Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Travanj 2020. 18:19

JECIKA

LioraLiora

Hani

Lovim vas mjesecima😁, srećom, usporile ste zadnjih dana😋
    Marita, zao mi je što nije uspjelo.
    Liora, jesi li bolje?
    Svim trudnicama čestitke na plusićima😘
    Nado, jecika, čekamo vaš sljedeci uzv🙏
    Avama???
    Svima koje je korona malo zeznula, vježbat živce, kad nema druge. Brzo ce doc pikanje💉😉 i iščekivanje. 😘

Hejj bokić..bolje sam..krvarenje stalo..trajalo par dana.. mene zanimaju sad iskustva cura sa vanmatericnom..kada ste pokusale opet prirodno? Doktorica gin.mi rekla mozes slobodno nakon 1 ciklusa sto ti menga dođe..drugi doktor koji mi vadio šavove kaže 2 do 3mj..na internetu čitam i do 6mj. Pa sam odlučila nakon 1 ciklusa probati ako se budem dobro osjećala.. jedino me sad brine sto cu ja morati raditi testove iza menge..malo me toga panika samo..jer tako se desilo prošli put.. i sta mislite czre jesu vece mogcnosti mozda sada ostati prirodno trudna?

Liora.. Drago mi je da se oporavljas! Ja sam nakon prve VM pokusala vec nakon 2 mjeseca. A nakon druge VM posla na VTO isto nakon 2 mjeseca. Doktori su meni makar preporucivali pauzu u par mjeseci (moj dr sto me operisao je rekao 6 mj) ali sam se oglusila na to 😔 preporucuju jer je sansa dosta velika da se VM opet desi nama kojima se desila.. Provjeri svoj jajnik da li je OK i jajovode i onda pokusaj.

Rekli su mi poslije operacije da su mi jajnici zdravi i da je sve uredu. Jajovode nisu smjeli dirati..ja sam mislila da su vidjeli i njih kao prohodnost i to..al kaze doktor nisu.. ja sam ti 2014 isla na dijagnosticku laparoskopiju kao za prohodnost tad bilo sve uredu.. pa misle da nije zecepljenje u nas problem.. kod nas je dijagnoze vec 8 god idiopatska neolodnost.. sto je u vas problem? Koliko se borite vec? I jel ti cekas sad postupak neki? Jesi ti te dvije vm imala prirodno? Mislim..nisi isla na postupke ili? Pisi mi malo 😊

JECIKA
    18. Travanj 2020. 18:29

Liora Mi smo se borili vec godinu do prve vanmatericne. Do nje nismo znali sta je problem tjs niko nam nije pomenuo jajovode 😭 svi govorili da je stres bla bla jer su nam nalazi svi skolski dobri - mm cak bolji od prosjeka. Nakon prve - makli jajovod- poceli razmisljati o VTO. Posli na razgovor - mpo DR rekao da mora licno da vidi preostali jajovod. Odradio mi histeroskopiju - jajovod prohodan. Isti mjesec sam imala drugu vanmatericnu - jajovod nije bio prohodan ali je tecnost kojom se radi histeroskopija prosirila sami kanal ali nedovoljno da jc prodje 😭obje vanmatericne su kao sto vidis bile prirodno.. Ugrabili smo postupak pred koronu - sada imamo jedno malo SRCE a dr je vidio jos jednu gestacijsku vrecicu - mozda bude jos jedno SRCE za nedelju dana 😊

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

JECIKA
    18. Travanj 2020. 18:33

Liora Ne znam koliko godina imas - nije ni vazno jer bih svakome isto rekla - ako pokusavate vec godinu dana - odmah idi na vantjelesnu, nemoj sebe vise da mucis i cekas... Bas se tad mozda i desi prirodno jer ovako covjek nije opusten. Mi smo tempirali odnose na 7 dana oko ovulacije - to je bas patnja😔 pa on ne moze ili ja ne mogu - svadjamo se - UZAS! pametna zena bi odmah posla na VTO a ne kao ja cekala godinu da zavrsi hitno na operaciji.. 

