Liora muzevi su nam tu nedje godinama kao i ja i tija ne znam kako psihicki uspiju zene poput tebe i mnogih ovdje da se bore sa neuspjehom toliko godina. Svaka cast - ja sam ocigledno kukavica 😨 obavezno na vantjelesnu - mladi ste bas ali dosta ste pokusavali. Iskreno - meni to mirise na jajovode. Nemoj imati previse povjerenja ni u ispitivanja - meni su HSG i histeroskopija rekli da mi je jajovod prohodan pa mi se opet desila VM. tako da nemoj se vise muciti sa ineminacijama nego na VTO. Nadamo se da ce biti blizanci ali DR misli da se druga mrva nece izboriti. I ovo je veliki dar za nas oboje - i sa jednim smo presrecni. Brzo ces i ti biti 🤗 pijes li neke tablete?
Znas kako ti je to bilo, imala sam 22 god kao mlada sam bit ce..pa prosla godina..ajd i to citas normalno je jos uvijek do god dana..prosle dvije ajmo u pretrage..i svake godine pretrage i sve isto sve uredu..znaci apsolutno nista nam ne mogu naci..i onda smo mislili desit ce se ako je sve super..i eto proslo 8 god..krajem 2019 nas uhvatile godine, plač, histerija svaki dan..i odlucimo se otici na VV u Zg. Ne, necemo vise inseminacije..strah me sad njih..odmah u ivf..trenutno samo uzimam vitamine..tipa prenatala..salje mi kuma neke kao bolje iz njemacke a visom dozom folne i vitamina B ..a sto se tice jajovoda..i meni malo vuče na njih..ali..2014 sam imala tu dijagnosticku laparoskopiju u rekli su sto posto prohodni jajovodi..jedino ako se od tad skoro 6 god nisu zacepili...
Liora ja sam radila HSG sa nekakvom pjenom (nova bezbolna metoda) u decembru prosle god. Pa opet provjerila jajovod u julu - odmah nakon toga sam imala VM. Oba puta jajovod prohodan sve super pa se eto desava. Uglavnom za VTO jajovodi su nebitni. Samo prekini dugogodisnju dramu i idi po svoje mrve
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Liora ja sam radila HSG sa nekakvom pjenom (nova bezbolna metoda) u decembru prosle god. Pa opet provjerila jajovod u julu - odmah nakon toga sam imala VM. Oba puta jajovod prohodan sve super pa se eto desava. Uglavnom za VTO jajovodi su nebitni. Samo prekini dugogodisnju dramu i idi po svoje mrve
Nije bas da su ne bitni, tj opasni su ako ih zena ima a oni zacepljeni te pustaju tecnost koja je toksicna za embrije u tom je stvar.. Nazalost to se ultrazvuk om ne vidi... I ja sam isla na laparaskopiju prije 5 godina i isto mi rekli da ih idem ponovno provjeriti jer je mozda u njima postao problem🙄🤦♀️...
Propuhivanje jajovoda nazalost nije 100 posto tocna metoda, za mnoge zene znam da im propuhivanje pokazalo jedno a laparaskopija drugo...
Nije bas da su ne bitni, tj opasni su ako ih zena ima a oni zacepljeni te pustaju tecnost koja je toksicna za embrije u tom je stvar.. Nazalost to se ultrazvuk om ne vidi… I ja sam isla na laparaskopiju prije 5 godina i isto mi rekli da ih idem ponovno provjeriti jer je mozda u njima postao problem🙄🤦♀️…
Propuhivanje jajovoda nazalost nije 100 posto tocna metoda, za mnoge zene znam da im propuhivanje pokazalo jedno a laparaskopija drugo…
Jajovodi jesu bitni kada je u njima problem ali kada je sve ok, kao sto je mozda slucaj kod Liore skroz su nebitni za ishod VTO. Osim hidrosalpinxa moze da se desi i prilikom VTO vanmatricna ali za sve ovo su sanse male.
