Pozdrav cure, nova sam na ovoj temi i općenito na ovom području.
Molila bih ako koja zna, ili ima neke linkove, gdje pročitati i koji su dobri stručni radovi na temu MPO i svega vezano uz tu temu? Mi smo još na početku svega pa bi voljela ovo vrijeme iskoristiti pametno i potražiti što pouzdanije informacije na temu s obzirom da nas je korona stopirala i ne možemo nikud sa sobomPa ako koja zna i voljna je pomoći zahvaljujem od srca
Ja sam citala na internetu od do sta mi se naslo pod rukom, znaci i strucnih radova, istrazivanja a i iskustva ostalih zenica...njemacke, engleske i naravno nase stranice...
Avama zao mi je! Opusti se i nastavi dalje!
Molila bih ako koja zna, ili ima neke linkove, gdje pročitati i koji su dobri stručni radovi na temu MPO i svega vezano uz tu temu? Mi smo još na početku svega pa bi voljela ovo vrijeme iskoristiti pametno i potražiti što pouzdanije informacije na temu s obzirom da nas je korona stopirala i ne možemo nikud sa sobomPa ako koja zna i voljna je pomoći zahvaljujem od srca
Ja sam citala na internetu od do sta mi se naslo pod rukom, znaci i strucnih radova, istrazivanja a i iskustva ostalih zenica…njemacke, engleske i naravno nase stranice…
Hvala ti, tako sam i ja krenula pa sam se izgubila u svemu, previše je to termina, lijekova, postupaka ma svega je previše za apsolutnog početnika u tome svemu
👩 31 - hashimoto
👱♂️36 - Oligoasthenoteratonecrozoospermia + varikokela
10/20 - ICSI Petrova - 20🥚15 zrelih-12 oplođenih - preživjela jedna blastica - 7/21 👧
02/24 - ICSI Vinogradska - 5🥚 2 blastociste - 1 vraćena, 1 ❄️ ET blastociste - biokemijska
6/24 FET blastociste - biokemijska
Ja sam citala na internetu od do sta mi se naslo pod rukom, znaci i strucnih radova, istrazivanja a i iskustva ostalih zenica…njemacke, engleske i naravno nase stranice…
Hvala ti, tako sam i ja krenula pa sam se izgubila u svemu, previše je to termina, lijekova, postupaka ma svega je previše za apsolutnog početnika u tome svemu
Ogranicis se tocno na vas problem i vasu dijagnozu...
Avama
To znaci da je biokemijska trudnoca kod tebi se dogodilo,ipak se nesto desavalo ali nazalost je odustalo,za to je test bio pozitivan i Beta 2 imala sam i ja to prije sto cu ostati trudna ,tješila me biologinja i rekla da ce biti samo strpljeno.to zelim
I tebi ❤️Samo polako.drzim fige
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Draga Lily,iza mene je jedan neuspjesni postupak ivf,kad sam se pripremala na to slusala sam upute i savjete doktora koji me vodi,nisam se s nicim nepotrebnim i ono cula,rekla,kazala opterecivala.Doktori i sestre daju detaljne upute barem je to tako ovdje u Splitu.Samo opusteno i kad prođe korona idemo u nove pobjede.Mogu ti reci sto ja pijem vitamin d,folnu kiselinu i vitamine to kombiniram,cejlonski cimet po preporuci zbog toga sto imam blago policisticne jajnike,jadrankin jod,zdrava prehrana..a da ne govorim o raznim cajevima i ostalim preparatima,nemamo nikakav problem ali evo borba traje tri godine.
Draga Riba, hvala ti na odgovoru i tvojim savjetima 😉 mi smo nekako skroz nespretno krenuli u to. U 1.mj ja sam bila na redovnom ginekološkom i spomenula da se trudimo malo manje od godinu dana i onda mi je ginekologica rekla da nek dragi prvo napravi spermiogram pa ćemo dalje vidjeti. Za dva tjedna ga je napravio, nalaz oligoasthenoteratozoospermia, preporuka otići urologu, napraviti urinokulturu, ponoviti spermio i javiti se za postupak Mpo ICSI metodom. Mene nije htjela slati na nikakve pretrage jer kaže da je kod mene sve super, ciklusi su mi redovni, krvarenja normalna, malo obilnija i bolna ali zato sto mi je maternica zabačena, isto kaže nema veze za začeće. U 3.mj je došao na red kod urologa, taman tjedan prije zatvaranja svega, gdje mu je ustanovljena varikokela i preporučena operacija i rečeno da počne piti Proxeed. I tu je sve stalo. Ne znam da li da sa Mpo konzultacijama čekam dok ne obavi operaciju, ili da odemo, ali opet gdje, privatno ili da tražim uputnicu kod moje HZZO ginekologice kod koje ne idem već godinama jer joj je med.sestra poznanica i babetina koja sve ispriča dalje ali ginekologica sama je jako draga... bas me ova korona izdeprimirala, nitko ne prima pacijente, a ipak tu je i strah da odlaskom kod dr ne pokupimo koronu jer opet imamo roditelje u kritičnim skupinama... eto, sad sam se raspisala ali morala sam jer nemam s kim to podijeliti trenutno 😞
I da, folnu pijem već mjesecima a od nedavno i vitamin D na svoju ruku..
