Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    19. Travanj 2020. 13:36

Bozma

Avama, tako i ja, uzasno se osjecam. Dala sam otkaz da mogu bar jedan postupak obavit u miru, bez drame, i sad ovo. Jos sam ja napunila 40, dok dodjem na red preko hzzo-a izubit cu pravo. Zvala sam da se narucim opet privatno, da ne gubim vrijeme, ali ne rade jos ni oni. Ja nikad niti biokemijsku. I ovaj usrani PMS sve teze podnosim

Ma uzas. A i ja imam 38, nisam ni ja daleko od 40. Kad se sjetim prosle god samnimala spntani, pa mislis bit ce, pa onda ti postupci pa nikako da se primi. Ja si mislim da ondem kod Skvorca da vidim sta mi predlaze. Naravjo dok je karantena ne mozemo nikud

• avama
    19. Travanj 2020. 13:40

isla sam i pod estrofemom na vracanje ali nista. Kod mene se dogodi i prirodno trudoca, ali bude biokemijska. Necu u novu stimulaciju dok imam smrzlice.  

• Astra81
    19. Travanj 2020. 13:43

Vita26

Astra
    Ne mora biti smrzlica da bi bilo uzspjeha.ima tu puno i druge faktore.ja kad sam lezala nakon punkcije zena imala jednu jaknu stanicu vratili njoj tu jednu nakon 2dana i ostala trudna. Svi smo drugaciji i treba pronaci nam pravu terapiju,a na nama je da se savjetujemo sa doktorom sta i kako bi mogli.

Ništa ne garantira uspjeh, ali dok u jednoj stimulaciji dobiješ toliko blastica da ti ostane za smrzavanje, to je prilično dobar ishod i naravno da su statistički veće i šanse za trudnoču.  Ja sam imala kao super embrijie (3 dan) pa se vraćeni nisu primili a ostali nisu doživjeli 5 dan. 
    Nakon jednog postupka mjesecima čekaš drugi koji završi na isti način i  ne okreneš se prođe godina...
    Nitko od doktora ne zna odgovor zašto se neke stvari događaju ... kažu kako ne trebamo  raditi nikakve dodatne pretrage nego ići u postupak dok ne uspije 🤷‍♀️
    A ako netko ima specifičan problem kojeg treba tretirati, stvarno očekujem da su doktori dovoljno pametni da to prepoznaju. Ja u svome slučaju ne namjeravam specijalizirati reproduktivnu medicinu kako bi ostala trudna. 

Ali u svakom slučaju, treba dobro paziti kod odabira doktora i bolnice... 
    Ako rezultat izostaje, a oni samo ponavljaju prethodnu terapiju (kao u našem slučaju), treba pokušati s nekim drugim doktorom.

• avama
    19. Travanj 2020. 16:36

astra81

Vita26

Astra
    Ne mora biti smrzlica da bi bilo uzspjeha.ima tu puno i druge faktore.ja kad sam lezala nakon punkcije zena imala jednu jaknu stanicu vratili njoj tu jednu nakon 2dana i ostala trudna. Svi smo drugaciji i treba pronaci nam pravu terapiju,a na nama je da se savjetujemo sa doktorom sta i kako bi mogli.

Ništa ne garantira uspjeh, ali dok u jednoj stimulaciji dobiješ toliko blastica da ti ostane za smrzavanje, to je prilično dobar ishod i naravno da su statistički veće i šanse za trudnoču. Ja sam imala kao super embrijie (3 dan) pa se vraćeni nisu primili a ostali nisu doživjeli 5 dan.
    Nakon jednog postupka mjesecima čekaš drugi koji završi na isti način i ne okreneš se prođe godina…
    Nitko od doktora ne zna odgovor zašto se neke stvari događaju … kažu kako ne trebamo raditi nikakve dodatne pretrage nego ići u postupak dok ne uspije 🤷‍♀️
    A ako netko ima specifičan problem kojeg treba tretirati, stvarno očekujem da su doktori dovoljno pametni da to prepoznaju. Ja u svome slučaju ne namjeravam specijalizirati reproduktivnu medicinu kako bi ostala trudna.

Ali u svakom slučaju, treba dobro paziti kod odabira doktora i bolnice…
    Ako rezultat izostaje, a oni samo ponavljaju prethodnu terapiju (kao u našem slučaju), treba pokušati s nekim drugim doktorom.

