Potpomognuta oplodnja vol. 3

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Broj poruka: 347

Prijavi adminu

Andela111

Pozdrav cure, nova sam na ovoj temi…. saznala sam da imam nizak AMH…. jako…. a imam 33 god. Ostalo sve Ok. Kvalitet jajnih stanica dobar FSH 6,9…. LH 5,2….da li neko zna gde da kupim DHEA… i da li to pomaze….hvala❤️.

I na kraju nisam odg na pitanje za dhea, ali ne znam di se kupuje, meni nije rečeno da uzimam ništa osim th za stimulaciju.. . 

Prijavi adminu

Andela111

Ako to je LH i FSH u normalnim vrednostima, znaci da nije doslo do opadanja kvalitete jajnih stanica, FSH je povisen u tom slucaju. i LH je veci od FSH a ne bi smeo.

Ma terapija pa kraticu napisala. Aha, a dobro onda su i meni vjv po tome zaključili za kvalitetu. Jer mi je isto sve uredno osim amh, on je 4,2

• maja555

Broj poruka: 383

Prijavi adminu

Andela111

Ako to je LH i FSH u normalnim vrednostima, znaci da nije doslo do opadanja kvalitete jajnih stanica, FSH je povisen u tom slucaju. i LH je veci od FSH a ne bi smeo.

Jesi li spolne hormone vadila na 2.dan ciklusa? Mene isto zanima kako tumaciti taj nalaz spolnih hormona buduci da su tamo vrijednosti po fazama ciklusa. Svakako cu vaditi taj nalaz sljedeci tjedan pa bi volila znati procitati kakav je. Mozda i ostale cure znaju?

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Ana26

Broj poruka: 773

Prijavi adminu

Cure, meni je otkazan postupak ovaj mjesec zbog TSH. Prije 2 dana je TSH bio 4.19, ali dr kaže da za IVF treba biti najviše 2. Krajem mjeseca imam kontrolu endokrinologa pa ako bude sve ok onda planiramo postupak u 11mj.
    Ovo je stvarno igra živaca i treba puuuuno strpljenja.
    Kod mene se sve odužilo i zakompliciralo. Krenula sam u 2 mj, nadam se da mi neće isteći nalazi.
    Svi nalazi moraju biti dobri i onda se mora 1000 stvari poklopiti da uspije.
    Ja još nisam ni krenula u postupak, a već sam luda od svega, ali ne odustajem dok ne dođem do svog cilja. 
    Divim se curama koje imaju puno više pokušaja i borbe iza sebe. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Prijavi adminu

E mene zanima ima li itko iskustva s poliklinikom cito u splitu, odnosno usporedba sa šparcem. Ja sam bila samo u njega, a prijateljica me pita za preporuku pa evo, ja sam njime zadovoljna, al šta znam možda neko ima iskustva i s citom još bolja. 

ANKSIMORON

Broj poruka: 595

Prijavi adminu

Pozz cure, dugo vas citam ali odlucila sam se napokon ukljuciti u komunikaciju  prije svega cestitam svima na velikim betama i sretno dalje... ja sam prosli petak imala transfer, ali sam jucer primila zadnji, drugi po redu booster, brevactide... beta mi je recena radit sljedeci petak... e sad a pro po vase jucerasnje rasprave malo ste me poplasile.. to stigne izaci iz mene do sljedeceg petka pa da test, odnosno beta bude ispravna i tocna.. i zasto se uopce daje taj booster... nisam ni pitala samo mi je receno 2 brevactide taj i taj dan da si dam i decaptyle? 

👧33; 🧔351. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Broj poruka: 556

Prijavi adminu

Ana26

Cure, meni je otkazan postupak ovaj mjesec zbog TSH. Prije 2 dana je TSH bio 4.19, ali dr kaže da za IVF treba biti najviše 2. Krajem mjeseca imam kontrolu endokrinologa pa ako bude sve ok onda planiramo postupak u 11mj.
    Kod mene se sve odužilo i zakompliciralo. Krenula sam u 2 mj, nadam se da mi neće isteći nalazi.
    Ja još nisam ni krenula u postupak, a već sam luda od svega, ali ne odustajem dok ne dođem do svog cilja.