👩 31 - hashimoto
10/20 - ICSI Petrova - 20🥚15 zrelih-12 oplođenih - preživjela jedna blastica - 7/21 👧
02/24 - ICSI Vinogradska - 5🥚 2 blastociste - 1 vraćena, 1 ❄️ ET blastociste - biokemijska
Draga Riba, hvala ti na odgovoru i tvojim savjetima 😉 mi smo nekako skroz nespretno krenuli u to. U 1.mj ja sam bila na redovnom ginekološkom i spomenula da se trudimo malo manje od godinu dana i onda mi je ginekologica rekla da nek dragi prvo napravi spermiogram pa ćemo dalje vidjeti. Za dva tjedna ga je napravio, nalaz oligoasthenoteratozoospermia, preporuka otići urologu, napraviti urinokulturu, ponoviti spermio i javiti se za postupak Mpo ICSI metodom. Mene nije htjela slati na nikakve pretrage jer kaže da je kod mene sve super, ciklusi su mi redovni, krvarenja normalna, malo obilnija i bolna ali zato sto mi je maternica zabačena, isto kaže nema veze za začeće. U 3.mj je došao na red kod urologa, taman tjedan prije zatvaranja svega, gdje mu je ustanovljena varikokela i preporučena operacija i rečeno da počne piti Proxeed. I tu je sve stalo. Ne znam da li da sa Mpo konzultacijama čekam dok ne obavi operaciju, ili da odemo, ali opet gdje, privatno ili da tražim uputnicu kod moje HZZO ginekologice kod koje ne idem već godinama jer joj je med.sestra poznanica i babetina koja sve ispriča dalje ali ginekologica sama je jako draga… bas me ova korona izdeprimirala, nitko ne prima pacijente, a ipak tu je i strah da odlaskom kod dr ne pokupimo koronu jer opet imamo roditelje u kritičnim skupinama… eto, sad sam se raspisala ali morala sam jer nemam s kim to podijeliti trenutno 😞
Kojeg stupnja varikokela je u pitanju? Nije to nista strasno, nemoj se deprimirati vi nakon uklanjanja varikokele prirodno mozete dobiti bebu, samo obabevezno i sta prije neka krene sa uzimanjem vitamina i ja bi vam savjetovala maticnu mlijec, ali od pravih pcelara, ona je jako dobra i za zene a posebno muskarce s losim spermiogramom! Ako moze neka donji dio tijela sa malo hladnijom vodom tusira i neka obavezno nosi sire bokserice, jer problem je u zagrijavanju jaja upravo to radi varikokela...
Lovim vas mjesecima😁, srećom, usporile ste zadnjih dana😋
Marita, zao mi je što nije uspjelo.
Liora, jesi li bolje?
Svim trudnicama čestitke na plusićima😘
Nado, jecika, čekamo vaš sljedeci uzv🙏
Avama???
Svima koje je korona malo zeznula, vježbat živce, kad nema druge. Brzo ce doc pikanje💉😉 i iščekivanje. 😘
Hejj bokić..bolje sam..krvarenje stalo..trajalo par dana.. mene zanimaju sad iskustva cura sa vanmatericnom..kada ste pokusale opet prirodno? Doktorica gin.mi rekla mozes slobodno nakon 1 ciklusa sto ti menga dođe..drugi doktor koji mi vadio šavove kaže 2 do 3mj..na internetu čitam i do 6mj. Pa sam odlučila nakon 1 ciklusa probati ako se budem dobro osjećala.. jedino me sad brine sto cu ja morati raditi testove iza menge..malo me toga panika samo..jer tako se desilo prošli put.. i sta mislite czre jesu vece mogcnosti mozda sada ostati prirodno trudna?