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️

18. Travanj 2020. 18:58

Jecika..onda ces se sokirati..mi pokusavamo 8 godina.. 8 godina nam trebalo da se pomirimo da prirodno ne ide..sve se nadali..svi zivi nalazi super..suprugov spermiogram uvijek bombastican kak veli doktorica..moje sve super..od urednih ciklusa..svaki 14 ti dan ovulacija..menge uredne..jajovodi prohodni.. hormoni..stitnjaca.. i pocetkom ove god.sam imala 1 inseminaciju u 1mj..neuspjesna..i kao sto znas druga bila u 3mj i ovo se desilo.. suprug je 1982 godiste a ja 1990. Cula sam se VukVrhovcem kao iza korone se vidimo na ivf..ne zelim vise inseminacija. Cestitam ti na trudoći..to znaci blizance nosiš? 🤗

• Riba
    18. Travanj 2020. 19:02

Lilly27

Draga Riba, hvala ti na odgovoru i tvojim savjetima 😉 mi smo nekako skroz nespretno krenuli u to. U 1.mj ja sam bila na redovnom ginekološkom i spomenula da se trudimo malo manje od godinu dana i onda mi je ginekologica rekla da nek dragi prvo napravi spermiogram pa ćemo dalje vidjeti. Za dva tjedna ga je napravio, nalaz oligoasthenoteratozoospermia, preporuka otići urologu, napraviti urinokulturu, ponoviti spermio i javiti se za postupak Mpo ICSI metodom. Mene nije htjela slati na nikakve pretrage jer kaže da je kod mene sve super, ciklusi su mi redovni, krvarenja normalna, malo obilnija i bolna ali zato sto mi je maternica zabačena, isto kaže nema veze za začeće. U 3.mj je došao na red kod urologa, taman tjedan prije zatvaranja svega, gdje mu je ustanovljena varikokela i preporučena operacija i rečeno da počne piti Proxeed. I tu je sve stalo. Ne znam da li da sa Mpo konzultacijama čekam dok ne obavi operaciju, ili da odemo, ali opet gdje, privatno ili da tražim uputnicu kod moje HZZO ginekologice kod koje ne idem već godinama jer joj je med.sestra poznanica i babetina koja sve ispriča dalje ali ginekologica sama je jako draga… bas me ova korona izdeprimirala, nitko ne prima pacijente, a ipak tu je i strah da odlaskom kod dr ne pokupimo koronu jer opet imamo roditelje u kritičnim skupinama… eto, sad sam se raspisala ali morala sam jer nemam s kim to podijeliti trenutno 😞
    I da, folnu pijem već mjesecima a od nedavno i vitamin D na svoju ruku..

Zasad je obustavljeno sve i konzultacije i postupci barem ovdje u St,ja sam odlucila ici u rodiliste i prezadovoljna sam sa doktorima i sestrama...ja pijem vitamin d jer sam vadila i manje ga imam ali nista strasno,sve naravno uz preporuku moje ginekologice i doktorice koja vodi moje postupke ivfa.Mozda nebi bilo lose da odete na konzultacije,pa sve otvoreno kazes i tako ce ti bit najbolje i onda ces dalje znat sto i kako,ne znam to ti je moj savjet 🤗

• Riba
    18. Travanj 2020. 19:04

Lilly27

Draga Riba, hvala ti na odgovoru i tvojim savjetima 😉 mi smo nekako skroz nespretno krenuli u to. U 1.mj ja sam bila na redovnom ginekološkom i spomenula da se trudimo malo manje od godinu dana i onda mi je ginekologica rekla da nek dragi prvo napravi spermiogram pa ćemo dalje vidjeti. Za dva tjedna ga je napravio, nalaz oligoasthenoteratozoospermia, preporuka otići urologu, napraviti urinokulturu, ponoviti spermio i javiti se za postupak Mpo ICSI metodom. Mene nije htjela slati na nikakve pretrage jer kaže da je kod mene sve super, ciklusi su mi redovni, krvarenja normalna, malo obilnija i bolna ali zato sto mi je maternica zabačena, isto kaže nema veze za začeće. U 3.mj je došao na red kod urologa, taman tjedan prije zatvaranja svega, gdje mu je ustanovljena varikokela i preporučena operacija i rečeno da počne piti Proxeed. I tu je sve stalo. Ne znam da li da sa Mpo konzultacijama čekam dok ne obavi operaciju, ili da odemo, ali opet gdje, privatno ili da tražim uputnicu kod moje HZZO ginekologice kod koje ne idem već godinama jer joj je med.sestra poznanica i babetina koja sve ispriča dalje ali ginekologica sama je jako draga… bas me ova korona izdeprimirala, nitko ne prima pacijente, a ipak tu je i strah da odlaskom kod dr ne pokupimo koronu jer opet imamo roditelje u kritičnim skupinama… eto, sad sam se raspisala ali morala sam jer nemam s kim to podijeliti trenutno 😞
    I da, folnu pijem već mjesecima a od nedavno i vitamin D na svoju ruku..

