer je smetao trudnoci. Vjerojatno ce se i ona javiti sa svojim iskustvom. Meni je moj gin rekao da ce mi se, u slucaju trudnoce miom cak i smanjiti, i tako je i bilo. Par mjeseci nakon poroda upola se smanjio.

I moj je na vanjskoj strani ali se povecao od hormonskih injekcija i sad je nekih 3.5cm Ginekolozi tvrde da nece utjecati na trudnocu ako se ostvari. Premda mi je biologinja rekla da umanjuje šansu za trudnocu.

Dg: pcos, in.rezistencija, subserozni miom. ,1.inseminacija ,beta nula 2.ivf transfer trodnevnih , beta 34 ☹

7mj 2020 FET dva trodnevna embrija - spontani u 7tj trudnoce

Imamo jos 4 zmrzlića

01. Svibanj 2020. 11:53

Bjanka

Nada88 čestitaaaam🤗💓 i pozz svim curama, pratim i dalje i vidim da ima dosta novih. Ja sam se zasad pritajila, "bildam" svoje sirote preostale jajne stanice i plan je u 9.mj.ići u postupak. Nada88 gdje si išla u Köln? S obzirom da sam i ja u Kölnu i išla sam u Pan…

Hvala! I ja sam u PAN klinik, kod dr.Pütz...iz prve nam je kod njih upalilo! Kod koga si ti bila, sta je sad s tobom?

Bjanka🍀
    01. Svibanj 2020. 13:13

I ja sam bila kod dr. Pütz.. I iskreno nisam bila oduševljena pristupom😏 znam da je to sve individualno, al najjače mi je bilo kad smo već 2.put bili na pregledu prije samog postupka i onak brdo papira ima pred sobom i naravno da znam da niti stigne niti može sve proučiti, ona nas pita kako nam može pomoći i u čem je problem... Tu sam dobila loš osjećaj da smo baš baš, al baš samo auslenderi bez dodatnog osiguranja i ono, hajd da probamo.Plus sam joj sama morala neke stvari više ponoviti i na neke stvari ukazati.. Loše sam reagirala na terapiju i ona je preporučila da odmah idemo u sljedeći postupak Al ja se nisam osjećala niti spremno niti dobro nakon postupka, jer mi se endometriza tj.hajmo reći da je sve skupa dolje malo teže reagirali na lijekove. I sad pijem razne vitamine, tablete i namjeravamo u 9.mj.pokušat ponovo, sa tim ako sve bude ok i budemo mogli za Hr, namjeravam se naručiti kod dr. Rosso u Osijeku, da me pregledaju i vide dali je sve sa maternicom ok, da nema slučajno kakvih upala ili ranica da ne idem bezveze u postupak..  

Ja 35, mm 40
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska

01. Svibanj 2020. 14:08

Bjanka

I ja sam bila kod dr. Pütz.. I iskreno nisam bila oduševljena pristupom😏 znam da je to sve individualno, al najjače mi je bilo kad smo već 2.put bili na pregledu prije samog postupka i onak brdo papira ima pred sobom i naravno da znam da niti stigne niti može sve proučiti, ona nas pita kako nam može pomoći i u čem je problem… Tu sam dobila loš osjećaj da smo baš baš, al baš samo auslenderi bez dodatnog osiguranja i ono, hajd da probamo.Plus sam joj sama morala neke stvari više ponoviti i na neke stvari ukazati.. Loše sam reagirala na terapiju i ona je preporučila da odmah idemo u sljedeći postupak Al ja se nisam osjećala niti spremno niti dobro nakon postupka, jer mi se endometriza tj.hajmo reći da je sve skupa dolje malo teže reagirali na lijekove. I sad pijem razne vitamine, tablete i namjeravamo u 9.mj.pokušat ponovo, sa tim ako sve bude ok i budemo mogli za Hr, namjeravam se naručiti kod dr. Rosso u Osijeku, da me pregledaju i vide dali je sve sa maternicom ok, da nema slučajno kakvih upala ili ranica da ne idem bezveze u postupak..