Draga Riba, hvala ti na odgovoru i tvojim savjetima 😉 mi smo nekako skroz nespretno krenuli u to. U 1.mj ja sam bila na redovnom ginekološkom i spomenula da se trudimo malo manje od godinu dana i onda mi je ginekologica rekla da nek dragi prvo napravi spermiogram pa ćemo dalje vidjeti. Za dva tjedna ga je napravio, nalaz oligoasthenoteratozoospermia, preporuka otići urologu, napraviti urinokulturu, ponoviti spermio i javiti se za postupak Mpo ICSI metodom. Mene nije htjela slati na nikakve pretrage jer kaže da je kod mene sve super, ciklusi su mi redovni, krvarenja normalna, malo obilnija i bolna ali zato sto mi je maternica zabačena, isto kaže nema veze za začeće. U 3.mj je došao na red kod urologa, taman tjedan prije zatvaranja svega, gdje mu je ustanovljena varikokela i preporučena operacija i rečeno da počne piti Proxeed. I tu je sve stalo. Ne znam da li da sa Mpo konzultacijama čekam dok ne obavi operaciju, ili da odemo, ali opet gdje, privatno ili da tražim uputnicu kod moje HZZO ginekologice kod koje ne idem već godinama jer joj je med.sestra poznanica i babetina koja sve ispriča dalje ali ginekologica sama je jako draga… bas me ova korona izdeprimirala, nitko ne prima pacijente, a ipak tu je i strah da odlaskom kod dr ne pokupimo koronu jer opet imamo roditelje u kritičnim skupinama… eto, sad sam se raspisala ali morala sam jer nemam s kim to podijeliti trenutno 😞
Kojeg stupnja varikokela je u pitanju? Nije to nista strasno, nemoj se deprimirati vi nakon uklanjanja varikokele prirodno mozete dobiti bebu, samo obabevezno i sta prije neka krene sa uzimanjem vitamina i ja bi vam savjetovala maticnu mlijec, ali od pravih pcelara, ona je jako dobra i za zene a posebno muskarce s losim spermiogramom! Ako moze neka donji dio tijela sa malo hladnijom vodom tusira i neka obavezno nosi sire bokserice, jer problem je u zagrijavanju jaja upravo to radi varikokela…
Varikokela mu je II-III stupnja, sa vitaminima je krenuo odmah jedino matičnu mliječ nije iako znam da bi bilo poželjno, ali ima Hashimoto pa me malo strah kljukat ga toliko. Vidjet ćemo sto će mu dalje reci kad dođemo do nekog od dr.
👩 31 - hashimoto
Lovim vas mjesecima😁, srećom, usporile ste zadnjih dana😋
Marita, zao mi je što nije uspjelo.
Liora, jesi li bolje?
Svim trudnicama čestitke na plusićima😘
Nado, jecika, čekamo vaš sljedeci uzv🙏
Avama???
Svima koje je korona malo zeznula, vježbat živce, kad nema druge. Brzo ce doc pikanje💉😉 i iščekivanje. 😘
Hejj bokić..bolje sam..krvarenje stalo..trajalo par dana.. mene zanimaju sad iskustva cura sa vanmatericnom..kada ste pokusale opet prirodno? Doktorica gin.mi rekla mozes slobodno nakon 1 ciklusa sto ti menga dođe..drugi doktor koji mi vadio šavove kaže 2 do 3mj..na internetu čitam i do 6mj. Pa sam odlučila nakon 1 ciklusa probati ako se budem dobro osjećala.. jedino me sad brine sto cu ja morati raditi testove iza menge..malo me toga panika samo..jer tako se desilo prošli put.. i sta mislite czre jesu vece mogcnosti mozda sada ostati prirodno trudna?
Liora.. Drago mi je da se oporavljas! Ja sam nakon prve VM pokusala vec nakon 2 mjeseca. A nakon druge VM posla na VTO isto nakon 2 mjeseca. Doktori su meni makar preporucivali pauzu u par mjeseci (moj dr sto me operisao je rekao 6 mj) ali sam se oglusila na to 😔 preporucuju jer je sansa dosta velika da se VM opet desi nama kojima se desila.. Provjeri svoj jajnik da li je OK i jajovode i onda pokusaj.
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Sortiraj odgovore
Najstariji