Da slazem se

• Taine
    19. Travanj 2020. 18:16

Pozdrav, meni su se kasnije posložila kockice u životu, pokušavamo već treću godinu. Prešla četrdeset, nizak amh, spermiogram dobar, tu i tamo koji miom na maternici koji ne smeta. Embriji dobre kvalitete, vraćani 3 dan, endometrij super. I ne prima se. Prosli 2 postupka na VV, poslije u Ivf klinici sa blazim i javim terapijama. Pili raznorazne suplemente, sve krene super i ne odrzi se. Ne odustajem dok god ima sansi. Stalno me nesto tjera dalje. Donacija tuđih stanica i posvajanja, ne. S time sam na čisto. Pokušavat ćemo i dalje. Za sada se još ne mirim sa činjenicom da neću imati djece. Eto to je moje iskustvo. Ja sam već u godinama, pa ne odustajem. I znam puno žena koje su i kasnije krenule u tu borbu. Žao mi je što vi mlađe to sve prolazite.imajte vjere i samo hrabro naprijed. Tuga je velika ali dok god u sebi osjećate taj mali kotači koji vam ne da mira, borite se. I budite realne, bez velikih očekivanja. Tuga je velika svaki puta, ali kako moja prijateljica svaki puta kaže kad kolonem:"Tvoja beba te čeka". I pustite sve te silne simptome i vječna preispitivanje,. Neka priroda radi svoje nakon svakog postupka. Nekim curama uspije od prvog postupka, većini ne. Sve se mora posložiti, a mi smo vječno nestrpljive. Bude. Samo vjerujte, trudit se i hrabro naprijed. Eto to je moje iskustvo. Sretno svim čekalicama i onima koje se na to pripremaju. :-) 

Taine

20. Travanj 2020. 15:34

Cure jel neka od vas uzimala Clexane (niskomolrkularni heparin) bez posebne indikacije? Nakon punkcije mi je uveden jer su se bojali hiperstimulacije, ja ga uzimam jos ali doktorica kaze da ne moram vise, da ih jednostavno ostavim meni se to cini nekako prerano i prenaglo za 7 tt.??

20. Travanj 2020. 21:06

nymeria

Nada88 i ja sam ga uzimala u postupku zbog hipera, nakon punkcije mi je uveden.
    Mislim sve do vadjenja bete sam se pikala. S obzirom da je bila negativna prestala sam.

Di si u postupku? Jel znas kako i kad inace tvoja klinika ukida nakon pozitivnog testa?

Lucija987
    20. Travanj 2020. 22:31

Nada88

Cure jel neka od vas uzimala Clexane (niskomolrkularni heparin) bez posebne indikacije? Nakon punkcije mi je uveden jer su se bojali hiperstimulacije, ja ga uzimam jos ali doktorica kaze da ne moram vise, da ih jednostavno ostavim meni se to cini nekako prerano i prenaglo za 7 tt.??

Pa ako ti je tvoj MPO savjetova prestanak onda valjda je ok da prestanes 🤷‍♀️
    Meni je isto terapija Dexametazonom prekinuta evo ima tri dana tocnije u petak san zadnju popila (taman bila 7+0) isto po preporuci doktora 
    Znan da se ne radi o istoj terapiji al eto cisto primjera radi

🙏❤💙

20. Travanj 2020. 22:41

Lucija987

Nada88

Pa ako ti je tvoj MPO savjetova prestanak onda valjda je ok da prestanes 🤷‍♀️
    Meni je isto terapija Dexametazonom prekinuta evo ima tri dana tocnije u petak san zadnju popila (taman bila 7+0) isto po preporuci doktora
    Znan da se ne radi o istoj terapiji al eto cisto primjera radi

Meni to nije bez dodatne analize ok citajuci iskustva ostalih...

Lucija987
    20. Travanj 2020. 23:26

A pa onda ga pitaj da zelis dodatnu analizu neznan sta da ti kazen stvarno🤷‍♀️
    Ili ako on smatra da ne triba dodatne pretrage radit ti potrazi drugo misljenje,imas pravo na to
    Samo se nemoj opterecivat sad sa tim,opusti se i sve ce se rjesit ❤

🙏❤💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.