Ruzno je reci ali nisam ni ja posebno zadovoljna, dapaceo...ima tu jos puno svega sto bi mogla reci, ja sam je molila i upozoravala na neke dodatne analize...u ovom postupku sreća i Bog su odradili svoje, a mozda i histeroskopija koju sam odradila u 1 mj i otklonili su mi polip tada...da ovo nije uspilo otisla bi definitivno za hrvatsku, ode su ti svi isti bila sam i u privatnoj klinici prije ove, bili su 100 puta gori tako da akp ikako mozes idi u Hrvatsku, i tako ce te financijski slicno doci!!!

• avama
    01. Svibanj 2020. 21:08

Ej cure evo mene, m mi kasni danas  1 dan, test negativan, naravno trbuh boli. Znaci da ce doci. Kako je to glupo kad cekas plusic, a nema ga, a nema ni m. Bas glupo. Uglavnom u utorak idem na pregled za dalje. Da dogovorim vracanje smrzlica. Kako je sa markerima, meni vrijede do 20.5, a ako dogovorim fet pa mi bude par dana iza da li priznaju, ili mi nece htijet raditi bez novih nalaza?

Bjanka🍀
    02. Svibanj 2020. 11:11

Ne znam niti sama, sve mi je to tužno. Previše je to terapije, lijekova, hormona a da ti se netko ne posveti nego onako to od oka, a toliko paprologije i formulara i nalaza, čemu to onda kad ja moram ukazivati i tražiti nešto. I sad kad sam u tome, stvarno veliki naklon svima žena lavicama koje su svašta prošle da bi došle do svog smotuljka sreće i za sve koje se bore. 

Ja 35, mm 40
    2018. 2x Op endometrioze

02. Svibanj 2020. 11:33

Bjanka

Ne znam niti sama, sve mi je to tužno. Previše je to terapije, lijekova, hormona a da ti se netko ne posveti nego onako to od oka, a toliko paprologije i formulara i nalaza, čemu to onda kad ja moram ukazivati i tražiti nešto. I sad kad sam u tome, stvarno veliki naklon svima žena lavicama koje su svašta prošle da bi došle do svog smotuljka sreće i za sve koje se bore.

Razumijem te u potpunosti, godinama se tako osjecam i sama...al kazu da zaboravis na sve kad primis svoje dijete u ruke! Samo Bog zna, zasto je bas nas izabrao da prolazimo taj tezak put! Nema odustajanja i padanja, ovo je jedna velika borba! Meni je bilo to posebno tuzno jer sam kroz sve prolazila u tuđoj drzavi sama, a na pocetku tog puta nisam ni jezik dobro znala...

Grizli
    02. Svibanj 2020. 15:19

Pele ovo što ti je Nymeria napisala ovisi di je miom i kakav, al ni to nije sveto pismo i da ne moze biti nista od trudnoce zbog njega. Moj prijateljica imala ogroman miom u matermivi rekli joj cak da nije ni operabilan i da nikad nece moc zatrudniti. Imala je menge doslovno 2 put godišnje i evo ima 2 djece spontamo zacete. Za prvu trudnocu saznala tek kad je pocela jako krvariti a to je vec bila u 17tt. Prelezala do poroda, a morali su je nesto ranije poroditi carsim zbog položaja bebe i posteljice naspram mioma. Onda su uspjesno dijelomicno i skinuli ga. Nakon 3 godine opet zatrudnila iako su joj govorili da prva trudoca je cudo i da se vise ne nada previse. Isto carskim ju porodili al u terminu i isto prelezala skoro cijelu trudnocu. Al eto nije nemoguce! Iskreno ti zelim uspjeh bez obzira na miom.
    Nada potpisujem 100 puta tvoje da zaboravis sto si prosao kad primis u ruke svoju bebu. Moja djevojcica ima 3 mjeseca i neki dan prijateljica koja krece u ivf vode me zove i place da moraju, ja je tjesim i tek nakon 10 min razgovora s njom joj kazem pa covjece mi smo to prošli ja skroz zaboravila. Znaci ja skroz zaboravila 2 godine ivf-a koji smo prolazili. Ona nije znala za to pa je prvo mislila da ju lažem kad nisam odmah to spomenula. Eto kako nas mozak kad dozivi uspjeh zaboravi sve lose. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.