Ja bih na tvome mjestu otisla privatno u endokrinologa da ne cekaš toliko jer do kraja mjeseca ga mozes popraviti na idealnu visinu. Bas imam iskustva u tome pijem eutyrox od tinejđzerskih godina da vec sama sebi znam dizati i spustati terapiju🤣🤣🙄🙄🙄

Prijavi adminu

Ana26

Razumim te skroz, ja sam u siječnju saznala da imam nizak amh i da prirodno nemam skoro nikakve šanse, idem sve privatno baš da ne izgubim živce i zdravlje čekajući, a napravila sam zasad jednu iui i evo jedan ivf, čekam betu, al bolovi su kao da će prije menga. I sad me zanima doslovno mogu li odma idući misec ić u novi, jer ne želim više gubit vrime, zbog korone sam 5 mj doma sidila i čekala, a ništa gore nema. A kako je amh nizak nemam rizika od hiperstimulacije i nemam ni neke nuspojave da ne bi ponovno išla. Al ako se javim sad dr s tim pitanjem reć će da trčim pred rudo, a ako dobijem sutra, dok dobijem termin i sl, neću počet s terapijom drugi dan ciklusa. A možda se i ne smi odma ić u novi, ima li iko saznanja o tome?

Broj poruka: 2592

Prijavi adminu

Ivanaxx

E mene zanima ima li itko iskustva s poliklinikom cito u splitu, odnosno usporedba sa šparcem. Ja sam bila samo u njega, a prijateljica me pita za preporuku pa evo, ja sam njime zadovoljna, al šta znam možda neko ima iskustva i s citom još bolja.

Ja sam prva dva bila u Sparca a druga 2 u Cito. Cito ima te neke stvari koje drugi nemaju, hatching, prp maternice i jajnika, ispiranje folikula, akupunkture, embryoglue... ali tamo nakon punkcije te ne zove embriolog kao u sparca nego ti zoves sestru koja ti nista ne smije rec, ni koliko oplodjenih ni je li ista oplodjeno, embriologa uopce ne vidis ni na transferu, niti ti itko kaze kakve su stanice i embrij (bar je meni tako bilo, osim ono malo sta sam sa sestrom prokomemtirala). Cijena mi je malo bolja ispala u Cito jer smo oba puta isli sa blagim protokolom pa sve skupa sa ljekovima bude duplo manje nego prva dva puta na punoj stimulaciji.  Cito me vuce jer imaju embryoglue kojeg stavljaju svima i hatching kojeg ti naprave ako embriolog smatra da ti treba. Ljekove u cito kupujes kod njih i placas samo gotovinom, u Š sam kupovala u ljekarni i provlacila karticu i kombinirala kako mi pase. Najbolje joj je otic na konzultacije i kod jednog i drugog pa onda odlucit. Cini mi se da Poljak malo vise prica od onog prvog, a ja kad udjem unutra ispare mi sva pitanja pa mi to odgovara, ali guzve su im i bas si kao na traci. Sestre su odlicne i kod jednog i kod drugog.
    Eto nisam ti nesto pomogla a nadrobila sam svasta 😁 oba imaju i prednosti i nedostataka, ja da opet idem privatno ne znam kod kojeg bi isla 😁

Broj poruka: 2592

Prijavi adminu

I Ivanaxxx nakon stimulacije 3 mjeseca pauze pa onda novi postupak, ali nece ti to ni trebat jer ces sad bot trudna.
    MakiST, veceras stoperica tj. dvije stoperice 😁. Mislim da sam prva tamo koja ih je dobila dvije, iako za dva folikula bi bila dosta i jedna 😁. jedan od 17mm i jedan od 15mm. Ostali nisu makli sa 10mm. Tako da su mi pisali 2 folikula.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.