I da nemoj nista piti na svoju ruku,folnu da ali vitamin d ne ako ga ima viska ni to nije dobro

Lilly27
    18. Travanj 2020. 19:38

Hvala puno na savjetima. Mi smo područje Zagreba i bas smo saznali da netko ima nekoga u privatnoj klinici za MPO pa možda uspijemo dogovoriti barem konzultacije i spermio da znamo gdje smo i šta čekamo 🤷‍♀️ Nadam se da će sto prije popustiti mjere pa da svi dalje možemo putem kojim smo krenuli 😊
    U kojoj ste vi fazi, odnosno koja vam je dijagnoza? Nisam stigla još malo detaljnije pročešljati temu...

👩 31 - hashimoto
    👱‍♂️36 - Oligoasthenoteratonecrozoospermia + varikokela
    10/20 - ICSI Petrova - 20🥚15 zrelih-12 oplođenih - preživjela jedna blastica - 7/21 👧
    02/24 - ICSI Vinogradska - 5🥚 2 blastociste - 1 vraćena, 1 ❄️ ET blastociste - biokemijska
    6/24 FET blastociste - biokemijska

JECIKA
    18. Travanj 2020. 20:09

Liora muzevi su nam tu nedje godinama kao i ja i ti  ja ne znam kako psihicki uspiju zene poput tebe i mnogih ovdje da se bore sa neuspjehom toliko godina. Svaka cast - ja sam ocigledno kukavica 😨  obavezno na vantjelesnu - mladi ste bas ali dosta ste pokusavali. Iskreno - meni to mirise na jajovode. Nemoj imati previse povjerenja ni u ispitivanja - meni su HSG i histeroskopija rekli da mi je jajovod prohodan pa mi se opet desila VM. tako da nemoj se vise muciti sa ineminacijama nego na VTO. Nadamo se da ce biti blizanci ali DR misli da se druga mrva nece izboriti. I ovo je veliki dar za nas oboje - i sa jednim smo presrecni. Brzo ces i ti biti 🤗 pijes li neke tablete? 

18. Travanj 2020. 20:36

Lilly27

Hvala puno na savjetima. Mi smo područje Zagreba i bas smo saznali da netko ima nekoga u privatnoj klinici za MPO pa možda uspijemo dogovoriti barem konzultacije i spermio da znamo gdje smo i šta čekamo 🤷‍♀️ Nadam se da će sto prije popustiti mjere pa da svi dalje možemo putem kojim smo krenuli 😊
    U kojoj ste vi fazi, odnosno koja vam je dijagnoza? Nisam stigla još malo detaljnije pročešljati temu…

Ne znam dal ste culi za prof.dr Jezeka on inace radi na medicinskom fakultetu u zagrebu i na Rebru mislim jedan od najvecih strucnjaka za musku neplodnost, a nama ga je savjetovao najpoznatiji doktor za musku pronlematiku u Njemackoj, na prvi ulazak u ordinaciju nas je pitao zasto nismo isli dr. Jezeku jer je najbolji...

Lilly27
    18. Travanj 2020. 21:14

Urolog kod kojeg je suprug bio je u timu prof.dr.Jezeka koliko sam uspjela pohvatati, pa sam tako čula za njega, i po člancima na internetu, ali ovo da ga preporuča najbolji doktor u Njemačkoj stvarno ulijeva povjerenje u cijeli tim, izgleda da je onda supruga dobro potrefilo... sad sam puno mirnija kad si mi to rekla🤗

👩 31 - hashimoto
    👱‍♂️36 - Oligoasthenoteratonecrozoospermia + varikokela
    10/20 - ICSI Petrova - 20🥚15 zrelih-12 oplođenih - preživjela jedna blastica - 7/21 👧
    02/24 - ICSI Vinogradska - 5🥚 2 blastociste - 1 vraćena, 1 ❄️ ET blastociste - biokemijska
    6/24 FET blastociste - biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.