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
Nije bas da su ne bitni, tj opasni su ako ih zena ima a oni zacepljeni te pustaju tecnost koja je toksicna za embrije u tom je stvar.. Nazalost to se ultrazvuk om ne vidi… I ja sam isla na laparaskopiju prije 5 godina i isto mi rekli da ih idem ponovno provjeriti jer je mozda u njima postao problem🙄🤦♀️…
Propuhivanje jajovoda nazalost nije 100 posto tocna metoda, za mnoge zene znam da im propuhivanje pokazalo jedno a laparaskopija drugo…
Jajovodi jesu bitni kada je u njima problem ali kada je sve ok, kao sto je mozda slucaj kod Liore skroz su nebitni za ishod VTO. Osim hidrosalpinxa moze da se desi i prilikom VTO vanmatricna ali za sve ovo su sanse male.
Pa da to i ja kazem no nazalost ne moze se znati da li je u njima problem ili ne osim laparaskopijom...
Propuhivanje je oko 70 posto tocna metoda za davanje dijagnoze prohodnosti jajovoda, hidrosalpinix se najcesce vidi i ultrazvukom no tu je vec kasno i jajovod mora van,a ta dijagnoza je bitna i za ishod ivf-a. No postoje i sitna ostecenja koja mogu ometati ishod ivfa koja se ne vide ultrazvuk om kao npr sam pocetak hidrisalpinix i sactosalpinixa.
Jesu skroz nebitni za potpomognutu ukoliko je sve ok, to znam u ovih 5 godina sam skoro doktorirala mpo teoriju i opcenito o trudnoci. Ja sam kao joker zovi svim mojim frendicama🤦♀️🙈.
Cure koje koristite kineske testove, je li vam se ikad desilo da test navecer pokazuje sjenu a ujutro nista? Meni evo vec tri dana za redom tako, a sad kad promislim, znala sam i prije imat takvih sjenica samo na kinezima, a naravno nisam bila trudna.
Meni opet ništa nisu jasni ti kineski štapići. Sad sam i ja počela raditi testove navečer. U nedjelju navecer (13 DC) lijepa crtica, ponedjeljak i utorak ujutro jedva vidljiva sjena. Bila sam sigurna kako sam u nedjelju ulovila LH pik. Dobro da sam nastavila radit testove jer čini se da je pik bio tek 16 DC. Ovo su testići:
https://ibb.co/JcscHyH
Šteta pa nisam te testove češće radila navečer. Sad me živo zanima što se tu događa.
Koliko dugo vama test bude pozitivan. Normalno je da crtica dva dana za redom bude žestoko tamna?
Znaci prvo sam isla na hsg..pokazao sve ok..al smo htjeli i dijagnosticku laparoskopiju i ona pokazala prohodnost jajaovoda..znaci to bilo 2014 god sve.. mpovci me vise nisu htjeli slati na to..kao nisu zacepljeni od tada sigurno..jer i tad nisam uspjevala ostati trudna iako prohodni.. kao nema potrebe vise za time.. nesto bih vas pitala.. jel moze vanmatericna onda biti iako se ide na ivf? Zar oni ne ugnjezde to odmah gdje treba..tj.ostave ga kako bi rekla tu gdje treba...sorry ako glupo pitanje..al kazem tek sam sad u tome..
Znaci prvo sam isla na hsg..pokazao sve ok..al smo htjeli i dijagnosticku laparoskopiju i ona pokazala prohodnost jajaovoda..znaci to bilo 2014 god sve.. mpovci me vise nisu htjeli slati na to..kao nisu zacepljeni od tada sigurno..jer i tad nisam uspjevala ostati trudna iako prohodni.. kao nema potrebe vise za time.. nesto bih vas pitala.. jel moze vanmatericna onda biti iako se ide na ivf? Zar oni ne ugnjezde to odmah gdje treba..tj.ostave ga kako bi rekla tu gdje treba…sorry ako glupo pitanje..al kazem tek sam sad u tome..
Moze embrio da 'pobjegne' u jajovod. To se desilo jednoj curi koja je bila sa mnom na postupku u oktobru a inace sam cula da moze da se desi ali su sanse bas bas male.. Posebno ako je strucan dr a koliko vidim klinike su vam dobre i poznate po mpo, tako da vjeruj u svoje tijelo i dobru energiju kao i u kliniku koju ces odabrati i sve ce biti OK!
Evo mene nakon sto godina dosla provjeriti sto ima na forumu. Inace komentiram i citam samo na faceu u grupi.
Vidim da pricate o jajovodima. Meni su ocito oni bili problem i evo me sada bez oba i jedna VM.
Jecika, vidim li ja to lijepe vijesti ispod posta?? Ajmeee kako mi je sad to dalo nadu 💗
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji