Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MikicaC
    02. Svibanj 2020. 15:39

Curke opet ja 🙈 Da li mi moze neko opisati kako to izgleda kada ides u kryo postupak, dakle kada imas smrzlice. 
    Ja sam trenutno u svom drugom pokusaju. Imam opciju da uradim transfer i ostale jajne celije (naravno ako ih bude vise ili uopste) unistim ili sve zaledimo. Dakle nema opcije da vratim odredjeni broj a ostalo zaledim.. Zbog Korone.. Sto.. Pojma nemam 🤷‍♀️
    Mene zanima ako se odlucim sve zaledititi, naravno pod pretpostavkom da imam sta zalediti, kako ide dalje? Jel moram i onda injekcije? Ili kako izgleda to uopste 🙈
    I kako vi "bildate" svoje jajne celije? Moj doktor kaze, kao to je nemoguce 🙄🙄
    🥰🥰

Vita26
    02. Svibanj 2020. 16:30

Mikica
    Ides li prvi put?na Ivf?

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

02. Svibanj 2020. 18:20

MikicaC

Curke opet ja 🙈 Da li mi moze neko opisati kako to izgleda kada ides u kryo postupak, dakle kada imas smrzlice.
    Ja sam trenutno u svom drugom pokusaju. Imam opciju da uradim transfer i ostale jajne celije (naravno ako ih bude vise ili uopste) unistim ili sve zaledimo. Dakle nema opcije da vratim odredjeni broj a ostalo zaledim.. Zbog Korone.. Sto.. Pojma nemam 🤷‍♀️
    Mene zanima ako se odlucim sve zaledititi, naravno pod pretpostavkom da imam sta zalediti, kako ide dalje? Jel moram i onda injekcije? Ili kako izgleda to uopste 🙈
    🥰🥰

Cudno mi je to jer su one uglavnom zaledivane po jednu ili dvije, tako da ne znam bi tu unistavali?
    Kryo ili fet je jednostavan skroz, uz tablete Esteogena za debljanje endomentrija dobijes i Utrogestan i to ti je to...

• MikicaC
    02. Svibanj 2020. 18:57

Vita26

Mikica
    Ides li prvi put?na Ivf?

Drugi ivf, prvi nije uspio 😔

• MikicaC
    02. Svibanj 2020. 19:01

Nada88

MikicaC

🥰🥰

Cudno mi je to jer su one uglavnom zaledivane po jednu ili dvije, tako da ne znam bi tu unistavali?
    Kryo ili fet je jednostavan skroz, uz tablete Esteogena za debljanje endomentrija dobijes i Utrogestan i to ti je to…

Da, inace bi zaledili.. Ali sad zbog situacije s koronom moze ili jedno ili drugo..cak moram potpisati za koju varijantu se odlucim. To mi je ispalo malo bezveze jer mi nije rekao za to na razgovoru pred posutpak..tek kad sam dosla po injekcije 🙄🤦‍♀️Ja sad razmisljam ako bude vise celija zalediti sve..jer ako se odlicim na transfwr ostale ce unistiti. Jos ako je fet easy..onda je mozda bolje..
    Jos moram pitati koliki cekam na fet.
    Iskreno sve mi se cini kao da pokusavaju dodatno zaraditi.. 

02. Svibanj 2020. 19:12

Cure, može li mi koja napisati koje pretrage se trebaju obaviti nakon neuspjesnog pokusavanja.. Osim spermiograma za M koje prretrage jos mozda i koje bi ja trebala.. 

Grizli
    02. Svibanj 2020. 19:47

MikicaC osobno bi odabrala sve smrznut pa na fet, bez obzira kad bio (osim ako starija od 40.). Opcenitpo Fet je veca uspjesnost jer je tijelo manje optereceno i nakrcano hormonima. Naravno garancije nema ni za jedno, al da dobim vise od 1-2 js ja bi odabrala zaleđivanje. Za fet najcesce se ide bez hormonske terapije eventualno se dobije stoperica kao potpora. Sretno sto god odlucis i da bude uspješno 

pele35
    02. Svibanj 2020. 20:44

Nymeria,Grizli vidim da ima uspjesnih trudnoca bez obzira na polozaj i velicinu mioma. Valjda ce i meni uspjeti  I Trebala bih polako razmišljati o FET-u  i otici po svoje bebe. Ali ne osjecam se spremnom ,zbog svega kako je zavrsio prvi postupak. Sad cu malo poraditi na sebi mjesec ,dva i krenuti iz nova.

Dg: pcos, in.rezistencija, subserozni miom. ,1.inseminacija ,beta nula 2.ivf transfer trodnevnih , beta 34 ☹

7mj 2020 FET dva trodnevna embrija - spontani u 7tj trudnoce

Imamo jos 4 zmrzlića

• MikicaC
    02. Svibanj 2020. 20:53

Grizli hvala puno 🥰 utorak idem na prvu kontrolu pa cemo vidjeti kako izgleda i kako uopste reagujem na ovu terapiju. Vjerovatno cemo tako i uraditi.. Ako bude vise od 2 onda sve zalediti.. Jer ako su samo dvije, onda mi isto dodje sta god uradila.. 🤷‍♀️

• avama
    03. Svibanj 2020. 13:52

Ko zna da li ce poceti raditi fet! Idem u uto na konzultacije. A da li markeri vrijede bas godinu dana ili priznaju bar do kraja mjeseca u kojem su vadjeni? I da li se mogu markeri mozda izvaditi na Sv duhu?
    I imam jos pitanje kako ide s fragminom u trudnoci da li se ostaje u bolnici  kad oni trebaju odobriti preko hzzo? I jel se vadi krv cesto u trudnoci?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.